SzymQ Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 9 minutes ago, Jan said: ale stok jeszcze całkiem dobrze wygląda https://www.zwardonski.pl/informacje/kamery-online może to przypadek ale obserwując kamerkę to połowa narciarzy i narciarek jeździ bez kijków Wyglądają jakby walczyli o życie, a nie jeździli 😜 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego (edytowane) 5 minut temu, SzymQ napisał: Wyglądają jakby walczyli o życie, a nie jeździli 😜 kolejne 5 minut obserwacji kamerki już trochę lepiej 21 : 9 dla bezkijkowców o a teraz to chyba Adam jedzie i szkoli jakiegoś maluszka (poprawili statystykę kijkowców) Edytowane 22 Lutego przez Jan Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 42 minutes ago, Jan said: kolejne 5 minut obserwacji kamerki już trochę lepiej 21 : 9 dla bezkijkowców o a teraz to chyba Adam jedzie i szkoli jakiegoś maluszka (poprawili statystykę kijkowców) Od poniedziałku przynajmniej 4 osoby dojdą do Twojej statystyki po stronie osób walczących o życie z kijkami. 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 12 minut temu, SzymQ napisał: Od poniedziałku przynajmniej 4 osoby dojdą do Twojej statystyki po stronie osób walczących o życie z kijkami. 🙂 to pomachajcie mi do kamerki - coraz bardziej zaczyna mi się ta górka podobać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 2 godziny temu, Jan napisał: ale stok jeszcze całkiem dobrze wygląda https://www.zwardonski.pl/informacje/kamery-online może to przypadek ale obserwując kamerkę to połowa narciarzy i narciarek jeździ bez kijków ps. jeszcze edit właśnie teraz obserwowałem górną kamerkę przez 5 minut przejechało 15 narciarzy bez a tylko 2 z kijkami Czyli wychodzi na to że połowa trenuje narciarstwo alpejskie a połowa skoki narciarskie.....najbliższa skocznia jest w Gilowicach i Szczyrku???😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 2 godziny temu, Jan napisał: kolejne 5 minut obserwacji kamerki już trochę lepiej 21 : 9 dla bezkijkowców o a teraz to chyba Adam jedzie i szkoli jakiegoś maluszka (poprawili statystykę kijkowców) Jak czerwona kurtka to Tomek - u niego świat bez kijów traci sens. A ten maluszek to 5 letnia Natalia z oczkami jak u sarny - można się utopić 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 10 minut temu, Adam ..DUCH napisał: Czyli wychodzi na to że połowa trenuje narciarstwo alpejskie a połowa skoki narciarskie.....najbliższa skocznia jest w Gilowicach i Szczyrku???😉 I gitara, trzeba nabrać prędkości przed wyjściem z progu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego @Jan ale Panie kolego....pogrzebałem...pogrzebałem i masz Pan jak znalazł. Lokalna inicjatywa w Ciścu: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 13 minut temu, Adam ..DUCH napisał: połowa trenuje narciarstwo alpejskie a połowa skoki narciarskie.. to teraz wiem dlaczego polscy skoczkowie narciarscy mają znacznie większe sukcesy międzynarodowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 2 minuty temu, Jan napisał: to teraz wiem dlaczego polscy skoczkowie narciarscy mają znacznie większe sukcesy międzynarodowe A tak kontynuując ciekawostki z Zwardonia. W Zwardoniu istniała przed II WW użytkowana skocznia narciarska usytułowana w rejonie dawnego schroniska PTTK "Dworzec Beskidzki" a jej kres istnienia nastąpił w latach bodajże 70 tych. "Austriacki kapral" planował zbudować w masywie Skalanki (nie wybitny szczyt w Beskidzie Żywieckim zaliczany to tzw "Worka Raczańskiego") kompleks skoczni wraz z obiektem mamucim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego Jaki śnieg taki symulator skoczni. Dłuuugo leciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 47 minut temu, Adam ..DUCH napisał: ciekawostki z Zwardonia. mam taki sentyment do Zwardonia bo tam wystartowałem pierwszą w życiu samodzielnie zorganizowaną wyprawę górską, pojechaliśmy z 2 kumplami pociągiem do Zwardonia, zdobyli Baranią Górę i zeszli do Wisły Głębce 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 2 hours ago, Jan said: to pomachajcie mi do kamerki - coraz bardziej zaczyna mi się ta górka podobać Bądź poważny! Znajdź transport i wpadaj na zlot, a nie jakieś machanie do kamerki... 😱 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 40 minut temu, Jan napisał: mam taki sentyment do Zwardonia bo tam wystartowałem pierwszą w życiu samodzielnie zorganizowaną wyprawę górską, pojechaliśmy z 2 kumplami pociągiem do Zwardonia, zdobyli Baranią Górę i zeszli do Wisły Głębce Też kiedyś tak planowaliśmy - pojechaliśmy do Zwardonia (tą "ciufcią" pewnie pamiętasz).. na początku szlaku taki szaas/wiata/ ognisko było ..skuliśmy sie strasznie tam i trza było plan modyfikować..też mam sentyment. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 30 minut temu, SzymQ napisał: Bądź poważny! Znajdź transport i wpadaj na zlot, a nie jakieś machanie do kamerki... Coś Ty Szymek ...kiedyś Go na narty chciałem wyciągąć na tą hale co niby pod nosem ma tam w tym zgniłem zachodzie...zapomnij... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 1 godzinę temu, Adam ..DUCH napisał: A tak kontynuując ciekawostki z Zwardonia. W Zwardoniu istniała przed II WW użytkowana skocznia narciarska usytułowana w rejonie dawnego schroniska PTTK "Dworzec Beskidzki" a jej kres istnienia nastąpił w latach bodajże 70 tych. "Austriacki kapral" planował zbudować w masywie Skalanki (nie wybitny szczyt w Beskidzie Żywieckim zaliczany to tzw "Worka Raczańskiego") kompleks skoczni wraz z obiektem mamucim. Do niedawna było w okolicy sporo skoczni.... 3 skocznie w Goleszowie, kilka km dalej 2 skocznie w Nydku( Czechy)-nadal czynne, 3 skocznie w Wisle centrum (czynne po przebudowie), Wisle Labajowie, 2 w Wisle Malince - K120( czynna) i mała w górnej Malince, Szczyrku Biłej, Szczyrku Skalite( czynna), Szczyrku Salmopolu ( piękna konstrukcja drewniana), i bodajże w Bielsku... 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 2 godziny temu, SzymQ napisał: Bądź poważny! Znajdź transport i wpadaj na zlot, a nie jakieś machanie do kamerki... 😱 dzięki -niestety wszystkie łikendy w tym sezonie już mam zajęte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 7 godzin temu, Adam ..DUCH napisał: Czyli wychodzi na to że połowa trenuje narciarstwo alpejskie a połowa skoki narciarskie.....najbliższa skocznia jest w Gilowicach i Szczyrku???😉 Przejeżdżam w każdy weekend obok tych skoczni w Gilowicach i śniegu w tym roku nie widziałem, skoczków w ciągu ostatnich trzech lat też nie. Ale igielit mają elegancki. Za to pod skocznią w lipcu grali Golce ku uciesze ludu i wtedy to przez Gilowice nie dało się przejechać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 23 Lutego Udostępnij Napisano 23 Lutego On 2/21/2024 at 1:16 PM, Mitek said: Cześć Pragnę tylko wspomnieć, że kolega Mateusz (Lubeckim) zajmuje się stacjami pogodowymi zawodowo, z tego co wiem. Pozdro No 5% sumy netto na fakturach rocznie mam z tych stacji. Reszta to klepanie na akord dla Niemca pod sprzęt Car Audio. Nie o to jednak chodzi. Przewidywanie ataków zimy na dwa tydnie do przodu to mrzonka, zwłaszzca w obecnej, tak dynamicznej pogodzie. Od tygodnia śledzę (śledziłem) pogody dla Tatr aby w końcu spełnić mój fetysz, czyli zimowe wyjście na Rysy. Pogoda na najbliższą niedzielę zmieniała się od 5h ze słońcem i braku opadów, do obecnych 2h ze słońcem i łącznie 20...30 cm opadów na dobę. Z takim zastrzeżeniem, że raz miało padać w nocy z nd na pon, raz późnym popołudniem w nd a raz nawet w ciagu dnia. Mówimy tu jednak o okresie 7 dni a gdzie tam mówić jak będzie w górach za 3 tydnie. A plan na Rysy został ostatecznie skasowany zagrożeniem lawinowym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 23 Lutego Udostępnij Napisano 23 Lutego 8 minut temu, lubeckim napisał: A plan na Rysy został ostatecznie skasowany zagrożeniem lawinowym. od Słowackiej strony powinno być dużo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 23 Lutego Udostępnij Napisano 23 Lutego 14 minut temu, Jan napisał: od Słowackiej strony powinno być dużo lepiej Cześć Ale Mateusz chciał wejść a nie wjechać a od Wagi to raczej wozem się wjeżdża... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 23 Lutego Udostępnij Napisano 23 Lutego 23 minutes ago, Jan said: od Słowackiej strony powinno być dużo lepiej Niestety na Słowacki też wszędzie 2 stopień. Tzn drugi stopień nie oznacza, że nie można chodzić w góry ale jednak to są Rysy. Kolega zaliczył tam powrót nad Morskie Oko w pociagu lawina express. Na szczęście to była niewielka lawina ze świeżego śniegu. Zasypało go tylko do cycek. Ręce i głowę miał na powierzchni także skończyło się wyłącznie na strachu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 23 Lutego Udostępnij Napisano 23 Lutego Ruchacze… zglaszam gotowość 😉 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 23 Lutego Udostępnij Napisano 23 Lutego A ja się nieskromnie i absolutnie nie w temacie pochwalę, że dzisiaj przyszedł spóźniony Św Mikołaj a raczej kurier. Może i nie są nowe, a nawet można by powiedzieć wiekowe. Za to mają jeszcze 2.35mm krawędzi (czyli całe 100 milsów), są zajebiste a najważniejsze: są moje ‼️ Jaram się normalnie jak norweski kościół 😍🤩 Po lewej moje stare Voelkl. Po nowej moje nowe-jeszcze-starsze Atomic SL9 Beta 170cm 😊 Miękka gra się skończyła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Lutego Udostępnij Napisano 23 Lutego 7 minut temu, lubeckim napisał: A ja się nieskromnie i absolutnie nie w temacie pochwalę, że dzisiaj przyszedł spóźniony Św Mikołaj a raczej kurier. Może i nie są nowe, a nawet można by powiedzieć wiekowe. Za to mają jeszcze 2.35mm krawędzi (czyli całe 100 milsów), są zajebiste a najważniejsze: są moje ‼️ Jaram się normalnie jak norweski kościół 😍🤩 Po lewej moje stare Voelkl. Po nowej moje nowe-jeszcze-starsze Atomic SL9 Beta 170cm 😊 Miękka gra się skończyła Gdzie dają takie sprawne zabytki? SL9 w dobrym stanie.... super! Miałem takie w.... 2005? 6? Miło wspominam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi