krzysiek358 Napisano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 no i na Miseckach zdaje się że parking jest płatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michel Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Chyba będą zwozić zapasy śniegu na Misecky http://kamery.humlne...n/2048x1536.jpg Wyraźnie widać wykopany pas śniegu wzdłuż wyciągu... Oby udało im się dociągnąć sezon do tego 1.05, bo mam zamiar w ten, a może w następny weekend wyskoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordic78 Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Witam wszystkich w debiutanckim poście. Wybieram się w styczniu z rodziną na tydzień do Rokytnic . W któryś dzień chciałbym skoczyć sam do SM. Proszę o pomoc czy to w ogóle ma sens jeśli chodzi o odległość, jakość i czas dojazdu. Jaka jest ewentualnie optymalna trasa dojazdu dla standardowej japońskiej osobowki. Z góry dzięki za pomoc. od Rokytnic nad Jizerou masz ok.1godz. drogi:trasa tutaj a jeśli chodzi o sam SM to stali bywalcy powiedzą Ci coś więcej... p.s a swoją drogą rodzinkę też możesz zabrać są tam na pewno atrakcje typy sanki,basen itp. Użytkownik Nordic78 edytował ten post 13 wrzesień 2012 - 22:41 dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 14 Września 2012 Udostępnij Napisano 14 Września 2012 a jeśli chodzi o sam SM to stali bywalcy powiedzą Ci coś więcej... zależy co trzeba powiedzieć, a o SM w tym temacie zostało już baardzo dużo powiedziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 16 Września 2012 Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Ma sens.Ja bym chyba nawet pojechał więcej niż jeden raz Droga powinna zająć miej niż h, może 40-45 min. Jak nie będzie zimowych cyrków drogowych. Ale jadąc w środku tygodnia zawsze luzik i z ruchem i z tłokiem w SM. Basen akurat nie za wysokich lotów. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 16 Września 2012 Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Był jeszcze ranking oskórków narciarskich, gdzie punktacja to ilość dni, żeby "zjeździć" dany ośrodek. Rokytnice i Spindlerowy miały 2 dni. Reszta ośrodków jeden dzień. czy ja wiem, jak dobrze się sprężyć to i w jeden dzień obleci się wszystkie trasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 22 Września 2012 Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Największe wrażenie zrobił na mnie stok Stoh. Żadnych kanap.. po prostu wykarczowany kawałek lasu. Coś pięknego ;-) Stoh Akurat kanapa by się przydała. Jak trochę pojeździsz na Stohu, to orczyk tej długości i nachyleniu zaczyna dawać w kość. Nie wspominając o czasie wyjazdu w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michel Napisano 5 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 http://www.skiareal.cz/cenik.aspx Będzie drożej niż w poprzednim sezonie, kiedy to za cały dzień było bodajże 700 CZK. Vedlej¹í sezona nie będzie już obejmował dni 03.01 - 07.02, jak to zawsze bywało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert10sz Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 No to narciarstwo nam się rozkręca !? Ostatnie 4/5 lat to prawdziwy rozkwit tej dyscypliny w amatorskim wydaniu. Ciągnie to za sobą infrastrukture, giełdy sprzętu, szkółki itp. Ale z tego co widzę to nie tylko Spindl przyszalał. Myśle że to spowolni, lub przynajmniej uciszy ski bum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sese Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 http://www.skiareal.cz/cenik.aspx Będzie drożej niż w poprzednim sezonie, kiedy to za cały dzień było bodajże 700 CZK. Vedlej¹í sezona nie będzie już obejmował dni 03.01 - 07.02, jak to zawsze bywało. Robi się drogo, a wręcz ekskluzywnie - po dzisiejszym kursie 130 zł za jeden dzień stania w szpindlowskich kolejkach??? Hmmmm... Dziękuje nie skorzystam... Dla porównania: - połączone Janskie z Pecem: 620 Kc, - Rokytnice 590 Kc, - Harrachov 590 Kc, - Kouty - nie mają jeszcze nowego cennika, ale w zeszłym sezonie było 580 Kc, więc taniej nie będzie Pierwszy wniosek - w głównym sezonie nie będzie już możliwości kupienia całodniówki za równowartość 100 złotych Drugi wniosek - jednodniowy wypad dla dwóch osób z Wrocławia do jednego z w/w ośrodków trudno będzie zamknąć w 400 zł (2 x karnet + paliwo na przejechanie 300-350 km + parking) Trzeci wniosek - zamiast co weekend do Czech o wiele taniej wyjdzie czterodniówka w Austrii raz w miesiącu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Robi się drogo, a wręcz ekskluzywnie - po dzisiejszym kursie 130 zł za jeden dzień stania w szpindlowskich kolejkach??? Hmmmm... Dziękuje nie skorzystam... Dla porównania: - połączone Janskie z Pecem: 620 Kc, - Rokytnice 590 Kc, - Harrachov 590 Kc, - Kouty - nie mają jeszcze nowego cennika, ale w zeszłym sezonie było 580 Kc, więc taniej nie będzie Pierwszy wniosek - w głównym sezonie nie będzie już możliwości kupienia całodniówki za równowartość 100 złotych Drugi wniosek - jednodniowy wypad dla dwóch osób z Wrocławia do jednego z w/w ośrodków trudno będzie zamknąć w 400 zł (2 x karnet + paliwo na przejechanie 300-350 km + parking) Trzeci wniosek - zamiast co weekend do Czech o wiele taniej wyjdzie czterodniówka w Austrii raz w miesiącu Parking chyba tylko Janskich płatny, że tak się przyczepię do szczegółu są jeszcze inne, mniejsze ale też fajne ośrodki Czeski i nieco tańsze ale też fajne i w miarę blisko z Wrocka jak by co to zawsze pozostaje jeszcze Zieleniec, blisko i w porównaniu do tych cen tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sese Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Parking chyba tylko Janskich płatny, że tak się przyczepię do szczegółu są jeszcze inne, mniejsze ale też fajne ośrodki Czeski i nieco tańsze ale też fajne i w miarę blisko z Wrocka jak by co to zawsze pozostaje jeszcze Zieleniec, blisko i w porównaniu do tych cen tanio Cześć Parking jest płatny w janskich (prawie cały), w rokytnicy (część najbliższa hornim domkom) oraz w spindlu (od strony hornich misecek). Wiem że koszt parkingu jest zazwyczaj pomijalny, ale w ostatnim sezonie podczas dwudniowego wyjazdu rokynice + spindel (od strony hornich misecek) wydałem 300 Kc na sam parking (100 w spindlu i 200 w rokytnicach) W tym sezonie opuścili ceny na P1 w Rokytnicach wprowadzając jedną maksymalną opłatę za cały dzień http://www.skiareal-...omky/parkovani/ W zeszłym sezonie tego nie było i zchargowało mnie za 8 godzin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 8 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Cześć Parking jest płatny w janskich (prawie cały), w rokytnicy (część najbliższa hornim domkom) oraz w spindlu (od strony hornich misecek). Wiem że koszt parkingu jest zazwyczaj pomijalny, ale w ostatnim sezonie podczas dwudniowego wyjazdu rokynice + spindel (od strony hornich misecek) wydałem 300 Kc na sam parking (100 w spindlu i 200 w rokytnicach) W tym sezonie opuścili ceny na P1 w Rokytnicach wprowadzając jedną maksymalną opłatę za cały dzień http://www.skiareal-...omky/parkovani/ W zeszłym sezonie tego nie było i zchargowało mnie za 8 godzin... no tak, zapomniałem że na Miseckach się płaci bo rzadko tam bywam, zwykle parkuje pod Hromovką bądź pod Medvedinem i problem płatności za parking odpada. ale zgodzę się z Tobą, że Spindleruv w sezonie robi się ekskluzywnym ośrodkiem jeśli chodzi o ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 8 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Spindleruv Mlyn zawsze był najdroższym ośrodkiem narciarskim w okolicy więc nie wiem dlaczego jest zdziwienie co do cen - trzeba przyznać rację sese, że bardziej będzie opłacało się na 4 dni w Alpy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 a wiecie, że... zaczęli śnieżyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 no to rewela, kiedy mogą wystartować? pamiętacie najszybszy start w Szpindlu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tycoon Napisano 16 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Oni często zaczynali już w listopadzie z trasą "Maly Hank" czyli 400 metrowym odcinkiem wzdłuż snow parku na dole Svatego Petra Pewnie przyjdzie nam jeszcze poczekać ze 2-3 tygodnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemyslaw Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Skipasy ze ©pindlerovego Mlýna ważne i w Tatrach http://www.naszesude...&iArtykul=10154 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edwin110 Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Spindel,Harrachow,Pec wszędzie śnieżą,armatki chodzą na całego. Piękny widok :) Zwłaszcza ,gdy do końca grudnia jestem skazany tylko na pobliskie górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert10sz Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Spindel,Harrachow,Pec wszędzie śnieżą,armatki chodzą na całego. Piękny widok :) Zwłaszcza ,gdy do końca grudnia jestem skazany tylko na pobliskie górki.Norma. Bywało że 11 listopada już jeździło się w karkonoszach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edwin110 Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Norma. Bywało że 11 listopada już jeździło się w karkonoszach.Bywało-dobrze powiedziane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmek1 Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 do końca grudnia jestem skazany tylko na pobliskie górki.a co ja mam powiedzieć...? :rolleyes: trochę dalej mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ropoh Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Nic nie widać, ale kawałek dalej, w Dolnej Morawie ruszają 15 grudnia. http://www.dolnimora...g-zimni-sezony/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Podali że rusza w piątek"jeden wyciąg na Piotrze i orczyki Horní Míseèki - cena 250,- Kè. "V pátek zahájíme sezónu na malém hanku ve Svatém Petru a na Horních Míseèkách" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mohikanian Napisano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 http://www.holidayin...=0&loc=0&cat=45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi