Jan Napisano 9 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2023 (edytowane) 10 godzin temu, Marcos73 napisał: W sumie to masz rację. Sorka, bo zacząłem. no ale jeszcze się nie pochwaliłeś Twoją destynacją za te 550 🙂 Tak przy okazji sprawdzałem ceny w Austrii to w Ischgl i Lech jest nawet drożej niż w Zermatt Edytowane 9 Listopada 2023 przez Jan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 9 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2023 1 minutę temu, Jan napisał: no ale jeszcze się nie pochwaliłeś Twoją destynacją za te 550 🙂 Gerlitzen 5 min od stoku, blisko Bad Klein, Nassfeld nieco dalej i Moltek w razie draki też bez dramatu. parę mniejszych też w pobliżu. Da się pojeździć, jak się oczywiście chce. Miejscówka nad jeziorem, basen, no i zawsze ekipą jedziemy - a tego niestety kupić się nie da. pozdrawiam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 9 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2023 11 godzin temu, star napisał: Ja w Tatrach, w kosówce, nie polecam. Spałem w grudniu przy drodze do Kuźnic ..Milicjanci nas rano obudzili 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 10 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2023 3 godziny temu, Lexi napisał: Spałem w grudniu przy drodze do Kuźnic ..Milicjanci nas rano obudzili My w drodze na Rysy od słowackiej strony, obudziło nas zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2023 6 godzin temu, star napisał: My w drodze na Rysy od słowackiej strony, obudziło nas zimno. Cześć Biliście jakiś rekord czy złapaliście gumę? POzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 10 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2023 (edytowane) 43 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Biliście jakiś rekord czy złapaliście gumę? POzdro Opadliśmy z sił, był plan aby wrócić przez Rysy, ale doszliśmy do 1700 około i padliśmy. To był przedostatni dzień dłuższej tatrzańskiej tury z plecakami, stare czasy... najważniejsze, że bez kontuzji, kolano mi klękło innym razem na Szpiglasowej też z ciężkim plecakiem i krótkimi spodenkami, takimi niby za kolano, ale... skitury i rower skutecznie mi kolana podleczyły i wzmocniły. ps te Rysy od słowackiej zawsze jakieś pechowe, kiedyś kumpel się zatruł i musieliśmy mu plecak nieść wracając do Polski; innym razem kłopoty z kolanem się odezwały i trochę mnie rodzinka zostawiła kuśtykającego, spotkaliśmy się gdzieś na dole przy słowackim schronisku... Edytowane 10 Listopada 2023 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2023 Cześć Z tego co pamiętam to na Rysy od słowackiej można wjechać dorożką - dlatego pytam, a na Wagę pewnie było żal kasy, albo jej po prostu nie było... Tak było. No ale, że Cię zostawili kuśtykającego to trochę słabo... Znowu piszemy nie na temat w temacie. Proponuję przenieść się gdzie indziej. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 10 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2023 (edytowane) 1 minutę temu, Mitek napisał: Cześć Z tego co pamiętam to na Rysy od słowackiej można wjechać dorożką - dlatego pytam, a na Wagę pewnie było żal kasy, albo jej po prostu nie było... Tak było. No ale, że Cię zostawili kuśtykającego to trochę słabo... Znowu piszemy nie na temat w temacie. Proponuję przenieść się gdzie indziej. Pozdro Dorożką chyba nie, jest jedna płyta z łańcuchem, coś jak Świnica. Ano słabo, mimo, że to ja byłem ten bardziej doświadczony i jak siostra została w schronisku z synem, ja wszedłem z chrześnicą i wróciliśmy, potem jakoś odstawili mnie gdzieś koło tych płyt, jakoś fajnie mi się nie schodziło, gdy mijały mnie trzebioczące grupy, a ja sam emeryt, no ale dokuśtykałem jakoś, być może oni nie zauważyli, że mam problem, choć pewno zauważyli, że mnie nie ma obok... ps co by tu napisać o Zermatt... nigdy tam nie byłem;-) A z ciekawostek to SP Tekieli jakoś szybko wszedł kilkoma graniami w ciągu... na Matterhorn. Edytowane 10 Listopada 2023 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 10 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2023 4 godziny temu, star napisał: ciekawostek 4 godziny temu, star napisał: napisać o Zermatt... nigdy tam nie byłem;- kilka fotek specjalnie dla Ciebie + 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 10 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2023 40 minut temu, Jan napisał: kilka fotek specjalnie dla Ciebie + No piękne lotniska tam są. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 10 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2023 3 godziny temu, Marcos73 napisał: No piękne lotniska tam są. pozdro Paanie bo to poważnie góry są! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2023 Cześć Rybelek bardzo chwali Cervinie/Zermatt. Zdecydowanie fajniejsze trasy są po stronie szwajcarskiej z jedną, która ma chyba 13 czy 14 km jazdy bez przerwy. No i jest pociąg. Ale twierdzi również, że Sestriere jest absolutnym numerem jedne ze względu na ilość i różnorodność tras. Oczywiście dotyczy to miejsc gdzie była. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 10 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2023 1 godzinę temu, brachol napisał: Paanie bo to poważnie góry są! Cze Wisienki na torcie zostawiam sobie na starość. Ale to jeszcze długa droga przede mną😉. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2023 Wisienki na torcie nie będzie bo zjazd odwołany. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hilly_billy Napisano 11 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2023 O, juz sobie odpuściłem wątek, a tu 3 strony się zrobiły. Jak zawsze forum było pomocne to tym razem trochę się zawiodłem, ale i tak was lubię:) Dziękuję jeszcze raz koledze za mapkę busów. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 12 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2023 15 godzin temu, Hilly_billy napisał: O, juz sobie odpuściłem wątek, a tu 3 strony się zrobiły. Jak zawsze forum było pomocne to tym razem trochę się zawiodłem, ale i tak was lubię:) Dziękuję jeszcze raz koledze za mapkę busów. Pozdro no i pięknie @Hilly_billy, mam nadzieję że po tym doradztwie nie zmieniłeś destynacji na Sestriere. znasz już konkretny termin wyjazdu ? będziesz jeździł na ICON skipasie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hilly_billy Napisano 12 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2023 1 hour ago, Jan said: no i pięknie @Hilly_billy, mam nadzieję że po tym doradztwie nie zmieniłeś destynacji na Sestriere. znasz już konkretny termin wyjazdu ? będziesz jeździł na ICON skipasie ? Po analizie wątku podjęliśmy grupową decyzję o wyjeździe do Białki w terminie od 28go do 30go kwietnia. 2 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2023 2 godziny temu, Hilly_billy napisał: Po analizie wątku podjęliśmy grupową decyzję o wyjeździe do Białki w terminie od 28go do 30go kwietnia. Cześć Podobno tam jest najfajniej w ferie mazowieckie... Pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2023 13 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Podobno tam jest najfajniej w ferie mazowieckie... Pozdro Od kiedy Warszawka zaczęła jeździć na ferie do Szwajcarii to podobno w Białce zrobiło się luźno 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2023 (edytowane) Godzinę temu, Jan napisał: Od kiedy Warszawka zaczęła jeździć na ferie do Szwajcarii to podobno w Białce zrobiło się luźno Malczewski pisał o relacji Warszawa-Zakopane, ale to przed wojną było... idzie nowe... białczański tygrys ostrzy sobie zęby i pazury... od Piekarzy po Aniołów... https://mapy.cz/zakladni?x=20.0707638&y=49.3862571&z=16 Edytowane 13 Listopada 2023 przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 18 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2023 W dniu 13.11.2023 o 09:19, star napisał: Malczewski ten z Oberconiówki ? https://malczewskisport.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 19 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2023 (edytowane) 8 godzin temu, Jan napisał: ten z Oberconiówki ? https://malczewskisport.pl/ Nie. Ten Marcin jest bratem Jakuba olimpijczyka synem Marka https://www.facebook.com/marek.malczewski.71/?locale=pl_PL ja pisałem o Rafale ojcu Krzysztofa synu Jacka https://dziennikpolski24.pl/duchem-zawsze-pod-tatrami/ar/9398312 https://www.ujd.edu.pl/uploads/article/rozprawadoktorskajulitapaprotna-11d57f4694.pdf czy Marek i Krzysztof są spokrewnieni? Być może... się okaże. Lub nie. przy okazji film https://www.polskieradio.pl/39/156/artykul/3105862,wytwornia-narkotyku-niebezpieczni-dzentelmeni-i-prawda-o-zakopanem Edytowane 19 Listopada 2023 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 19 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2023 15 godzin temu, star napisał: się okaże. kiedy jedziesz na Podhale ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 19 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2023 12 minut temu, Jan napisał: kiedy jedziesz na Podhale ? Nie wiem. Podpytuję. Franek Rząsa nie wie. Spytałem też Marka, ojca tego Marcina zobaczymy… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 23 Sierpnia Udostępnij Napisano 23 Sierpnia W dniu 7.11.2023 o 22:11, Hilly_billy napisał: Chcemy być w Zermatt. @Hilly_billy i jak udał się wyjazd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi