mlesik Napisano 27 Października 2023 Udostępnij Napisano 27 Października 2023 Jutro powrót pucharu świata. Na razie po lodzie i na tym co udało się dosypać ale zawsze. Ciekawe jak Maryna pojedzie. Ja obstawiam jutro, że będzie pudło. Braathen zrobił show podobne jak Henryczek kiedyś. Ciekawe kiedy wróci... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 28 Października 2023 Udostępnij Napisano 28 Października 2023 Na razie 16. pozdro ps. Trudno powiedzieć co poszło nie tak, jakojedynej zawodniczki NIE BYŁO TRANSMISJI 😡 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 28 Października 2023 Udostępnij Napisano 28 Października 2023 48 minut temu, Marcos73 napisał: Na razie 16. pozdro ps. Trudno powiedzieć co poszło nie tak, jakojedynej zawodniczki NIE BYŁO TRANSMISJI 😡 17 plus 25 a Goggia z buta po spotkaniu z łopatą jak Grimson… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 28 Października 2023 Udostępnij Napisano 28 Października 2023 22 minuty temu, star napisał: 17 plus 25 a Goggia z buta po spotkaniu z łopatą jak Grimson… Wiem - oglądałem do końca - był jej przejazd, bardzo ładnie jeździ Maryna. Brakuje prędkości i drobne błędy mają wpływ na całokształt. Trzymam kciuki w drugim przejeździe. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Października 2023 Udostępnij Napisano 28 Października 2023 Cześć Cóż to za rowy zafundowali organizatorzy zawodniczkom na stromym?? POzdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 28 Października 2023 Udostępnij Napisano 28 Października 2023 Cze Wynik poszedł w świat. 13-te i 30-te miejsce to na start sezonu uważam za dobry wynik. Dwie Polki to już coś. Faktycznie co pisał Mitek, rowy na ścianie - dziwne, ale z drugiej strony to wszystkie zawodniczki je miały, część sobie z nimi dobrze poradziła, te najlepsze, a inne znacznie gorzej. Cieszy wynik Polek, ale jest pewien niedosyt…. Ja czekam na pudło. pozdrawiam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 28 Października 2023 Udostępnij Napisano 28 Października 2023 Taka oto niespodzianka https://sport.interia.pl/zimowe/news-szok-w-swiecie-sportow-zimowych-23-letni-mistrz-niespodziewa,nId,7113321 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 28 Października 2023 Udostępnij Napisano 28 Października 2023 3 godziny temu, Mikoski napisał: Taka oto niespodzianka https://sport.interia.pl/zimowe/news-szok-w-swiecie-sportow-zimowych-23-letni-mistrz-niespodziewa,nId,7113321 Może za jakiś czas zobaczymy go jako reprezentanta Brazylii "Lucas Pinheiro Braathen reprezentuje Norwegię, lecz równie dobrze mógłby startować pod flagą Kraju Kawy. Jego mama to Brazylijka." 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Października 2023 Udostępnij Napisano 29 Października 2023 Noo. Schwarz piękna jazda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Października 2023 Udostępnij Napisano 29 Października 2023 (edytowane) Odermatt przegrał smarowaniem. Zdyskwalifikują Schwarza za fluory? Edytowane 29 Października 2023 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DYNAMICskiPolska Napisano 29 Października 2023 Udostępnij Napisano 29 Października 2023 7 godzin temu, Mitek napisał: Odermatt przegrał smarowaniem. Zdyskwalifikują Schwarza za fluory? Najlepsszego, sety! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Października 2023 Udostępnij Napisano 29 Października 2023 No i cancelled. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 30 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2023 W dniu 29.10.2023 o 10:08, Mitek napisał: Odermatt przegrał smarowaniem. Zdyskwalifikują Schwarza za fluory? Wg mnie to nie smarowanie albo nie tylko smarowanie. Dół był mega podkręcony - ilość bramek musiała się zgadzać. Na płaskim podkręcone więc slalomista Schrarz nadrobił 🙂 Co nie zmienia faktu że Odermatt kozacko wyglądał na ściance. Jak ja żałuje że nie jeździ Hirscher - co to byłaby za walka. Liczę że jednak Brathen wróci bo w GS liczyłem głównie na niego na walkę z Odermattem. Mam nadzieję że związek ustąpi a Lucas trochę też stonuje z tym prawem do wolności. Kiedyś Henryczek chciał koniecznie mieć kask redbulla i było bardzo podobnie. Szkoda transmisji 1 przejazdu ale podobno Maryna podobnie jak w drugim przejeździe zrobiła babola przed ścianką. Na ściance było całkiem całkiem w drugim. Ogólnie widać że mało treningu u zawodników. Wszyscy podobno stłoczeni na Piztal i tłuką obok siebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 30 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2023 W dniu 28.10.2023 o 14:19, Marcos73 napisał: Cze Wynik poszedł w świat. 13-te i 30-te miejsce to na start sezonu uważam za dobry wynik. Dwie Polki to już coś. Faktycznie co pisał Mitek, rowy na ścianie - dziwne, ale z drugiej strony to wszystkie zawodniczki je miały, część sobie z nimi dobrze poradziła, te najlepsze, a inne znacznie gorzej. Cieszy wynik Polek, ale jest pewien niedosyt…. Ja czekam na pudło. pozdrawiam Rowy od ratraka jak w Czarnej Górze:D a śniegu malutko. Raczej nikogo w tym miejscu nie rzucało więc nie był to problem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 30 Października 2023 Udostępnij Napisano 30 Października 2023 1 godzinę temu, mlesik napisał: Ogólnie widać że mało treningu u zawodników. Wszyscy podobno stłoczeni na Piztal i tłuką obok siebie. Znajomy był z 10 dni temu na Pitztal i kilku zawodników tam spotkał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 30 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2023 1 minutę temu, brachol napisał: Znajomy był z 10 dni temu na Pitztal i kilku zawodników tam spotkał. Na pewno była Maryna, Shiffrin, Norwegia i Włoszki:) także można się zapoznać:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 30 Października 2023 Udostępnij Napisano 30 Października 2023 Teraz, mlesik napisał: Na pewno była Maryna, Shiffrin, Norwegia i Włoszki:) także można się zapoznać:D Fotki trafiły do jego kolekcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 11 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2023 Petra wygrała sl w wielkim stylu z taką pewnością jazdy i przewagą która pokazuje że forma jest. Solden 3 Levi 1 daje prowadzenie w generalce. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2023 Cześć Wygrała bo jest po prostu ciężka i udało jej się nie przeszkadzać nartom wreszcie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2023 33 minuty temu, Mikoski napisał: Petra wygrała sl w wielkim stylu z taką pewnością jazdy i przewagą która pokazuje że forma jest. Solden 3 Levi 1 daje prowadzenie w generalce. A Maryna na którym miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2023 Maryna nie jeździ SL. Magda Łuczak jechała spokojnie i dość czysto ale niestety za wolno na drugi przejazd. Za to panna Colturi pokazuje klasę już po raz kolejny a ma za 4 dni 17 urodziny dopiero. Jeden w większych talentów ostatnio i do tego ta decyzja o reprezentowaniu Albanii... Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 13 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2023 W dniu 11.11.2023 o 17:49, Mitek napisał: Maryna nie jeździ SL. Magda Łuczak jechała spokojnie i dość czysto ale niestety za wolno na drugi przejazd. Za to panna Colturi pokazuje klasę już po raz kolejny a ma za 4 dni 17 urodziny dopiero. Jeden w większych talentów ostatnio i do tego ta decyzja o reprezentowaniu Albanii... Pozdro Colturi super talent. Dziwne te związkowe kłótnie z młodymi zawodnikami ostatnio. Brathen, Colturi,... Same zawody jak to w Levi i początek sezonu lekko nudne. Szkoda dh pod Matterhornem ale może chociaż babki pojadą w sobotę. Vhlova w gazie, widać że fizycznie niesamowicie przygotowana na początek sezonu. Świetnie nie tylko na płaskim na górze ale też na ściance. Ostro, na pełen gaz co skutkowało tyką między nogami w niedziele. I o dziwo jakoś bardziej stylowo niż w ostatnich latach. Szok. Shiffrin widać założyła wolniejszy start sezonu. Sezon bez mistrzostw więc trochę inne podejście. Natomiast to że wystartowała w sobotę kiedy w czwartek robiony miała rezonans kolanka to duże szczęście. https://www.facebook.com/share/r/QuiETmSoWNEne7uJ/?mibextid=UalRPS Zapomniałem jak ona pięknie jeździ na nartach. Liensberger trochę lepiej niż ostatnio natomiast Holdener i Swenn Larsson gruz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2023 (edytowane) Cześć Ona jest córką Danieli Ceccarelli a z kolei ta jest związana z Albanią kontraktami trenerskimi czy jakimiś innymi. W każdym razie Colturi trenuje z rodzicami - bo ojciec to też trener. Wiesz to chyba nie do końca są wyniki jakichś kłótni tylko po prostu wybory ludzi. Popatrz na dzieci Alphanda - córką startuje dla Szwecji a syn dla Francji. No wiesz rezonans to tylko nieinwazyjne badanie - wyszedł dobrze, tylko stłuczenie więc jak najszybszy powrót chyba wskazany ze względów psychicznych chociażby. Jeszcze nie wspomniałeś o Chorwatkach, które - mam nadzieję - na stałe osadziły się w czołówce. Pozdro Edytowane 13 Listopada 2023 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 13 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2023 Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Ona jest córką Danieli Ceccarelli a z kolei ta jest związana z Albanią kontraktami trenerskimi czy jakimiś innymi. W każdym razie Colturi trenuje z rodzicami - bo ojciec to też trener. Wiesz to chyba nie do końca są wyniki jakichś kłótni tylko po prostu wybory ludzi. Popatrz na dzieci Alphanda - córką startuje dla Szwecji a syn dla Francji. No wiesz rezonans to tylko nieinwazyjne badanie - wyszedł dobrze, tylko stłuczenie więc jak najszybszy powrót chyba wskazany ze względów psychicznych chociażby. Jeszcze nie wspomniałeś o Chorwatkach, które - mam nadzieję - na stałe osadziły się w czołówce. Pozdro Colturi startuje dla Albanii bo Ceccarelli nie chciała by córka dalej tłukła puchar europy tylko od razu puchar świata i związek włoski powiedział nie:) Estelka dla Francji po prostu była za słaba. Teraz pewnie patrząc na kadrę Francji bez problemu by ją wzięli. Widziałeś filmik Shiffrin? Nam by zerwało chyba pół kolanka:)))) Chorwatki już od dwóch sezonów pełen szacun. Moja szanowna małżonka zapytała podczas oglądania przejazdu Popovic dlaczego my nie mamy slalomistek ani slalomistów. Przecież ich relatywnie łatwiej wyszkolić niż zjazdowców. I tak co sezon... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2023 (edytowane) Cześć A to nie znałem takich szczegółów. Dzięki. Filmik, no cóż, ona (biedna, tak jak wszyscy sportowcy, w odróżnieniu od nas) ma to wliczone w ryzyko pracy. Inaczej nie ma mowy o wynikach... Dobrze, że tak się skończyło. Czasami zupełnie niepozorne upadki a nawet zwykłe odjechanie narty może się skończyć kontuzją. Jeszcze raz teraz oglądałem przejazdy i Shiffrin jechała wyjątkowo zachowawczo. Co do tego wychowania slalomisty to - ja się na treningu sportowym zupełnie nie znam. Mam pewne spostrzeżenia ale raczej oczywiste. Pozdro Edytowane 13 Listopada 2023 przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi