bubol.T Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia Faktycznie blisko, jakieś 540 km. Odległość to było główne kryterium ,jadąc z dzieckiem ciężko znoszącym jazdę samochodem. Nigdy tam nie byłem, kilka razy się wybieraliśmy ,ale zawsze padało na jakieś większe ośrodki narciarskie. Jak wyglądają te niebieskie trasy, chodzi mi o nachylenie? Początkujący 5 latek da radę z którejś zjechać,tak żeby nie klepał ciągle na oślej łączce? Patrząc na mapkę i filmy na YouTube,to ten Hochkar wydaje mi się idealny na wyjazd z dzieckiem. To będzie nasz pierwszy od 5 lat wyjazd w Alpy. No i co ciekawe jak przez te 5 lat zmienił się stosunek cen. Karnety na Hochkar 4 dni kupione przez internet ,dla rodziny z 5 letnim dzieckiem to około 1100 zł ,młody jeździ za darmo. Dla porównania w Jurgowie,Białce ,czy Kluszkowce taki karnet kosztuje 1655 zł za młodego kasują jedyne 525 zł. Ceny apartamentów podobne jak u nas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia Cześć No wiesz, 5 latek - to już powinien być jego trzeci sezon co najmniej. Trasy jak trasy. Wiesz, chyba słuszniejsze wydaje się postawienie sprawy w inny sposób, bo tras i tak nie zmienisz, czyli: Jak wykorzystać istniejące trasy aby edukacja młodego człowieka nabrała tempa. Wiesz to sprzedaje taka aktywną filozofię działania. Nie chodzi o to aby zjechać - zjedziesz zawsze, nawet na dupie. Chodzi o to aby za każdym razem zjechać lepiej a tu Hochkar daje możliwości dla dzieci znakomite. Jest kameralny ale wysokogórski, mały ale ciekawy, z trasą, która jest pólkiem w górnej części i ma jeden ze stromszych odcinków w ogóle w dolnej itd. 5 lat to duży chłopak więc trzymanie go na pólku to marnowanie czasu. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia 21 minut temu, Mitek napisał: Cześć No wiesz, 5 latek - to już powinien być jego trzeci sezon co najmniej. Trasy jak trasy. Wiesz, chyba słuszniejsze wydaje się postawienie sprawy w inny sposób, bo tras i tak nie zmienisz, czyli: Jak wykorzystać istniejące trasy aby edukacja młodego człowieka nabrała tempa. Wiesz to sprzedaje taka aktywną filozofię działania. Nie chodzi o to aby zjechać - zjedziesz zawsze, nawet na dupie. Chodzi o to aby za każdym razem zjechać lepiej a tu Hochkar daje możliwości dla dzieci znakomite. Jest kameralny ale wysokogórski, mały ale ciekawy, z trasą, która jest pólkiem w górnej części i ma jeden ze stromszych odcinków w ogóle w dolnej itd. 5 lat to duży chłopak więc trzymanie go na pólku to marnowanie czasu. Pozdro To jest właśnie jego trzeci sezon, tyle ,że sezony mocno ograniczone z różnych niezależnych od nas względów. Pierwszy to było tylko 5 dni zapoznania z nartami później covidy, powikłania,szkoda gadać,było minęło. Rok temu też słabo ,ale już zjeżdżał z niebieskiej trasy w Niedzicy ,więc postęp jest. Co do filozofii i aktywności,to się zgadzam. Dlatego co niedzielę chodzimy z nim po górach, w tygodniu na spacery po lesie i rower, nauczył się jeździć na dwóch kółkach i jeździmy już razem na wycieczki rowerowe, teraz chodzi na naukę pływania. Od początku powiedziałem, ze pływanie,rower i narty musi opanować, co z tym zrobi zdecyduje już sam. Zmieniłem też pracę,żeby być w domu, bo wiesz ,że wcześniej ciągle wyjeżdżałem. Tamta robota była bardzo ciekawa, ale są sprawy ważne i ważniejsze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia (edytowane) Cześć Napisałeś początkujący o On jest już samodzielny. No to żeby jeździł kup mu może narty... i daj do ręki kije, chyba, że to jakieś stare zdjęcie ale chłop wygląda na wysokiego... Pozdro Edytowane 13 Stycznia przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia Jeździ pługiem,skręca i hamuje, wjeżdża na wyrwirączce ,talerzyku i taśmie pod tym względem ogarnięty. Chęci są, zapał do jazdy ma. zdjęcie z zeszłego roku, miał wtedy 4 lata. Narty wiadomo,że do wymiany. Dzisiaj mieliśmy być na Pilsku , ale choroby przedszkolne znów zmieniły plany. Za tydzień kolejne podejście. Będę informował o postępach. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia (edytowane) Cześć 4 lata to 3 i 10 m czy 4 i 10 m - wiesz to zasadnicza różnica. Jak jest tak jak piszesz to narty do wzrostu i kije w ręce obowiązkowo. Wytłumacz mu, że jest narciarzem a nie dzieciaczkiem na nartach - kupi. A jak dzisiaj siedzi w domu to Wengen oglądał oczywiście? To znakomita szkoła dla dzieci. Pozdro Edytowane 13 Stycznia przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia W połowie,czyli 4 i 3 miesiące. Teraz ma dokładnie rok więcej 5 i 3 miesiące. Właśnie też tak myślę,że to już czas na włączenie kijków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia Cześć No z rok za późno albo i więcej. Puszczę Ci na priv filmik. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2 godziny temu, bubol.T napisał: Jeździ pługiem,skręca i hamuje, no to spokojnie - kije w dłonie i w Alpy może jechać 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia Plany....plany...miałem się bardziej rozpisać ale będzie krótko i w temacie. Jeżeli ktoś ma bardzo wielką ochotę się spotkać to z mojej strony wchodzą w rachubę dwa terminy 01-03.03 i 08-10.03.2024. Miejsce spotkania dowolne byle w PL. Z swojej strony mogę zaoferować szkoleniową dostępność przy czym oferty finansowe i rezerwacje będą z z góry odrzucone. Jeżeli ZW SKI to postaram się o jako takie atrakcje. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia Myślałem że jakiś termin macie już ustalony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia To który week mam zaklepać Zwardoń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia 10 godzin temu, Lexi napisał: Myślałem że jakiś termin macie już ustalony... Też miałem takie wrażenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia Podpinam się pod temat. Chętnie przyjadę (i tym razem również z noclegiem) ale mam też napięty terminarz i im szybciej się dowiem o terminie, tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 14 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 10 godzin temu, mig napisał: To który week mam zaklepać Zwardoń? Zaklep oba 😉 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia Ankieta zamknięta, wynik poszedł w świat: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 14 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 19 minut temu, grimson napisał: Ankieta zamknięta, wynik poszedł w świat: Czyli Zwardoń, jeszcze tylko decyzja z TK i wszystko będzie jasne. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia 29 minutes ago, grimson said: Ankieta zamknięta, wynik poszedł w świat: 1...3 marzec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia Ja 1-3 marzec tak, najpewniej z żoną. Adamie, jesteś w stanie, albo ktoś, dać konkretne namiary gdzie rezerwować? Żeby cała ekipa była w jednym miejscu? Damian też deklarował z żoną, więc co najmniej kilkanaście miejsc będzie do wzięcia, a mam nadzieję, że więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia https://www.instagram.com/reel/C1tqGeLLO-s/?igsh=eWpsMHh2dHI0MXk4 1-3.03 noclegi u Fiedorów? dla większego luksusu, można by poprosić Panią Anię o zarezerwowanie też stołówki/świetlicy na wszelkie integracje 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2 minutes ago, .Beata. said: https://www.instagram.com/reel/C1tqGeLLO-s/?igsh=eWpsMHh2dHI0MXk4 1-3.03 noclegi u Fiedorów? dla większego luksusu, można by poprosić Panią Anię o zarezerwowanie też stołówki/świetlicy na wszelkie integracje Ok, zapisuję w kalendarzu. Oczywiście solo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 14 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2 godziny temu, .Beata. napisał: https://www.instagram.com/reel/C1tqGeLLO-s/?igsh=eWpsMHh2dHI0MXk4 1-3.03 noclegi u Fiedorów? dla większego luksusu, można by poprosić Panią Anię o zarezerwowanie też stołówki/świetlicy na wszelkie integracje Beatko, nie wiem czy to dobry pomysł z tym ….. filmikiem😉. Poprzednim razem opowiedziałem wszystkim całe swoje życie, nawet to przyszłe. Prędkość kanapy to stan umysłu. Myślę że bez problemu jesteśmy w stanie zrobić „flachę” podczas 1 wyjazdu. Szybciutko będzie „kaplica”. Jak to się mówi, trzy ruchy i głuchy, a po polsku trzy wyjazdy i … po zawodach. pozdrawiam 1-3.03.2024 - mnie pasuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia Ponawiam zgłoszenie. Chwilowy Singel. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia 5 godzin temu, Marcos73 napisał: Beatko, nie wiem czy to dobry pomysł z tym ….. filmikiem😉. Poprzednim razem opowiedziałem wszystkim całe swoje życie, nawet to przyszłe. Prędkość kanapy to stan umysłu. Myślę że bez problemu jesteśmy w stanie zrobić „flachę” podczas 1 wyjazdu. Szybciutko będzie „kaplica”. Jak to się mówi, trzy ruchy i głuchy, a po polsku trzy wyjazdy i … po zawodach. pozdrawiam 1-3.03.2024 - mnie pasuje. Kaplica powiadasz… : albowiem gdy dzwony zabiją, uzdrowienie dusz naszych nastąpi! Powiadam Ci, że ciała nasze uwolnienia dostąpią, a umysły niezbadanych granic dosięgną 😉 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia 9 godzin temu, lubeckim napisał: 1...3 marzec? to była ankieta postawiona w wakacje 2023, żeby sprecyzować, gdzie jest zlot. Termin to ustalenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi