SkiForum Napisano 18 Września 2007 Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Czechy - Spindleruv Mlyn/Svaty Petr Krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka. Strona ośrodka: http://adresstrony.pl Położenie Dojazd Parkingi (Ilość miejsc, cena, odległość od stoku) Miejscowości (krótka charakterystyka miejscowości w jakiej znajduje się ośrodek, lub miejscowości sąsiednich) Noclegi Trasy (liczba tras, długość tras, poziom trudności, mapki) Ceny (cennik karnetów itp) Kamera online (link do strony z kamerą online na stok) Aktualne warunki (link do strony z aktualnymi warunkami) Serwis narciarski (czy jest/są serwisy narciarskie, + można coś więcej ceny, godziny itp) Instruktorzy / Opieka nad dziećmi Wyżywienie (gdzie można zjeść, jakie jedzenie, jakie ceny) Galeria zdjęć http://www.galeriana...rowy/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajuJ Napisano 14 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 super ośrodek ale sporo ludzi-na czarna raczej nie ma kolejek ale zawsze jest wybór ,po nartach basen a nawet 2 do wyboru Pozdrawiam Jarek www.galerianarciarska.net/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 15 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Do tego kupa chalasliwych Niemcow, ceny karnetow wziete z ksiezyca tip... Ale zgadza sie - osrodek pod wzgledem infrastruktury pierwsza klasa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajuJ Napisano 28 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 np tu /www.skiforum.pl/showthread.php?t=10536 Kaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajuJ Napisano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 http://www.holidayin...n.php?lang=7TAM ZNAJDZIESZ WSZYSTKIE OśRODKI Kaju super zwłaszcza niedziela \Kaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszal Napisano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Byłem tam na początku drugiego tygodnia stycznia i było bardzo sympatycznie: dobre warunki śniegowe i mało ludzi (średni sezon: już po sylwestrze a jeszcze przed feriami) Trasy bardzo fajne: długie, szerokie i dość urozmaicone. Bardzo dobra infrastruktura: szybkie i wygodne kanapy (choć przydałoby się osłona z pleksi). Przy trasach bary i fast foody... Jeżeli chodzi o wypożyczalnie to jest ich bardzo dużo, ale sprzęt jaki oferują jest dość wiekowy (dostałem narty z sezonu 2001/02:confused: ale w dobrej cenie). Nawet w najbardziej rozreklamowanej sieci wypożyczalni (SkolMax) ze sprzętem Rossignola z nowego sprzętu były tylko Radicale, a brakowało np. Zenithów Polecam ubezpieczenie narciarskie bo koszty ewentualnej pomocy medycznej w razie wypadku są bardzo wysokie a Czesi żądają zapłaty gotówka lub kartą (w przypadku ubezpieczenia po negocjacjach zgodzili się przyjąć płatność przez ubezpieczyciela)... Generalnie polecam, choć jest to chyba jedno z droższych miejsc (może stąd przewaga Niemców) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nika_k Napisano 12 Marca 2008 Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 czy w pierwszym tygodniu kwietnia jest szansa jeszcze na jakąś jazdę w Szpindlu? Jeszcze tam nie byłam a właśnie mam okazję na wyjazd tyle, że wg. cenników mały sezon trwa do 15 marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajuJ Napisano 12 Marca 2008 Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 pojezdzić jak drastycznie nie zmieni sie temperatura - kwietniu lepiej chyba przygotowany jest piotr -na miedviedinie do góry czerwona może być ok 2005 roku byłem tam 15-17 kwietnia i było super-ale tylko na Piotrze Pozdrawiam Jarek http://www.galeriana...tary komp 2 202. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiespol Napisano 12 Marca 2008 Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 W Spondlu bylem kilka razy, uwazam ze to najlepszy osrodek narciarski w tym rejonie. Znakomicie przygotowane stoki, duza przepustowasc kolei i wyciagow, jeden karnet na caly spindel, skibusem mozna pojechac na Misecki i t tez pojezdzic. Do tego rozne trasy od niebieskich do czarnych fis. Warto tam jechac w II polowie marca i w kwietniu,wtedy sa nizsze ceny karnetów,bezpłatne karnety, mniej ludzi, wiekszy luz. Osrodek konczy prace ok.15-20 kwietnia, potem mozna jeszcze wybrac sie na ostatni zjazd na Pradieda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxima20 Napisano 29 Marca 2008 Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Byłam dziś w Spindlerowym mało ludzi i max 5min w kolejce;) Najbardziej rzucała się w oczy pogoda:) jak przyjechaliśmy padał deszcz i myśleliśmy że to koniec zabawy:) ale po wjeździe na góre przestało podać, tylko mgła.. w ciągu dnia na zmianę słońce i chmurki, czasem nawet grad sypał :eek: ale było super:) ze względu na mało ilość ludzi:) stoki ok, choć po 10 dużo muldek i nie chcieli tego chyba ratrakować temperatura na plusie. Za tydzień chyba znów jedziemy:) albo już w poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michel Napisano 4 Października 2008 Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Letní provoz sedaèkové lanovky Sv. Petr a Medvìdín byl ukonèen 28.10.2007, lanovky budou mimo provoz minimálnì do 23.11.2007. Czy ktoś mógłby to przetłumaczyć? Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spad Napisano 5 Października 2008 Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Letní provoz sedaèkové lanovky Sv. Petr a Medvìdín byl ukonèen 28.10.2007, lanovky budou mimo provoz minimálnì do 23.11.2007. Czy ktoś mógłby to przetłumaczyć? Z góry dzięki! To jest coś w stylu: Letnia przewóz kanapą na Ś. Peter i Medvedin będzie zakończony do 28.10.2007, gondolką najpóźniej do 23.11.2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 5 Października 2008 Udostępnij Napisano 5 Października 2008 na Piotrze nie ma gondolki, w ogóle w szpindlu nie ma gondolek ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spad Napisano 5 Października 2008 Udostępnij Napisano 5 Października 2008 na Piotrze nie ma gondolki, w ogóle w szpindlu nie ma gondolek ;] Też tak kojarzyłem ale nie byłem do końca pewny:D Teraz jednak sobie przypomniałem, że gondolka to kabinova draha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 narciarze! byliście na Szpindlu może jakoś ostatnio? bo nie wiem czy mi się jutro opłaca jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Oplacac a oplacac dwie strony medalu. Ja z rodzinka jade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 stwierdziłem że na Sv. Peterze za mało tras otwartych i pojechałem, na Janskie, bardzo fajnie było ;] Użytkownik 1/2prokrzysiek edytował ten post 07 grudzień 2008 - 16:01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajuJ Napisano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 "#1174 pawel29 Zadomawia się Zarejestrowany: Feb 2008 Postów: 10 Dziękował: 1 Otrzymane podziękowania: 0 pawel29 jest na dobrej drodze Domyślnie boskość witam.dzisiaj od 11.00 spindleruv mlun.warunki wspaniałe,prawie 1 metr pięknie przygotowanego śniegu.wszystkie wyciągi chodzą.za karnecik do16.00 400kć.boskie widoki.czesi to jednak potrafiąsezon uważam za otwarty." Komu wierzyć co?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 dzisiaj byłem - warunki rewelacja - kolejki były do dwóch kanap 4os. - wjeżdżałem 2os. bo tam max 2-3 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 długo trzeba było czekać?? ja się jutro wybieram tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Byl dzis kolega, mowi ze bdb tylko momentami oblodzenia - ale w sumie momentami tez o to chodzi Coz do kanap 4 os. tlok zawsze najwiekszy choc jak pamietam szczyty zeszlego sezonu to przy Hromowce max stalo sie 5-7 minut., takze nie sadze aby moglo byc gorzej. Zawsze najbardziej zapchana byla kanapa srodkowa - +/-10 min. os. najmniejsza kolejka ale ona tez 2 razy wolniejsza, no i gdybt chcialo sie startowac od poczatki czerwonej FIS to jeszcze orczyk. No ale najwazniejsze ze chodzi prawie wszytsko (poza trasa nr 1), takze nawet na samym orczyky na czerwonej FIS mozna sie niezle pobawic, a tam w mega szczycie nie pamietam abym stal wiecej niz 5-7 min (z zegarkiem na reku, albo na zegarze przy bramce). Rano skoro jeszcze ciemno ruszam z rodzinka W koncu Hromowka od 8.00 - akurat na rozgrzewke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 ja jutro o 6:30 jadę hromovka od 8:00??? nie wiedziałem to mogliśmy wcześniej wyjazd zaplanować, teraz już za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 długo trzeba było czekać?? ja się jutro wybieram tam Krzesło 2os - 2-4 min Krzesło środkowe 4os- nawet do 20 min (tylko 2 razy byłem na niej - reszta na krześle 2os) - jak jest tam taka duża ściana to kolejka długościowo czasami wychodził poza nią - jak dla mnie za dużo czekania Krzesło 4os w Hromovce nie wiem mowi ze bdb tylko momentami oblodzenia - ale w sumie momentami tez o to chodzi Oblodzenia zwłaszcza były widoczne na 4 FIS World Cup - reszta w miarę ok. Użytkownik lukas63 edytował ten post 13 grudzień 2008 - 23:46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Zdjęcia z wczoraj Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 widoki i pogodę miałeś piękną, dzisiaj niestety nie tak fajnie jak na tych zdjęciach- górą mgła i mocny wiatr, temperatura dodatnia coś koło 0 na górze i +2 na dole. warunki bez rewelacji, śnieg mokry, sporo muld i ogólnie jakoś do innych warunków na Szpindlu się przyzwyczaiłem. ludzi full, z rana jeszcze jakoś jeszcze stało się około 5 minut a koło 10 zaczęło się i do 12:00 stało się 20 minut. dalej nie wiem jak było bo już wróciłem ;] ogólnie zadowolony nie jestem, ale lepsze to niż nic. w sumie zjechałem 7 razy z Cernej Fis, raz z Cervenej Fis i pod koniec z Hromovki raz, która była strasznie "zorana" kolo 12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi