kobra Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 U mnie jest +2 śniegu mało mam zamiar po świętach jechać na narty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek88 Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Na TVP Info zapowiadali opady śniegu i deszczu ze śniegiem, na południu bardziej prawdopodobny śnieg. Oby się sprawdziło, jak jutro i pojutrze popada śnieg będzie dobrze. W Krośnie aktualnie: +0,8st.C i bez opadów. Na meteo.group zapowiadają niestety deszcz jutro i pojutrze, oby się nie sprawdziło. Nie ma nigdzie jakieś normalnej prognozy na najbliższe 5-10 godzin. Prognoza z AccuWeather może być http://www.accuweath...KROSNO&metric=1 Cały czas śnieg i za 3 dni minus w dzień i w nocy. Końca ochłodzenia nie widać, i dobrze. Jedynie na TP zapowiadają od 3 stycznia 2009 odwilż +3st.C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendi Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 U mnie od 20 minut , pierwszy raz w dzisiejszym dniu znowu zaczal sypac snieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucharz0 Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 U mnie znaczy gdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Houser Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 oczywiście. u mnie zawsze ma sypać... tak jak w tamtym sezonie. Śnieg było około 4h. 3h jak się nie myle 16 grudnia. I jedną godzinę 12 stycznia chyba. To było tyle na temat sniegu w tamtym sezonie (pokrywa to ok. 5mm jaka się wtedy utrzymała przez 3h). Zakupie 1000000000000 puszek tego oto preparatu http://allegro.pl/it...er_prezent.html i zaśnieżę całą Chodzież !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtmek Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Może wystarczy:) Ciekawe czy się na nartach da po nim jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sheken Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 W górach a szczególnie na podhalu i w Tatrach spodziewane są bardzo intensywne opady śniegu na dzisiejszą noc trwające do jutra po południu. Nikt o tym nie mówi gdyż związane jest to z konwekcją. To są opady rzędu 25 mm na dobę http://new.meteo.pl/...col=232&lang=pl odsyłam do kamery http://narty.onet.pl...079,kamery.html Użytkownik Sheken edytował ten post 20 grudzień 2008 - 22:08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendi Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Co tam było w prognozie pogody na TVP 1 i TVNie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozny07 Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Na tvn-ie zapowiadają od wtorku opady śniegu w całej Polsce poza pomorzem zachodnim, podobnie w wigilię, tylko chłodniej, już w większości kraju ok 0-(-1)stopień. A w czwartek opady śniegu już wszędzie, mróz także w całym kraju, tylko nad morzem ok 1 stopnia na plusie. A na TVP nie wiem, bo nie oglądałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczehu79 Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 W pogodzie w TVP1 prezenterka z pewnościa potwierdziła białe święta w polsce. Aktualnie w gnieżnie bardzo ciepło - około 5,5 stopnia i z lekką mzawką i nasilającym sie wiatrem który zwiastuje zmiane pogody chociaż w poniedziałek wg. portalu interia w wielkopolsce 10 stopni a w górach powieje nawet chwilowo chalny!!! Pogoda na święta: -Wigilia: od 0 stopni na podkarpaciu do 3 na zachodzie -Pasterka - dużo przelotnych opadów sniegu na południu dośc sporo popada - mrożno! -Boże narodzenie: dużo rozpogodzen a miejscami nawet słonecznie, a śnieg małopolska i krańce zachodznie temp -2 do 3 na zachodzie Drugi dzień swiąt: temp bez zmian, noc zimniejsza nawet - 8 stopni na Warmi i Podlasiu słabo popruszy znowu na południu i na południowym wschodzie oraz na północnym zachodzie A więc:tegoroczne święta będą bez śniegu w większej częsci kraju - jest to pewne. Biało oczywiście w górach i na wschodzie! było to do przewidzenia Dzisiejsza noc przyniesie silne porywy zachodniego i pólnocno - zachodniego wiatru. Wiać będzie do niedzilei popołudnia - od rana tendencja wiatru słabnąca. Na pomorzu porywy do 60 km/h na wybrzeżu porywy do 80 - 90 km/h na bałtyku sztorm 10 w skali Beuforta patrz także : www.twojapogoda.pl Użytkownik jark edytował ten post 20 grudzień 2008 - 22:54 scalone posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobra Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 U mnie jest +2 momentami pada deszcz ze śniegiem prognozy są optymistyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobile99 Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Na pogodynce wygląda to świetnie! Coś czuję, że będą narty w sylwestra:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demoranger II Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 juz niezapowiadają wielkiego śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David02 Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 juz niezapowiadają wielkiego śniegu a jutro będą zapowiadać tak to jest z tymi prognozami;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek88 Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Prognozy zmieniają sie na coraz mroźniejsze i coraz mniej śnieżne. Teraz pada, a właściwie to leje deszcz. Śnieg się topi w zastraszającym tępie. Aktualnie w Krośnie: +3,5st.C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozny07 Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Jedni są przekonani, że śniegu nie będzie tylko mróz, a inni mówią o białych i mroźnych świętach, a to wszystko zależy tylko od niżu znad Islandii, jeśli skieruje się w stronę Bałtyku, będziemy mieli śnieżne i mroźne święta, zwłaszcza na północy Polski, jeśli nie to oczywiście wiadomo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobra Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 U mnie pada deszcz jest +3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczehu79 Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Do świąt pozostało około 75 godzin (do wigili) Znana jest już następująca prognoza: WIGILIA:temp.od -3 na południu i wschodzie do 0 stopni na krańcach zachodnich (bardzo wyrównana temp.) słabe zanikające opady na krańcach południowych i płn-wsch. PASTERKA:temp od -7 na wschodzie do -1 na zachodzie. Wszędzie pogodnie tylko na południu popruszy a na nizinie szczecińskiej niewykluczony deszcz ze sniegiem! miejscami mgły ze szadzią I ŚWIĘTO: temp od -4 na wschodzie i południowym wschodzie do 1 stopnia powyżej zera na zachodzie - rozpogodzenia a symbolicznie popada na południu II ŚWIĘTO: temp od -5 na płd i płn zach do 0 stopni na zachodzie tylko na nizinie szczecińskiej powyżej zera - około 2 stopnie. Bardzo pogodnie a miejscami słonecznie!!! niewykluczone słabe opady na podkarpaciu - oczywiście sniegu PO ŚWIĘTACH: pogoda sie niewiele zmieni. W sobotę troche zimniej a od ndzl zacznie sie znów ocieplać i będzie deszczowo, jednak na sylwestra wróci mróz no i może śnieg? TO ŻE ŚWIĄTA BĘDĄ BEZ ŚNIEGU BYŁO DO PRZEWIDZENIA! CAŁY GRUDZIEŃ NIEBYŁO ZIMY - TO DLACZEGO MA BYĆ ONA W ŚWIĘTA! SZKODA ŻE MEDIA NAROBIŁY W OSTATNICH DNIACH TYLE SZUMU ŻE SWIĘTA BIAŁE!? NIESTETY - MOŻE ZA ROK BĘDĄ ALE MIEJMY NADZIEJE ŻE NA NOWY ROK BĘDZIE BIAŁO I COŚ POSYPIE!!! u mnie aktualnie temperatura około 6 stopni i mocno swieci słońce jednak mocno wieje! NIŻ Z ISLANDI NIEMA SZANS DO NAS WEJŚC- TO JEST NIEMOŻLIWE - BLOKUJE GO UKŁAD WYSOKIEGO CIŚNIENIA POPATRZCIE NA PROGNOZY INTERIA.PL całkowicie wycofali śnieg i mróz na świąta! pomorze, kujawy, wielokpolska- praktycznie cała polska oprócz południa - ciepło słonecznie i bez opadów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtmek Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 To się jeszcze może zmienić U mnie jest jeszcze trochę śniegu, ale do jutra to on nie wytrzyma raczej... Najważniejsze, że będzie mróz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David02 Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 NIŻ Z ISLANDI NIEMA SZANS DO NAS WEJŚC- TO JEST NIEMOŻLIWE - BLOKUJE GO UKŁAD WYSOKIEGO CIŚNIENIA POPATRZCIE NA PROGNOZY INTERIA.PL całkowicie wycofali śnieg i mróz na świąta! pomorze, kujawy, wielokpolska- praktycznie cała polska oprócz południa - ciepło słonecznie i bez opadów!!! a ja jestem z południa <jupi> :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtmek Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Dla mojego regionu na interia.pl jest optymistyczna pogoda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demoranger II Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 te symboliczne 3-5 cm co ma spaść na poludniu..to zawsze coś.. troche zabieli krajobrazy. a po wigilii końca mrozu niewidać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demoranger II Napisano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 a co u was?? ( z pogodą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David02 Napisano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 kalendarzowa zima?, to tylko cyferki i poglądy astronomów. dla mnie liczy się to co jest w realu, a pesymistą nie jestem, wręcz przeciwnie, tylko widzisz jeśli na 10 portalach zapowiadają odwilż, to inaczej byc nie może.. pozdrawiam domyślny, optymistyczny Gościu na jakich portalach ?! jaka odwilż ?! przecież śniegu nie ma jaka odwilż! a na co 2 portalu pokazują pożądną zimę !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpeedBuster Napisano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 To nie cyferki i poglądy astronomów, tylko odległość ziemi od słońca (peryhelium) oraz padanie promieni słonecznych pod kątem 90st na zwrotnik koziorożca wierz mi skończyłem kilka szkół i wiem o co kaman. nie muszisz mi tego tłumaczyc napisałem to w metaforze, chodziło mi głównie o to że jak dla mnie, to pierwszy dzień zimy nie oznacza zupełnie nic, bo co nam z tego?? spadło Ci pół metra śniegu w ogródku, bo "dzisiaj pierwszy dzień zimy"? domyślam się że nie. jak widac pierwszy dzień zimy to tylko cyferki w kalendarzu Gościu na jakich portalach ?! jaka odwilż ?! przecież śniegu nie ma jaka odwilż! a na co 2 portalu pokazują pożądną zimę !!! na większości portali zapowiadali dzisiaj odwilż, sprawdziło się, u mnie +3 stopnie, wszystko się topi.. podkreślam chodziło mi o dzień dzisiejszy jutro zima ma powrócic Użytkownik SpeedBuster edytował ten post 22 grudzień 2008 - 10:39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi