Wojtrz8994 Napisano 26 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2023 Witam , wczoraj zamówiłem sobie narty marki volant . Mam sentyment do tej marki ,ponieważ miałem starszy model . Mam 34 lata ,18kilka cm wzrostu ,waga 94kg,narty 165 sięgają mi do nosa i takie zamówiłem . Lubię szybką jazdę z szybkimi zakrętami . Dlatego nie jestem pewien czy nie lepsze byłyby 160cm . Ostatnie dwa lata jeździłem na wypożyczonych stockli sx oraz sl. Super nartki ,ale wiadomo cena. Narty volant pojawiły się w ciekawej promocji ,stąd się skusiłem ;)w razie czego jest 14 dni na zwrot ,jeśli się okaże ,że nie polecacie ;)znawca sprzętu nie jestem ,ale prośba do takich o opinie pozdrawiam https://ski24.pl/narty-meskie/27925-25965-narty-zjazdowe-volant-steel-wiazania-volant-m11-z-grip-walk-kolekcja-exclusive-2023.html?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI27eOx53hggMVB4ZoCR1LeAdoEAQYASABEgJHbPD_BwE#/94-dlugosc_cm-155 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 26 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2023 36 minut temu, Wojtrz8994 napisał: Witam , wczoraj zamówiłem sobie narty marki volant . Mam sentyment do tej marki ,ponieważ miałem starszy model . Mam 34 lata ,18kilka cm wzrostu ,waga 94kg,narty 165 sięgają mi do nosa i takie zamówiłem . Lubię szybką jazdę z szybkimi zakrętami . Dlatego nie jestem pewien czy nie lepsze byłyby 160cm . Ostatnie dwa lata jeździłem na wypożyczonych stockli sx oraz sl. Super nartki ,ale wiadomo cena. Narty volant pojawiły się w ciekawej promocji ,stąd się skusiłem ;)w razie czego jest 14 dni na zwrot ,jeśli się okaże ,że nie polecacie ;)znawca sprzętu nie jestem ,ale prośba do takich o opinie pozdrawiam https://ski24.pl/narty-meskie/27925-25965-narty-zjazdowe-volant-steel-wiazania-volant-m11-z-grip-walk-kolekcja-exclusive-2023.html?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI27eOx53hggMVB4ZoCR1LeAdoEAQYASABEgJHbPD_BwE#/94-dlugosc_cm-155 Faktycznie jak na Volanty to dobra cena, jak nie mają 170 to bierz 165 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 26 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2023 Cześć 160 czy nawet 165 cm przy tym typie narty to raczej sporo za mało, zwłaszcza do "szybkiej jazdy w szybkimi zakrętami" (choć trochę znajomości terminologii by się przydało aby przynajmniej nie pisać sprzeczności w pięciu słowach). Zawsze w pewien sposób fascynowały mnie te stalowe konstrukcje ale ten specyficzny dźwięk towarzyszący jeździe mnie jakoś odrzucał. A może już go nie ma? Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtrz8994 Napisano 26 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2023 3 godziny temu, Jan napisał: Faktycznie jak na Volanty to dobra cena, jak nie mają 170 to bierz 165 Zmierzyłem dokładnie wzrost 181cm 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtrz8994 Napisano 26 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2023 2 godziny temu, Mitek napisał: Cześć 160 czy nawet 165 cm przy tym typie narty to raczej sporo za mało, zwłaszcza do "szybkiej jazdy w szybkimi zakrętami" (choć trochę znajomości terminologii by się przydało aby przynajmniej nie pisać sprzeczności w pięciu słowach). Zawsze w pewien sposób fascynowały mnie te stalowe konstrukcje ale ten specyficzny dźwięk towarzyszący jeździe mnie jakoś odrzucał. A może już go nie ma? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtrz8994 Napisano 26 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2023 Z terminologią to fakt 😁jeśli chodzi o dźwięki ja nic takiego nie słyszałem ,ale jestem narciarzem 10 dni w roku max 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 26 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2023 Cześć Wiesz to są dość indywidualne odczucia. Narta inaczej gra... tak jakoś metalicznie, bardziej jak konstrukcje z tworzyw. To oczywiście nie ma wiele wspólnego z jazdą - po prostu pytam. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 26 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2023 Z nartami Volant jest dokładnie tak samo jak ja Alfą Romeo czyli tak samo jak z "kochanką" - tyle samo radości co zawodów??? Bardzo dziwna specyfikacja wskazująca raczej na deski dla niezbyt wysokich Pań??? Przy 165 r 16 ja bym odpuścił ale volant to volant??. Jakie są moje doświadczenia....modelu nie pamiętam ale sztywność mnie poraziła, ale gdzieś tak w głębi korci aby kupić starszy model AM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 26 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2023 Cze 3400 to dobra cena??? Hmmm, to jakiś inny jestem. Za nart Volant??? Serio? 165cm i r16? Czyli ani szybko bo krótka, ani do zabawy po promień nie puszcza. Czyli taka do wszystkiego i do niczego, ale nie rdzewieje z wierzchu jak niektóre, może to i atut. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtrz8994 Napisano 27 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2023 2 godziny temu, Marcos73 napisał: Cze 3400 to dobra cena??? Hmmm, to jakiś inny jestem. Za nart Volant??? Serio? 165cm i r16? Czyli ani szybko bo krótka, ani do zabawy po promień nie puszcza. Czyli taka do wszystkiego i do niczego, ale nie rdzewieje z wierzchu jak niektóre, może to i atut. pozdro 3200 z kodem promo 😁 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtrz8994 Napisano 27 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2023 5 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Wiesz to są dość indywidualne odczucia. Narta inaczej gra... tak jakoś metalicznie, bardziej jak konstrukcje z tworzyw. To oczywiście nie ma wiele wspólnego z jazdą - po prostu pytam. Pozdro Moje odczucia z starszego modelu ,ze było dość sztywno ,co dla mnie było plusem 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 27 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2023 (edytowane) 4 godziny temu, Marcos73 napisał: Cze 3400 to dobra cena??? Hmmm, to jakiś inny jestem. Za nart Volant??? Serio? 165cm i r16? Czyli ani szybko bo krótka, ani do zabawy po promień nie puszcza. Czyli taka do wszystkiego i do niczego, ale nie rdzewieje z wierzchu jak niektóre, może to i atut. pozdro Do tego próchno, znaczy topola, za rdzeń robi, jakby to skitury były, to rozumiem. Nie ma to jak jesion, topola uzupełnieniem, ew. buk... jak na załączonym obrazku... https://www.funnsnow.com/en/product/volant-platinum-ski-ft-12-gw-bindings/ Edytowane 27 Listopada 2023 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 27 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2023 Cze A jak szukasz dechy do szybkiej jazdy i szybkich skrętów to tutaj masz idealną, a sztywna jest - wiem, bo mam taka samą. Kolorem tez się wyróżnia jeśli o to chodzi. No i cena dużo lepsza a i z odsprzedażą nie ma problemu. https://ski24.pl/narty-meskie/27971-26158-narty-zjazdowe-slalomowe-head-worldcup-rebels-e-race-pro-wiazanie-head-freeflex-14-2022.html#/48-dlugosc_cm-175 pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtrz8994 Napisano 27 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2023 36 minut temu, Marcos73 napisał: Cze A jak szukasz dechy do szybkiej jazdy i szybkich skrętów to tutaj masz idealną, a sztywna jest - wiem, bo mam taka samą. Kolorem tez się wyróżnia jeśli o to chodzi. No i cena dużo lepsza a i z odsprzedażą nie ma problemu. https://ski24.pl/narty-meskie/27971-26158-narty-zjazdowe-slalomowe-head-worldcup-rebels-e-race-pro-wiazanie-head-freeflex-14-2022.html#/48-dlugosc_cm-175 pozdrawiam Dziękuje bardzo za ciekawą propozycję ;)faktycznie wygląda dobrze . Na pierwszy rzut oka dużo recenzji i info o tej narcie ,także zaczynam czytać 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 27 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2023 Godzinę temu, Marcos73 napisał: Cze A jak szukasz dechy do szybkiej jazdy i szybkich skrętów to tutaj masz idealną, a sztywna jest - wiem, bo mam taka samą. Kolorem tez się wyróżnia jeśli o to chodzi. No i cena dużo lepsza a i z odsprzedażą nie ma problemu. https://ski24.pl/narty-meskie/27971-26158-narty-zjazdowe-slalomowe-head-worldcup-rebels-e-race-pro-wiazanie-head-freeflex-14-2022.html#/48-dlugosc_cm-175 pozdrawiam są niezwykle dynamiczne i nie wybaczające błędów. myślę że będzie można postawić na całą noc na stojaku pod knajpą bez obaw że ktoś zasunie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 27 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2023 15 minut temu, Jan napisał: są niezwykle dynamiczne i nie wybaczające błędów. myślę że będzie można postawić na całą noc na stojaku pod knajpą bez obaw że ktoś zasunie 1). Prawda, 2). Nie wiem 3). Nie sprawdzałem. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 27 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2023 (edytowane) Cze A jak SL to ta jak na sklepową jest bardzo sztywna. https://allegro.pl/oferta/narty-nordica-dobermann-slr-rb-fdt-165cm-tanio-13317909065?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_sport_other_pla_pmax_high-asp&ev_campaign_id=20393412888&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI1p7Zt-HjggMVDJ1aBR0ziwxnEAQYHCABEgIlL_D_BwE pozdrawiam Edytowane 27 Listopada 2023 przez Marcos73 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 27 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2023 A tu masz top of the top, lepszej nie znajdziesz - ale trzeba umieć , bo same nie jadą, zresztą jak wszystkie wcześniejsze. https://www.olx.pl/d/oferta/narty-nordica-dobermann-sl-wc-dept-fis-165-CID767-IDXq57X.html pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtrz8994 Napisano 27 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2023 12 minut temu, Marcos73 napisał: Cze A jak SL to ta jak na sklepową jest bardzo sztywna. https://allegro.pl/oferta/narty-nordica-dobermann-slr-rb-fdt-165cm-tanio-13317909065?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_sport_other_pla_pmax_high-asp&ev_campaign_id=20393412888&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI1p7Zt-HjggMVDJ1aBR0ziwxnEAQYHCABEgIlL_D_BwE pozdrawiam Ważna jest dla mnie też wizualna kwestia 😁,a chyba nie widziałem jeszcze ładnych nordiców😂chociaż oczywiście to indywidualna sprawa. W tym sezonie jak i zeszłym jedziemy z żoną do val gardeny. Żona zerwała więzadło kolanowe przednie i zmuszony będę śmigać sam. Nastawiam się na ostrzejsze stoki ,na których jest mniej tłoczno:) intensywne 3h jeżdżenie i wracam do żony 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtrz8994 Napisano 27 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2023 Zamówiłem heady z polecenia ;)volanty anulowane ,bardzo dziękuję wszystkim za pomoc . Powrócę do tematu jak tylko wypróbuję 😁szkoda mi trochę tych volantow bo takie ładne amerykańskie były 😂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtrz8994 Napisano 11 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2023 Narty po pierwszych dwudniowych testach (szpindlerowy)-deszcz ze śniegiem ,ale było przynajmniej pusto 😁narta bardzo sztywna ,bardzo pewnie się jeździło . Najlepiej na odcinkach oblodzonych 🙂 wniosek jest taki ,że muszę mieć drugą parę nart do zabawy allmountain - na wypadek takich warunków jak dziś ,lub na wypadek jak mnie wykończą te heady po 3 dniach 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi