TurboDymoMan Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 można .... przez Bormio jarek Widzę, że Kolega Jark prócz wycinania dobrych i nikomu nieszkodzących kawałów to jeszcze nie do końca zna Livigno:) A nie pamiętasz "Szlabanu" jakieś 5-10km od Livigno w stronę Bormio? Tam się kończy strafa wolnocłowa i też są celnicy, na ogół szlabany w górze, ale zdarza się, że wyrywkowo biorą auta i "trzepią":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 ...na ogół szlabany w górze, ale zdarza się, że wyrywkowo biorą auta i "trzepią":)taaaa... tylko że to jest tzw, pikuś (Pan) w porównaniu ze Szwajcarami ponadto kontroli dokonują Włosi a to już inna bajka i inne przepisy TDM... przyjmuje do wiadomości, że w Twoim przeświadczeniu, będąc moderatorem na tym forum jestem zwyczajnym głupkiem i nie mam prawa do niczego co jest dobre i mądre a skoro już znasz poziom mojej wiedzy, to proszę zaprzestań zaśmiecać tematy swoimi animozjami ... proszę jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Witam serdecznie. Mam pytanie,czy może ktoś w miare obiektywnie mi napisać,gdzie lepiej szukać noclegu,w sensie okolice Carosello czy Motolino??Wiem,że jeszcze kawał czasu ale jakoś już dotrzymać nie moge.W zeszłym roku byłem w Madonnie w hotelu Ambiez i nie ukrywam,jego loklizacja była świetna(50 metrów od gondolki na Groste).Czy moge się spodziewać czegoś podobnego w Livigno,czy raczej odrazu nastawić się na ski-bus`a? I jak wyglada sytuacja w momencie gdybym sobie zapragnął zjechac np z motolino na carosello?na dół i skibus? Pozdrawiam BYLE DO ZIMY ! Komunikacja publiczna (na skipas) pomiedzy tymi dwoma stokami działa rewelacyjnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszos Napisano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Podpinam sie pod Mate 87.Też ostatnio się zastanawiałem, jak połączyć jazdę na Motolino , z jazdą na Carosello jednego dnia,myślałem że dobrym rozwiązaniem będzie gdy 1 dnia Motolino a następnego Carosello, jednak, jeżeli istnieje dobre i szybkie połączenie problem się rozwiązał.Dodatkowo drogi Mate87 powiem Ci że to już chyba czas najwyższy by organizować sobie wyjazd,ja już miesiąc temu wysyłałem maile z prośbą o ofertę do tamtejszych noclegowni, już na tamtą chwilę był problem z miejscem , ostatecznie zdecydowałem się na podróż z biurem Turystycznym, i tam również znalazłem miejsce na fuksa,dzwoniłem do biura w poniedziałek rano i powiedziano mi że na termin 6-15.01.2012 nie ma już miejsc,a wieczorem zadzwoniła że zwolnił sie jeden pokój. Oczywiście opisuję tylko swój przypadek,mam nadzieję że Tobie pójdzie lepiej niż mi. chciałbym tez zaznaczyć że to mój pierwszy wyjazd na narty za granicę dlatego też mogłem mieć problem z rezerwacją bo źle szukałem. Powodzenia i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 przejechanie OBU stron w ciagu jednego dnia? Tylko dla zatwardziałych 'połykaczy kilometrów'... Pewnie sie da, ale po co.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yagutka Napisano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Mate, ja osobiście lubię mieszkać w Livigno w centrum, blisko gondolki Costaccia. Blisko i na narty, i do centrum na wieczorny spacerek. Do tej pory nie miałam nigdy potrzeby w jeden dzień objeżdżania obu gór, ale skibusy jeżdżą regularnie, więc na pewno jest to do zrobienia. I też mam już zarezerwowany nocleg na styczeń Mieliśmy kombinować z inną miejscówką, może Austria, może Kronplatz, ale jakoś znów stanęło na Livigno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszos Napisano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Chodziło mi o sytuację w której nie spodobało by się Motolino i chciałoby się szybko przedostać na Carosello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Chodziło mi o sytuację w której nie spodobało by się Motolino i chciałoby się szybko przedostać na Carosello spoko.... to nie grozi. Na obu znajdziesz wszystko co trzeba..... "bedzie pan zadowolony".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazekzg Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 7:00-20:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARIOWROC Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Czy ma ktos tania fajna miejscówke w livigno lub madonna marileva ? Teraz dobry czas aby rezerwnac cos jak to mówia na poczatek sezonu 'bieda tydzień' ? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Cześć Podpinam sie pod Mate 87.Też ostatnio się zastanawiałem, jak połączyć jazdę na Motolino , z jazdą na Carosello jednego dnia,myślałem że dobrym rozwiązaniem będzie gdy 1 dnia Motolino a następnego Carosello, jednak, jeżeli istnieje dobre i szybkie połączenie problem się rozwiązał.Dodatkowo drogi Mate87 powiem Ci że to już chyba czas najwyższy by organizować sobie wyjazd,ja już miesiąc temu wysyłałem maile z prośbą o ofertę do tamtejszych noclegowni, już na tamtą chwilę był problem z miejscem , ostatecznie zdecydowałem się na podróż z biurem Turystycznym, i tam również znalazłem miejsce na fuksa,dzwoniłem do biura w poniedziałek rano i powiedziano mi że na termin 6-15.01.2012 nie ma już miejsc,a wieczorem zadzwoniła że zwolnił sie jeden pokój. Oczywiście opisuję tylko swój przypadek,mam nadzieję że Tobie pójdzie lepiej niż mi. chciałbym tez zaznaczyć że to mój pierwszy wyjazd na narty za granicę dlatego też mogłem mieć problem z rezerwacją bo źle szukałem. Powodzenia i pozdrawiam Zeby pojeździć na obu stokach wystarczy odbyć 10 minutowy spacer z jednej na druga strone. W czym problem? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niciatko Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Czyli mam rozumieć,że powrót z centrum w godzinach np 23 to z tzw "bucika" ?? Livigno ma swój klimacik i powrót o 23 z bucika nawet z najodleglejszego miejsca nie jest taki straszny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fomicz Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 I też mam już zarezerwowany nocleg na styczeń A może polecisz ten nocleg? madonna marileva ?Polecam Palace Hotel Ravelli Mezzana-Marilleva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yagutka Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 A może polecisz ten nocleg? Nocleg załatwiałam przez włoską agencję: http://www.interalpen.it/it/ Napisałam maila, podałam termin, przysłali mi listę różnych apartamentów, dopytałam się o foty, jak nie było, posprawdzałam lokalizację i wybrałam. Agencję polecam, w zeszłym roku również przez nich załatwiałam i było bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TurboDymoMan Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Livigno ma swój klimacik i powrót o 23 z bucika nawet z najodleglejszego miejsca nie jest taki straszny:) No poza tym, że o tej porze to niekiedy i minus trzydzieści stopni może być... psy łamią się na zakrętach, a spacer traci swój urok po pierwszym kilometrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niciatko Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 No poza tym, że o tej porze to niekiedy i minus trzydzieści stopni może być... psy łamią się na zakrętach, a spacer traci swój urok po pierwszym kilometrze:) ja spacerowałem w Livigno w nocy przy -35 i nie było źle, być może dlatego że... ubrany byłem we wszystko co znalazłem w szafie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazekzg Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Zeby pojeździć na obu stokach wystarczy odbyć 10 minutowy spacer z jednej na druga strone. W czym problem? No ja tyle nie wypiję, żeby w 10 min w narciarskim osprzęcie przebiec z górki na górkę ale zawsze można próbować !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigershark Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 No ja tyle nie wypiję, żeby w 10 min w narciarskim osprzęcie przebiec z górki na górkę ale zawsze można próbować !!! Spacer jest po płaskim, biegać nie trzeba, tez nieraz chodziłem i nie ma z tym żadnego problemu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Cześć No ja tyle nie wypiję, żeby w 10 min w narciarskim osprzęcie przebiec z górki na górkę ale zawsze można próbować !!! Jsak chcesz się napić to sprzęt zostaw. Póxniej jeszcze zgubisz. A z górki na górke zdarzało się z musu i cztery razy w ciągu dnia chodzić. To naprawdę moment, nawet w butach narciarskich - oczywiście nie rozpiętych. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esox82 Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Mam pytanko podczas tegorocznego tygodnia free-ski w Livignio słyszałem że w przyszłym roku ma być ten okres krótszy i obejmować tylko 2 tygodnie jestem ciekaw czy coś o tym wiecie ? W sumie to już sam nie pamietam od kiedy to free ski w Livignio trwa P.S. Mam jeszcze prośbę o namiary na jakieś fajne apartamenty w Livignio, w tamtym roku bylismy w miarę fajnym miejscu i bardzo tanio bo bezpośrednio od Włocha ale w całym domu był tylko 1 apartament 8 osobowy do wynajęcia, a w tym planujemy wybrać się jeszcze większą ekipą Najlepsze by były adresy do właścicieli lub jakiś pośredników z góry thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niciatko Napisano 21 Września 2011 Udostępnij Napisano 21 Września 2011 też 2 razy byłem w Livigno i też uważałem że nigdzie piękniej być nie może... ale wyruszyłem na "Głębsze wody" i do Livigno nie wracam... Ta gondolka z tego co widzę to jakiś dziwny wymysł. Króciutka, wszystkie trasy dostępne z innych wyciągów, nie dowozi w niedostępne miejsca... Postawili ją chyba tylko dla tych mieszkających przy wjeździe do Livigno- którym to dojazd skibussem do wyciągu się nie widzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisaz Napisano 21 Września 2011 Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Mam pytanko podczas tegorocznego tygodnia free-ski w Livignio słyszałem że w przyszłym roku ma być ten okres krótszy i obejmować tylko 2 tygodnie jestem ciekaw czy coś o tym wiecie ? W sumie to już sam nie pamietam od kiedy to free ski w Livignio trwa W tym sezonie free-ski potrwa do 26 listopada do 23 grudnia i od 14 kwietnia do 1 maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esox82 Napisano 21 Września 2011 Udostępnij Napisano 21 Września 2011 No wlasnie :/ no to trzeba sie wziac za rezerwacje terminow bo skoro tylko 2 tygodnie bedzie to pewnie pozniej bedzie ciezko :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski4ever Napisano 22 Września 2011 Udostępnij Napisano 22 Września 2011 tanie wyjazdy do austrii ..... w drugiej polowie lutego Się lepiej zdecyduj, czy tanio, czy w drugiej połowie lutego:) Użytkownik ski4ever edytował ten post 22 wrzesień 2011 - 12:10 korekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszos Napisano 27 Października 2011 Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Czy ktoś się wybiera do Livigno na początku stycznia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi