lubeckim Napisano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2023 Cześć, Niestety przez najbliższe dwa tydnie jestem bez samochodu a zima przyszła nad podziw wcześnie. Czy jest tu ktoś kto jeździ weekendowo / jazda wieczorna i mógłby mnie przygarnąć w drodzę np do Szczyrku? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2023 27 minut temu, lubeckim napisał: Cześć, Niestety przez najbliższe dwa tydnie jestem bez samochodu a zima przyszła nad podziw wcześnie. Czy jest tu ktoś kto jeździ weekendowo / jazda wieczorna i mógłby mnie przygarnąć w drodzę np do Szczyrku? Autobusy nie jadą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 5 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2023 (edytowane) Jak bym miał obrócić na jazdę wieczorną w te i nazad, to o Panie. MZK i PKS tutaj, to mówiąc delikatnie lekka pomyłka. W dodatku mieszkam na Złotych Łanach. Musiałbym z 3km iść na przystanek z nartami. Edytowane 5 Grudnia 2023 przez lubeckim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 6 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 23 hours ago, Jan said: Autobusy nie jadą? Teraz dokładnie sprawdziłem i właśnie niekoniecznie. Tzn PKS B-B (czy tam Komunikacja Beskidzka) ma linię do Szczyrku ale z nieznanego powodu nie wszystkie kursy jadą przez Biłą. W zasadzie większość kursów jedzie na światłach prosto w kierunku przełęczy Salmopolskiej. I teraz tak. Kursy w części poniżej to te, które jadą przez Biłą (BSA). Podane godziny to odjazd z przystanku na skrzyżowaniu Bystrzańskiej z PCK i Michałowicza. Problem w tym, że synchronizacji tam brak. Jazda wieczorna zaczyna się o 17 i albo jest się z godzinnym opóźnieniem albo dojeżdza się o 15:30, czyli pół godziny po końcu jazdy dziennej i czeka się 90 minut 😕 Tak to się nadaje komunikacja publiczna do wyjazdów na narty 😕 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi