Adam ..DUCH Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia (edytowane) No więc jeżeli ktoś logistycznie opanuje zbiórkę kasy na karnety to możemy skorzystać z 20proc zniżki. Warunek jest taki że zakup musi dokonać jedna osoba i na konkretne terminy godzinowe. CZyli np. pt jazda wieczorna dalej so jazda do 16, nd karnet 4 h bo nie wiadomo o której wstaniecie. Dodatkowo do każdych 10 jeden dodatkowo gratis. Edytowane 27 Stycznia przez Adam ..DUCH 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia Cześć Myślę, że to trzeba robić z dnia na dzień. Jak przyjadę mogę się tym zająć tylko proszę o dyscyplinę. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia 3 godziny temu, .Beata. napisał: 31 Cześć Rybelek mówi, że będzie tłok na stoku więc proponuje wprowadzić jazdę zmianową... Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Rybelek mówi, że będzie tłok na stoku więc proponuje wprowadzić jazdę zmianową... Pozdro Węża się zrobi i nie będzie tłoku, każdy swoje miejsce w kolejce będzie znać. A jak wąż będzie na całą szerokość to i nikt wyprzedzać nie będzie mógł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia To jeszcze poprosimy o strefę VIP w barze i leżakami na zewnątrz… 😎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia (edytowane) Chyba właściwy wątek dojazd do Zwardonia będzie trochę inny 😕 https://wydarzenia.interia.pl/slaskie/news-wypadek-w-tunelu-na-ekspresowce-ciezarowka-stanela-w-plomien,nId,7295566 Edytowane 27 Stycznia przez Mikoski 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia (edytowane) 1 godzinę temu, Mikoski napisał: Chyba właściwy wątek dojazd do Zwardonia będzie trochę inny 😕 https://wydarzenia.interia.pl/slaskie/news-wypadek-w-tunelu-na-ekspresowce-ciezarowka-stanela-w-plomien,nId,7295566 W miesiąc może ogarną …. My na feriach pewnie przez Laliki ale to dla nas standard bo w Lalikach mamy kwaterę. O ile stok nie spłynie … prognozy dość przerażające . Edytowane 27 Stycznia przez KrzysiekK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia 1 godzinę temu, Mikoski napisał: Chyba właściwy wątek dojazd do Zwardonia będzie trochę inny 😕 https://wydarzenia.interia.pl/slaskie/news-wypadek-w-tunelu-na-ekspresowce-ciezarowka-stanela-w-plomien,nId,7295566 Cześć Bez tunelu ja nie jadę. Taki fajny tunel to była największa atrakcja podróży. W Narwegii są (może były bo ja tam spędziłem sporo czasu 35 lat temu) takie nieoświetlone tunele na lokalnych drogach, kute w skale i bawiliśmy się tak, że jak była prosta to kto dłużej wytrzyma bez świateł jadąc 100km/h. Kumpel wytrzymał ponad 3 sek. Był naszym bogiem przez dłuższy czas. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia (edytowane) Ja mam wniosek, aby te karnety gratis przypadły tym osobom, które najbardziej się zaangażują w przywóz oraz dystrybucję do szklanych naczyń trzymanych przez współtwardzielki / współtwardzieli produktów (oględnie) pustokalorycznych . Dla rzeczowej oceny kandydatów można w piątek wieczorem urządzić wystawę tychże w świetlicy albo w pomieszczeniach sypialnych, z tym że w tym przypadku będzie obowiązywać zakaz przemieszczania się po ocenie ilościowej zakresu dostawy. Edytowane 27 Stycznia przez Kaem literówka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia 12 minut temu, Mitek napisał: Cześć Bez tunelu ja nie jadę. Taki fajny tunel to była największa atrakcja podróży. W Narwegii są (może były bo ja tam spędziłem sporo czasu 35 lat temu) takie nieoświetlone tunele na lokalnych drogach, kute w skale i bawiliśmy się tak, że jak była prosta to kto dłużej wytrzyma bez świateł jadąc 100km/h. Kumpel wytrzymał ponad 3 sek. Był naszym bogiem przez dłuższy czas. Pozdro Ciosany w skale najbardziej kojarzę wjeżdżając do Livigno od Szwajcarii i Dingač na Peljesaczu. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia Teraz, Mikoski napisał: Ciosany w skale najbardziej kojarzę wjeżdżając do Livigno od Szwajcarii i Dingač na Peljesaczu. Pozdro Cześć Livigno to tunel kolejowo drogowy więc prosty jak strzelił. A na Peljesaczu to chyba chodzi Ci o jakiś nowy bo byłem ale nie kojarzę. Tam są/były kręte, bez światła gdzie zakręt wyznaczany był przez takie potrójne odblaski po lewej albo po prawej stronie - w zależności od kierunku, mówię Ci hardkor. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia 1 minutę temu, Mitek napisał: Cześć Livigno to tunel kolejowo drogowy więc prosty jak strzelił. A na Peljesaczu to chyba chodzi Ci o jakiś nowy bo byłem ale nie kojarzę. Tam są/były kręte, bez światła gdzie zakręt wyznaczany był przez takie potrójne odblaski po lewej albo po prawej stronie - w zależności od kierunku, mówię Ci hardkor. Pozdro Livinoo to taki wąski samochodowy płatny i wahadłowo otwarty po kilka godzin w każdą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia Takich tuneli drążonych w skale jest sporo w Bośni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia Generalnie sytuacja na froncie południowym wygląda tak : paraliż....kompletny paraliż....połączony z całkowitą niemocą służb drogowych oraz kierowców TIR-ów którzy zapominają dosyć regularnie przestawiać swoje navi z osobówki na TIR. W nocy paliła się w tunelu ciężarówka i do chwili obecnej nikt ale to dosłownie nikt nie jest w stanie ogarnąć chaosu związanego z wyłączeniem tunelu - nie dotyczy oczywiście "bumerów" którzy radzą sobie galanto. A tak na poważnie tunel najprawdopodobniej będzie wyłączony z użytkowania na kilka tygodni i w związku z powyższym zalecam dojazd "dołem" - Milówka - Rajcza - Sól - Zwardoń a dla osób z "ściany zachodniej" - Cieszyn - Czadca - Zwardoń. Osobiście i tak uważam że w marcu i tak nie będzie żadnego problemu bo jak wszyscy wiemy w tym czasie jest kompletna lampa, nie pada deszcz i w ciągu 2h nie spada 20 cm. śniegu - prawda???. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia Ale zajebista zajebista zima przyszła do Zwardonia - bajka. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia 43 minuty temu, Adam ..DUCH napisał: Ale zajebista zajebista zima przyszła do Zwardonia - bajka. Qrde ... chyba (kamerka) cały czas śnieg wali!! ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, Adam ..DUCH napisał: Generalnie sytuacja na froncie południowym wygląda tak : paraliż....kompletny paraliż....połączony z całkowitą niemocą służb drogowych oraz kierowców TIR-ów którzy zapominają dosyć regularnie przestawiać swoje navi z osobówki na TIR. W nocy paliła się w tunelu ciężarówka i do chwili obecnej nikt ale to dosłownie nikt nie jest w stanie ogarnąć chaosu związanego z wyłączeniem tunelu - nie dotyczy oczywiście "bumerów" którzy radzą sobie galanto. A tak na poważnie tunel najprawdopodobniej będzie wyłączony z użytkowania na kilka tygodni i w związku z powyższym zalecam dojazd "dołem" - Milówka - Rajcza - Sól - Zwardoń a dla osób z "ściany zachodniej" - Cieszyn - Czadca - Zwardoń. Osobiście i tak uważam że w marcu i tak nie będzie żadnego problemu bo jak wszyscy wiemy w tym czasie jest kompletna lampa, nie pada deszcz i w ciągu 2h nie spada 20 cm. śniegu - prawda???. A z Żywca w ten sposób? omija się tunel wszak … możliwe to ? Edytowane 27 Stycznia przez KrzysiekK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia Darmowe karnety dla @.Beata. to ona ogarnęła Wam te noclegi i włożyła szmat czasu w organizację. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia (edytowane) On 1/26/2024 at 10:50 AM, .Beata. said: …po drucie?! A to jakaś propozycja jest? Mateusz - @lubeckim , myślę że z powodzeniem zwiększycie jego tolerancję Ano! To jsem ja. Próbuję się przekopać przez ten wątek i podstawowe pytanie @.Beata. czy ja komuś zalegam jakieś pieniądze tytułem zaliczki za nocleg? Przy okazji oczywiście w tzw. międzyczasie wyszła imba spowodowana moim standardowym popadaniem w problemy nigdzie indziej nie występujące. W absolutnie telegraficznym skrócie: Jak niektórzy przeczytali początkiem stycznia byłem na tygodniowym wyjazdo-treningo-szkoleniu z @Tadeo. Ogólnie było zajebiście i powziąłem pomysł aby jeszcze tej zimy pojechać jeszcze raz celem zwiększenia własnych umiejętności. No więc ostatnio zauważyłem ogłoszenie na wrzucone przez Tadeusza na jego profil FB, o dwóch kolejnych terminach. Niezwłocznie wyraziłem zdecydowaną chęć uczestnictwa w pierwszym z nich. I wszystko było zajebiście do momentu, w którym wczoraj i dzisiaj spędziłem niezapomniane chwilę na (pod) Śnieżnicą, jeżdząc tam ze znajomym poznanym właśnie na tym ostatnim wyjeździe u Tadeusza. W piątek wieczorem, gdzieś tak pomiędzy winem a jakimś butelkowanym drinkiem kolega zauważył, że te wyjazdy są przecież w połowie lutego a nie marca, jak sam twierdziłem. No i hm... Musiałem spożyć pewną ilość alkoholu (brrrr), żeby się zorientować, że faktycznie byłem tak napalony na tą Sappadę, że nie zauważyłem tak oczywistego faktu. No a w czym problem? No w tym, że w zasadzie prawie wszystkie tercety czwartek + piątek + weekend mam zajęte. Najpierw kurs zimowej turystyki wysokogórskiej w COS-PZA Betlejemka. Potem szkolenie Kwalifikowanej Pierwszej Pomocy. Oczywiście temat został szybko załatwiony z Tadeuszem. Okazuje się jednak, że mamy tu pewną kolizję. Pierwszy marcowy termin, który wchodzi w grę to 2 marca wyjazd z polski a powrót 9. Chyba już widzicie w czym rzecz. Oczywiście nic nie jest stracone, gdyż w zasadzie sam nie wiem czy zostanę na ten termin zakwalifikowany 😄😁. Tym razem chodzi o to, że po ostatnim wyjeździe do Sappady, szkoleniu @Tadeo oraz oczywiście również szkoleniu @Adam ..DUCH moje umiejętności narciarskie wyj____o na taki poziom, że Tadeusz musi mnie dopasować do odpowiednio zaawansowanej grupy. Jeżeli bowiem w tym marcu będzie miał np 2x 4 początkujących, to sam powiedział, że nie ma sensu żebym się pojawiał i termin trzeba będzie zaś przestawiać. Uffff. No to tak do brzegu. Proszę mnie brać pod uwagę tak, jak by był przez wszystkie 3 dni. Za wszystko zapłacę a jeżeli miałbym jechać do Włoch, to po prostu zwinę się w sobotę rano. A teraz krótko o co chodzi z tą niezapomnianą Śnieżnicą: Pierwszy raz miałem problem z jazdą na nartach pod wiatr. Dzisiaj na Śnieżnicy wiał północny zachód średnio 10m/s , momentalnie dużo mocniej. Kierunek ustawił się idealnie pod stok, co spowodowało, że narciarstwo spotkało się z paralotniarstwem w domenie aerodynamiki. Plus do tego opad świeżego śniegu, plus śnieg nawiany przez ten silny wiatr z lasu. Plus to, że skręt cięty to dalej u mnie temat nieco zawiły, jak ten cały post. Plus to, że mam prawie 2 metry i powiedzmy przez to mam duży opór czołowy. Plus to, że moje 10 letnie Voelke (felkle, czy jak to k___a odmienić) nadają się obecnie już tylko do wymiany. Słowem: osiągnięcie niecałych 40km/h w jeździe na krechę po czerwonej trasie było wyczynem. No tak nie do końca na krechę, bo żeby nie zwalniać ustawiałem ledną nartę lekko na krawędzi a drugą miałem prawie w powietrzu. Ale jechałem prosto w upadzie stoku nie skręcająć. Próby jazdy skrętem długim spełzły na niczym i skończyły się jeszcze większym spadkiem prędkości. Dużo lepiej jeżdzący ode mnie kolega dobijał ledwo do 50km/h Edytowane 27 Stycznia przez lubeckim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia 28 minut temu, moruniek napisał: Darmowe karnety dla @.Beata. to ona ogarnęła Wam te noclegi i włożyła szmat czasu w organizację. Cześć Krzysiu popieram w całej rozciągłości. Mam do siebie oczywisty żal, że sam na tak oczywisty pomysł nie wpadłem. Oczywiście dla Beatki!!! Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia 55 minut temu, moruniek napisał: Darmowe karnety dla @.Beata. to ona ogarnęła Wam te noclegi i włożyła szmat czasu w organizację. Popieram obiema rękoma. Dzięki Beacie mamy bezapelacyjnie komfort i wszystko podane na tacy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia No już… przestańcie, zaklepałam noclegi i już. Z Wami dość szybko i łatwo poszło 😉 Ale miło mi bardzo i dziękuję. Proponuję jednak przeznaczyć ten karnet (a właściwie to 2) komuś, kto wyciśnie z niego wszystko, bądź wszystkim obniżyć cenę, oprócz tych Adamowych 20%. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia 1 minutę temu, .Beata. napisał: No już… przestańcie, zaklepałam noclegi i już. Z Wami dość szybko i łatwo poszło 😉 Ale miło mi bardzo i dziękuję. Proponuję jednak przeznaczyć ten karnet (a właściwie to 2) komuś, kto wyciśnie z niego wszystko, bądź wszystkim obniżyć cenę, oprócz tych Adamowych 20%. Beata .. ogarnięcie wszystkich, dialogi z gospodarzami … jesteśmy wdzięczni … po prostu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia 3 minuty temu, .Beata. napisał: No już… przestańcie, zaklepałam noclegi i już. Z Wami dość szybko i łatwo poszło 😉 Ale miło mi bardzo i dziękuję. Proponuję jednak przeznaczyć ten karnet (a właściwie to 2) komuś, kto wyciśnie z niego wszystko, bądź wszystkim obniżyć cenę, oprócz tych Adamowych 20%. Cześć Beata myślę, że to fajny pomysł i w ogóle się nie kryguj. W zeszłym roku też wzięłaś na siebie organizacje pierdoły, więc tym bardziej. To jest uczciwe podejście z tym dzieleniem i myślę, że każdy je doceni ale nie ma sensu. Naprawdę chociaż w ten sposób pozwól się ekipie zrewanżować. Ale jakby był drugi... to konkursów można wymyślić multum. Ja mam już z 10 pomysłów. Pozdro serdeczne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia (edytowane) 8 minut temu, KrzysiekK napisał: Beata .. ogarnięcie wszystkich, dialogi z gospodarzami … jesteśmy wdzięczni … po prostu. Cześć Dokładnie tak jak piszesz Krzychu - pisaliśmy razem... ale, znając Beatę z gospodarzami to był krótki monolog. 😉 Pozdro Edytowane 27 Stycznia przez Mitek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi