paluk Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Ja mam hotel Start przy Hromovce i myślę że bez łańcuchów wjadę. Jak nie to trzeba będzie założyć. Był ktoś może na dniach? Aby wiatru za dużego nie było, bo wtedy pół ośrodka chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Ja mam hotel Start przy Hromovce i myślę że bez łańcuchów wjadę. Jak nie to trzeba będzie założyć. Był ktoś może na dniach? Aby wiatru za dużego nie było, bo wtedy pół ośrodka chodz Hotel Start tez pod gorke ale nie az tak stroma. Powinno byc ok. Krzeslo na Sv Petr chodzi do 60 km/h sily wiatru. Rzadko tak wieje jak ostatnio. Dziwna ta zima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Hotel Start tez pod gorke ale nie az tak stroma. Powinno byc ok. Krzeslo na Sv Petr chodzi do 60 km/h sily wiatru. Rzadko tak wieje jak ostatnio. Dziwna ta zima. Oj dziwna, byłem od 09 do 13.01, każdego dnia inna, warunki wymagające spadło sporo śniegu ( przez cztery dni 100cm )ale nie suchego tylko lekko wilgotnego tak więc powstałe muldy były trochę "dzikie". Pojeździliśmy sporo mimo że jednego dnia góra stała na SP i na Miedwiedziu z powodu wiatru, najluźniej było na czarnej Miedwiedinie. Pogoda ma się ustabilizować więc może warto pojechać na kilka dni tym bardziej że śniegu jest dużo, ludzi od soboty też już sporo - ferie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Hej, kto się wybiera w następnym tygodniu??? Powinno być dość luźno na stokach, prognoza zachęcająca, .... Znaczy, ja tak czy inaczej będę jeździć od niedzieli 20 do piątku 25. Bardzo chętnie ponartowałbym z forumowiczami - dajcie znać, to się umówimy na stoku!!! Byłoby miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... star Napisano 12 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 Pewnie już taki temat się pojawiał, ale wątek jest strasznie długi. W jaki sposób przejechać z Medvedin do Svaty Petr? Jest możliwość na nartach czy tylko skibusem trzeba? Skibusem, autem, nie ma możliwości na nartach, choć coś tam planują w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... Kaem Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Od soboty jestem w Szpindlu: - ludzi umiarkowanie, bez tłumów - śniegu w sam raz, nie brakuje - temperatury około zera, po południu dolne części tras miękkie, czasem śnieg wodnisty ciężki i duże odsypy - mozna się wyjeździć na jament Ps. W takich warunkach dla gnuśnego narciarza idealnym wyborem są szersze ale żwawe narty - ja w tym sezonie polecam The Curv GT, warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... Michel Napisano 1 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2020 Czyżby plany rozbudowy ośrodka przesunęły się na dalsze lata? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... star Napisano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2020 taki trwersik przez sto(k/h) lub vis a vis... Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... Kaem Napisano 3 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 10 grudnia startuje Szpindel - zaczynają jak zawsze od Svatego Patra. Karnety jednodniowe niezbyt drogie - bodaj 530 koron. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlesik Napisano 9 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2021 W dniu 3.12.2021 o 13:49, Kaem napisał: 10 grudnia startuje Szpindel - zaczynają jak zawsze od Svatego Patra. Karnety jednodniowe niezbyt drogie - bodaj 530 koron. planuje przyatakować w środku przyszłego tygodnia albo dolną morawę. Zależy gdzie będzie więcej otwarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ir3k Napisano 14 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 Szukam instruktora, od czwartku w Spindlerovym/osoba godna zaufania dla 1 początkującej osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 15 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 On 12/3/2021 at 1:49 PM, Kaem said: 10 grudnia startuje Szpindel - zaczynają jak zawsze od Svatego Patra. Karnety jednodniowe niezbyt drogie - bodaj 530 koron. Do świąt co najmniej podwoją cenę a pewnie i lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 16 godzin temu, Bacek napisał: Do świąt co najmniej podwoją cenę a pewnie i lepiej. Na Święta i Nowy Rok drożej, a po nowym Roku taniej ... i tak w kółeczko, to elastyczna polityka TMRu. Warto pamiętać, że stanowczo najtańszym sposobem zakupu jest zakup online w e-sklepie (trzeba mieć kartę Gopass). I jeszcze jedna ciekawostka - zniżki seniorskie uzyskuje się po ukończeniu 60 lat 😄 😄 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 2 minutes ago, Kaem said: I jeszcze jedna ciekawostka - zniżki seniorskie uzyskuje się po ukończeniu 60 lat 😄 😄 😄 Hmm, może do tego czasu nauczę się dobrze jeździć 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... star Napisano 31 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2021 Kuszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 31 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2021 5 godzin temu, star napisał: Kuszą Właśnie wróciłem... Warun rewelacja no i jeździ prawie cały ośrodek! Jest moc no i ludzi porównując do Scyrku no to nie ma wcale a tak bez żartów max 10min. stania ale w szczycie bo rano i po 13 praktycznie pod bramki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 2 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2022 (edytowane) W dniu 31.12.2021 o 14:45, Jasiek. napisał: Właśnie wróciłem... Warun rewelacja no i jeździ prawie cały ośrodek! Jest moc no i ludzi porównując do Scyrku no to nie ma wcale a tak bez żartów max 10min. stania ale w szczycie bo rano i po 13 praktycznie pod bramki. Ja tez sie skusiłem, na razie rezerwacja… z widokiem na Stoha, bez literówki. Edytowane 2 Stycznia 2022 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Swojego wpisu o Stohu już nie znajdę. Z piec lat temu tu zawitałem. Buty 70, narta 156, teraz w narcie cyferki się poprzestawiały, but 100 przeskoczył. Wtedy śnieg. Muldy. Teraz zlodowaciały sztruks z miękkimi odsypami i nawiewami. Równo. Niżej zawodnicy młodzi różne slalomy, raz na składanym już pozwolili pojechać. Rynna zacna. Lodowa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 W dniu 12.08.2020 o 09:10, star napisał: taki trwersik przez sto(k/h) lub vis a vis... Załączone miniatury Widać, ze w 2020 skiturowo trawersowałem. Teraz zjazdowe. Choć po południu może gdzieś ruszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 W dniu 5.12.2017 o 23:51, star napisał: Na pewno jest droższy, tak karnet jak i gastronomia. Trasy są bardzo fajne - długie, szerokie. Wyciągi nie najgorsze. Ja najbardziej lubię tam jeździć w marcu. W grudniu, styczniu i część lutego ta strona gdzie jest Svaty Petr, przez cały dzień kryje się w cieniu. Jest tam mrocznie, zimno i bywa bardzo twardo. Słońce jest po drugiej stronie na Medvedinie i Labskiej, ale to pojedyncze trasy, a w słoneczne dni robi się tam bardzo tłoczno, bo ludziska się garną do ciepła. Mimo wyższych cen bardzo lubię SM i mam dla niego duży respekt - Czesi nie mają tak wysokich gór jak Tatry, a potrafią zorganizować Puchar Świata w narciarstwie alpejskim. W sumie Rung wyczerpał temat. Potwierdzam. Szeroko, wystarczająco stromo na większości tras, bez wypłaszczeń. Coś w stylu szerszych fragmentów Hoffmanky. Można się puścić (na) krawędzi, że się tak wyrażę, nie tylko kredensu. No i czarny fragment Sv. Petra, stromy i szeroki, coś jak szerszy Dzikowiec. Jest też Stoh, ale trafiłem na zmuldzony, lodowo odsypowy i trochę walka była, ale w walce też sens, w końcu po kilku zjazdach zacząłem jeździć, a nie zsuwać się. No i przypruszyło nieco więc się łatwiej zrobiło, lodowisko mniejsze. Na pewno na Petra warto pojechać, szczególnie poza weekendem. No i kanapy do każdej trasy. Miło wspominam szczególnie z rana, szybkość zjazdów i wyjazdów, mniam. Załączone miniatury Fotek brak. Niestety. Wpis jest. Archiwalny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlesik Napisano 11 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2022 Szpindel zaliczony w zeszły czwartek i piątek. Sv Petr po 3 letniej przerwie. Było fantastycznie. Skończyła się odwilż, w końcu zima. Stoki bardzo dobrze przygotowane. Ludzi znośnie jak się dobrze w kolejce ustawiło 🙂 Twardo, armaty włączone non stop. Skipass online, nikt nie kazał zakładać masek, greenpass sprawdzali w hotelu. Brakuje tylko otwartej czarnej i będę tam co weekend:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... mlesik Napisano 8 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 Szpindlerovy w sobotę, pomimo ferii ludzi znośnie dużo. Duży opad śniegu. Czarna na Sv Petrze nadal nie w pełni przygotowana. Nie wiem na co czekają 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... mlesik Napisano 21 Marca 2022 Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 Jakby ktoś chciał do Szpinla to polecam. W sobotę lampa, twardo, mało odsypów, fantastycznie:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 11 miesięcy temu... mlesik Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 (edytowane) Ktoś wybiera się do Szpindla w sobotę? Edytowane 1 Marca 2023 przez mlesik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... mlesik Napisano 8 Stycznia Udostępnij Napisano 8 Stycznia Byłem w Spindlu w sobotę w ostatni dzień dodatnich temperatur tj. w sobotę. +4 na dole +1 na górze. Na dole mżawka tak do 11 na górze mokry śnieg. Śnieg tylko na stokach, dosypany w grudniu. Mega miękko a w nocy nie było minusa więc szybko powstało muldowisko. Ciepła ziemia powoduje, że w niektórych miejscach powstają dziury aż do ziemi - na szczęście pooznaczane. I tak duży szacun za takie utrzymanie stoków przy deszczowym tygodniu - nawet przy ogromnych muldach nie wyłaziły na trasie żadne kamienie. O dziwo ludzi wcale nie jakoś mega dużo. Maks 8-10 min stania. Jutro jak się uda jadę sprawdzić jak się jeździ w zimowych warunkach:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 14 15 16 17 18 19 20 Dalej Strona 19 z 20 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów
lobo Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Hotel Start tez pod gorke ale nie az tak stroma. Powinno byc ok. Krzeslo na Sv Petr chodzi do 60 km/h sily wiatru. Rzadko tak wieje jak ostatnio. Dziwna ta zima. Oj dziwna, byłem od 09 do 13.01, każdego dnia inna, warunki wymagające spadło sporo śniegu ( przez cztery dni 100cm )ale nie suchego tylko lekko wilgotnego tak więc powstałe muldy były trochę "dzikie". Pojeździliśmy sporo mimo że jednego dnia góra stała na SP i na Miedwiedziu z powodu wiatru, najluźniej było na czarnej Miedwiedinie. Pogoda ma się ustabilizować więc może warto pojechać na kilka dni tym bardziej że śniegu jest dużo, ludzi od soboty też już sporo - ferie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Hej, kto się wybiera w następnym tygodniu??? Powinno być dość luźno na stokach, prognoza zachęcająca, .... Znaczy, ja tak czy inaczej będę jeździć od niedzieli 20 do piątku 25. Bardzo chętnie ponartowałbym z forumowiczami - dajcie znać, to się umówimy na stoku!!! Byłoby miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... star Napisano 12 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 Pewnie już taki temat się pojawiał, ale wątek jest strasznie długi. W jaki sposób przejechać z Medvedin do Svaty Petr? Jest możliwość na nartach czy tylko skibusem trzeba? Skibusem, autem, nie ma możliwości na nartach, choć coś tam planują w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... Kaem Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Od soboty jestem w Szpindlu: - ludzi umiarkowanie, bez tłumów - śniegu w sam raz, nie brakuje - temperatury około zera, po południu dolne części tras miękkie, czasem śnieg wodnisty ciężki i duże odsypy - mozna się wyjeździć na jament Ps. W takich warunkach dla gnuśnego narciarza idealnym wyborem są szersze ale żwawe narty - ja w tym sezonie polecam The Curv GT, warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... Michel Napisano 1 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2020 Czyżby plany rozbudowy ośrodka przesunęły się na dalsze lata? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... star Napisano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2020 taki trwersik przez sto(k/h) lub vis a vis... Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... Kaem Napisano 3 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 10 grudnia startuje Szpindel - zaczynają jak zawsze od Svatego Patra. Karnety jednodniowe niezbyt drogie - bodaj 530 koron. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlesik Napisano 9 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2021 W dniu 3.12.2021 o 13:49, Kaem napisał: 10 grudnia startuje Szpindel - zaczynają jak zawsze od Svatego Patra. Karnety jednodniowe niezbyt drogie - bodaj 530 koron. planuje przyatakować w środku przyszłego tygodnia albo dolną morawę. Zależy gdzie będzie więcej otwarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ir3k Napisano 14 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 Szukam instruktora, od czwartku w Spindlerovym/osoba godna zaufania dla 1 początkującej osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 15 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 On 12/3/2021 at 1:49 PM, Kaem said: 10 grudnia startuje Szpindel - zaczynają jak zawsze od Svatego Patra. Karnety jednodniowe niezbyt drogie - bodaj 530 koron. Do świąt co najmniej podwoją cenę a pewnie i lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 16 godzin temu, Bacek napisał: Do świąt co najmniej podwoją cenę a pewnie i lepiej. Na Święta i Nowy Rok drożej, a po nowym Roku taniej ... i tak w kółeczko, to elastyczna polityka TMRu. Warto pamiętać, że stanowczo najtańszym sposobem zakupu jest zakup online w e-sklepie (trzeba mieć kartę Gopass). I jeszcze jedna ciekawostka - zniżki seniorskie uzyskuje się po ukończeniu 60 lat 😄 😄 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 2 minutes ago, Kaem said: I jeszcze jedna ciekawostka - zniżki seniorskie uzyskuje się po ukończeniu 60 lat 😄 😄 😄 Hmm, może do tego czasu nauczę się dobrze jeździć 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... star Napisano 31 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2021 Kuszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 31 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2021 5 godzin temu, star napisał: Kuszą Właśnie wróciłem... Warun rewelacja no i jeździ prawie cały ośrodek! Jest moc no i ludzi porównując do Scyrku no to nie ma wcale a tak bez żartów max 10min. stania ale w szczycie bo rano i po 13 praktycznie pod bramki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 2 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2022 (edytowane) W dniu 31.12.2021 o 14:45, Jasiek. napisał: Właśnie wróciłem... Warun rewelacja no i jeździ prawie cały ośrodek! Jest moc no i ludzi porównując do Scyrku no to nie ma wcale a tak bez żartów max 10min. stania ale w szczycie bo rano i po 13 praktycznie pod bramki. Ja tez sie skusiłem, na razie rezerwacja… z widokiem na Stoha, bez literówki. Edytowane 2 Stycznia 2022 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Swojego wpisu o Stohu już nie znajdę. Z piec lat temu tu zawitałem. Buty 70, narta 156, teraz w narcie cyferki się poprzestawiały, but 100 przeskoczył. Wtedy śnieg. Muldy. Teraz zlodowaciały sztruks z miękkimi odsypami i nawiewami. Równo. Niżej zawodnicy młodzi różne slalomy, raz na składanym już pozwolili pojechać. Rynna zacna. Lodowa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 W dniu 12.08.2020 o 09:10, star napisał: taki trwersik przez sto(k/h) lub vis a vis... Załączone miniatury Widać, ze w 2020 skiturowo trawersowałem. Teraz zjazdowe. Choć po południu może gdzieś ruszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 W dniu 5.12.2017 o 23:51, star napisał: Na pewno jest droższy, tak karnet jak i gastronomia. Trasy są bardzo fajne - długie, szerokie. Wyciągi nie najgorsze. Ja najbardziej lubię tam jeździć w marcu. W grudniu, styczniu i część lutego ta strona gdzie jest Svaty Petr, przez cały dzień kryje się w cieniu. Jest tam mrocznie, zimno i bywa bardzo twardo. Słońce jest po drugiej stronie na Medvedinie i Labskiej, ale to pojedyncze trasy, a w słoneczne dni robi się tam bardzo tłoczno, bo ludziska się garną do ciepła. Mimo wyższych cen bardzo lubię SM i mam dla niego duży respekt - Czesi nie mają tak wysokich gór jak Tatry, a potrafią zorganizować Puchar Świata w narciarstwie alpejskim. W sumie Rung wyczerpał temat. Potwierdzam. Szeroko, wystarczająco stromo na większości tras, bez wypłaszczeń. Coś w stylu szerszych fragmentów Hoffmanky. Można się puścić (na) krawędzi, że się tak wyrażę, nie tylko kredensu. No i czarny fragment Sv. Petra, stromy i szeroki, coś jak szerszy Dzikowiec. Jest też Stoh, ale trafiłem na zmuldzony, lodowo odsypowy i trochę walka była, ale w walce też sens, w końcu po kilku zjazdach zacząłem jeździć, a nie zsuwać się. No i przypruszyło nieco więc się łatwiej zrobiło, lodowisko mniejsze. Na pewno na Petra warto pojechać, szczególnie poza weekendem. No i kanapy do każdej trasy. Miło wspominam szczególnie z rana, szybkość zjazdów i wyjazdów, mniam. Załączone miniatury Fotek brak. Niestety. Wpis jest. Archiwalny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlesik Napisano 11 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2022 Szpindel zaliczony w zeszły czwartek i piątek. Sv Petr po 3 letniej przerwie. Było fantastycznie. Skończyła się odwilż, w końcu zima. Stoki bardzo dobrze przygotowane. Ludzi znośnie jak się dobrze w kolejce ustawiło 🙂 Twardo, armaty włączone non stop. Skipass online, nikt nie kazał zakładać masek, greenpass sprawdzali w hotelu. Brakuje tylko otwartej czarnej i będę tam co weekend:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... mlesik Napisano 8 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 Szpindlerovy w sobotę, pomimo ferii ludzi znośnie dużo. Duży opad śniegu. Czarna na Sv Petrze nadal nie w pełni przygotowana. Nie wiem na co czekają 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... mlesik Napisano 21 Marca 2022 Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 Jakby ktoś chciał do Szpinla to polecam. W sobotę lampa, twardo, mało odsypów, fantastycznie:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 11 miesięcy temu... mlesik Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 (edytowane) Ktoś wybiera się do Szpindla w sobotę? Edytowane 1 Marca 2023 przez mlesik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... mlesik Napisano 8 Stycznia Udostępnij Napisano 8 Stycznia Byłem w Spindlu w sobotę w ostatni dzień dodatnich temperatur tj. w sobotę. +4 na dole +1 na górze. Na dole mżawka tak do 11 na górze mokry śnieg. Śnieg tylko na stokach, dosypany w grudniu. Mega miękko a w nocy nie było minusa więc szybko powstało muldowisko. Ciepła ziemia powoduje, że w niektórych miejscach powstają dziury aż do ziemi - na szczęście pooznaczane. I tak duży szacun za takie utrzymanie stoków przy deszczowym tygodniu - nawet przy ogromnych muldach nie wyłaziły na trasie żadne kamienie. O dziwo ludzi wcale nie jakoś mega dużo. Maks 8-10 min stania. Jutro jak się uda jadę sprawdzić jak się jeździ w zimowych warunkach:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 14 15 16 17 18 19 20 Dalej Strona 19 z 20 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
Kaem Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Hej, kto się wybiera w następnym tygodniu??? Powinno być dość luźno na stokach, prognoza zachęcająca, .... Znaczy, ja tak czy inaczej będę jeździć od niedzieli 20 do piątku 25. Bardzo chętnie ponartowałbym z forumowiczami - dajcie znać, to się umówimy na stoku!!! Byłoby miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 Pewnie już taki temat się pojawiał, ale wątek jest strasznie długi. W jaki sposób przejechać z Medvedin do Svaty Petr? Jest możliwość na nartach czy tylko skibusem trzeba? Skibusem, autem, nie ma możliwości na nartach, choć coś tam planują w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Od soboty jestem w Szpindlu: - ludzi umiarkowanie, bez tłumów - śniegu w sam raz, nie brakuje - temperatury około zera, po południu dolne części tras miękkie, czasem śnieg wodnisty ciężki i duże odsypy - mozna się wyjeździć na jament Ps. W takich warunkach dla gnuśnego narciarza idealnym wyborem są szersze ale żwawe narty - ja w tym sezonie polecam The Curv GT, warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michel Napisano 1 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2020 Czyżby plany rozbudowy ośrodka przesunęły się na dalsze lata? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2020 taki trwersik przez sto(k/h) lub vis a vis... Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 3 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 10 grudnia startuje Szpindel - zaczynają jak zawsze od Svatego Patra. Karnety jednodniowe niezbyt drogie - bodaj 530 koron. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 9 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2021 W dniu 3.12.2021 o 13:49, Kaem napisał: 10 grudnia startuje Szpindel - zaczynają jak zawsze od Svatego Patra. Karnety jednodniowe niezbyt drogie - bodaj 530 koron. planuje przyatakować w środku przyszłego tygodnia albo dolną morawę. Zależy gdzie będzie więcej otwarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ir3k Napisano 14 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 Szukam instruktora, od czwartku w Spindlerovym/osoba godna zaufania dla 1 początkującej osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 15 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 On 12/3/2021 at 1:49 PM, Kaem said: 10 grudnia startuje Szpindel - zaczynają jak zawsze od Svatego Patra. Karnety jednodniowe niezbyt drogie - bodaj 530 koron. Do świąt co najmniej podwoją cenę a pewnie i lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 16 godzin temu, Bacek napisał: Do świąt co najmniej podwoją cenę a pewnie i lepiej. Na Święta i Nowy Rok drożej, a po nowym Roku taniej ... i tak w kółeczko, to elastyczna polityka TMRu. Warto pamiętać, że stanowczo najtańszym sposobem zakupu jest zakup online w e-sklepie (trzeba mieć kartę Gopass). I jeszcze jedna ciekawostka - zniżki seniorskie uzyskuje się po ukończeniu 60 lat 😄 😄 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 2 minutes ago, Kaem said: I jeszcze jedna ciekawostka - zniżki seniorskie uzyskuje się po ukończeniu 60 lat 😄 😄 😄 Hmm, może do tego czasu nauczę się dobrze jeździć 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 31 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2021 Kuszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 31 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2021 5 godzin temu, star napisał: Kuszą Właśnie wróciłem... Warun rewelacja no i jeździ prawie cały ośrodek! Jest moc no i ludzi porównując do Scyrku no to nie ma wcale a tak bez żartów max 10min. stania ale w szczycie bo rano i po 13 praktycznie pod bramki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 2 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2022 (edytowane) W dniu 31.12.2021 o 14:45, Jasiek. napisał: Właśnie wróciłem... Warun rewelacja no i jeździ prawie cały ośrodek! Jest moc no i ludzi porównując do Scyrku no to nie ma wcale a tak bez żartów max 10min. stania ale w szczycie bo rano i po 13 praktycznie pod bramki. Ja tez sie skusiłem, na razie rezerwacja… z widokiem na Stoha, bez literówki. Edytowane 2 Stycznia 2022 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Swojego wpisu o Stohu już nie znajdę. Z piec lat temu tu zawitałem. Buty 70, narta 156, teraz w narcie cyferki się poprzestawiały, but 100 przeskoczył. Wtedy śnieg. Muldy. Teraz zlodowaciały sztruks z miękkimi odsypami i nawiewami. Równo. Niżej zawodnicy młodzi różne slalomy, raz na składanym już pozwolili pojechać. Rynna zacna. Lodowa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 W dniu 12.08.2020 o 09:10, star napisał: taki trwersik przez sto(k/h) lub vis a vis... Załączone miniatury Widać, ze w 2020 skiturowo trawersowałem. Teraz zjazdowe. Choć po południu może gdzieś ruszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 W dniu 5.12.2017 o 23:51, star napisał: Na pewno jest droższy, tak karnet jak i gastronomia. Trasy są bardzo fajne - długie, szerokie. Wyciągi nie najgorsze. Ja najbardziej lubię tam jeździć w marcu. W grudniu, styczniu i część lutego ta strona gdzie jest Svaty Petr, przez cały dzień kryje się w cieniu. Jest tam mrocznie, zimno i bywa bardzo twardo. Słońce jest po drugiej stronie na Medvedinie i Labskiej, ale to pojedyncze trasy, a w słoneczne dni robi się tam bardzo tłoczno, bo ludziska się garną do ciepła. Mimo wyższych cen bardzo lubię SM i mam dla niego duży respekt - Czesi nie mają tak wysokich gór jak Tatry, a potrafią zorganizować Puchar Świata w narciarstwie alpejskim. W sumie Rung wyczerpał temat. Potwierdzam. Szeroko, wystarczająco stromo na większości tras, bez wypłaszczeń. Coś w stylu szerszych fragmentów Hoffmanky. Można się puścić (na) krawędzi, że się tak wyrażę, nie tylko kredensu. No i czarny fragment Sv. Petra, stromy i szeroki, coś jak szerszy Dzikowiec. Jest też Stoh, ale trafiłem na zmuldzony, lodowo odsypowy i trochę walka była, ale w walce też sens, w końcu po kilku zjazdach zacząłem jeździć, a nie zsuwać się. No i przypruszyło nieco więc się łatwiej zrobiło, lodowisko mniejsze. Na pewno na Petra warto pojechać, szczególnie poza weekendem. No i kanapy do każdej trasy. Miło wspominam szczególnie z rana, szybkość zjazdów i wyjazdów, mniam. Załączone miniatury Fotek brak. Niestety. Wpis jest. Archiwalny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 11 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2022 Szpindel zaliczony w zeszły czwartek i piątek. Sv Petr po 3 letniej przerwie. Było fantastycznie. Skończyła się odwilż, w końcu zima. Stoki bardzo dobrze przygotowane. Ludzi znośnie jak się dobrze w kolejce ustawiło 🙂 Twardo, armaty włączone non stop. Skipass online, nikt nie kazał zakładać masek, greenpass sprawdzali w hotelu. Brakuje tylko otwartej czarnej i będę tam co weekend:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 8 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 Szpindlerovy w sobotę, pomimo ferii ludzi znośnie dużo. Duży opad śniegu. Czarna na Sv Petrze nadal nie w pełni przygotowana. Nie wiem na co czekają 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 21 Marca 2022 Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 Jakby ktoś chciał do Szpinla to polecam. W sobotę lampa, twardo, mało odsypów, fantastycznie:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 (edytowane) Ktoś wybiera się do Szpindla w sobotę? Edytowane 1 Marca 2023 przez mlesik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 8 Stycznia Udostępnij Napisano 8 Stycznia Byłem w Spindlu w sobotę w ostatni dzień dodatnich temperatur tj. w sobotę. +4 na dole +1 na górze. Na dole mżawka tak do 11 na górze mokry śnieg. Śnieg tylko na stokach, dosypany w grudniu. Mega miękko a w nocy nie było minusa więc szybko powstało muldowisko. Ciepła ziemia powoduje, że w niektórych miejscach powstają dziury aż do ziemi - na szczęście pooznaczane. I tak duży szacun za takie utrzymanie stoków przy deszczowym tygodniu - nawet przy ogromnych muldach nie wyłaziły na trasie żadne kamienie. O dziwo ludzi wcale nie jakoś mega dużo. Maks 8-10 min stania. Jutro jak się uda jadę sprawdzić jak się jeździ w zimowych warunkach:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi