ski4ever Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Ski4ever, Lancet dzięki za odpowiedz ; rzecz w tym, ze my już „zaliczyliśmy” Val do Fiemme. Mile wspominamy Alpe Lusie (hmm… rano bywa tłoczno), Cermis, Latemar, a teraz dobrze byłoby poznać stoki w Fassie i okolicy – stad pomysł na karuzelę i Marmoladę. Lancet, gdybyś zechciał podzielić sie swoimi doświadczeniami, po powrocie.. A Ciebie Ski4ever podziwiam za charyzmę (szusowanie tuż po przyjeździe i jeszcze przed odjazdem). W moim przypadku może okazać się trudne do zrealizowania (zazdroszczę…) - z racji odległości od miejsca zamieszkania, a po zatem ja prowadzę sam, i po przejechaniu 1200 km nie bardzo ciągnie minie do innych atrakcji Pozdrawiam, R:) Prowadzę na zmianę z żoną i nie mam nigdy żadnych problemów z zaśnięciem na miejscu obok kierowcy. Przy mieszkaniu w Val di Fassa raczej bez Dolomitisuperski się nie obejdzie. Co do Sellarondy to nie jest to tylko opcja przejechania dookoła ale nawet w tym przypadku przejechanie "prawoskrętnie" i "lewoskrętnie" - to 2 dni po innych trasach. Można też pojechać Sellarondą do konkretnej miejscowości i objechać tamtejsze trasy. Np. Val Gardena 1 dzień, Marmolada 1 dzień, Arabba 1 dzień, Alta Badia 1 dzień. Do tego dochodzi Ciampac/Buffare, stacja w Vigo (nie pamiętam jak się nazywa) i Carezza. Tak więc jest w czym wybierać i dni może zabraknąć. Należy tylko uważać w lutym, a szczególnie w II połowie - na Sellarondzie często dzikie tłumy. Pozdrawiam, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYKI Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Dzięki Wojtek ! Utwierdziłeś mnie, ze wybór skipassa superskiego będzie w moim przypadku wyjściem optymalnym, chyba ze zrezygnuję z Marmolady, i wówczas pozostaje mi wariant Val di Fassa - Sella Ronda (zdaje się, ze tak można). Mam do wyjazdu (w marcu) jeszcze trochę czasu, a wiec spokojnie sobie to przekalkuluję. Pozdrawiam, Ryszard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski4ever Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Dzięki Wojtek ! Utwierdziłeś mnie, ze wybór skipassa superskiego będzie w moim przypadku wyjściem optymalnym, chyba ze zrezygnuję z Marmolady, i wówczas pozostaje mi wariant Val di Fassa - Sella Ronda (zdaje się, ze tak można). Mam do wyjazdu (w marcu) jeszcze trochę czasu, a wiec spokojnie sobie to przekalkuluję. Pozdrawiam, Ryszard Karnet Val di Fassa obejmuje raczej tylko część Sellarondy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYKI Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Hmm.. to może być problem, jak to sprawdzić ? W międzyczasie doszedłem do wniosku, ze na Marmoladzie też powinienem pojeździć, bo kto wie, czy jeszcze kiedykolwiek tam trafie (??) R:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoczek Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Witam właśnie wróciliśmy z tego regionu i jeżeli chcesz jechać na Marmoladę i jeszcze gdzieś .... to dokupienie jednego dnia na ten region lub inny jest kompletnie nieopłacalny, najlepsze rozwiązanie to karnet dolomitisuperski, płacisz więcej i nie musisz się martwić, że na wyciągu przegapiłeś np. napis "koniec regionu ValGardena", myślę,że przy takim wyjeździe te oszczędności nie są warte stresu i ciągłego pilnowania regionu trzeba korzystać z pięknie przygotowanych tras, pogody może na stronie http://www.dolomitis...map-2160PL.html znajdziesz informacje gdzie jaki ski pas działa, Pozdrawiam smoczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYKI Napisano 8 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Dzięki ! utwierdziłeś mnie, ze nie ma co dziadować - w końcu to długo wyczekiwany urlop i zaoszczędzanie paru € mija się z celem… Pozdrawiam, Ryszard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoczek Napisano 8 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Dokładnie, udanego urlopu i wspaniałych wrażeń Pozdrawiam smoczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYKI Napisano 11 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Dziękuję za życzenia A przy okazji; gdybyś jeszcze raz tam jechał, to jakbyś sobie zaplanował tydzień szusowania (będąc ponownie w tym regionie) ? Pozdrawiam, R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYKI Napisano 11 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Dziękuję za życzenia A przy okazji; gdybyś jeszcze raz tam jechał, to jakbyś sobie zaplanował tydzień szusowania (będąc ponownie w tym regionie) ? Pozdrawiam, R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żółwik Napisano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Witam. W marcu tego roku wybieram się w region Val di Fassa a konkretnie do Pozza di Fassa. Powiedzcie mi jakie tam są ceny jedzenia w sklepikach no i w jakiś knajpach? Czy są jakieś markety? Dzięki za info. pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żółwik Napisano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 wyjeżdzam na tydzień 28.01-4.02 wiec po powrocie dam znać chyba że interesuje cię coś konkretnego to daj liste to ci sprawdzę nie nie chodzi mi o nic konkretnego. takie przykładowe ceny. Z góry dziękuję pozdrawiam i udanego wypadu Napisz jakąś relację jak będzie Ci się chciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żółwik Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Tak właśnie zamierzam Czyli ceny takie jak się spodziewałam Dzięki wielkie za info. pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żółwik Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Może ktoś był/jest w regionie val di fassa i wie jakie panują tam aktualnie warunki śniegowe? dzięki za wszelkie informacje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Napisz maila do jednej z miejscowych informacji turystycznych (z Fiemme lub Fassa). Niedawno w podobnej sprawie pisałem do : Info Predazzo <[email protected]> Odpowiedzieli kompetentnie i rzeczowo. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gunia83 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 http://www.fassa.com...Skibus-service/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morwi Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Orientuje się ktoś czy zakupię karnet Dolomiti Superski na dolnej stacji kolejki w Pozza di Fassa/Buffaure? Bo wybieram się nie długo i nie wiem czy jest możliwość nabycia go w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzelas Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Orientuje się ktoś czy zakupię karnet Dolomiti Superski na dolnej stacji kolejki w Pozza di Fassa/Buffaure? Bo wybieram się nie długo i nie wiem czy jest możliwość nabycia go w tym miejscu. Tak, można kupić tam karnet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Morwi Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 A więc tak zamierzam kupić karnet Dolomiti Superski na 6 dni, z racji że chcę zaliczyć Sella Ronda. Chciałbym zobaczyć możliwe jak najwięcej i te najciekawsze miejsca, chciałbym z tego miejsca poprosić o poradę co w poszczególne dni warto zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... laryzbyszko Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 A więc tak zamierzam kupić karnet Dolomiti Superski na 6 dni, z racji że chcę zaliczyć Sella Ronda. Chciałbym zobaczyć możliwe jak najwięcej i te najciekawsze miejsca, chciałbym z tego miejsca poprosić o poradę co w poszczególne dni warto zobaczyć. Dołączam się do pytania. Będzie to pierwsza moja wizyta w tym regionie. Chciałbym zaliczyć wszystkie fajne (trudne) trasy. Sella Ronda + Marmolada to podobno "must ride" na skipassie Dolomiti Superski. Co jeszcze warto tam zobaczyć przez 6 dni? EDIT: Jakby ktoś jeszcze podał jakieś fajne miejscówki, gdzie można sobie zjechać w puchu bez foczenia, to byłoby super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Grzelas Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 1. Sella Ronda - pomarańczowa - więcej zjazdów, zielona więcej podjazdów 2. Marmolada - jeśli start z okolic Val di fassa to wjazd z Campitello na Col Rodella, potem Belvedere, Passo Pordoi, Arabba, Porta Vescovo, Passo Padon, Malga ciapella. Wjazd na Marmolada i zjazd. powrót tą samą drogą. Zjazdy z Porta Vescovo do Arabby bardzo fajne. 3. Seceda - wjazd z Campitello na Col Rodella, potem passo sella, Ciampinoi, czarny i/lub czerwony saslong, kolejka podziemna pod S. Christina, col Raiser, Seceda, tutaj przed powrotem warto zjechać 10,5 km zjazdem łagodnie czerwonym do S. Ulrich i wrócić na Secedę. Powrót tą samą drogą przez passo sella. 4. Passo San pelegrino (obie strony dostępne z parkingu Col Margerita), Alpe di Lusia, Jeden dzień na te dwie stacje wystarczy. Z col margerita zjazd do Falcade, Fajne czarne koncowe trasy na każdej z nich. Na koncu Alpe di Lusia w Bellamonte fajna knajpka z bardzo dobrą pizzą. 5. Alpe di Susi - wjazd Col Rodella, passo sella, piz sella, Mont de Seura, Monte Pada. Z tego miejsca za 5 eruo w obie strony przejazd autobusem do Saltria gdzie startujemy na Alpe di Susi. 6. Val di fassa. wjazd na Buffaure. Sela Brunech. Na deser Ciampac zjazd do Alby-moja ulubiona ( z trudnych) trasa. 7. Predazzo, przejazd na Latemar i Oberegen - ma swoich zwolenników ale ja nie polecam tak samo vigo di fassa mała stacyjka gdzie jest czarna trasa A. Tomby. Byłem parę lat temu i jakoś nie ciągnie mnie tam. Jest jeszcze Alpe Cermis w Cavalese ale to juz trochę dalej. Chyba szkoda czasu z vall di Fassa. Warto prześledzić prognozy i najlepszą pogode wykorzystać na Marmoladę - widoki piękne. Łączenia sella ronda z Marmolada jednego dnia nie polecam. Oczywiście mówię o grupce gdzie każdemu chce sie np. pić w innym momencie co bardzo spowalnia. Utknięcie w sąsieniej dolinie w momencie zamknięcia głównych wyciągów o 16.30 przerabiałem ale drogo mnie to kosztowało. To tak w skrócie. Na konkretne inne pytania chętnie odpowiem. Pozdrawiam, i udanego szusowania życzę. Za ew. literówki przepraszam ale piszę z pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Morwi Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 2. Co do tego punktu to jak widzę na mapce z Passo Pordoi muszę dostać się do Arabby jakimś skibusem bo trasy żadnej nie ma chyba że się mylę? Do reszty nie mam pytań bo tak szybko przestudiowałem i nie widzę nic niepokojącego. Jak rozumiem wszystkie te miejsca gdzie muszę dużo kombinować dam radę przejechać w jeden dzień biorąc pod uwagę że zacznę od pierwszego otwarcia wyciągu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Grzelas Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Z passo pordoi jest dojazd na nartach do samej Arabby. W tym roku dołożono nowe krzesło w celu urozmaicenia trasy i wyeliminowania przejscia przez drogę. Jedyny skibus na trasach które podałem to droga na Alpe di susi. Ze swojego transportu musimy korzystać przy przejściu z san pelegrino na alpe di lusia. Tutaj żadnego ski-połączenia nie ma. Tak, są to trasy jednodniowe które zaplanowałem i zrealizowałem trzy tyg temu. Większość startów z Campitello. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Morwi Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 W takim razie już wszystko wiem, postaram się cały ten plan zrealizować mam nadzieje że mi się uda. Także dziękuje bardzo za konkretny opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 1. Sella Ronda - pomarańczowa - więcej zjazdów, zielona więcej podjazdów 2. Marmolada - jeśli start z okolic Val di fassa to wjazd z Campitello na Col Rodella, potem Belvedere, Passo Pordoi, Arabba, Porta Vescovo, Passo Padon, Malga ciapella. Wjazd na Marmolada i zjazd. powrót tą samą drogą. Zjazdy z Porta Vescovo do Arabby bardzo fajne. 3. Seceda - wjazd z Campitello na Col Rodella, potem passo sella, Ciampinoi, czarny i/lub czerwony saslong, kolejka podziemna pod S. Christina, col Raiser, Seceda, tutaj przed powrotem warto zjechać 10,5 km zjazdem łagodnie czerwonym do S. Ulrich i wrócić na Secedę. Powrót tą samą drogą przez passo sella. 4. Passo San pelegrino (obie strony dostępne z parkingu Col Margerita), Alpe di Lusia, Jeden dzień na te dwie stacje wystarczy. Z col margerita zjazd do Falcade, Fajne czarne koncowe trasy na każdej z nich. Na koncu Alpe di Lusia w Bellamonte fajna knajpka z bardzo dobrą pizzą. 5. Alpe di Susi - wjazd Col Rodella, passo sella, piz sella, Mont de Seura, Monte Pada. Z tego miejsca za 5 eruo w obie strony przejazd autobusem do Saltria gdzie startujemy na Alpe di Susi. 6. Val di fassa. wjazd na Buffaure. Sela Brunech. Na deser Ciampac zjazd do Alby-moja ulubiona ( z trudnych) trasa. 7. Predazzo, przejazd na Latemar i Oberegen - ma swoich zwolenników ale ja nie polecam tak samo vigo di fassa mała stacyjka gdzie jest czarna trasa A. Tomby. Byłem parę lat temu i jakoś nie ciągnie mnie tam. Jest jeszcze Alpe Cermis w Cavalese ale to juz trochę dalej. Chyba szkoda czasu z vall di Fassa. Warto prześledzić prognozy i najlepszą pogode wykorzystać na Marmoladę - widoki piękne. Łączenia sella ronda z Marmolada jednego dnia nie polecam. Oczywiście mówię o grupce gdzie każdemu chce sie np. pić w innym momencie co bardzo spowalnia. Utknięcie w sąsieniej dolinie w momencie zamknięcia głównych wyciągów o 16.30 przerabiałem ale drogo mnie to kosztowało. To tak w skrócie. Na konkretne inne pytania chętnie odpowiem. Pozdrawiam, i udanego szusowania życzę. Za ew. literówki przepraszam ale piszę z pamięci. Cześć A byłeś na Sass Pordoi? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... laryzbyszko Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Cześć A byłeś na Sass Pordoi? Pozdro Właśnie miałem się spytać o ten szczyt. Chciałem zjechać sobie z Sass Pordoi najłatwiejszym szlakiem offpiste zwanym Forcella Pordoi. Wg mapy szlak kończy się na drodze, pomiędzy dwiema miejscowościami. Czy ktoś może tamtędy zjeżdżał i wie czy jest jakiś skibus, który odbiera narciarzy i przewozi z powrotem do wyciągów? A może da się nim dojechać do dolnej stacji gondoli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 2 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Włochy Włochy - Val di Fassa
Morwi Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 A więc tak zamierzam kupić karnet Dolomiti Superski na 6 dni, z racji że chcę zaliczyć Sella Ronda. Chciałbym zobaczyć możliwe jak najwięcej i te najciekawsze miejsca, chciałbym z tego miejsca poprosić o poradę co w poszczególne dni warto zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laryzbyszko Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 A więc tak zamierzam kupić karnet Dolomiti Superski na 6 dni, z racji że chcę zaliczyć Sella Ronda. Chciałbym zobaczyć możliwe jak najwięcej i te najciekawsze miejsca, chciałbym z tego miejsca poprosić o poradę co w poszczególne dni warto zobaczyć. Dołączam się do pytania. Będzie to pierwsza moja wizyta w tym regionie. Chciałbym zaliczyć wszystkie fajne (trudne) trasy. Sella Ronda + Marmolada to podobno "must ride" na skipassie Dolomiti Superski. Co jeszcze warto tam zobaczyć przez 6 dni? EDIT: Jakby ktoś jeszcze podał jakieś fajne miejscówki, gdzie można sobie zjechać w puchu bez foczenia, to byłoby super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Grzelas Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 1. Sella Ronda - pomarańczowa - więcej zjazdów, zielona więcej podjazdów 2. Marmolada - jeśli start z okolic Val di fassa to wjazd z Campitello na Col Rodella, potem Belvedere, Passo Pordoi, Arabba, Porta Vescovo, Passo Padon, Malga ciapella. Wjazd na Marmolada i zjazd. powrót tą samą drogą. Zjazdy z Porta Vescovo do Arabby bardzo fajne. 3. Seceda - wjazd z Campitello na Col Rodella, potem passo sella, Ciampinoi, czarny i/lub czerwony saslong, kolejka podziemna pod S. Christina, col Raiser, Seceda, tutaj przed powrotem warto zjechać 10,5 km zjazdem łagodnie czerwonym do S. Ulrich i wrócić na Secedę. Powrót tą samą drogą przez passo sella. 4. Passo San pelegrino (obie strony dostępne z parkingu Col Margerita), Alpe di Lusia, Jeden dzień na te dwie stacje wystarczy. Z col margerita zjazd do Falcade, Fajne czarne koncowe trasy na każdej z nich. Na koncu Alpe di Lusia w Bellamonte fajna knajpka z bardzo dobrą pizzą. 5. Alpe di Susi - wjazd Col Rodella, passo sella, piz sella, Mont de Seura, Monte Pada. Z tego miejsca za 5 eruo w obie strony przejazd autobusem do Saltria gdzie startujemy na Alpe di Susi. 6. Val di fassa. wjazd na Buffaure. Sela Brunech. Na deser Ciampac zjazd do Alby-moja ulubiona ( z trudnych) trasa. 7. Predazzo, przejazd na Latemar i Oberegen - ma swoich zwolenników ale ja nie polecam tak samo vigo di fassa mała stacyjka gdzie jest czarna trasa A. Tomby. Byłem parę lat temu i jakoś nie ciągnie mnie tam. Jest jeszcze Alpe Cermis w Cavalese ale to juz trochę dalej. Chyba szkoda czasu z vall di Fassa. Warto prześledzić prognozy i najlepszą pogode wykorzystać na Marmoladę - widoki piękne. Łączenia sella ronda z Marmolada jednego dnia nie polecam. Oczywiście mówię o grupce gdzie każdemu chce sie np. pić w innym momencie co bardzo spowalnia. Utknięcie w sąsieniej dolinie w momencie zamknięcia głównych wyciągów o 16.30 przerabiałem ale drogo mnie to kosztowało. To tak w skrócie. Na konkretne inne pytania chętnie odpowiem. Pozdrawiam, i udanego szusowania życzę. Za ew. literówki przepraszam ale piszę z pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Morwi Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 2. Co do tego punktu to jak widzę na mapce z Passo Pordoi muszę dostać się do Arabby jakimś skibusem bo trasy żadnej nie ma chyba że się mylę? Do reszty nie mam pytań bo tak szybko przestudiowałem i nie widzę nic niepokojącego. Jak rozumiem wszystkie te miejsca gdzie muszę dużo kombinować dam radę przejechać w jeden dzień biorąc pod uwagę że zacznę od pierwszego otwarcia wyciągu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Grzelas Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Z passo pordoi jest dojazd na nartach do samej Arabby. W tym roku dołożono nowe krzesło w celu urozmaicenia trasy i wyeliminowania przejscia przez drogę. Jedyny skibus na trasach które podałem to droga na Alpe di susi. Ze swojego transportu musimy korzystać przy przejściu z san pelegrino na alpe di lusia. Tutaj żadnego ski-połączenia nie ma. Tak, są to trasy jednodniowe które zaplanowałem i zrealizowałem trzy tyg temu. Większość startów z Campitello. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Morwi Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 W takim razie już wszystko wiem, postaram się cały ten plan zrealizować mam nadzieje że mi się uda. Także dziękuje bardzo za konkretny opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 1. Sella Ronda - pomarańczowa - więcej zjazdów, zielona więcej podjazdów 2. Marmolada - jeśli start z okolic Val di fassa to wjazd z Campitello na Col Rodella, potem Belvedere, Passo Pordoi, Arabba, Porta Vescovo, Passo Padon, Malga ciapella. Wjazd na Marmolada i zjazd. powrót tą samą drogą. Zjazdy z Porta Vescovo do Arabby bardzo fajne. 3. Seceda - wjazd z Campitello na Col Rodella, potem passo sella, Ciampinoi, czarny i/lub czerwony saslong, kolejka podziemna pod S. Christina, col Raiser, Seceda, tutaj przed powrotem warto zjechać 10,5 km zjazdem łagodnie czerwonym do S. Ulrich i wrócić na Secedę. Powrót tą samą drogą przez passo sella. 4. Passo San pelegrino (obie strony dostępne z parkingu Col Margerita), Alpe di Lusia, Jeden dzień na te dwie stacje wystarczy. Z col margerita zjazd do Falcade, Fajne czarne koncowe trasy na każdej z nich. Na koncu Alpe di Lusia w Bellamonte fajna knajpka z bardzo dobrą pizzą. 5. Alpe di Susi - wjazd Col Rodella, passo sella, piz sella, Mont de Seura, Monte Pada. Z tego miejsca za 5 eruo w obie strony przejazd autobusem do Saltria gdzie startujemy na Alpe di Susi. 6. Val di fassa. wjazd na Buffaure. Sela Brunech. Na deser Ciampac zjazd do Alby-moja ulubiona ( z trudnych) trasa. 7. Predazzo, przejazd na Latemar i Oberegen - ma swoich zwolenników ale ja nie polecam tak samo vigo di fassa mała stacyjka gdzie jest czarna trasa A. Tomby. Byłem parę lat temu i jakoś nie ciągnie mnie tam. Jest jeszcze Alpe Cermis w Cavalese ale to juz trochę dalej. Chyba szkoda czasu z vall di Fassa. Warto prześledzić prognozy i najlepszą pogode wykorzystać na Marmoladę - widoki piękne. Łączenia sella ronda z Marmolada jednego dnia nie polecam. Oczywiście mówię o grupce gdzie każdemu chce sie np. pić w innym momencie co bardzo spowalnia. Utknięcie w sąsieniej dolinie w momencie zamknięcia głównych wyciągów o 16.30 przerabiałem ale drogo mnie to kosztowało. To tak w skrócie. Na konkretne inne pytania chętnie odpowiem. Pozdrawiam, i udanego szusowania życzę. Za ew. literówki przepraszam ale piszę z pamięci. Cześć A byłeś na Sass Pordoi? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... laryzbyszko Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Cześć A byłeś na Sass Pordoi? Pozdro Właśnie miałem się spytać o ten szczyt. Chciałem zjechać sobie z Sass Pordoi najłatwiejszym szlakiem offpiste zwanym Forcella Pordoi. Wg mapy szlak kończy się na drodze, pomiędzy dwiema miejscowościami. Czy ktoś może tamtędy zjeżdżał i wie czy jest jakiś skibus, który odbiera narciarzy i przewozi z powrotem do wyciągów? A może da się nim dojechać do dolnej stacji gondoli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 2 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Włochy Włochy - Val di Fassa
Grzelas Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 1. Sella Ronda - pomarańczowa - więcej zjazdów, zielona więcej podjazdów 2. Marmolada - jeśli start z okolic Val di fassa to wjazd z Campitello na Col Rodella, potem Belvedere, Passo Pordoi, Arabba, Porta Vescovo, Passo Padon, Malga ciapella. Wjazd na Marmolada i zjazd. powrót tą samą drogą. Zjazdy z Porta Vescovo do Arabby bardzo fajne. 3. Seceda - wjazd z Campitello na Col Rodella, potem passo sella, Ciampinoi, czarny i/lub czerwony saslong, kolejka podziemna pod S. Christina, col Raiser, Seceda, tutaj przed powrotem warto zjechać 10,5 km zjazdem łagodnie czerwonym do S. Ulrich i wrócić na Secedę. Powrót tą samą drogą przez passo sella. 4. Passo San pelegrino (obie strony dostępne z parkingu Col Margerita), Alpe di Lusia, Jeden dzień na te dwie stacje wystarczy. Z col margerita zjazd do Falcade, Fajne czarne koncowe trasy na każdej z nich. Na koncu Alpe di Lusia w Bellamonte fajna knajpka z bardzo dobrą pizzą. 5. Alpe di Susi - wjazd Col Rodella, passo sella, piz sella, Mont de Seura, Monte Pada. Z tego miejsca za 5 eruo w obie strony przejazd autobusem do Saltria gdzie startujemy na Alpe di Susi. 6. Val di fassa. wjazd na Buffaure. Sela Brunech. Na deser Ciampac zjazd do Alby-moja ulubiona ( z trudnych) trasa. 7. Predazzo, przejazd na Latemar i Oberegen - ma swoich zwolenników ale ja nie polecam tak samo vigo di fassa mała stacyjka gdzie jest czarna trasa A. Tomby. Byłem parę lat temu i jakoś nie ciągnie mnie tam. Jest jeszcze Alpe Cermis w Cavalese ale to juz trochę dalej. Chyba szkoda czasu z vall di Fassa. Warto prześledzić prognozy i najlepszą pogode wykorzystać na Marmoladę - widoki piękne. Łączenia sella ronda z Marmolada jednego dnia nie polecam. Oczywiście mówię o grupce gdzie każdemu chce sie np. pić w innym momencie co bardzo spowalnia. Utknięcie w sąsieniej dolinie w momencie zamknięcia głównych wyciągów o 16.30 przerabiałem ale drogo mnie to kosztowało. To tak w skrócie. Na konkretne inne pytania chętnie odpowiem. Pozdrawiam, i udanego szusowania życzę. Za ew. literówki przepraszam ale piszę z pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morwi Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 2. Co do tego punktu to jak widzę na mapce z Passo Pordoi muszę dostać się do Arabby jakimś skibusem bo trasy żadnej nie ma chyba że się mylę? Do reszty nie mam pytań bo tak szybko przestudiowałem i nie widzę nic niepokojącego. Jak rozumiem wszystkie te miejsca gdzie muszę dużo kombinować dam radę przejechać w jeden dzień biorąc pod uwagę że zacznę od pierwszego otwarcia wyciągu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzelas Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Z passo pordoi jest dojazd na nartach do samej Arabby. W tym roku dołożono nowe krzesło w celu urozmaicenia trasy i wyeliminowania przejscia przez drogę. Jedyny skibus na trasach które podałem to droga na Alpe di susi. Ze swojego transportu musimy korzystać przy przejściu z san pelegrino na alpe di lusia. Tutaj żadnego ski-połączenia nie ma. Tak, są to trasy jednodniowe które zaplanowałem i zrealizowałem trzy tyg temu. Większość startów z Campitello. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morwi Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 W takim razie już wszystko wiem, postaram się cały ten plan zrealizować mam nadzieje że mi się uda. Także dziękuje bardzo za konkretny opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 1. Sella Ronda - pomarańczowa - więcej zjazdów, zielona więcej podjazdów 2. Marmolada - jeśli start z okolic Val di fassa to wjazd z Campitello na Col Rodella, potem Belvedere, Passo Pordoi, Arabba, Porta Vescovo, Passo Padon, Malga ciapella. Wjazd na Marmolada i zjazd. powrót tą samą drogą. Zjazdy z Porta Vescovo do Arabby bardzo fajne. 3. Seceda - wjazd z Campitello na Col Rodella, potem passo sella, Ciampinoi, czarny i/lub czerwony saslong, kolejka podziemna pod S. Christina, col Raiser, Seceda, tutaj przed powrotem warto zjechać 10,5 km zjazdem łagodnie czerwonym do S. Ulrich i wrócić na Secedę. Powrót tą samą drogą przez passo sella. 4. Passo San pelegrino (obie strony dostępne z parkingu Col Margerita), Alpe di Lusia, Jeden dzień na te dwie stacje wystarczy. Z col margerita zjazd do Falcade, Fajne czarne koncowe trasy na każdej z nich. Na koncu Alpe di Lusia w Bellamonte fajna knajpka z bardzo dobrą pizzą. 5. Alpe di Susi - wjazd Col Rodella, passo sella, piz sella, Mont de Seura, Monte Pada. Z tego miejsca za 5 eruo w obie strony przejazd autobusem do Saltria gdzie startujemy na Alpe di Susi. 6. Val di fassa. wjazd na Buffaure. Sela Brunech. Na deser Ciampac zjazd do Alby-moja ulubiona ( z trudnych) trasa. 7. Predazzo, przejazd na Latemar i Oberegen - ma swoich zwolenników ale ja nie polecam tak samo vigo di fassa mała stacyjka gdzie jest czarna trasa A. Tomby. Byłem parę lat temu i jakoś nie ciągnie mnie tam. Jest jeszcze Alpe Cermis w Cavalese ale to juz trochę dalej. Chyba szkoda czasu z vall di Fassa. Warto prześledzić prognozy i najlepszą pogode wykorzystać na Marmoladę - widoki piękne. Łączenia sella ronda z Marmolada jednego dnia nie polecam. Oczywiście mówię o grupce gdzie każdemu chce sie np. pić w innym momencie co bardzo spowalnia. Utknięcie w sąsieniej dolinie w momencie zamknięcia głównych wyciągów o 16.30 przerabiałem ale drogo mnie to kosztowało. To tak w skrócie. Na konkretne inne pytania chętnie odpowiem. Pozdrawiam, i udanego szusowania życzę. Za ew. literówki przepraszam ale piszę z pamięci. Cześć A byłeś na Sass Pordoi? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... laryzbyszko Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Cześć A byłeś na Sass Pordoi? Pozdro Właśnie miałem się spytać o ten szczyt. Chciałem zjechać sobie z Sass Pordoi najłatwiejszym szlakiem offpiste zwanym Forcella Pordoi. Wg mapy szlak kończy się na drodze, pomiędzy dwiema miejscowościami. Czy ktoś może tamtędy zjeżdżał i wie czy jest jakiś skibus, który odbiera narciarzy i przewozi z powrotem do wyciągów? A może da się nim dojechać do dolnej stacji gondoli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 2 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
laryzbyszko Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Cześć A byłeś na Sass Pordoi? Pozdro Właśnie miałem się spytać o ten szczyt. Chciałem zjechać sobie z Sass Pordoi najłatwiejszym szlakiem offpiste zwanym Forcella Pordoi. Wg mapy szlak kończy się na drodze, pomiędzy dwiema miejscowościami. Czy ktoś może tamtędy zjeżdżał i wie czy jest jakiś skibus, który odbiera narciarzy i przewozi z powrotem do wyciągów? A może da się nim dojechać do dolnej stacji gondoli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 2 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi
Przeglądaj
Cała aktywność