w79 Napisano 8 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2023 Mam pytanie, czy może ktoś spotkał się z taka sytuacją. Kupiłem s9 w zeszłym roku. Jazda przez jeden sezon, ok 20 dni. W tym roku 4 dni. Oddałem narty do serwisu. Już oddając powiedziano mi, że poziom ślizgu jest bliski rdzenia. Po serwisie jest spore przetarcie. Zwaliłbym na serwis, ale krawędzie są ok i mają spory zapad. Czy to możliwe, aby po 1 sezonie tak wyglądała narta....chyba nie:). Narty serwisowane w jednym z najlepszych miejsc w Krakowie, z reszta usłyszłem że to nie pierwszy raz jest problem z tymi nartami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 10 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2023 Masz 2 lata gwarancji (niezgodność towaru z umową) a to jest ewidentny feler fabryczny - oczywiście jeśli kupiłeś produkt nowy. Tylko albo jest to feler z nierównomiernym rozłożeniem czarnego barwnika w ślizgu (wtedy można mieć to w d... i jeździć), albo ślizg się skończył punktowo (wybrzuszenie rdzenia i serwis fabryczny + każdy kolejny zjadł ślizg?) Być może przed serwisem widać było prześwitujący rdzeń bo narta miała już swoją historię - jeśli kupiłeś używaną. Dlatego dostałeś ostrzeżenie. Pozostaje pytanie, ile razy wykonałeś serwis Ty i czy były to narty nowe. I czy jak przyłożysz linijkę od spodu to narta trzyma płaszczyznę od krawędzi do krawędzi w poprzek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2023 Jak posmarujesz to jeszcze pojeździsz... 😉 wyglada jednak na błąd produkcji. Ślizg się tak też czasem zachowuje gdy rdzeń dostanie wilgoci, tz wybrzusza się. Potem planowanie i ślizg znika. Zdjęcie pokazuje tylko skutek, trudno o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 10 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2023 (edytowane) Atomic zbyt dużo pieniędzy inwestuje w marketing oraz sponsorowanie rozmaitych testów a zbyt mało w kontrolę oraz poprawę jakości. Trwałość tych nart jest bardzo słaba, nie wytrzymują więcej jak około 100 dni jazdy. To może i jest akceptowalne w przypadku komórki ale nie narty dla amatora, która z definicji ma służyć dłużej niż zawodnikowi. Tego typu uszkodzenia nie widziałem, natomiast miałem w rękach narty, które się dosłownie rozkleiły po dwóch sezonach. Edytowane 10 Grudnia 2023 przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi