Miaski21 Napisano 4 Października 2023 Udostępnij Napisano 4 Października 2023 Witam wszystkich, chce założyć nowy wątek, w którym każdy poczatkujący amator mogłby wpisywać na jakich nartach jeździ( modele, dlugości itd.) i ew. jakies wlasne opinie o tych nartach. Tacy rekreacyjni amatorzy to zdecydowana większość na stokach, cześć jezdzi na nartach wypozyczonych, inni na wlasnych- budżetowych i tych z górnej półki.Taki narciarz nie potrzebuje super narty o mega parametrach tylko zwyklej, wygodnej narty, która pomoże przemieścić się z góry w dół stoku. zapraszam do wpisywania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano 4 Października 2023 Udostępnij Napisano 4 Października 2023 Tu prawie sami amatorzy są 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miaski21 Napisano 5 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2023 Chyba nieodpowiedni wątek na to forum - tu zaglądają tylko starzy wyjadacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 5 Października 2023 Udostępnij Napisano 5 Października 2023 6 minutes ago, Miaski21 said: Chyba nieodpowiedni wątek na to forum - tu zaglądają tylko starzy wyjadacze. Ja tam jestem nowicjuszem. Na podstawie swojej krótkiej kariery mogę tylko powiedzieć, że narta nie ma aż tak diametralnego znaczenia dla jazdy jak wydawało mi się na początku. Lubię twintipy około 95 mm pod butem, ale jak mnie życie zmusiło to okazało się, że da się też jeździć na SL na Kasprowym obok ubitego... Jak ktoś jest początkujący i ma kiepską nartę, to taniej iść na godzinkę czy dwie do instruktora - będzie się jeździć dużo lepiej i to taniej niż przy wymianie nart. Lepiej inwestować w serwis niż konkretne modele. Jak chcesz pooglądać porównania to ja lubię pooglądać SkiEssentials, z zastrzeżeniem że nie zmieniam nart po obejrzeniu porównania... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 7 Października 2023 Udostępnij Napisano 7 Października 2023 W dniu 4.10.2023 o 19:49, Miaski21 napisał: Witam wszystkich, chce założyć nowy wątek, w którym każdy poczatkujący amator mogłby wpisywać na jakich nartach jeździ( modele, dlugości itd.) i ew. jakies wlasne opinie o tych nartach. Tacy rekreacyjni amatorzy to zdecydowana większość na stokach, cześć jezdzi na nartach wypozyczonych, inni na wlasnych- budżetowych i tych z górnej półki.Taki narciarz nie potrzebuje super narty o mega parametrach tylko zwyklej, wygodnej narty, która pomoże przemieścić się z góry w dół stoku. zapraszam do wpisywania. Im lepiej jeździsz, narta ma coraz mniejsze znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 7 Października 2023 Udostępnij Napisano 7 Października 2023 Godzinę temu, moruniek napisał: Im lepiej jeździsz, narta ma coraz mniejsze znaczenie. Ja widzę też taką regułę: im lepiej jeździsz tym masz więcej nart. 😁 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miaski21 Napisano 12 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2023 Sam posiadam Fischer rc trend od 4 lat kupione jako pierwsze wlasne narty kiedy dopiero uczylem sie jazdy i co roku jezdzi mi sie na nich lepiej i pewniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 12 Października 2023 Udostępnij Napisano 12 Października 2023 Ja mam RADAR SENATE PRO - porządne narty dla amatora.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 12 Października 2023 Udostępnij Napisano 12 Października 2023 6 minut temu, Lexi napisał: Ja mam RADAR SENATE PRO - porządne narty dla amatora.. Maras, a które to? Bo nie kojarzę. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 12 Października 2023 Udostępnij Napisano 12 Października 2023 18 minut temu, Marcos73 napisał: Maras, a które to? Bo nie kojarzę. pozdro Bo nie brałem na stok jak razem jeździliśmy.....może do Zwardonia zabiorę - bedzie mozna fajnie sie zmierzyć na nich z "syndromem dnia następnego".. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miaski21 Napisano 14 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2023 No tak, i kolejna szydera na tym forum- narty wodne dla amatora. Mam wrażenie, że amator niepowinien robic wpisów na tym forum bo zaraz zostanie zgaszony. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 12 minut temu, Miaski21 napisał: No tak, i kolejna szydera na tym forum- narty wodne dla amatora. Mam wrażenie, że amator niepowinien robic wpisów na tym forum bo zaraz zostanie zgaszony. My wszyscy jesteśmy amatorami. Na tym forum nie ma żadnego zawodowca. Jest tutaj aktywnych kilku instruktorów, i to raczej wszystko. Dla amatora jaka narta? Myśle ze na początek każda się nadaje. Wraz ze wzrostem umiejętności można próbować różne dechy, różne długości, szerokości pod butem i sam materiał narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 1 hour ago, Miaski21 said: No tak, i kolejna szydera na tym forum- narty wodne dla amatora. Mam wrażenie, że amator niepowinien robic wpisów na tym forum bo zaraz zostanie zgaszony. Nie przejmuj się tym. Nie jest tak źle, jak to może czasem wyglądać 🙂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Października 2023 Udostępnij Napisano 15 Października 2023 3 godziny temu, Miaski21 napisał: No tak, i kolejna szydera na tym forum- narty wodne dla amatora. Mam wrażenie, że amator niepowinien robic wpisów na tym forum bo zaraz zostanie zgaszony. Pewno Lexi źle doczytał, armatora zobaczył w wątku... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 15 Października 2023 Udostępnij Napisano 15 Października 2023 Jaka tam szydera - to na serio są fajne deski .. uśmiechnij się 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 15 Października 2023 Udostępnij Napisano 15 Października 2023 W dniu 12.10.2023 o 16:46, Lexi napisał: Ja mam RADAR SENATE PRO - porządne narty dla amatora.. A do tyłu jadą? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 15 Października 2023 Udostępnij Napisano 15 Października 2023 15 godzin temu, Miaski21 napisał: No tak, i kolejna szydera na tym forum- narty wodne dla amatora. Mam wrażenie, że amator niepowinien robic wpisów na tym forum bo zaraz zostanie zgaszony. Jak narty wodne - to i zgaszony może być całkiem skutecznie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 15 Października 2023 Udostępnij Napisano 15 Października 2023 5 hours ago, KrzysiekK said: A do tyłu jadą? W końcu właściwe pytania 🙂 Myślę, że to sezon zupełnie nowych perspektyw dla Ciebie. Tak 3maj, tylko nie pobłądź gdzieś po drodze na tyczkach. 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 15 Października 2023 Udostępnij Napisano 15 Października 2023 46 minut temu, SzymQ napisał: W końcu właściwe pytania 🙂 Myślę, że to sezon zupełnie nowych perspektyw dla Ciebie. Tak 3maj, tylko nie pobłądź gdzieś po drodze na tyczkach. 🙂 Na tyczkach tyłem? Nieźle się zapowiada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 15 Października 2023 Udostępnij Napisano 15 Października 2023 17 minutes ago, brachol said: Na tyczkach tyłem? Nieźle się zapowiada... Marek miał taki pomysł na zlocie w zeszłym roku 🙂 Tyczki były jednak ustawione blisko krawędzi stoku, a ruch obok względnie duży. Musiał w końcu zejść na ziemię i odpuścić :(. Ale przyznaję, że to miało potencjał, żeby zapisać się na kartach historii tuż pod carvingiem ześlizgowym. Powiem Ci szczerze, że Ci ludzie na zlocie to naprawdę mają rozmach 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 15 Października 2023 Udostępnij Napisano 15 Października 2023 2 godziny temu, brachol napisał: Na tyczkach tyłem? Nieźle się zapowiada... Jest jakiś lekarz na pokładzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 16 Października 2023 Udostępnij Napisano 16 Października 2023 13 godzin temu, KrzysiekK napisał: Jest jakiś lekarz na pokładzie? No jest niby Piotrek ale jakby to powiedzieć "daleko od jego specjalizacji"...tutaj by sie przydała bardziej Joanna .. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 16 Października 2023 Udostępnij Napisano 16 Października 2023 4 godziny temu, Lexi napisał: No jest niby Piotrek ale jakby to powiedzieć "daleko od jego specjalizacji"...tutaj by sie przydała bardziej Joanna .. 🙂 A jakiej specjalizacji jest Joanna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 16 Października 2023 Udostępnij Napisano 16 Października 2023 1 godzinę temu, KrzysiekK napisał: A jakiej specjalizacji jest Joanna? ..geriatria.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 16 Października 2023 Udostępnij Napisano 16 Października 2023 19 minut temu, Lexi napisał: ..geriatria.. Pf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi