Skocz do zawartości

Nowe narty średniozaawansowane?

Kiwano

Rekomendowane odpowiedzi

29 minut temu, Kiwano napisał:

No tak bo przecież od stu lat nic się w sprzęcie narciarskim nie zmienia, co roku nie wychodzą nowe modele nart i tak na prawdę to wystarczą dwie deski sosnowe tak samo na ulicach jeżą trabanty albo wozy konne. Po cholere taka ironia nie jesteśmy w przedszkolu a przynajmniej ja. Zadałem w miarę normalne pytanie na forum do tego przeznaczonym a jeżeli można tu się tylko chwalić się jakim to się nie jest znawcą narciarstwa i wszystkiego to po co ono istnieje? 

Właśnie po to. Swoją drogą szybko doszedłeś do prawidłowych wniosków, niektórym zajęło to lata. PS. Na twoim miejscu polowałbym na jakieś masters gs długość do wyboru, choć raczej 180+. Sam dokonałem kiedyś takiej przesiadki nomen omen też w stajni rossignola, będziesz pan zadowolony.

Edytowane przez star

19 godzin temu, Edwin napisał:

Tak. Wyszły super narty, które super same skręcają i wcale nie trzeba dobrze jeździć,by być asem na stoku. Ale to tajemnica...

Ale skrecaja tylko z pilota..

Edytowane przez mig

Sama narta to jednak nie wszystko. Ona sama nie pojedzie. Musi też być odpowiednio przygotowana. W budżecie, który zakładasz możesz kupić 2 pary fajnych nart jak odrobinę poszukasz. Dołóż trochę na wyjazd szkoleniowy tak by pod fachowym okiem, opanować prawidłowo te narty. Pisz regularnie na forum. Wbijaj na wspólne wyjazdy. To dobra droga do opanowania jazdy na nartach.  

p.s.

Mulda to dołek, odsyp to ta górka 😉.   

• Like 1