fanatyk Napisano 6 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 zimno nie zimno, jezdzic trzeba : ) [ATTACH=CONFIG]26823[/ATTACH] Góra -35??:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malin_f1 Napisano 2 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Tan rejon narciarski jest epiczny każdy znajdzie coś dla siebie. Tam jest po prostu malinowo Byłem widziałem jeździłem. Dla mnie bomba ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 17 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2024 Trochę fotek podsumowujących 6 dniowe zjeżdżanie 8-13.12.2024 temperatury nawet - 19 stopni powyżej 3 tysięcy 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 8 Lutego Udostępnij Napisano 8 Lutego Tak jeździmy głównie do Austrii. Myślę w końcu wybrać się autem do Francji. Pytanie mam jak tam jest z meldunkiem na kwaterze? Do której bywają czynne rejestracje w tych blokach? Do 20, do 22? Jak wyjadę o 6 to do 21 bym chyba dojechał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 8 Lutego Udostępnij Napisano 8 Lutego (edytowane) 11 godzin temu, MarioJ napisał: Tak jeździmy głównie do Austrii. Myślę w końcu wybrać się autem do Francji. Pytanie mam jak tam jest z meldunkiem na kwaterze? Do której bywają czynne rejestracje w tych blokach? Do 20, do 22? Jak wyjadę o 6 to do 21 bym chyba dojechał. Zasadniczo są 3 modele we FRA: 1. Najczęstszy: kwatera w budynku bez recepcji, klucze odbierane w agencji, gdzieś w miasteczku. Czynne zwykle do 18-19, ale w instrukcji chyba zawsze jest info, żeby w razie późniejszego przybycia skontaktować się z nimi przed zamknięciem. Raz mi się tak zdarzyło, mieli zostawić klucze w skrytce przed wejściem do biura (mieli, bo ostatecznie zdążyłem w ostatniej chwili), a formalności miałem załatwić dzień później. 2. Apartamentowiec z własną recepcją - zwykle może być dłużej czynna, ale nie nastawiałbym się, że aż tak długo... tym bardziej, że równie dobrze możesz być po północy, jest po drodze kilka szans utknięcia... 3. Klucze w skrytce przy drzwiach kwatery, żadnych formalności, kaucji itp. Raczej domena prywatnych bookingów/airbnb, ale w kwaterce klepniętej poprzez centralę rezerwacji miasteczka też mi się to kiedyś zdarzyło A przepraszam, jeszcze czwarta opcja: pracownik agencji przynoszący klucze w zębach o umówionej godzinie 😛 Ale to już kompletna egzotyka... Edytowane 8 Lutego przez faf500 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego 20 godzin temu, MarioJ napisał: Tak jeździmy głównie do Austrii. Myślę w końcu wybrać się autem do Francji. Pytanie mam jak tam jest z meldunkiem na kwaterze? Do której bywają czynne rejestracje w tych blokach? Do 20, do 22? Jak wyjadę o 6 to do 21 bym chyba dojechał. Najprościej na kilka dni przed wyjazdem wyjaśnić to drogą mailową, przyślą kod do drzwi wejściowych i do skrzynki gdzie znajdziesz klucze. Na dojazd licz średnią 80 km/h plus minus 2 godziny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 24 Lutego Udostępnij Napisano 24 Lutego tak przy okazji tematu kolegi @Hilly_billy , który przeżył tylko kilka dni LAMPY w Espace Killy czasem pada tam i to poważnie i wtedy robi się bajecznie w miasteczku a następnego ranka już 15 minut przed otwarciem kabiny zbierają się wszystkie freerajdowe sępy z szerokimi nartami 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 30 Marca Udostępnij Napisano 30 Marca koniec marca 2025 - warun dalej doskonały choć na dole po południu trochę zmiękło 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie40 Napisano Poniedziałek o 10:28 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:28 21 godzin temu, Jan napisał: koniec marca 2025 - warun dalej doskonały choć na dole po południu trochę zmiękło Wkurzasz ludzi :-))) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Poniedziałek o 16:07 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:07 (edytowane) 5 godzin temu, artie40 napisał: Wkurzasz ludzi :-))) dobra - już nie będę, nudna pogoda Edytowane Poniedziałek o 16:11 przez Jan 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano Poniedziałek o 18:28 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:28 Cześć Coś tam dopadało ostatnio? pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie40 Napisano Wtorek o 08:47 Udostępnij Napisano Wtorek o 08:47 16 godzin temu, Jan napisał: dobra - już nie będę, nudna pogoda Nuda. Taka fajniejsza. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Środa o 18:50 Udostępnij Napisano Środa o 18:50 (edytowane) W dniu 31.03.2025 o 20:28, brachol napisał: Coś tam dopadało ostatnio? Dzisiaj padało ale nie za dużo, do tego silny wiatr tak że nawet starych linii nie przykryło. we wsi na 1800 m padał już tylko mokry śnieg Edytowane Środa o 19:01 przez Jan 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu (edytowane) W dniu 2.04.2025 o 20:50, Jan napisał: padał już tylko mokry śnieg a rankiem kolejnego dnia już tylko lampa i tak już do końca tygodnia parę zbliżeń 4- tysięczników widocznych z ośrodka Espace Killy jako ciekawostka od prawej Masyw Monte Rosa, Laskamm, Castor i Pollux Grand Combin Grandes Jorasses, Grań Rochefort i Ząb Giganta no i wszystkim znana Biała Góra Edytowane 10 godzin temu przez Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi