zaszybki Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Ejjjj no to w sobote pogoda byla...:eek: dzisiaj już nie tak fajnie, mgła w szczytowych partiach i przenikliwy wiatr... ale wczoraj i tak nie mogłem pojechac.. Ale ogolnie mi się podobało, fakt że Hromovka koło 12 już była zmuldzona, ale zależy co kto lubi:D nie przeszkadzało mi to na pewno;) Lepiej było na tej zamkniętej, na dole troche nierozjeżdzona, ale cała góra dość równa i prawie pusto:D Na Fis-ie tez troche muld na ścianie, ale ogólnie tam mi się dzisiaj najlepiej jeździło:))) Użytkownik zaszybki edytował ten post 14 grudzień 2008 - 21:49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaszybki Napisano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Witam, wybieram sie w sobote teraz, ale nie wiem czy do Janskich czy do Spindla, czytam na stronce ze FIS zamkniety i NIedzwiedz chyba też, i nie wiem teraz czy tylko w tygodniu:confused: mam nadzieje ze na weekend otworzą Planuje zacząć o 8-8.30 na Hromovce, co by jeszcze pusto było:D ale zastanawiam sie też nad Janskimi, tylko ta kolejka do gondoli mnie przeraza... ktoś pisał w wątku o Janskich, że ostatnio kolejka była do dmuchanego balonu Suzuki:eek: Dajcie znać co sądzicie o tym pomyśle;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 w ten weekend zaczynają się ferie świąteczne więc ludzi wszędzie będzie dużo, a do tego warunki też nie zachwycają dlatego ja nie wiem czy pojadę, takie moje sugestie że na ten weekend raczej się nie nastawiaj że będzie mało ludzi i dobre warunki no chyba że Tobie to nie przeszkadza aaa i bym zapomniał przecież teraz całodzienny na Szpindlu kosztuje 700Kc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Idzie lekkie ochlodzenie tazke moze zentmie choc lekko to mokra mase jaka sie zrobila Na weekend "na pewno" otworza trasy, licze na Niedzwiedzia no bo Sv Peter chudziutko.... ze sniegiem (albo Pec ). Mysle o sobocie (a nastepnie od wtorku). Tylko te ferie lekko konsternacja (nie myslic z kur....wem ). Czyje ferie - sami Czesi czy ktos jeszcze ? Najgorszy jest bigos jak maja w jednym terminie z Holendrami :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 nie wiem jak tam Czesi obchodzą święta, ale ja od poniedziałku, przez dwa tygodnie mam wolne, czyli reszta Polski też, a z tego co wiem sporo ludzi jeździ na święta i sylwester na narty więc ludzi będzie na pewno dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Eeeee, Ty "tylko" o rodakach. No to nie ma bolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 taaa tylko, ostatnio tych tylko rodaków to było 75% na stoku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaszybki Napisano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 w ten weekend zaczynają się ferie świąteczne więc ludzi wszędzie będzie dużo, a do tego warunki też nie zachwycają dlatego ja nie wiem czy pojadę, takie moje sugestie że na ten weekend raczej się nie nastawiaj że będzie mało ludzi i dobre warunki no chyba że Tobie to nie przeszkadza aaa i bym zapomniał przecież teraz całodzienny na Szpindlu kosztuje 700Kc... I tak pojade, ale teraz bede wiedział czego sie spodziewać trzeba więc być na 8 i śmigać do 12, a później do domu, i karnet tylko 420 zamiast 700:D w tamtym roku jak byłem na pucharze świata w Spindlu, to od 8.30 do 12 miałem dość, malutko ludzi a trasy stół:rolleyes:mam nadzieje, że w sobote sie najeżdzę przed nalotem stonki Użytkownik zaszybki edytował ten post 18 grudzień 2008 - 21:27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 I tak pojade, ale teraz bede wiedział czego sie spodziewać trzeba więc być na 8 i śmigać do 12, a później do domu, i karnet tylko 420 zamiast 700:D w tamtym roku jak byłem na pucharze świata w Spindlu, to od 8.30 do 12 miałem dość, malutko ludzi a trasy stół:rolleyes:mam nadzieje, że w sobote sie najeżdzę przed nalotem stonki jak będzie Medvedin otwarty i wszystkie trasy na Sv. Petrze to może nie być tragedii, w ostatnią niedziele bym Medvedin zamknięty i co się działo to w tym temacie już pisane zdaje się było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaszybki Napisano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 A jak jest na Stohu? jeździliście tam? interesuje mnie nachylenie, nieźle wygląda ze sw.piotra i jakby było ostro to chętnie się tam wybiore w ten weekend:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmek1 Napisano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 jak tam na Petrze ostatnio waruneczki?:confused: aha jak w tym ro©ku ;)wygląda cena karnetów w Spindlu? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fox34 Napisano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 600,- KĆ na cały dzien. Własnie wróciłem, trasy przygotowane rewelacyjnie, nawet padający snieg do 12:00 nie tworzył muld. Na Hromovce cały dzien bez minuty stania, na Petrze od kilku do kilkunastu minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Askakaska Napisano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 aha jak w tym ro©ku ;)wygląda cena karnetów w Spindlu? pzdrobecnie jest sredni sezon 03.01.2009 - 23.01.2009 karnet calodniowy 600koron nastepnie 24.01.2009 - 13.03.2009 sezon glowny karnet 700 koron a od 14.03.2009 karnet 500 koron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajuJ Napisano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 tak to na pewno nie dojedziesz ! AQ gdzie bedziesz przekraczał granice Okraj , Lubawka czy Jakuszyce???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Jedz autobana w Kostomłotach na 5 do Lubawki potem Trutnov i Vrchlabi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobile99 Napisano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Okraj to przejście z Czechami blisko Karpacza, ale w twoim przypadku ten wariant odpada. Zdecydowanie lepiej przez Lubawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baz_Ski Napisano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Okraj jest to przełęcz. Ściągnij sobie Google Earth i przez ten program wyznaczaj trasy (wielokrotnie korzystałem i polecam!). Radzę Ci kierowac sie na Lubawke potem zaraz za granica odbić na Zacler i jechać aż dojedziesz do takiej duuuużej ulicy (karkonoska), na niej odbić w lewo, nastepnie dojezdzasz do Mladych Bukow, w nich skrecasz w prawo i drogowskazami na Szpindler... Przez Trutnov nie jedz, bo jest dalej. Wygląda to mniej wiecej tak: 1) 2) 3) Dystans: 168km. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Przez Trutnov nie jedz, bo jest dalej. jak popada śnieg to lepiej przez Trutnov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baz_Ski Napisano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 jak popada śnieg to lepiej przez Trutnov No tak, wtedy owszem, ale wiem, ze trasa jest bezproblemowo przejezdna, bo znajomi byli pare dni temu (chyba, że syto sypnęlo, ale raczej nie...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 dojeżdżasz do głównej drogi Trutnov-Pec i skręcasz w PRAWO->po ok 2km skręcasz w LEWO (jest drogowskaz na Spindlerovy)-> Glowy nie dam ,ale na 99% nie ma kierunku Spindlerov Mlyn tylko jest Vrchlabi. Spindlerow pojawia sie dopiero w Vrchlabi na drugim zjezdzie z pierwszego ronda.i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaszybki Napisano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Glowy nie dam ,ale na 99% nie ma kierunku Spindlerov Mlyn tylko jest Vrchlabi. Spindlerow pojawia sie dopiero w Vrchlabi na drugim zjezdzie z pierwszego ronda.i A ja głowę dam, że jest tak jak piszesz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baz_Ski Napisano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Trochę Ci się kierunki pomyliły. Ai skręcasz w PRAWO->po ok 2km skręcasz w LEWO WOOW! Dzieki za poprawe, mialo byc dokladnie na odwrot! (tak jak napisales) Ale screeny rekompensują blad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fox34 Napisano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Dzięki wszystkim za pomoc. Wiem juz wszystko co powinienem. Chyba jednak dam sobie spokoj, to troche za daleko jak na jednodniowy wyjazd. 3h w jedna strone pewnie bylo by jazdy z Wroclawia. Na takie wyjazdy to najlepiej jechac przynajmniej na weekend. Chyba poprzestanę na szklarskiej porębie, jakby nie patrzec 30km mniej. Chociaż ośrodek nieporównywalny do Spindlerovego mlyna, ale moze innym razem Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje Zdecydowanie wolałbym pojechac te 30km wiecej niz meczyc sprzęt i nerwy w Szklarskiej. Co prawda dojezdzam z Bolesławca i mam duzo blizej od Ciebie, ale wole cisnąć z rana 50 min dłuzej do Szpindla, omijając nawet takie miejscowosci jak Harrachov, Rokytnice, Paseky o Szklarskiej nawet nie wspominam, bo szkoda czasu. Różnica w km jest zbyt mala a w jakosci jezdzenia zbyt duza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Jechać 3h a 2h to dla mnie duża różnica (jak wstać o 5 rano a o 6 ). Dla mnie tez ma bo spioch ze mnie okrutny. Ale nartowanie jest nad spaniem i Fox ma absolutnie racje. Jezeli ktos nastawia sie na jazde na nartach Do zobaczenia w Spindlerowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Askakaska Napisano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Witam moze nie wszyscy wiedza, dlatego pisze o ciekawej rzeczy wchodzac na strone http://www.skiareal.cz/ i w opcje Sledovani Skipasu lub bezposrednio tutaj http://kv.skipass.cx...m/cz/search.php i wpisujac nasz nr karnetu ( opisany w karnecie jako Cislo karty) w oknie Hledat podle serioveho cisla mamy dostep do statystyk z naszej jazdy, takich jak calkowite przewyzszenie w metrach, Doba jizdy- to chyba czas ile jezdzilismy na wyciagu, ilosci wjazdow wyciagami, ale i wykresy, tabela z danymi, na ktorym wyciagu wjezdzalismy, o ktorej godzinie itd. Moze kogos to zainteresuje P.S. Musze dodac, ze to napewno dziala na drugi dzien. Po powrocie z nart nie znalazlo, ale na drugi dzien, znalazlo i mozna sie cieszyc statystykami. Użytkownik Askakaska edytował ten post 10 styczeń 2009 - 19:50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi