Skocz do zawartości

Zwardoń 2024 - zlot Twardzielek i Twardzieli - part 2

Marcos73

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, lubeckim napisał:

Gdzieś tutaj w tym wątku trafiłem na planowanie letniego Zlotu. To ja może nieskromnie zaproponuję wyrypę szlakiem stacji pogodowych 😉 Zaczniemy od Leskowca, przejdziemy przez Babią Górę, Pilsko, Rachowiec (który mam nadzieję będzie już uruchomiony), Skrzyczne, Kozią Górę a skończymy na Magurce Wilkowickiej.

Oczywiście po drodze chętnię zaproszę na penetrację kilku napotkanych otworów w gruncie. Żeby Was już nie torturować zbytnio ograniczymy się do Malinowskiej a potem ograniczymy się do 3 kopców 🙂

...a co będziemy robić po południu?

• Haha 7

5 hours ago, Lexi said:

...a co będziemy robić po południu?

Grzecznie odpoczywać przed wyzwaniami dnia kolejnego 😄

4 hours ago, .Beata. said:

Popołudnie spędzimy na oiomie…

Ja w kwestii formalnej. Temat nazywa się "zlot Twardzielek i Twardzieli" To jak tam z tą twardością u waszmościów i szanownych dam? 🤔

• Like 1
  • Haha 1

7 minut temu, lubeckim napisał:

Grzecznie odpoczywać przed wyzwaniami dnia kolejnego 😄

Ja w kwestii formalnej. Temat nazywa się "zlot Twardzielek i Twardzieli" To jak tam z tą twardością u waszmościów i szanownych dam? 🤔

Pojedź,to zobaczysz jakim twardzielem trzeba być,by po wieczornej biesiadzie mieć siłę rano wpiąć narty,lub uskuteczniać piesze wędrówki 😁😁

• Like 5

Nie muszę jechać do Zwardonia. W Sappadzie też część grupy jest mocno rozrywkowa 😅. Aż się cieszę, że mam mieszkanie w innym budynku niż oni i z równie jak ja spokojnym nartokompanem. Przy okazji jesteśmy obydwaj w stanie pracować przed i po nartach 🙂

Poza tym Panowie... Ja tu na narty. Poważne zgrupowanie w zasadzie. Każdego dnia 3 godziny wiązanki intensywnych ćwiczeń na każdy aspekt biomechaniki skrętu krótkiego, długiego i ciętego. Razem 6 godzin jazdy dziennie. Ja tu myślę jak dobrze zsynchronizować przecięcie linii spadku stoku z drugą fazą skrętu krótkiego i układaniem się do następnego, a wy mi tu o jakichś libacjach alkoholowych. 🤔 Taki poważny sport, a z Was Panowie tacy niepoważni narciarze. Wstyd ‼️

• Haha 1

8 minut temu, lubeckim napisał:

Nie muszę jechać do Zwardonia. W Sappadzie też część grupy jest mocno rozrywkowa 😅. Aż się cieszę, że mam mieszkanie w innym budynku niż oni i z równie jak ja spokojnym nartokompanem. Przy okazji jesteśmy obydwaj w stanie pracować przed i po nartach 🙂

Poza tym Panowie... Ja tu na narty. Poważne zgrupowanie w zasadzie. Każdego dnia 3 godziny wiązanki intensywnych ćwiczeń na każdy aspekt biomechaniki skrętu krótkiego, długiego i ciętego. Razem 6 godzin jazdy dziennie. Ja tu myślę jak dobrze zsynchronizować przecięcie linii spadku stoku z drugą fazą skrętu krótkiego i układaniem się do następnego, a wy mi tu o jakichś libacjach alkoholowych. 🤔 Taki poważny sport, a z Was Panowie tacy niepoważni narciarze. Wstyd ‼️

To był zlot,a nie szkolenie,czy kurs instruktorski. Widzisz różnicę 🤔

To było trochę w kategorii żartu 😉 Ale skoro planujecie jakieś rowery to wydaje mi się, że góry i dziury też by wchodziły w zakres możłiwoci motorycznych i kondycyjnych. Chodź zdaje sobie sprawę, że te jaskinie to (mam nadzieję, że nie ale) też w kategoriach żartu (dla was) 😉

Cześć. Nie będe nawet sugerował przeginania 😉 Techniki linowe w jaskiniach to gruby temat, do którego trzeba mieć przygotowanie, zresztą w Beskidach nie ma w zasadzie jaskiń typowo pionowych. Bardziej myślałem o tej Malinowskiej, która jest w 100% turystyczna. Schodzi się do niej po stalowej drabinie, na stałe zakotwionej w skale. 3 kopce nie ma żadnej asekuracji ale jest bardzo popularna turystycznie, chodź jest dużo większa i idzie się w niej pomieszać, ewentualnie zgubić.

• Like 2

• 7 miesięcy temu...