DYNAMICskiPolska Napisano 19 Października 2023 Udostępnij Napisano 19 Października 2023 Witam, dawno mnie nie było na forum (przed katastrofą pożaru) więc witam serdecznie wszystkich (pseudo ALOJZ). Nartami zajmuję się już bardzo długo zresztą część Was mnie zna. ale do rzeczy. Od gdzieś listopada wpadł mi w oko post na którejś z grup FB z nowymi nartami DYNAMIC... przecieram oczy bo wiem że Dynamic już od ćwierćwiecza nie istnieje! Mam ogromny sentyment do tej firmy bo mieliśmy z tatą narty VR 27 i VR 35 i te narty kładły na plecy resztę tego co mieliśmy dotąd. Zaczynam śledzić temat a że potrzebuję nart dziewiczych bez dziur do mojej sportowej płyty RS aluplate to tym bardziej intensywnie myślę. Napisałem maila opisałem życiorys z hobby z moja płytą RS aluplate, o ojcu który mimo wieku startuje EMP amatorów itd. Wysłałem i...cisza. Czekam miesiąc i nic więc machnąłem ręką myślę sobie " a pierniczę to zostanę przy Stoeckli" Mijają miesiące i pod koniec marca (pakujemy się z małżonką w Alpy) dostaję maila z Francji od Pani Ingrid z zapytaniem jak by miała nasza współpraca miedzy nami wyglądać.... To początek wielkiej korespondencji suma sumarum pojechałem do niej do Francji zobaczyłem kolekcję pomacałem narty oględziny i ciężkie rozmowy biznesowe ( nasz rejon Europy z Niemcami, Austrią, Szwajcarią Czechami, Słowacją Rumunią itd nie był brany pod uwagę sprzedaży i dystrybucji! ) i zostałem dystrybutorem na Polskę. Może dość mojego ględzenia o historii a trochę o nartach. Od czego zacząć na początek powiem tak narty są zrobione niewiarygodnie pięknie, jakość wykonania ,materiałów użytych ( żadnej dalekowschodniej niskiej jakości podróbek) bardzo niskonakładowe serie tylko na specjalne zamówienie. Narty klasy PREMIUM. Zapraszam na oględziny i pogaduchę do mnie na serwis przy kawie. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 19 Października 2023 Udostępnij Napisano 19 Października 2023 9 minut temu, DYNAMICskiPolska napisał: Witam, dawno mnie nie było na forum (przed katastrofą pożaru) więc witam serdecznie wszystkich (pseudo ALOJZ). Nartami zajmuję się już bardzo długo zresztą część Was mnie zna. ale do rzeczy. Od gdzieś listopada wpadł mi w oko post na którejś z grup FB z nowymi nartami DYNAMIC... przecieram oczy bo wiem że Dynamic już od ćwierćwiecza nie istnieje! Mam ogromny sentyment do tej firmy bo mieliśmy z tatą narty VR 27 i VR 35 i te narty kładły na plecy resztę tego co mieliśmy dotąd. Zaczynam śledzić temat a że potrzebuję nart dziewiczych bez dziur do mojej sportowej płyty RS aluplate to tym bardziej intensywnie myślę. Napisałem maila opisałem życiorys z hobby z moja płytą RS aluplate, o ojcu który mimo wieku startuje EMP amatorów itd. Wysłałem i...cisza. Czekam miesiąc i nic więc machnąłem ręką myślę sobie " a pierniczę to zostanę przy Stoeckli" Mijają miesiące i pod koniec marca (pakujemy się z małżonką w Alpy) dostaję maila z Francji od Pani Ingrid z zapytaniem jak by miała nasza współpraca miedzy nami wyglądać.... To początek wielkiej korespondencji suma sumarum pojechałem do niej do Francji zobaczyłem kolekcję pomacałem narty oględziny i ciężkie rozmowy biznesowe ( nasz rejon Europy z Niemcami, Austrią, Szwajcarią Czechami, Słowacją Rumunią itd nie był brany pod uwagę sprzedaży i dystrybucji! ) i zostałem dystrybutorem na Polskę. Może dość mojego ględzenia o historii a trochę o nartach. Od czego zacząć na początek powiem tak narty są zrobione niewiarygodnie pięknie, jakość wykonania ,materiałów użytych ( żadnej dalekowschodniej niskiej jakości podróbek) bardzo niskonakładowe serie tylko na specjalne zamówienie. Narty klasy PREMIUM. Zapraszam na oględziny i pogaduchę do mnie na serwis przy kawie. Piękne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Października 2023 Udostępnij Napisano 20 Października 2023 (edytowane) Cześć Marcinie Fajnie, że znalazłeś/wymyśliłeś Dynamica. Zawsze był to synonim narty sportowej wysokiej klasy i myślę, że ta idea pozostała w reaktywowanej kolekcji. Również miałem kiedyś narty tej firmy a był to Dynamic VR27 Descente. Właśnie tak - czyli decha zjazdowa - co nie przeszkadzało jeździć na niej po lodowych garbach Bieńkuli lat 90. Wyjątkowy sprzęt. Być może - bo u mnie teraz wszystko się zmienia - będzie okazja zawitać do Pawłowic i dotknąć a pewnie i wymyślisz coś aby się przejechać... Życzę Ci aby Twoja praca/pasja dalej rozwijała się jak dotychczas i dawała Ci satysfakcję. Pozdrów całą rodzinę - przecież sporo znam, ze szczególnymi ukłonami i uszanowaniami dla Pana Mariana - choć jesteśmy/byliśmy po imieniu to jakoś nie przechodzi mi przez gardło taki obcesowy zwrot - który nadal, co widzę po protokołach z eliminacji MPA, ładuje jak należy. Czy ma jeszcze Rossignole KX, które tak obaj sobie chwaliliśmy? Trzymaj się serdecznie. Edytowane 20 Października 2023 przez Mitek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DYNAMICskiPolska Napisano 20 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2023 Na wstępie chciałem podziękować Mitkowi za tak miłe powitanie, życzenia i pozdrowienia. Chciałem zorganizować pokaz kolekcji z pogaduchą przy kawie u mnie w serwisie dla Was jako ( co by nie mówić) znaczącej społeczności narciarskiej, Zapraszam Was może na 3 listopada na 17.00 myślę o szkoleniu z ręcznego serwisu nart, jeśli nas by było kilka osób to zrobię to u mnie a jeśli będzie więcej chętnych zrobimy to w Domu Kultury w Pawłowicach lub w której z restauracji. Zapraszam ! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DYNAMICskiPolska Napisano 20 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2023 Acha dla Was jeszcze niedawny filmik który nie umiejętnie nagrałem na Tube https://www.youtube.com/watch?v=jhb3ZyFSNEc&t=197s ( nie jestem ani aktorem, ani przebiegłym handlarzem któremu zależy tylko na kasie, jestem niepoprawnym pasjonatem ) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 26 Października 2023 Udostępnij Napisano 26 Października 2023 Buuuu, akurat 3 listopada jestem zagramanicą, ale z chęcią pojawiłbym się na takim szkoleniu w innym terminie, jeżeli dałoby się powtórzyć. Coś tam rzeźbię w tym metalu i plastikach, ale pieron wie, czy adekwatnie. Czy to te Pawłowice koło jeziora Goczałkowickiego? Mam z godzinę autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Października 2023 Udostępnij Napisano 26 Października 2023 Te same.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DYNAMICskiPolska Napisano 3 Marca Autor Udostępnij Napisano 3 Marca Witam, więc Dynamic został oficjalnie zaproszony wraz z płytą oczywiście RS aluplate na testy NTN przez Pana Tomasza Kurdziela. Zabieram ze sobą 6 par nart da testy które sam osobiście będę serwisował. Wybór padł na narty sportowe , jedna para nart tzw. VIP i jedna para nart szerokich pod butem pozatrasowych. Liczę na dobre przyjęcie nart w środowisku. Pozdrawiam i zapraszam także na testy jeśli któś chce przetestować, testy odbędą się na Kaunertalu od6 kwietnia. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DYNAMICskiPolska Napisano 8 Września Autor Udostępnij Napisano 8 Września (edytowane) Witajcie, kochani ruszył w cięzkich bólach sklep internetowy gdzie możecie się zapoznać z kolekcją DYNAMIC SKI oraz... zakupić. Możecie wybierać konfigorację z różnymi płytami i wiązaniami. Oczywiście zapraszam także do kontaktu telefonicznego lub umówienia się na termin odwiedziń na które najbardziel się cieszę (uwielbiam spotkania z tak samo zakręconymi ludźmi jak ja). Podaję adres w linku https://dynamicski.pl/narty-dynamic Zapraszam i do zobaczenia! Edytowane 8 Września przez DYNAMICskiPolska 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DYNAMICskiPolska Napisano 17 Października Autor Udostępnij Napisano 17 Października Jesteście ciekawi testów 111 par nart w tym nart Dynamic na sezon 24/25? Polecam Magazyn NTN, warto nabyć i dowiedzieć się co w trawie piszczy... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 17 Października Udostępnij Napisano 17 Października (edytowane) Testów w NTN bynajmniej nie, sami sobie potrafimy przetestować i ocenić narty lepiej aniżeli redaktor Kurdziel. Wszedłem na stronę www. i sukcesów nie wróżę. Cena nart GS z wiązaniami 7.200 zł z lekka mnie poraziła, do innych modeli nie odważyłem się zaglądać. Ciekawe ile będą kosztować wersje FIS. Jak na reanimowaną markę, o której mało kto pamięta, takie pozycjonowanie cenowe oceniam jako fantasmagorię. Za 3 tys. zł może by się znalazł kupiec, który zaryzykuje zakup na próbę. Przy cenie zbliżonej do Stoeckli to spodziewam się jedynie lawiny złośliwych komentarzy. Nie wiem kto te ceny ustalał, ale chyba zapatrzono się w Van Deer. Jednakże narty, które wyszły z ręki Hirschera będzie łatwiej sprzedać aniżeli nie kojarzące się z niczym spektakularnym Dynamiki. Edytowane 17 Października przez tomkly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 17 Października Udostępnij Napisano 17 Października 14 minut temu, tomkly napisał: Testów w NTN bynajmniej nie, sami sobie potrafimy przetestować i ocenić narty lepiej aniżeli redaktor Kurdziel. Wszedłem na stronę www. i sukcesów nie wróżę. Cena nart GS z wiązaniami 7.200 zł z lekka mnie poraziła, do innych modeli nie odważyłem się zaglądać. Ciekawe ile będą kosztować wersje FIS. Jak na reanimowaną markę, o której mało kto pamięta, takie pozycjonowanie cenowe oceniam jako fantasmagorię. Za 3 tys. zł może by się znalazł kupiec, który zaryzykuje zakup na próbę. Przy cenie zbliżonej do Stoeckli to raczej będą się pojawiać jedynie złośliwe komentarze. Cze Narty mogą być fajne, ale z tą ceną to sprzedaż będzie kulała. Kneissl chyba tez tak skończył. Trzeba wpierw zbudować markę, a nie zaczynać od zaporowej ceny., bo to z nart nie zrobi marki premium To tak chyba nie działa. Kastle wróciło, ale ceny ma przyziemne. Ale to Czesi wzięli i głowy mają nie od parady. To nie Van Deer za którym stoi potężne i znane nazwisko, tylko przebrzmiała i zapomniana nieco legenda. Niemniej jednak życzę powodzenia, ale spektakularnego sukcesu nie wróżę. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 18 Października Udostępnij Napisano 18 Października 12 godzin temu, Marcos73 napisał: Niemniej jednak życzę powodzenia, ale spektakularnego sukcesu nie wróżę. Tu potrzebne są potężne działania marketingowe i kupę kasy w to włożone....nie do przecenienia jakieś znane nazwisko z PS (jak u Kastle)... oczywiście wszystko się rodzi powoli i w męczarniach bo inni nie śpią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 18 Października Udostępnij Napisano 18 Października 19 godzin temu, tomkly napisał: Testów w NTN bynajmniej nie, sami sobie potrafimy przetestować i ocenić narty lepiej aniżeli redaktor Kurdziel. Wszedłem na stronę www. i sukcesów nie wróżę. Cena nart GS z wiązaniami 7.200 zł z lekka mnie poraziła, do innych modeli nie odważyłem się zaglądać. Ciekawe ile będą kosztować wersje FIS. Jak na reanimowaną markę, o której mało kto pamięta, takie pozycjonowanie cenowe oceniam jako fantasmagorię. Za 3 tys. zł może by się znalazł kupiec, który zaryzykuje zakup na próbę. Przy cenie zbliżonej do Stoeckli to spodziewam się jedynie lawiny złośliwych komentarzy. Nie wiem kto te ceny ustalał, ale chyba zapatrzono się w Van Deer. Jednakże narty, które wyszły z ręki Hirschera będzie łatwiej sprzedać aniżeli nie kojarzące się z niczym spektakularnym Dynamiki. Cześć Tomku za to zdanie (podkreślone) masz u mnie przy jakimkolwiek spotkaniu poczęstunek (bo przecież nie musi to być browar czy gorzała ale np. jakaś wyjątkowa kawa) do końca życia! Niniejszym upoważniam Cię do domagania się ode mnie wywiązania się z tej obietnicy przy każdej okazji. Pozdrawiam serdecznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DYNAMICskiPolska Napisano 18 Października Autor Udostępnij Napisano 18 Października W odpowiedzi do Waszych dyskusji 😉 podam może kilka ocen opisowych nart DYNAMIC VR perf GS 183 R20 cytuję za magazynem NTN : ... „To dynamit, nie Dynamic. Jeśli przeszło ci przez myśl posiadanie desek z grupy gigant masters, to sobie odpuść i kup te Dynamiki. Jeżdżą lepiej niż większość mastersów, a gigant jest ich naturalnym środowiskiem. Trzeba uważać, gdzie się stoi – zbyt mocne obciążenie tyłów może cię wystrzelić, a jest naprawdę szybko” oraz „Nazwa fi rmy doskonale określa dominującą cechę tych nart. Niesamowite zapoczątkowanie skrętu wymaga trochę siły i techniki. Pięknie, płynnie i spokojnie prowadzą zadane łuki, ale trzeba jechać aktywnie, bo nic nie dzieje się samo. Mimo doskonałej dynamiki, nie mam wrażenia utraty pełnej kontroli” ... Pozdrawiam i do zobaczenia na stoku gdzieś dla chętnych nabyć narty oczywiście testy modeli mozliwe zapraszam i pozdrawiam. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 18 Października Udostępnij Napisano 18 Października (edytowane) Ja bardzo chętnie przetestuję te GSy o długości 183 cm. Może nie zaraz na pierwszym wyjeździe do Tyrolu 1-4 listopada ale na którymś z kolejnych. Zorganizuję do porównań dobry set: Head GS, Head e-Speed, Stoeckli Laser GS i co mi tam jeszcze wpadnie w ręce. Slalomkę też bym chętnie wziął, ale jedynie w wersji FIS, bo tu ciężko mi będzie się inaczej odnieść (na zwykłych SL nie jeździłem od wielu lat). Edytowane 18 Października przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DYNAMICskiPolska Napisano 20 Października Autor Udostępnij Napisano 20 Października Kochani polecam produkcję NTN pod tytułem " Najlepsze narty sezonu 2024/2025 – TOP 10 według Tomasza Kurdziela " 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 21 Października Udostępnij Napisano 21 Października (edytowane) Tym chętniej je przetestuję/emy podczas wyjazdów w Alpy. Mnie zmartwiło w tym filmie co innego, a mianowicie zmiany dokonane w narcie Stockli Laser WRT Pro. Ze słów Kurdziela wynika między wierszami, że należy szukać wersji z sezonu 2023/24 jako bardziej dynamicznej. Edytowane 21 Października przez tomkly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DYNAMICskiPolska Napisano 23 Października Autor Udostępnij Napisano 23 Października (edytowane) W dniu 20.10.2023 o 09:10, Mitek napisał: Cześć Marcinie Fajnie, że znalazłeś/wymyśliłeś Dynamica. Zawsze był to synonim narty sportowej wysokiej klasy i myślę, że ta idea pozostała w reaktywowanej kolekcji. Również miałem kiedyś narty tej firmy a był to Dynamic VR27 Descente. Właśnie tak - czyli decha zjazdowa - co nie przeszkadzało jeździć na niej po lodowych garbach Bieńkuli lat 90. Wyjątkowy sprzęt. Być może - bo u mnie teraz wszystko się zmienia - będzie okazja zawitać do Pawłowic i dotknąć a pewnie i wymyślisz coś aby się przejechać... Życzę Ci aby Twoja praca/pasja dalej rozwijała się jak dotychczas i dawała Ci satysfakcję. Pozdrów całą rodzinę - przecież sporo znam, ze szczególnymi ukłonami i uszanowaniami dla Pana Mariana - choć jesteśmy/byliśmy po imieniu to jakoś nie przechodzi mi przez gardło taki obcesowy zwrot - który nadal, co widzę po protokołach z eliminacji MPA, ładuje jak należy. Czy ma jeszcze Rossignole KX, które tak obaj sobie chwaliliśmy? Trzymaj się serdecznie. A i tym razem Dynamic to sportowe dechy, co do nart SL mam zamiar zrobic także płytę wer. SL , bo obecna RS aluplate to typowy GS. Moim zdaniem obecnie 99,0 % jak nie 100% płyt ma poważny bład konstrukcyjny.... Edytowane 23 Października przez DYNAMICskiPolska 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 23 Października Udostępnij Napisano 23 Października (edytowane) 4 godziny temu, DYNAMICskiPolska napisał: A i tym razem Dynamic to sportowe dechy, co do nart SL mam zamiar zrobic także płytę wer. SL , bo obecna RS aluplate to typowy GS. Moim zdaniem obecnie 99,0 % jak nie 100% płyt ma poważny bład konstrukcyjny.... Podzielam pogląd. Nie wiem czy to 99% czy 90% ale na pewno większość. Aplikowanie tej samej płyty do GS oraz SL jest błędem. Nie wydaje mi się możliwe to, że zawodnicy w WC mają takie same płyty do różnych konkurencji. Skoro wiązania są inne to analogicznie płyty również powinny być inne. Natomiast w rynkowej ofercie dla klienta indywidualnego takiego rozróżnienia nie znalazłem. Edytowane 23 Października przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 23 Października Udostępnij Napisano 23 Października 3 godziny temu, DYNAMICskiPolska napisał: A i tym razem Dynamic to sportowe dechy, co do nart SL mam zamiar zrobic także płytę wer. SL , bo obecna RS aluplate to typowy GS. Moim zdaniem obecnie 99,0 % jak nie 100% płyt ma poważny bład konstrukcyjny.... Rozumiem że teraz zawodnicy pucharu świata stoją w kolejce po te niezepsute płyty na nartach Dynamic 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 23 Października Udostępnij Napisano 23 Października 2 godziny temu, Jan napisał: Rozumiem że teraz zawodnicy pucharu świata stoją w kolejce po te niezepsute płyty na nartach Dynamic W FIS WC zawodnicy śmieją się z tego co nam się w sklepach oferuje jako FIS WC. Przy czym nie wiem czy to bardziej śmieszne czy smutne. 🤔 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek pw Napisano 23 Października Udostępnij Napisano 23 Października Mam wrażenie, że porównywanie świata zawodników zawodów PŚ z amatorami nawet bardzo dobrymi amatorami nie ma żadnego sensu. To jest po prostu inny świat i nie tylko jak chodzi o przygotowanie fizyczne zawodników ale przede wszystkim nawierzchnię po której oni jeżdżą. Fizycznie są to jak dla mnie niesamowici i nieosiągalni ludzie coś jak starożytni herosi. W tym roku w marcu byłem na nartach w okolicach Moeny i zupełnie przypadkiem pojechałem do San Pellegrino gdzie wówczas rozgrywane były jakieś zawody w ski crossie, chyba Puchar Europy albo coś takiego ale ci zawodnicy którzy dojeżdżali do wyciągów po tych samych trasach po których dojeżdżali amatorzy wydawali się niesamowici: potęga, siła, moc, swoboda ruchów. Coś niesamowitego. Niby drugoligowa dyscyplina i drugoligowi zawodnicy ale wrażenie niesamowite. Porównywanie ich z amatorami którzy tam jeździli wydawało mi się totalnie niepoważne. Druga sprawa to sprzęt emerytów narciarskich, parę lat temu byłem klika razy w styczniu w okolicach zawodów PŚ kobiet we Flachau lub Zauchensee i widziałem jak Didier Cuche czy Hermann Maier czy inni jeździli na całkiem zwyczajnych sklepowych (długość i taliowanie) gigantkach i AM po normalnych zrytych przez amatorów trasach i nikt tam z tych byłych zawodników nie jeździł na nartach w specyfikacji FIS WC. A trzecia sprawa to jazda po trasach przygotowanych pod Puchar Świata, po zakończeniu zawodów i otworzeniu ich dla amatorów parę razy jechałem po tym lodzie. Polecam. Wrażenia do końca życia. Z niczym nie porównywalne. Reasumując: sprawy nie porównywalne: zawodnicy ich przygotowanie fizyczne, ich narty, trasy po których jeżdżą i amatorzy. To dwa światy w żaden sposób nie dotykające siebie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 23 Października Udostępnij Napisano 23 Października 25 minut temu, wojtek pw napisał: A trzecia sprawa to jazda po trasach przygotowanych pod Puchar Świata, po zakończeniu zawodów i otworzeniu ich dla amatorów parę razy jechałem po tym lodzie. Polecam. Wrażenia do końca życia. Z niczym nie porównywalne. Raz jechałem po trasie drugoligowego PE SG. Nawet tam mieliśmy rodzinne zawody robić 😉. Cały autobus - do szpitala chyba - głównie rodziców. Nie żeby to jakaś mega ściana - taka uczciwa czerwona, ale zjechać się nie dało w jakiś normalny sposób, ale nasze dzieciaki tam trenowały. Podejście z buta było niemożliwe - bo chcieliśmy bramki rozkładać z rańca na zawody. Trzeba było kombinować na innej trasie. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 23 Października Udostępnij Napisano 23 Października (edytowane) 2 godziny temu, Marcos73 napisał: Raz jechałem po trasie drugoligowego PE SG. Nawet tam mieliśmy rodzinne zawody robić 😉. Cały autobus - do szpitala chyba - głównie rodziców. Nie żeby to jakaś mega ściana - taka uczciwa czerwona, ale zjechać się nie dało w jakiś normalny sposób, ale nasze dzieciaki tam trenowały. Podejście z buta było niemożliwe - bo chcieliśmy bramki rozkładać z rańca na zawody. Trzeba było kombinować na innej trasie. pozdro Jechałem kilka razy prosto po pucharze świata na tym co nim pozostało (Alta Badia, Val Gardena, Wengen), normalnie się jechało, tylko musisz do tego celu mieć świeżo przygotowany sprzęt oraz używać krawędzi a nie ześlizgu. Nie jest to zabawa dla amatorów na nartach z Decathlonu to oczywiste, natomiast krążą o tych trasach zupełnie nieuzasadnione legendy. Czysta fizyka się kłania, jak pojedziesz odpowiednio szybko to krawędzie zadziałają, jeśli nie to będziesz się zsuwać na dupie. 😀 Edytowane 23 Października przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi