Jan Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia 41 minut temu, Dany de Vino napisał: Dzięki za wytłumaczenie. Nigdy nie pasjonowałem się sprzętem więc moja orientacja w tym zakresie jest nieistniejąca. A tak z ciekawości, co sądzisz o moim nowym nabytku Head Super Shape E 72 pod butem R 12 ? takie ? Head Supershape Team Easy + SX 7.5 GW CA | BIKER-BOARDER.DE jaka długość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia 12 minut temu, Jan napisał: jaka długość ? Takie, długość 163cm : https://ski24.pl/narty-meskie/28963-28370-narty-slalomowe-head-supershape-e-magnum-wiazanie-head-prd-12-z-grip-walk-2023.html?gad_source=1#/12-dlugosc_cm-177&gclid=Cj0KCQiAhomtBhDgARIsABcaYykzb8XhVbpAPEfJOGf3QqLD0YLcMXK2vq9bQUXf_Dc1IQFgxNb1StIaAma4EALw_wcB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2 godziny temu, a_senior napisał: Choćby dlatego, że w talii ma 68 cm, a zawodnicza ma mieć przepisowe 65 cm. Andrzej chyba miałeś na myśli mm 😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia Godzinę temu, Jan napisał: takie ? Head Supershape Team Easy + SX 7.5 GW CA | BIKER-BOARDER.DE jaka długość ? Dziecięce? PS https://www.skiessentials.com/2023-ski-test/skis/2023-head-supershape-e-magnum ktoś wie może czy oni wszędzie mieszają karubę z jesionem, inna szkoła topola z bukiem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2 godziny temu, Dany de Vino napisał: Mitku, w sumie zgadzam się twoim wpisem. Do mojego nartowania podchodzę może nie tak samo jak ty ale podobnie. Co do wieku? Parę lat temu kuzyn znając moje rozmaite "zajęcia sportowe" powiedział z dezaprobatą: "...spojrzyj sobie w pesel". Spojrzałem i nic mi to nie powiedziało. W tym roku, jakoś na początku sezonu znowu sprawdziłem mój pesel. Wyobraź sobie, że mimo upływu kilku lat nic w nim nie zmieniło!!! Więc też nie zmieniam puki co trybu życia, bo dobrze mi z nim. Ile mam lat? A co to ma do rzeczy? Nastolatkiem przestałem już być jakiś czas temu, a jak się zestarzeję to... No, cóż? Nie mam jeszcze na to pomysłu. 🙂 Pozdrowienia Cześć Widzę po Waszych wpisach, a zwłaszcza po Twoim - bo Tobie odpowiadałem - że w sposobie przekazu z tym pytaniem o wiek pobłądziłem. Intencja pytania była nieco inna niż podkreślenie wieku ale chyba ta intencja pozostała u mnie w głowie. Przepraszam. Chodziło mi o podkreślenie, że narta sportowa czy do sportowej zbliżona - w sensie idei konstrukcyjnych i parametrów - to najlepszy sprzęt jaki wymyślono do jazdy po trasach. To czy się go wykorzysta czy nie zależy tylko i wyłącznie od jadącego i żadnego obowiązku nie ma ale po co pozbawiać się możliwości na starcie. Wiek jako taki nie ma tu nic do rzeczy - mój błąd! Raczej chodzi o definicję amatora na nartach i tak jak 5-6 letnie dziecko może być zsuwającym się po łączce bobaskiem albo samodzielnym narciarzem podobnie w każdym wieku. Wiesz jak ktoś chce to niech jeździ na czym chce. Ja mam taką definicję potrzeb i ... koniec. Serdecznie pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia W dniu 13.01.2024 o 12:40, Dany de Vino napisał: Dzięki za wytłumaczenie. Nigdy nie pasjonowałem się sprzętem więc moja orientacja w tym zakresie jest nieistniejąca. A tak z ciekawości, co sądzisz o moim nowym nabytku Head Super Shape E 72 pod butem R 12 ? Dobrze sądzę. Prawie sportowa narta. 🙂 Bardziej all montain (72 mm pod butem) niż slalomka (te mają pod butem 65-68 mm) i mimo wszystko krótki promień skrętu. Przedni rocker (lekkie podniesienie dziobu) ułatwia wejście w skręt. Wydaje się OK. Długość 163 cm dla ciebie też OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi