juice Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Dzisiaj warunki wyśmienite, tylko trochę ciemno do południa (wszak zaćmienie). Dużo śniegu, dużo naturalnego, "optymalnie" twardo dla amatora. Nawet 2-jka nieb. / czerw. przed 13 nie była zryta czy zmulżona. Ludzi ciut więcej - zjechali się Niemcy i Rosjanie. Środkowa kanapa o 10.20 to 5 min kolejki, ale o 10.35 już 11 min. Natomiast kanapa Hromovka, orczyk i 2 os. krzesło bez kolejek do 12.00 Juto będą jeszcze wyśmienitsze, bo będzie słońce i widoczność śniegu że HO HO. Centrum testowe Na Plan-ie - Blizzard pierwsza h free, druga i kolejne po 90kc/h. Plus 2 papiery i 10.000 kc kaucji. Head - mniejszy wybór, ale bez kaucji, pierwsza 150, druga 150, ale.... cały dzień 300 w tym można zamieniać narty. No i maja perełkę do spróbowania (może jutro:rolleyes:) SL RD - tylko gość nie był pewien długości czy 155 (kicha) czy 165. Testowni na dole Rossi / Dynastar jeszcze nie zahaczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulbid Napisano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 jadę jutro do SM zobaczymy co się zmieniło od soboty ? trzeba wykorzystać dzień bo od soboty zapowiadają odwilż dość solidną która ma trwać z tydzień(((( Ktoś się może wybiera...... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Ktoś się może wybiera...... ? http://www.skiforum....?t=35010&page=3 jakieś pół Wrocławia i Kotlinka Kłodzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulbid Napisano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 http://www.skiforum....?t=35010&page=3 jakieś pół Wrocławia i Kotlinka Kłodzka ....uuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaa a myślałem że będę jedyny na stoku ...ha ha to się przeliczyłem PS. gdzie mniej ludzi atakuje na Hromovke czy Medvedin ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Też byłem wczoraj. Było pięknie z takim wyjątkami w porównaniu do przedwczoraj jak: * ludzi jeszcze więcej, kolejka do środkowej kanapy od 10.10 już ponad 10 min.; do orczyka po 11 stało się kilka minut (2-3); * z zapowiadanego na całą południową i zachodnia Polskę słońca była wielka kaka - mgła jeszcze większa u góry (choć nie tragiczna), mocniej wiało, przez co było zimniej na kanapach; * składając rano buta na kupy (może Jark wybaczy mi to jakże wulgarne słownictwo) nie wsadziłem wkładki usztywniającej pod buta wewnętrznego - w dużym skrócie to jazdy to nie ułatwiało Użytkownik juice edytował ten post 06 styczeń 2011 - 20:10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Dzisiaj tłok, kolejki do na Plan tak jak na weekend czyli koło 15 minut, Hromovka luźniej ale były takie "fale" że stało się koło 10 minut, Medvedin 10minut max stania, dość sprawnie to szło. rano tj. od 8:30 fajnie, bo pusto wszędzie koło 9:30 tłok wszędzie. trasy dzisiaj dość miękkie, chyba naśnieżali w nocy sczczególnie Cerna- dolny odcinek to nie ubity, luźny śnieg i ciągle pracujące armatki, Cervena dość fajna, dołem jedynie trochę luźnego śniegu ale była zbyt duża kolejka do przenieśliśmy się na Hromovkę na które było fajnie ale tak do 10:15, potem pojechaliśmy na Medvedina i śmigaliśmy Cerną na której też leżało dużo luźnego śniegu aczkolwiek było chyba lepiej niż na Planie, 12:00 wracamy na Hromovkę i... kolejki może nie ma ale trasa skatowana, rozjeżdżona i tłoczno na trasie. brak formy dziś, coś nogi słabe dziś... przy takim tłoku stwierdziliśmy, że wystarczy na dziś i koło 14 ewakuowaliśmy się do domu p.s Wrocław, następnym razem zrobię tak jak Chemik mówił: biorę od Was jakiś numer kontaktowy i się zdzwonimy, bo patrzyłem za Wami na stoku i nigdzie Was nie widziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulbid Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 od 8:00 do 10:00 jeździłem bez kolejek na hromovce , trasy super przygotowane , od 10:30 zaczął się najazd i tempo siadło , ale zostałem do 16:00 na górę wjeżdżałem kanapą 2sobową a poźniej orczykiem i na na nartostradę niebieską, z 3 razy zjechałem FIS-EM ale nogi to do tego trzeba mieć ze stali chyba , no i połamałem 2 kijki na tym krzesełku też ( w 1/3 jest możliwość wyskoczenia w czasie jazdy zampomniałem się miałem kijki pod kanapą tak śmiesznie wisuajy a tu nagle trach igilotyna do połowy ucięło .... ha ha jaja były , ale ten czech z PLAN-u co smaruje narty oddał mi jakieś 30 letnie powyginane i dotrwałem do końca ...... taka dygresja przydługa Ps. widziałem kilka niezłych wypadków dzisiaj mieli co robić ratownicy tłok był na trasie niemiłosierny PS2. MOJA STATYSTYKA WJAZDÓW 6.01 http://kv.skipass.cx...m/cz/search.php 758/9/69946 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulbid Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 http://picasaweb.goo...06079331262/SM# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 hm... wypada to w terminie ferii dolnośląskich, warszawki, opola i pomorza, i zdaje się jakieś landy niemieckie mają wtedy ferie, ludzi pewnie będzie sporo, z miejscami może być ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 pięknie, pięknie, pięknie! rano twardo ale miejsca gdzie operuje od wczesnych godziny słoneczko nieco miękkie. warunki typowo wiosenne, mokry śnieg ale muld nie ma, jest po prostu luźno. sporo łat wody, czy takiego mokrego lodu, nie wiem jak to określić. najlepsze warunki przy orczyku na Piotrze, równo i względnie twardo, ale to też tak do 12, później już mniej przyjemnie ale dalej dobrze, wypróbowaliśmy na tej trasie Head'a iSL RD 11/12 i jeszcze jakiegoś nowego Head'a STX o ile dobrze pamiętam. ludzi mało, bez stania w kolejkach. jazda w krótkim rękawku, czego skutkiem są opalone ręce w kuriozalny sposób: dłonie blade, przedramię czerwone i reszta blada temp. rano 4, później 18 stopni i cały czas słoneczko jak dla mnie bardzo sympatycznie, warunki jak na takie temperatury bardzo dobre na czarnej jak rozepchają te górki co to napchali na te zawody to śniegu będą mieć do maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiespol Napisano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Bylem w sobote od 9.30 .Na poczatku bylo super ale z kazda godzina robilo sie coraz gorzej ale jeszcze jezdzic sie dalo miejscami po wodzie , nawet po 14 jak zjezdzalem ze stoku. Sa przetarcia ale jeszcze niewielkie. Bylo cieplo na dole +15 na gorze lepiej bo +4 na szczescie nie bylo slonca. W sobote byly zawody na tej gorze co ja usypali naprzeciwko audi baru ,wiec bylo sporo deskarzy.Kolejek na Hromowce i na Sw.Pietrze nie bylo . WYjazd uwazam za udany.CZy za tydzien da sie pojezdzic? MYsle ze tak!ale moze to byc juz koncowka w Spindlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemyslaw Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Witam , wedlug info osrodka Svaty Petr jezdzi do 17.04 " Sezóna ve ©pindlu je¹tì nekonèí, stále ly¾ujeme a¾ do 17.4.2011 " , jest szansa zeby medvedin pociągnął do wielkanocy ? bo zawsze zamykał ostatni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pies Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Cześć! Da się pod Stoh dojechać samochodem? Czy lepiej parkować pod Hromovką i w skibus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Stoh już nie kręci. można parkować pod Stohem, rano miejsca powinny być jeśli nie będzie dużo słońca to Medvedin może wytrzyma. najdłużej powinny wytrzymać Horne Misecky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pies Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Stoh już nie kręci. można parkować pod Stohem, rano miejsca powinny być jeśli nie będzie dużo słońca to Medvedin może wytrzyma. najdłużej powinny wytrzymać Horne Misecky kręci -> http://www.holidayin...5&frm=info&raw= thx za info o parkingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 kręci -> http://www.holidayin...5&frm=info&raw= thx za info o parkingu. jeszcze wczoraj nie kręcił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pies Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 no jestem ciekaw, na stronie Szpindla działa, na stronie Stoha nie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 no jestem ciekaw, na stronie Szpindla działa, na stronie Stoha nie.. a widzisz, jednak, byłem pewien że nie kręcą w niedziele jak byłem to z daleka było widać dość sporą plamę na środku stoha, może już im całkiem śnieg popłynął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pies Napisano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Byłem dziś (7 IV) -> to już koniec sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niko130 Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 http://www.holidayin...0&gstart=0&raw= Na jutro planujemy jazdę na Nartach (B4ME, Fredowski, Niko) 8.00 parking przy Hromovce. Zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niko130 Napisano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 http://www.holidayin...0&gstart=1&raw= Zaplanowano! Wykonano! Jutro ciąg dalszy (na niedzwiedziu). Trochę lodu, rano twardo, w południe 1/3 od dolu miękko, ale szybko.Ludzi malo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@rco Napisano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 W niedzielę pojeździłem i zakoczyłem sezon w SM. a) trasy: do 13ej na wszystkich dostępnych jeździło się dobrze (jak na obecne warunki, pośród wystającej trawy i kamieni), później zaczęły robić się rozmoknięte placki śniegu, o dziwo najgorzej wyglądała czerwona, a najlepsze warunki były na czarnej (poza środkowym łysym fragmentem), gdzie możma było super posmigać ludzi: było bardzo malo ludzi, kolejki zerowe c) parking: na Hromowce było nawet sporo samochodów (3/4 zajęte), gdzie Ci ludzie się podziali d) warunki: lampa, 5 C, dość silny wiatr wiejący w plecy na wyciągu, a na trasie naprawdę nieźle potrafił wyhamować. Wokół wiosna, do Wielkanocy ciężko będzie im dotrzymać. e) kulinaria: jedliśmy w restaurace Hradec (następny budynek za pakingiem Hromovka i dla busów), gulasz z jelenia, z knedlikami i sałatką szopska, polecam piwo jakieś było ale nic specjalnego Niestety przychodzi taki moment, w którym sezon trzena zakończyć i u mnie taki nastał Pozostało zakonserować sprzęt i odliczać do grudnia pozdrawiam @rco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morwi Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Aż miło popatrzeć http://www.holidayin...7602&origsize=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@rco Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Wow ! faktycznie, napadało 5 cm śniegu, jak pięknie zimowo się zrobiło SM otwarty, natomiast Medvedin został zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemyslaw Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 No tak, naprawde pieknie się zrobiło i to w połowie kwietnia! Sw peter chodzi ale wg holidayinfo tylko 300 m , ostatnim bastionem pozostał harrachov ma otwarta trase 2 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi