star Napisano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Certova Hora... Nazwa zobowiązuje... Na koniec sezonu... Nagroda... Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Jezdzi ktos do Harrachova? Widze maly ruch w temacie, a chetnie ustawilbym sie z kims na wspolne smiganie w Karkonosze PL/CZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 24 Marca 2019 Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Byłem dzisiaj - planowana była Szrenica, ale dojazd do krzeseł bez śniegu na odległości +/- 30 m, więc odpuściłem paplanie się w błocie i po 20 minutach byłem pod Certovą Horą. Warunki - rano beton, od 10.30 puszczało, ale do końca bez dramatu. Śniegu wszędzie pod dostatkiem, praktycznie zero przetarć. Pogoda - bez słońca, rano ok. 6 stopni, o 14.30 4 stopnie i spada. Ludzie- mało, na parkingach luz. Słowem, można było się wyjeździć do upadłego. Karnet: 630 kC + 50 zaloha zwrotna. Danie w knajpce na dole: 130 - 170 kC. Udany dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 W zeszłym sezonie nie byłem ani razu w Harrachovie (na fotce), ups. PS. Podobnie jak w Koutach.https://sport.onet.p...rrachov/e6p1vjt Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 8 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Ryzoviste. 13-17 II. Gryf. Jakby ktoś był proszę dać znać. PS w Szklarskiej full. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 W Harrachovie niestety czarna i jedna czerwona nieczynne. Mało śniegu ponoć mają, chociaż napadało ostatnio. Trasy nawet w deszcz dosyć dobrze przygotowane były. Czarna to niestety standard. Choć może przejezdna? A która czerwona? PS dziś tam ruszam. Przystanek Szklarska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 Pierwszy raz byłem w H w zeszłym roku i czarna była czynna. Nieczynna jest czerwona pomiędzy niebieską i czarną. Dzisiaj z okna widziałem że ktoś zjeżdżał na niej, ale nie wiem czy na legalu. Zaraz pójdę na narty to wieczorem zdam raport Relacjonuj. Może fotkę wrzuć? A jaki stan dróg w okolicy Ryzoviste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 Czerwona do Ryżoviste niby zamknięta ale sporo osób tam zjeżdżało. Próbowali ratrakować, ale zaczęła trawa wychodzić. Mimo wszystko spokojnie można jeździć, nikt nie goni. Dzisiaj tylko 2 godziny na zjazdówkach byłem więc nawet na wyciąg pod skocznie nie przechodziłem. Słyszałem tylko że tam dłuższa kolejka do wyciągu. Na Ryżoviste do 11 było z biegu, około 12 jak schodziłem czekało się z 10 minut. Drogi czarne (chyba solone), ale co jakiś czas dosypuje śnieg więc może być różnie. Będziesz jutro, pojutrze? Mieszkamy w Gryfie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2020 Dotarliśmy. Łańcuchy się przydały, choć nie za pierwszym razem. Dwa razy dojechałem tam gdzie bez. Ryzoviste, Apartamenty Gryf. Widać, że ratrakują czerwoną, między niebieską i czarną, czyli tą na Ryzoviste. Będzie jazda ale jutro. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 13 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2020 Dotarliśmy. Łańcuchy się przydały, choć nie za pierwszym razem. Dwa razy dojechałem tam gdzie bez. Ryzoviste, Apartamenty Gryf. Widać, że ratrakują czerwoną, między niebieską i czarną, czyli tą na Ryzoviste. Będzie jazda ale jutro. zazdro. Lubie Harrachov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2020 zazdro. Lubie Harrachov No to fotki z wieczora, czarna wygląda na przejezdną. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 14 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2020 Od 8, po świeżym. Ratrakowana niebieska. Długo trzyma poziom. Czerwona freeride. Niby zamknięta, ale wszyscy się puścili. Czarna przejezdna, miękko, nierówno, prawdziwy free. Trawę widać, przetarć brak. Ogólnie miodzio. Slalomki w miękkim idealne. Szczególnie na stromym. Zakręt w miejscu. Wybijają w górę. Dynamit. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 14 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2020 Na stronę Down Town zjechałem raz. Przelodzenia i odsypy już po godzinie. Pewno to co napadało szybko się rozjechalo, a zostało twarde po ratraku. Kolejka do kanapy. Tak więc Ryzoviste zwycięzcą, jazda bez kolejki do kolejki. PS Fajną Czaszkę poznałem, 60±, ale od razu za mną na czerwoną ruszyla, tą na Ryzoviste, nie ratrakowaną, ale już cokolwiek rozjechaną, tak szukałem świeżego, że przez strumienie ja powiozlem, nawet się nie skrzywiła. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... star Napisano 30 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 Kanapa na Ryzoviste taka jak na Certova. Parking tak samo płatny. Kolejki brak w odróżnieniu. Trasa niebieska zamiast czerwonej. Komórką tu nie zapłacisz. Ale o COVID certyfikat nie spytają. Ot plusy ujemne. No i parking pod sam stok. Choć droga dłuższa. Z ominięciem centrum za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... star Napisano 17 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 Miodzio. Wiatr i deszcz wystraszyły, miekki nowy na sztruksie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 (edytowane) Dziś poprawka. Scott ładnie zacieśnia skręty, ale na slalom na stromym to za mało, AM wciąga las. Zły las. Edytowane 18 Lutego 2022 przez star 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 18 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 @starzazdro, az mnie skreca 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 19 minut temu, nikon255 napisał: @starzazdro, az mnie skreca 😄 Warun na gigantke. Tak sobie jezdzilem dół czarnej i czasami cała czerwona, na bogato, od sasa do lasa. Trochę zła selekcja nart, no ale wg szkoły Mitka najlepsze te które mam w bagażniku inne suszylem w pokoju. Nie mega zła, bo az takiego lodu to nie było, z czasem coraz bardziej miękko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 7 miesięcy temu... Jacor2 Napisano 30 Września 2022 Udostępnij Napisano 30 Września 2022 W dniu 30.12.2021 o 14:47, star napisał: Kanapa na Ryzoviste taka jak na Certova. Parking tak samo płatny. Kolejki brak w odróżnieniu. Trasa niebieska zamiast czerwonej. Komórką tu nie zapłacisz. Ale o COVID certyfikat nie spytają. Ot plusy ujemne. No i parking pod sam stok. Choć droga dłuższa. Z ominięciem centrum za to. Dziękuję za podpowiedź dobrej miejscówki. Po przeczytaniu Twoich grudniowych wpisów postanowiłem też tam uderzyć. Na koniec stycznia spakowałem rodzinę i wyjechałem na tydzień do Harrachova. Warunki Super ale co najważniejsze to przez cały tydzień ani sekundy nie stałem w kolejce do wyciągu. Na stokach było pusto i w większości jeździliśmy sami. Na zdjęciu moja 8 letnia córka sama na czerwonej trasie. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... star Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia Autem pod stok narty wrzuca się taki klimat… 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia (edytowane) Wedze rulez... wśród Polaków z Dortmundu;-) ja rossi man wzionem +5cm a im szybciej tym pewniej na pustym lodowisku https://www.skionline.pl/forum/topic/19767-harrachov/#comment-398356 kolory tak sobie choć może to jakaś prekursorska nowa moda kto wie? https://www.skionline.pl/sprzet/narty,13-14,rossignol,radical-wc-gs-master-r20-wc,6917.html Edytowane 31 Stycznia przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia Można też mieszkać na stoku, np. w BelleVue tuż obok orczyka, gdzie nocne jazdy. Tak mi się skojarzyło... dla tych co nie piszą, nie czytają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 4 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
star Napisano 13 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2020 zazdro. Lubie Harrachov No to fotki z wieczora, czarna wygląda na przejezdną. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 14 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2020 Od 8, po świeżym. Ratrakowana niebieska. Długo trzyma poziom. Czerwona freeride. Niby zamknięta, ale wszyscy się puścili. Czarna przejezdna, miękko, nierówno, prawdziwy free. Trawę widać, przetarć brak. Ogólnie miodzio. Slalomki w miękkim idealne. Szczególnie na stromym. Zakręt w miejscu. Wybijają w górę. Dynamit. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 14 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2020 Na stronę Down Town zjechałem raz. Przelodzenia i odsypy już po godzinie. Pewno to co napadało szybko się rozjechalo, a zostało twarde po ratraku. Kolejka do kanapy. Tak więc Ryzoviste zwycięzcą, jazda bez kolejki do kolejki. PS Fajną Czaszkę poznałem, 60±, ale od razu za mną na czerwoną ruszyla, tą na Ryzoviste, nie ratrakowaną, ale już cokolwiek rozjechaną, tak szukałem świeżego, że przez strumienie ja powiozlem, nawet się nie skrzywiła. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 30 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 Kanapa na Ryzoviste taka jak na Certova. Parking tak samo płatny. Kolejki brak w odróżnieniu. Trasa niebieska zamiast czerwonej. Komórką tu nie zapłacisz. Ale o COVID certyfikat nie spytają. Ot plusy ujemne. No i parking pod sam stok. Choć droga dłuższa. Z ominięciem centrum za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 17 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 Miodzio. Wiatr i deszcz wystraszyły, miekki nowy na sztruksie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 18 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 (edytowane) Dziś poprawka. Scott ładnie zacieśnia skręty, ale na slalom na stromym to za mało, AM wciąga las. Zły las. Edytowane 18 Lutego 2022 przez star 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 18 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 @starzazdro, az mnie skreca 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 18 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 19 minut temu, nikon255 napisał: @starzazdro, az mnie skreca 😄 Warun na gigantke. Tak sobie jezdzilem dół czarnej i czasami cała czerwona, na bogato, od sasa do lasa. Trochę zła selekcja nart, no ale wg szkoły Mitka najlepsze te które mam w bagażniku inne suszylem w pokoju. Nie mega zła, bo az takiego lodu to nie było, z czasem coraz bardziej miękko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacor2 Napisano 30 Września 2022 Udostępnij Napisano 30 Września 2022 W dniu 30.12.2021 o 14:47, star napisał: Kanapa na Ryzoviste taka jak na Certova. Parking tak samo płatny. Kolejki brak w odróżnieniu. Trasa niebieska zamiast czerwonej. Komórką tu nie zapłacisz. Ale o COVID certyfikat nie spytają. Ot plusy ujemne. No i parking pod sam stok. Choć droga dłuższa. Z ominięciem centrum za to. Dziękuję za podpowiedź dobrej miejscówki. Po przeczytaniu Twoich grudniowych wpisów postanowiłem też tam uderzyć. Na koniec stycznia spakowałem rodzinę i wyjechałem na tydzień do Harrachova. Warunki Super ale co najważniejsze to przez cały tydzień ani sekundy nie stałem w kolejce do wyciągu. Na stokach było pusto i w większości jeździliśmy sami. Na zdjęciu moja 8 letnia córka sama na czerwonej trasie. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia Autem pod stok narty wrzuca się taki klimat… 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia (edytowane) Wedze rulez... wśród Polaków z Dortmundu;-) ja rossi man wzionem +5cm a im szybciej tym pewniej na pustym lodowisku https://www.skionline.pl/forum/topic/19767-harrachov/#comment-398356 kolory tak sobie choć może to jakaś prekursorska nowa moda kto wie? https://www.skionline.pl/sprzet/narty,13-14,rossignol,radical-wc-gs-master-r20-wc,6917.html Edytowane 31 Stycznia przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia Można też mieszkać na stoku, np. w BelleVue tuż obok orczyka, gdzie nocne jazdy. Tak mi się skojarzyło... dla tych co nie piszą, nie czytają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi