janio1960 Napisano 21 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2023 Jak w temacie jaka cena karnetu 6 dni w/w ośrodku? styczeń- luty Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 21 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2023 Cena jest dynamiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2023 Tiaa... od kilku lat dynamicznie rośnie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janio1960 Napisano 22 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2023 T.z ? Dynamicznie? chodzi mi o zakup w kasach karnetu w Cervinie na cały region wraz Zermatt z tego co się orientuję to w Zermatt zakup karnetu koszt 504 Franków A nie wiem jak jest po stronie Włoskiej w Cervinie są różne wersje jedna z nich to 438 Euro za 6 dni Czy ktoś może to potwierdzić lub zaprzeczyć Proszę o informacje, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 22 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2023 Godzinę temu, janio1960 napisał: chodzi mi o zakup w kasach karnetu w Cervinie na cały region wraz Zermatt to trzeba było od razu napisać że kupujesz skipass po włoskiej stronie Tariffe-Invernali CervinoSkiParadise.pdf - Google Drive Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janio1960 Napisano 22 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2023 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 22 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2023 23 minuty temu, janio1960 napisał: Dzięki kiedy jedziesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janio1960 Napisano 27 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2023 27.01,do 4.02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gfugazi Napisano 2 Stycznia Udostępnij Napisano 2 Stycznia Właśnie wróciłem Jeśli interesuje Ciebie cały region - wraz z Zermatt (Open International) na stronach https://cervino.skiperformance.com/en/winter/store#/en/winter/buy?skugroup_id=3562 możesz sobie porównać cenę dla samej części włoskiej (Cervinia) i Cervinia + Zermatt z tym kupowaniem wcześniej to bym uważał: znaczna różnica w cenie no i codzienne działanie połączenia nie jest takie oczywiste (to jest jednak prawie 4K m n p m) i nie ma zwrotu, w przypadku gdy, ani raz nie otworzą połączenia w zakupionym okresie (wiem bo kupowałem w kasie na miejscu i podpisywałem glejt iż w przypadku, gdy ani raz nie będzie czynne połączenie - nie będę domagał się zwrotu) zobacz też na stronach https://www.cervinia.it/en jest informacja: Matterhorn Alpine Crossing closed from the 8th January to 31st March for maintenance to znacza, że nie będzie otwartego tego nowego połączenia , trudno mi sobie wyobrazić: o ile na stronę szwajcarską można zjechać z Plato Rosa , to nie ma zabardzo jest jak w wrócić bez gondoli na Klein Matterhorn od strony szwajcarskiej - chyba, że tylko planują wyłączyć gondolę po stronie włoskiej - a po szwajcarskiej zostawią) dopytałbym o to wcześniej mailem. W przypadku, gdyby jednak to połączenie chodziło (np. tylko gondola po włoskiej stronie było wyłączona) należy pilnować czasu po stronie szwajcarskiej, nawet jak się jest dobrym narciarzem trzeba uważać - są znaczne odległości, trochę łączników - o 15 trzeba być na Furii, spóźnienie na gondolę po stronie szwajcarskiej - kaplica - po drugiej stronie pasma czterotysięczników, powrót 3-4h taksówką tunelem pod Mont Blanc to chyba droga impreza. na koniec coś in plus: zjazd z 3880 na 1660 😉 (ponad 2K przewyższenia) pozdrawiam, G 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 Stycznia Udostępnij Napisano 3 Stycznia 5 godzin temu, gfugazi napisał: Właśnie wróciłem Jeśli interesuje Ciebie cały region - wraz z Zermatt (Open International) na stronach https://cervino.skiperformance.com/en/winter/store#/en/winter/buy?skugroup_id=3562 możesz sobie porównać cenę dla samej części włoskiej (Cervinia) i Cervinia + Zermatt z tym kupowaniem wcześniej to bym uważał: znaczna różnica w cenie no i codzienne działanie połączenia nie jest takie oczywiste (to jest jednak prawie 4K m n p m) i nie ma zwrotu, w przypadku gdy, ani raz nie otworzą połączenia w zakupionym okresie (wiem bo kupowałem w kasie na miejscu i podpisywałem glejt iż w przypadku, gdy ani raz nie będzie czynne połączenie - nie będę domagał się zwrotu) zobacz też na stronach https://www.cervinia.it/en jest informacja: Matterhorn Alpine Crossing closed from the 8th January to 31st March for maintenance to znacza, że nie będzie otwartego tego nowego połączenia , trudno mi sobie wyobrazić: o ile na stronę szwajcarską można zjechać z Plato Rosa , to nie ma zabardzo jest jak w wrócić bez gondoli na Klein Matterhorn od strony szwajcarskiej - chyba, że tylko planują wyłączyć gondolę po stronie włoskiej - a po szwajcarskiej zostawią) dopytałbym o to wcześniej mailem. W przypadku, gdyby jednak to połączenie chodziło (np. tylko gondola po włoskiej stronie było wyłączona) należy pilnować czasu po stronie szwajcarskiej, nawet jak się jest dobrym narciarzem trzeba uważać - są znaczne odległości, trochę łączników - o 15 trzeba być na Furii, spóźnienie na gondolę po stronie szwajcarskiej - kaplica - po drugiej stronie pasma czterotysięczników, powrót 3-4h taksówką tunelem pod Mont Blanc to chyba droga impreza. na koniec coś in plus: zjazd z 3880 na 1660 😉 (ponad 2K przewyższenia) pozdrawiam, G O której gondoli po stronie włoskiej piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janio1960 Napisano 3 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia Cześć Dzięki za info Będę pisał do nich jak to ma wyglądać co będzie wyłączone? Będę pierwszy raz w tym ośrodku, dzięki jeszcze raz za informację 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janio1960 Napisano 3 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 8 stycznia 2024 r. do końca marca 2024 r. trasa Matterhorn Glacier Ride II pomiędzy Matterhorn Glacier Paradise a Testa Grigia będzie zamknięta z powodu prac konserwacyjnych. Na przeprawę alpejską Matterhorn dostępne są następujące opcje biletów: Bilet jednorazowy. Bilet powrotny. Jak to ma wyglądać? Nie orientuję się, pomożesz mi to ogarnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janio1960 Napisano 3 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia Czy warto kupić karnet na cały region Cervinie Zermatt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 Stycznia Udostępnij Napisano 3 Stycznia Godzinę temu, janio1960 napisał: Czy warto kupić karnet na cały region Cervinie Zermatt Jeśli w ciągu tygodnia uda się Tobie co najmniej 2 dni pojeździć po szwajcarskiej stronie to warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janio1960 Napisano 3 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia A co to oznacza zamknięcie tych tras od 8.01 8 stycznia 2024 r. do końca marca 2024 r. trasa Matterhorn Glacier Ride II pomiędzy Matterhorn Glacier Paradise a Testa Grigia będzie zamknięta z powodu prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gfugazi Napisano 3 Stycznia Udostępnij Napisano 3 Stycznia wygląda, że będzie ok, wyłączają tylko część włoską -> połączenie Matterhorn - Testa Grigia/Plateau Rosa potwierdź, że gondola Trockener Steg -> Matterhorn (czyli ta co wywozi na Matterhorn od strony szwajcarskiej) będzie działać wtedy do Szwajcarii będziesz zjeżdżał ze szczytu Plateau Rosa (Testa Grigia), a wracał do Włoch gondolą Trockener Steg -> Matterhorn i z samej góry zjazd do Cervinni zobacz np: https://www.skiresort.info/ski-resort/zermattbreuil-cerviniavaltournenche-matterhorn/trail-map/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janio1960 Napisano 4 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia Ok, dzięki za wyczerpującą informacje,po stronie Zermatt jak będę jeździł powinienem mieć paszport? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 Stycznia Udostępnij Napisano 4 Stycznia 19 minut temu, janio1960 napisał: powinienem mieć paszport? wystarczy karta kredytowa, co najmniej złota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 4 Stycznia Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2 godziny temu, janio1960 napisał: Ok, dzięki za wyczerpującą informacje,po stronie Zermatt jak będę jeździł powinienem mieć paszport? Szwajcaria jest w Strefie Schengen, wystarczy DO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 4 Stycznia Udostępnij Napisano 4 Stycznia Nie zapomnij o dobrym ubezpieczeniu, ...... albo platynowej karcie wówczas. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janio1960 Napisano 4 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia Tak zrobię Wezmę platynową kartę, powinno starczyć ⛷️💪🤫 Dzięki wielkie 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janio1960 Napisano 4 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia Z Gondoli Trockener Steg na Matterhorn powrót do Cervinie trasą nr 5 bezpośrednio po opuszczeniu gondoli? Czy ewentualnie muszę podejść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janio1960 Napisano 4 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia Sorry nr 85 trasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 4 Stycznia Udostępnij Napisano 4 Stycznia 3 godziny temu, janio1960 napisał: Tak zrobię Wezmę platynową kartę, powinno starczyć ⛷️💪🤫 Dzięki wielkie Sorka za sarkazm, ale ubezpieczenie to ważna rzecz, warto tym pamiętać. pozdrawiam i życzę pogody jak dzwon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janio1960 Napisano 4 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia Ja też lubię żartować ,spoko domyśliłem się,a co do ubezpieczenia jeszcze w Szwajcarii znam byłem 2 lata temu mieliśmy też wysoki pakiet, oczywiście mam w planie na 500000 tyś? Będzie Ok czy za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi