SkiForum Napisano 18 Września 2007 Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Francja - Les Orres Krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka. Strona ośrodka: http://adresstrony.pl Położenie Dojazd Parkingi (Ilość miejsc, cena, odległość od stoku) Miejscowości (krótka charakterystyka miejscowości w jakiej znajduje się ośrodek, lub miejscowości sąsiednich) Noclegi Trasy (liczba tras, długość tras, poziom trudności, mapki) Ceny (cennik karnetów itp) Kamera online (link do strony z kamerą online na stok) Aktualne warunki (link do strony z aktualnymi warunkami) Serwis narciarski (czy jest/są serwisy narciarskie, + można coś więcej ceny, godziny itp) Instruktorzy / Opieka nad dziećmi Wyżywienie (gdzie można zjeść, jakie jedzenie, jakie ceny) Galeria zdjęć (link do galerii zdjęć z tego ośrodka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Był ktoś może w tych okolicach na początku grudnia? Chodzi mi o warunki śniegowe i ilość otwartych tras ,wiadomo,że każda zima jest inna i nie ma reguły,ale nie mam pojęcia jak we Francji wygląda sytuacja śniegowa w grudniu? Może ktoś z forumowiczów jeździ w tym okresie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Jak to początek grudnia, to raczej dość ryzykowne - jest duża szansa, że czynne będą jedynie pojedyncze trasy. Poza tym... no właśnie nie ma reguł. W okolicy byłem w połowie grudnia i było kapitalnie: prawie wszystko czynne i puch poza trasami. Kolega był w tym samym miejscu rok wcześniej i była kicha: raptem kilka tras otwartych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wlodek Napisano 29 Września Udostępnij Napisano 29 Września Cześć Koleżanki i Koledzy! Rozpocznę swoją obecność na forum od wykopalisk. Les Orres mnie interesuje. Czy warto w czasie francuskich ferii? Czy infrastruktura (wyciągi) jest taka sobie? Dziękuję za każdą informacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skipper Kiper Napisano 30 Września Udostępnij Napisano 30 Września Zawsze mnie zastanawia planowanie przebycia prawie dwóch tysięcy kilometrów żeby pobyć na narciarskim zadupiu, gdy rzut beretem jest narciarski raj w trzech dolinach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 30 Września Udostępnij Napisano 30 Września 20 godzin temu, Wlodek napisał: Cześć Koleżanki i Koledzy! Rozpocznę swoją obecność na forum od wykopalisk. Les Orres mnie interesuje. Czy warto w czasie francuskich ferii? Czy infrastruktura (wyciągi) jest taka sobie? Dziękuję za każdą informacje! a dlaczego Ciebie interesuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wlodek Napisano 30 Września Udostępnij Napisano 30 Września Padła propozycja wyjazdu zorganizowanego. W sumie wyszłoby 4800pln z samolotem, wyżywieniem i skipasem i opłatami lokalnymi. Biuro turystyczne organizuje wyjazdy dla ludzi bez grupy. A mnie pasuje druga połowa lutego i po prostu chcę się wyjeździć na maxa po przygotowanych trasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 30 Września Udostępnij Napisano 30 Września 29 minut temu, Wlodek napisał: 4800pln z samolotem, wyżywieniem i skipasem i opłatami lokalnymi. cena powala - nie byłem ale to chyba wyjdzie taniej niż w PL dla porównania w innych ośrodkach https://www.espacetrans.pl/francja_samolot.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wlodek Napisano 30 Września Udostępnij Napisano 30 Września Na początku marca byłem z tym biurem w Fieberbrunn. Organizacyjnie było OK. Autokar 16 godzin. Pogoda niestety, dwa dni nie do jazdy, no i za ciepło, rano jeszcze dobrze ale około 11.00 już ciężko. I też wyszło w takich pieniądzach. Taniej czy nie, ale cytując klasyka " Alpy! Tu się oddycha"😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi