Mikoski Napisano 20 Stycznia Udostępnij Napisano 20 Stycznia Teraz, mlesik napisał: Lód w jasnej to dziś antynarciarstwo;/ Dla mnie żadne zaskoczenie ile razy tam byłem tyle razy utwierdzałem się w tym że Chopok to szklana góra. Dla zawodowców zrobiona extremalnie ale żeby aż tak 😕 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 20 Stycznia Udostępnij Napisano 20 Stycznia 17 minut temu, Mikoski napisał: Dla mnie żadne zaskoczenie ile razy tam byłem tyle razy utwierdzałem się w tym że Chopok to szklana góra. Dla zawodowców zrobiona extremalnie ale żeby aż tak 😕 A ceny za tą wątpliwą przyjemność jak w porządnym austriackim ośrodku. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 20 Stycznia Udostępnij Napisano 20 Stycznia (edytowane) Odermatt właśnie zmiażdżył, w drugiej sekcji czas -0.95s od najlepszego zawodnika, total 1.3 sek in minus.m edit: Sarrazin zmiażdżył Odermatta. Edytowane 20 Stycznia przez grimson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 20 Stycznia Udostępnij Napisano 20 Stycznia (edytowane) W dniu 14.01.2024 o 11:45, Mikoski napisał: Moim zdaniem problemy Kilde zaczęły się już w 8 sekundzie filmu tak jakby narty prowadziły jego a nie on narty. Sam podobno rozważał rezygnację z startu nie czuł się w pełni sił, teraz to można gdybać i życzyć powrotu do sił co nie będzie łatwe , prawa złamana lewy ACL zerwany. Teraz dopiero obejrzałem. Bezpośrednią przyczyną crasha były dwa wydarzenia z około 12,5 sekundy. Minimalne zahaczenia prawą ręką o tyczkę wraz z niewystarczająco stabilnym podparciem dolnej narty spowodowało opóźnienie wejścia w kolejny łuk. Przyczyną tego prawdopodobnie było to co opisałeś czyli wcześniejsze wahnięcia. Widać, że coś tu nie grało w dyspozycji kondycyjnej, jakby nogi nie chciały trzymać. Nie podejmuję się oceniać skąd to się mogło wziąć - grypa, zatrucie pokarmowe czy inne osłabienie. Ale widać, że nogi nie trzymały w tak żelazny sposób jak powinny. Edytowane 20 Stycznia przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Stycznia Udostępnij Napisano 20 Stycznia (edytowane) Cześć Odermatt przegrał w głowie. Dawno nie widziałem tak niepewnej jazdy w jego wykonaniu. A Sarrazin z kolei tak pewnie, tak stabilnie, no i tak radość na mecie. Super, że narodził się taki zawodnik a właściwie, że wreszcie znalazł swoje powołanie bo przecież jeździł głównie GS a dopiero w sezonie 2022 chyba włączył SG a DH zaczął jeździć w zeszłym. Pozdro Edytowane 20 Stycznia przez Mitek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek pw Napisano 20 Stycznia Udostępnij Napisano 20 Stycznia Widok skwaszonej miny Odermatta bezcenny. Mimo wysiłków nie udało mu się ukryć rozczarowania. Żaden Saracen 😉 nie sprawił mi tyle radości. Niemieckojęzyczni cierpią zawsze jak przegrywają w konkurencjach szybkościowych a już w "świątyni Kitzbühel" to bardzo. Mam nadzieję, że Sarrazin nie poprzestanie na tym czego dokonał. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 20 Stycznia Udostępnij Napisano 20 Stycznia 11 minut temu, wojtek pw napisał: Widok skwaszonej miny Odermatta bezcenny. Mimo wysiłków nie udało mu się ukryć rozczarowania. Żaden Saracen 😉 nie sprawił mi tyle radości. Niemieckojęzyczni cierpią zawsze jak przegrywają w konkurencjach szybkościowych a już w "świątyni Kitzbühel" to bardzo. Mam nadzieję, że Sarrazin nie poprzestanie na tym czego dokonał. Teraz panie w Jasnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Stycznia Udostępnij Napisano 20 Stycznia 16 minut temu, wojtek pw napisał: Widok skwaszonej miny Odermatta bezcenny. Mimo wysiłków nie udało mu się ukryć rozczarowania. Żaden Saracen 😉 nie sprawił mi tyle radości. Niemieckojęzyczni cierpią zawsze jak przegrywają w konkurencjach szybkościowych a już w "świątyni Kitzbühel" to bardzo. Mam nadzieję, że Sarrazin nie poprzestanie na tym czego dokonał. Cześć Szczerze Ci powiem, że trochę mnie dziwi Twój post i to z dwóch powodów. Po pierwsze nie za bardzo lubię takie uogólnienia, że "niemieckojęzyczni" ale to jakby Twoja sprawa. Ale Odermatt, akurat niezwykle sympatyczny i naturalny zawodnik... To co powiesz o takiej np. Vlhovej? A Dressen zakończył karierę a ja byłem akurat na tych zawodach, które wygrał w 2018... też bardzo sympatyczny zawodnik. Pozdro serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Stycznia Udostępnij Napisano 20 Stycznia Trzy Panie z pudła rozwaliły system!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek pw Napisano 20 Stycznia Udostępnij Napisano 20 Stycznia (edytowane) 1 godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Szczerze Ci powiem, że trochę mnie dziwi Twój post i to z dwóch powodów. Po pierwsze nie za bardzo lubię takie uogólnienia, że "niemieckojęzyczni" ale to jakby Twoja sprawa. Ale Odermatt, akurat niezwykle sympatyczny i naturalny zawodnik... To co powiesz o takiej np. Vlhovej? A Dressen zakończył karierę a ja byłem akurat na tych zawodach, które wygrał w 2018... też bardzo sympatyczny zawodnik. Pozdro serdeczne Czołem Aj jaj jaj... Przecież mogę mieć chyba własne zdanie na temat niemieckojęzycznych i ich stosunku do konkurencji szybkosciowych. Czyż nie ? A gdybym napisał że niemieckojęzyczni to "state of mind". Nie, nie w ogóle niech Bóg broni ale tylko o presję na wygrywanie konkurencji szybkościowych. Przejdzie ? Czy nie ? Niektórym to uchodzi. Lubię ich teksty więc nie wymienię 😂 Mogę chyba uważać Odermatta za obłudnika słabo maskującego swoje prawdziwe oblicze ? To kwestia wrażliwości. Media światowe narzucają nam pewien obraz rzeczywistości a ja mając własne doświadczenia i rozum staram się mieć własne opinie oparte na tych doświadczeniach i rozumie a nie na opiniach innych. Czasami coś tam posłucham i przeczytam i to dopiero jest uogólnienie np. że naród "x" to bohaterowie którzy bronią cywilizacji europejskiej, naród "y" to zbrodniarze a naród "z" to terroryści. Jak uważasz to są uogólnienia ? Ja uważam, że tak. Czym te nieprawdziwe a czasem krzywdzące uogólnienia różnią się od mojej OPINII ? Tylko tym, że moja opinia (tak uważam że to tylko indywidualna opinia) może być dla niektórych niepoprawna politycznie a tamte są w głównym nurcie. Nikogo nie obrażam, nie stygmatyzuję piszę tylko że pewna grupa ludzi trudno znosi porażki i to tylko w pewnej, powiedzmy sobie szczerze mało znaczącej dziedzinie życia oraz że pewien pan uchodzący za sympatycznego słabo maskuje głębokie rozczarowanie. Tylko tyle. Nie doszukuj się tu żadnej "myślozdrodni" bo forum wyląduje w głównym nurcie neomarksistowskiej poprawności politycznej. A nie życzę mu tego bo będzie tu zaglądać tylko kilku starszych panów i wspominać jak to drzewiej bywało, jaki to śmigali doskonale ... Edytowane 20 Stycznia przez wojtek pw literówki 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 20 Stycznia Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2 godziny temu, Mitek napisał: co powiesz o takiej np. Vlhovej? Poezja 🤣😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 20 Stycznia Udostępnij Napisano 20 Stycznia Godzinę temu, Victor napisał: Poezja 🤣😉 https://eurosport.tvn24.pl/narciarstwo-alpejskie/jasna/2023-2024/petra-vlhova-przetransportowana-na-dol-trasa-giganta-w-jasnej_vid2067958/video.shtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 20 Stycznia Udostępnij Napisano 20 Stycznia 5 godzin temu, mlesik napisał: Lód w jasnej to dziś antynarciarstwo;/ Ale czołówka w drugim przejeździe radziła sobie zacnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 20 Stycznia Udostępnij Napisano 20 Stycznia 5 godzin temu, Mikoski napisał: Dla mnie żadne zaskoczenie ile razy tam byłem tyle razy utwierdzałem się w tym że Chopok to szklana góra. Dla zawodowców zrobiona extremalnie ale żeby aż tak 😕 Jasiek tam jezdzi i sobie chwali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 20 Stycznia Udostępnij Napisano 20 Stycznia (edytowane) Kolejne źle wiadomości z PŚ Petra zakończyła sezon 😕 "Badana wykonane w szpitalu wykazały zerwane więzadło krzyżowe i więzadło wewnętrzne w prawym kolanie" https://sport.interia.pl/narciarstwo-alpejskie/news-dramat-mistrzyni-olimpijskiej-jest-diagnoza-wszystko-przed-w,nId,7281472 Edytowane 20 Stycznia przez Mikoski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Stycznia Udostępnij Napisano 20 Stycznia 3 godziny temu, wojtek pw napisał: Czołem Aj jaj jaj... Przecież mogę mieć chyba własne zdanie na temat niemieckojęzycznych i ich stosunku do konkurencji szybkosciowych. Czyż nie ? A gdybym napisał że niemieckojęzyczni to "state of mind". Nie, nie w ogóle niech Bóg broni ale tylko o presję na wygrywanie konkurencji szybkościowych. Przejdzie ? Czy nie ? Niektórym to uchodzi. Lubię ich teksty więc nie wymienię 😂 Mogę chyba uważać Odermatta za obłudnika słabo maskującego swoje prawdziwe oblicze ? To kwestia wrażliwości. Media światowe narzucają nam pewien obraz rzeczywistości a ja mając własne doświadczenia i rozum staram się mieć własne opinie oparte na tych doświadczeniach i rozumie a nie na opiniach innych. Czasami coś tam posłucham i przeczytam i to dopiero jest uogólnienie np. że naród "x" to bohaterowie którzy bronią cywilizacji europejskiej, naród "y" to zbrodniarze a naród "z" to terroryści. Jak uważasz to są uogólnienia ? Ja uważam, że tak. Czym te nieprawdziwe a czasem krzywdzące uogólnienia różnią się od mojej OPINII ? Tylko tym, że moja opinia (tak uważam że to tylko indywidualna opinia) może być dla niektórych niepoprawna politycznie a tamte są w głównym nurcie. Nikogo nie obrażam, nie stygmatyzuję piszę tylko że pewna grupa ludzi trudno znosi porażki i to tylko w pewnej, powiedzmy sobie szczerze mało znaczącej dziedzinie życia oraz że pewien pan uchodzący za sympatycznego słabo maskuje głębokie rozczarowanie. Tylko tyle. Nie doszukuj się tu żadnej "myślozdrodni" bo forum wyląduje w głównym nurcie neomarksistowskiej poprawności politycznej. A nie życzę mu tego bo będzie tu zaglądać tylko kilku starszych panów i wspominać jak to drzewiej bywało, jaki to śmigali doskonale ... Cześć Wojtku, nie tłumacz się. Ja tylko wyraziłem swoje zdanie i podkreśliłem, że: to Twoja sprawa. Koniec tematu. Odermatt - lubię gościa za niedoścignioną miękkość w jeździe i rozbrajający uśmiech dla mnie jest sympatyczny ale powiem Ci, że jednak niedoścignionym wzorem z alpejskich tras pozostaje Hermann ze swoją nadzwyczajna pewnością w jeździe, i niesamowicie harmonijną poukładaną sylwetką, choć na starcie pachniało szaleństwem. A ten Sarrazin to dość dziwna historia rozwoju kariery.... ale znakomicie się gościa ogląda na mecie. Z pewnością zamiana Dressena na Sarrazina to wielki pozytyw tego sezonu dla PŚ. Pozdro serdeczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Stycznia Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2 godziny temu, Victor napisał: Poezja 🤣😉 Cześć Wyjątkowy niefart dla biednej Vlhovej, żeby sobie załatwić sezon i to jeszcze u siebie w domu na dość prostym GS. Ona ma po prostu niefarta, że trafiła na ten sam czas co Shiffrin bo to absolutnie wybitny talent w sensie miękkości jazdy. Tego Vlhova niestety nie ma. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 20 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 1 godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Wyjątkowy niefart dla biednej Vlhovej, żeby sobie załatwić sezon i to jeszcze u siebie w domu na dość prostym GS. Ona ma po prostu niefarta, że trafiła na ten sam czas co Shiffrin bo to absolutnie wybitny talent w sensie miękkości jazdy. Tego Vlhova niestety nie ma. Pozdro Wyjątkowy niefart, wyjątkowa presja i wyjątkowo fatalnie zrobiona trasa. I w sumie niewinny upadek - chyba strzeliło jak ją wcisnęło a nie w siatce. Szkoda bo rywalizacja szczególnie w sl była kosmiczna! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 20 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia Zjazd w kitz to jest jak gp w monaco! Odermatt dostał w d…. Szok że aż tak i że dwa razy! Też miałbym nietęgą minę 😉 Ale radość sarazin fantastyczna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia (edytowane) Cześć Ja jednak postrzegam Shiffrin jako narciarkę z innej planety. Szanuje pozostałe Panie tak jak każdego sportowca bardzo ale Shiffrin jest po prostu ponad nimi. Skala talentu w sensie ruchowym, umiejętności ułożenia ciała ale chyba przede wszystkim miękkości, umiejętności automatycznej reakcji na teren i dozowania docisku...Poza tym presja, ciągła amerykańska presja... Vlhova, ta presja o której piszesz Mlesiku.. mogła mieć duże znaczenie w kwestii usztywnienia. Dla Słowaków to przecież sportowiec jak dla nas Małysz czy Świątek. Współczuję jej tego bycie samą i jedyną ale jak widziałem listy startowe w dzisiejszym SL to tak parę Słowaczek się pojawia. W ogóle wydaje się, że poprzez pojawienie się możliwości szkolenia się pojedynczych zawodników na najwyższym poziomie, paleta reprezentowanych krajów znacznie się rozszerza i to jest super. Tina Maze aż straciła równowagę taki lód w Kitzbuehel. Pozdro Edytowane 21 Stycznia przez Mitek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia Cześć No Feller pojechał na zupełnej granicy a i tak Yule lepiej. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 21 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia (edytowane) 3 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Ja jednak postrzegam Shiffrin jako narciarkę z innej planety. Szanuje pozostałe Panie tak jak każdego sportowca bardzo ale Shiffrin jest po prostu ponad nimi. Skala talentu w sensie ruchowym, umiejętności ułożenia ciała ale chyba przede wszystkim miękkości, umiejętności automatycznej reakcji na teren i dozowania docisku...Poza tym presja, ciągła amerykańska presja... Vlhova, ta presja o której piszesz Mlesiku.. mogła mieć duże znaczenie w kwestii usztywnienia. Dla Słowaków to przecież sportowiec jak dla nas Małysz czy Świątek. Współczuję jej tego bycie samą i jedyną ale jak widziałem listy startowe w dzisiejszym SL to tak parę Słowaczek się pojawia. W ogóle wydaje się, że poprzez pojawienie się możliwości szkolenia się pojedynczych zawodników na najwyższym poziomie, paleta reprezentowanych krajów znacznie się rozszerza i to jest super. Tina Maze aż straciła równowagę taki lód w Kitzbuehel. Pozdro Shiffrin jest z innej planety. Nawet Odermatt czy wcześniej Hirsher nie wytrzymują porównania . Mi przypomina stylem, lekkością, miękkim skrętem Girardelliego;))) lodówka w kitz wykończyła van deery;))) i resztę Norwegów. A jacobsem dojedzie?! Edytowane 21 Stycznia przez mlesik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia (edytowane) Cześć Nie widziałem 2-gich przejazdów - mordowałem się na nartach. Ale ciekawe rozstrzygnięcia - nie ma co... Nawet swego czasu Kacper miał narty po Strasserze więc się cieszy a ja nie bardzo bo nie wygrał Feller... Błąd to był S. Luitz. Jakobsen musiał zrobić jakiś spory błąd na początku drugiego przejazdu bo z międzyczasów widać, że później jechał znakomicie Pozdro Edytowane 22 Stycznia przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia Beawo Linus Strasser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi