kordiankw Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego 12 minut temu, .Beata. napisał: Egoiści, tylko piwo i spocone kobiety wam w głowie… a co ze mną? - nie zamierzam się pocić… To zostaje ci 🍺 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego 21 minut temu, kordiankw napisał: To zostaje ci 🍺 Tripel Citra robi dobry zamęt 🤣😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego 22 minuty temu, kordiankw napisał: To zostaje ci 🍺 Dość moczopędna perspektywa… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego 2 minuty temu, .Beata. napisał: Dość moczopędna perspektywa… Za to rozpuszcza kamienie nerkowe podobno 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego 15 minut temu, Victor napisał: Tripel Citra No trypel tak ...zamęt straszny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego Godzinę temu, .Beata. napisał: Egoiści, tylko piwo i spocone kobiety wam w głowie… a co ze mną? - nie zamierzam się pocić… Spocone to @Lexi, sądzę, że większość woli świeże po prysznicu, nie z prysznicem (żeby nie było), więc przygarniemy, nie bój żaby. 8 minut temu, Lexi napisał: No trypel tak ...zamęt straszny.. Z tym tryprem to też nie bierzemy, bo potem kłopoty. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego Generalnie za moich młodzieńczych czasów dotarcie z "Piekiełka" ( węzeł komunikacyjny S1 zaraz za tunelem) do Rajczy był sporym wyzwaniem. Bo tak: "Piekiełko" - bar piwny, "milicjant"- bar piwny, "biały domek" w Kiczorze - bar piwny, PTTK (dawne schronisko) - bar piwny, "modrzew" - bar piwny, "Grześ" bar piwny zaraz za nim mordownia w Soli, "okraglak" Rycerka Dolna - bar piwny, "Pod Batem" Rajcza - bar piwny, GS Rajcza - bar piwny i na końcu na ostatniej prostej do stacji PKP "kogucik" - bar piwny. Z moich doświadczeń mega barem piwnym był "biały domek" w Kiczorze - atmosfera niesamowita, zawsze i to zawsze znalazła się heligonka i jakieś skrzypki a na pudle jest także "Pod Batem" - ulubione miejsce wozaków - zapach spoconego konia połączony z grubą pianą.....oj były czasy i to se nie wrati. Na ten moment "ostatnim mohikaninem" jest "Grześ" gdzie lane piwo spożywa się przy dziękach muzyki puszczanej z deck-a a wydobywa się on z Altus-ów 2 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego 9 minut temu, Adam ..DUCH napisał: zapach spoconego konia połączony z grubą pianą.....oj były czasy i to se nie wrati. Na ten moment "ostatnim mohikaninem" jest "Grześ" gdzie lane piwo spożywa się przy dziękach muzyki puszczanej z deck-a a wydobywa się on z Altus-ów Podkreślenia. tu wymaga "zapach spoconego konia" ....a co do muzy z rzeczonych Altusów .. zaprawdę muzę Grześ "zapodawie" zacną i nawet "niespocona" @.Beata. będzie sie zachwycona "bujać"... 🤞 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego 48 minut temu, Adam ..DUCH napisał: Na ten moment "ostatnim mohikaninem" jest "Grześ" gdzie lane piwo spożywa się przy dziękach muzyki puszczanej z deck-a a wydobywa się on z Altus-ów A co zostalo czynnego z przystankow na trasie Zwardoń -Zywiec? Z wiosną będzie spacer rowerowy z Jablonkowa do Zywca, glownie wzdłuż Soły. Mosty i Hrcavę mam opanowaną ale dalej to już "terra incognita"...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego 8 minut temu, mig napisał: A co zostalo czynnego z przystankow na trasie Zwardoń -Zywiec? Z wiosną będzie spacer rowerowy z Jablonkowa do Zywca, glownie wzdłuż Soły. Mosty i Hrcavę mam opanowaną ale dalej to już "terra incognita"...... Nic i to dosłownie nic. Owszem są jakieś knajpy które w menu mają "sojowe late" ale generalnie z takich typowych barów piwnych nie zostało nic. Bardzo chętnie się się dołączę do tej wyprawy i myślę że jest to wspaniała okazja do wiosennego spotkania SF. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego Cześć. Mogę już (niestety) poinformować, że mnie jednak na zlocie nie będzie 😕 Na wytłumaczenie swoich win mogę jedynie powiedzieć, że to przez (dzięki) kolejny wyjazd szkoleniowy do @Tadeo , czyli cel narciarsko jak najbardziej słuszny. Jeżeli w związku z tym komuś zalegam jakieś pieniądze (k przykładu: @.Beata. ) to proszę o kontakt na PW. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego Godzinę temu, Adam ..DUCH napisał: Nic i to dosłownie nic. Owszem są jakieś knajpy które w menu mają "sojowe late" ale generalnie z takich typowych barów piwnych nie zostało nic. Bardzo chętnie się się dołączę do tej wyprawy i myślę że jest to wspaniała okazja do wiosennego spotkania SF. Pewnie będzie w kilka osób. Muszę tylko ogarnąć logistykę. Powrót z Zywca to nie problem. Jakoś jednak trzeba dostać się z R-ka do Jablonkowa lub Mostow tak by nie jechać pół dnia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego Godzinę temu, mig napisał: Pewnie będzie w kilka osób. Muszę tylko ogarnąć logistykę. Powrót z Zywca to nie problem. Jakoś jednak trzeba dostać się z R-ka do Jablonkowa lub Mostow tak by nie jechać pół dnia.... Meta ...meta...oj Panie zapomniałem - Bar Targowy Żywiec......to chyba ostanie miejsce gdzie sika się do rynny a nie do pisuaru....... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego 8 minut temu, Adam ..DUCH napisał: Meta ...meta...oj Panie zapomniałem - Bar Targowy Żywiec......to chyba ostanie miejsce gdzie sika się do rynny a nie do pisuaru....... Hehe... 20lat temu w BKK był bar gdzie lało się na skośna szybę a pod szybą był telewizor.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego 9 minut temu, mig napisał: Hehe... 20lat temu w BKK był bar gdzie lało się na skośna szybę a pod szybą był telewizor.... W Grandvallira sikasz na zwierciadło półprzepuszczalne, w którym akurat w tej samej chwili, na zewnątrz z drugiej strony, laski poprawiają sobie makijaż 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego 4 minuty temu, Jan napisał: zwierciadło półprzepuszczalne .. jeszcze jakby było półprzezroczyste to pól biedy.. 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego Na górnej kamerze w Zwardoniu widoczny nieśmiały opad śniegu. @Lexi jak jeszcze przyjmujesz życzenia, to poprosimy o pół metra dziś i pół metra jutro 🙂 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego 44 minuty temu, SzymQ napisał: Na górnej kamerze w Zwardoniu widoczny nieśmiały opad śniegu. @Lexi jak jeszcze przyjmujesz życzenia, to poprosimy o pół metra dziś i pół metra jutro 🙂 Cześć Niestety to chyba jest deszcz lub deszcz ze śniegiem. Dopiero później ma przejść w śnieg. Kluczowy będzie przyszły tydzień bo są plusy nawet w nocy na górze i to z deszczem choć już nie takie i nie takim jak parę dni temu. Wiesz ostatecznie pozostaje rower albo dobre buty... 😉 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego 54 minuty temu, SzymQ napisał: Na górnej kamerze w Zwardoniu widoczny nieśmiały opad śniegu. @Lexi jak jeszcze przyjmujesz życzenia, to poprosimy o pół metra dziś i pół metra jutro 🙂 deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego Cześć I ostatnie trzy posty ...: Szymek - optymista Ja - realista Krzysio - pesymista. 🙂 🙂 Obyśmy Krzysiu się mylili i wyszło na szymonowe. Pozdro 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego 14 minutes ago, Mitek said: Wiesz ostatecznie pozostaje rower albo dobre buty... 😉 Chyba nie jestem na to mentalnie gotowy 😞. Zima jest fatalna, ale mocno liczyłem, że jeszcze pojeżdżę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego 16 minut temu, SzymQ napisał: Chyba nie jestem na to mentalnie gotowy 😞. Zima jest fatalna, ale mocno liczyłem, że jeszcze pojeżdżę. Dokładnie, mam to samo. Po szkoleniach u Adama złapałem nowe rzeczy w jeździe, chciałbym sobie to "wprasować", poćwiczyć. No i generalnie tęskni się po prostu nad bajkowym, śnieżnym krajobrazem. Tak zwyczajnie, zimolubnie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego 19 minut temu, Mitek napisał: Cześć I ostatnie trzy posty ...: Szymek - optymista Ja - realista Krzysio - pesymista. 🙂 🙂 Obyśmy Krzysiu się mylili i wyszło na szymonowe. Pozdro Oby. Zwardoń umie zaskakiwać. Pamiętasz - w piątek przyczepność taka, że sprzęgło paliłem a w niedzielę strach było z góry zjechać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego 9 minutes ago, KrzysiekK said: Dokładnie, mam to samo. Po szkoleniach u Adama złapałem nowe rzeczy w jeździe, chciałbym sobie to "wprasować", poćwiczyć. My dopiero mamy się stawić na szkolenie u Adama 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 21 Lutego Udostępnij Napisano 21 Lutego (edytowane) 12 godzin temu, KrzysiekK napisał: tęskni się po prostu nad bajkowym, śnieżnym krajobrazem 6 marca wraca zima https://pogoda.interia.pl/prognoza-dlugoterminowa-zwardon,cId,41948 Edytowane 21 Lutego przez Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi