Skocz do zawartości

Zwardoń 2024 - zlot Twardzielek i Twardzieli - part 2

Marcos73

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Pozwólcie że jeszcze "grzebnę" w tym archiwalnym już wątku........ Otóż nie wiem czy zdajecie sobie sprawę @Rybelek, @Adam ..DUCH, @Marcos73, @Mikoski, @Chertan, @Kaem, @Mitek.. że dane Wam było ostatni raz pojeździć na trasach które w tym roku już oficjalnie nie istnieją... spieszmy się jeździć na nartach...

Mapa ON dziś wygląda tak:

mapkapilsko_2024.thumb.jpg.a12b4b91c4857e5a26ed950c8d97ca3c.jpg

A tak było onegdaj:

mapa_tras_Pilsko.thumb.webp.051c126dddfc0673e9582c9005e389a5.webp

Edytowane przez Lexi
  • Like 2
  • Haha 1

Myślę, że wykreślenie 5 to kwestia pragmatyzmu i klimatu. Od kilku lat nie było nigdy dość śniegu, żeby dało się tam bezproblemowo zjechać narciarzowi nie wprawnemu w skitouringu i ogólnie jeździe poza trasowej. Nigdy ta trasa nie była jakoś utrzymywana. Był śnieg, to był. Były przetarcia i lód to trudno. Ratraka jak tam nigdy nie widziałem. Siódemka to pewnie kwestia czynnego osuwiska tamże. 8 i 6 są jak najbardziej czynne, tylko że od zawsze to były wyciągi innego właściciela niż reszta ośrodka. Widocznie ktoś się nie dogadał.

• Like 1

17 godzin temu, Lexi napisał:

że dane Wam było ostatni raz pojeździć na trasach które w tym roku już oficjalnie nie istnieją... spieszmy się jeźdz

jeśli zjechali 5 to należy tam ustawić tablicę upamiętniającą

Ostatni raz tam zjechałem w sobotę 21 stycznia 1989 roku

• Like 1