murcik Napisano 2 Września 2023 Udostępnij Napisano 2 Września 2023 (edytowane) Cześć, kolejne zimy są coraz mniej zimne i moja kurka puchowa zwyczajnie grzeje mnie za mocno, albo jeżdzę cały czas z odpiętą kurtką, co się kończy tragicznie, bo jestem jednoczesnie spocony i przewiany, albo ubiorę polar, ale każda gleba powoduje dostanie się śniegu do rękawów i pod spód. Jaka kurtkę bez podszewki na narty polecacie SS/HS, proszę o konkrety (marka, model) Zależy mi na: -nieprzemakalności -wywietrznikach pod pachami - naciganych rękawów na kciuk - kieszonce na rękawie na karnet - zapinki zapobiegającej dostaniu się śniegu pod kurtkę Wstępnie myślałem o kurtce trekingowej columbia omni tech ampli-dry za ponad 400zł, jednak ma słabe zapięcia rękawów i dół ściągany na gumkę, co do membrany to jest 10 000 omni-tech, więc taka membrana w miarę ale bez szału. Pozdrawiam Edytowane 2 Września 2023 przez murcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 3 Września 2023 Udostępnij Napisano 3 Września 2023 Brać na początek byle jaką, dedykowaną kurtkę narciarską z membraną 10k/10k i będziesz Pan zadowolony. Może być nawet marki 4F. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi