TurboDymoMan Napisano 6 Września 2011 Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Witam Czy mógłby ktoś coś więcej powiedzieć o aktualnej sytuacji w ośrodku w Szpindlerowym Młynie. Czy warto teraz tam jechać? Czy ośrodek dalej trzyma wysokie standardy? Jak najlepiej tam dojechać? Jeśli ktoś był ostatnio to czy mógłby polecić dobre miejsce na noclegi? Pozdrawiam Wysokie jak wysokie:) w każdym razie lepsze niż w Polsce, najlepsze w Czechach, a jak nie pojedziesz w środku ferii gdzie kolejki na wyciąg po 30 minut to warunki bardzo znośne... ale tak na 2-4 dniowy wypad maksymalnie. Po prostu dłużej nie ma gdzie jeździć.... to nie alpy:) co do "Akomodejszyn" to gorąco polecam http://www.pensionupetra.com/ - ot pensjonat, ale położenie rewelacyjne! 200 metrów od wyciągu na sw piotra - wychodzisz w butach narciarskich, a wieczorem do centrum masz 300 metrów... czego chcieć więcej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 6 Września 2011 Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Szpindlerowy to mój ulubiony ośrodek narciarski dlatego że, jest stosunkowo blisko, są fajne trasy które zawsze są dobrze przygotowane i jest to chyba jedyny ośrodek w mojej okolicy, który można choć trochę porównać to jakiegoś małego ośrodka alpejskiego nie bywam tam dłużej niż jeden dzień dlatego nie polecę Ci żadnego noclegu ale jeśli chodzi o twój wypad na 7-10 dni, to są dwie opcje: pierwsza, najlepsza-alpy, znośnie cenowo to Austria albo Włochy, ostatnio widziałem gdzieś apartament 4 osobowy w Austrii który kosztował za tydzień 350 euro. druga opcja, to Czeskie Karkonosze, nocleg w miejscu gdzie dojazd do poszczególnych ośrodków będzie nie za długi, ośrodki które warto odwiedzić to Szpindlerowy, Janskie Lazne, Rokietnice, Harrachov, Pec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulbid Napisano 24 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Zahájení zimní sezóny ve ©pindlerovì Mlýnì v sobotu 26.11.2011. Otwierają w sobotę, czynny będzie Maly Hank Wieści z http://www.holidayin...oc=3&cat=7&raw= natomiaat tu http://www.skiareal.cz/ informacje odnośnie godzin otwarcia (8:30-16), cen (300koron cały dzień, 200-220 za pół dnia) Pozdrowienia:) Ps. bardzo lubię u Czechów ten dopisek: Tì¹íme se s vámi na zimní sezonu. ???? czyli tylko połowa ściany bedzie czynna , jak rozumiem, ??? trochę mało , zeby mi się opłacało pędzić.................:0 , ale jest ochota żeby rozpocząć sezon duża;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 24 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 ???? czyli tylko połowa ściany bedzie czynna , jak rozumiem, ??? trochę mało , zeby mi się opłacało pędzić.................:0 , ale jest ochota żeby rozpocząć sezon duża;) nawet nie połowa, jakieś 300m trasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B4ME Napisano 24 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Nie wiem czy sie nie skusze... kto by chciał pojechać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulbid Napisano 24 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 nawet nie połowa, jakieś 300m trasy Mały kraj małe trasy , a otwierają sezon 300m trasy jak u nas autostradę 1,5km ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 24 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Nie wiem czy sie nie skusze... kto by chciał pojechać ? zastanawiam się nad niedzielą Mały kraj małe trasy , a otwierają sezon 300m trasy jak u nas autostradę 1,5km ha ha przy takiej pogodzie dobrze to jest aż 300m trasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agaban6 Napisano 24 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 czy aby na pewno tylko 300m bo na drugiej kamerce widać od hromowki też jest śnieg bo na 300m nie będe smarował 250km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 24 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 czy aby na pewno tylko 300m bo na drugiej kamerce widać od hromowki też jest śnieg bo na 300m nie będe smarował 250km na pewno, na stronie podają 270m hromovka nie rusza, górne części tras nie są naśnieżone bo w górach panuje inwersja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agaban6 Napisano 24 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 na pewno, na stronie podają 270m hromovka nie rusza, górne części tras nie są naśnieżone bo w górach panuje inwersja dzięki za informacje jednak się nie wybiorę poczekam jeszcze trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert10sz Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Czy ktoś z forumowiczów dzisiaj szusował? Warto jechać jutro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DomiSo Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Czy ktoś z forumowiczów dzisiaj szusował? Warto jechać jutro? Ja byłem dziś w Ski areal Branna w regionie Jeseniki. Trasa ok 600m niebieska, w miarę przygotowana, czynny wyciąg krzesełkowy i jeden orczyk. Karnet od 9 do 16.30 = 260KC. Warto jechać jak na warunki pogodowe, które są dzisiaj wszędzie. A ha kolejki do orczyka nie było, a koło południa do krzesełka max stałem ze 3 minuty. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 30 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 W Mlynie już przygotowali cały km czarnej trasy wzdłuż krzesła 2os. Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 30 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 W Mlynie już przygotowali cały km czarnej trasy wzdłuż krzesła 2os. Mario gdzieś Ty widział ten cały km? kamerki codziennie po kilka razy dziennie sprawdzam, dopiero co zaczęli ściankę naśnieżać a jeździć można na 300m trasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 30 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Podane jest że działa http://www.skiareal....-i-wyciagi.aspx Na kamerce widziałem w dzień narciarzy na krześle. Może mi się coś przewidziało. W dzień zobaczymy. Ale na stronie tras rzeczywiście zamknięta czarna. Użytkownik MarioJ edytował ten post 30 listopad 2011 - 23:13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 30 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Podane jest że działa http://www.skiareal....-i-wyciagi.aspx Na kamerce widziałem w dzień narciarzy na krześle. Może mi się coś przewidziało. W dzień zobaczymy. Ale na stronie tras rzeczywiście zamknięta czarna. aj no bo wyciąg działa cały, ale wysiada się tam przecież na wysokości snow parku, tylko maly hank jest czynny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hajnos Napisano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 http://www.holidayin...&frm=info&raw=# Górny odcinek czarnej trasy wygląda już całkiem całkiem, ktoś może słyszał, czy planują otworzyc go dla narciarzy w ten weekend?? Na oficjalnej stronie jak narazie milczą ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 http://www.holidayin...&frm=info&raw=# Górny odcinek czarnej trasy wygląda już całkiem całkiem, ktoś może słyszał, czy planują otworzyc go dla narciarzy w ten weekend?? Na oficjalnej stronie jak narazie milczą ;/ tylko dlatego, że spadło dzisiaj w nocy 10cm śniegu ale to wciąż za mało, jak przez cały tydzień będzie padać to całkiem możliwe że na weekend otworzą więcej tras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 tylko dlatego, że spadło dzisiaj w nocy 10cm śniegu ale to wciąż za mało, jak przez cały tydzień będzie padać to całkiem możliwe że na weekend otworzą więcej tras Krzychu, Ty nie mrugaj za każdym razem, bo szlag wie czy brać Cię na poważnie czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert10sz Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Byłem w niedzielę i mimo kiepskiej pogody jeżdziło się całkiem całkiem. To efekt profesjonalnego przygotowania tras. Wszystko tam jest gotowe i czeka.Myślę że opad śniegu to jedno a potrzeba dobrego przygotowania tras to druga sprawa. Na to trzeba tak naprawdę po pierwszym opadzie kilka dni. Gdzie jak gdzie ale tam szajsu nie oddają do użytku. Jak ktoś ma blisko to zawsze można rozruszać się nawet na tych 300m. 200kć za cztery godziny nie jest dużo. Ja myślałem że jak pojadę to się trochę rozładuję ale narobiłem sobie tylko smaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Krzychu, Ty nie mrugaj za każdym razem, bo szlag wie czy brać Cię na poważnie czy nie takie przyzwyczajanie szykuj się na niedzielę, trzeba zacząć sezon w końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tycoon Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Mówicie w niedzielę... może uda mi się zmontować ekipę z Wrocka i także pojawić się, aby zobaczyć wasze uśmiechnięte buźki :-) I co równie ważne, aby pierwszy raz w tym sezonie zobaczyć śnieg i po nim pojeździć Mam nadzieję, że po opadach jakie planowane są na środę i czwartek już cały "Piotruś" będzie czynny :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 takie przyzwyczajanie szykuj się na niedzielę, trzeba zacząć sezon w końcu Ja już po Alpach. Trochę mnie przeraża te 300 metrów dla dwóch narodów narciarskich - stosunek stania do jechania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Jakbyscie mieli wolne miejsce, to ja się dołączam na niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert10sz Napisano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Stoha mgą otworzyć przed czarną fis. W niedzielę były tam dosyć spore warstwy nierozgarniętego śniegu z armatek. Stały jedna za drugą. NIEDZIELA - http://www.spindleru...ebkamera/&cam=3 DZISIAJ - http://www.spindleru...ebkamera/&cam=3 Jak ktoś będzie w sobotę, dajcie znać jak było. Pozdrawiam. Użytkownik robert10sz edytował ten post 07 grudzień 2011 - 09:33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi