zielasbar Napisano 19 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Może wydawać się ze jestem leniwy ale od dwóch dni szukam dobrego noclegu. Znalazłem ich sporo ale nie wiem który dobry i sprawdzony. Proszę was byście polecili mi jakiś w którym byliście. Okres mojego pobytu to 4dni za które jestem w stanie zapłacić max 900zł. Dobrze by było gdyby apartament wyposażony był w wifi i miejsce parkingowe. Wejdź na strone rokytnice.com tam masz pełno kwater prywatnych , pensjonatów iapartamentów!Też tak szukałem ,napisałem maila i znalzłem pełno ofert za dobre pienądze!POLECAM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crash Napisano 19 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Czy w Rokytnicy jest wieczorna jazda? jeśli tak to w jakich godzinach i na jakiej trasie? Na Studenovie jest, a dokładniej na Udatnym http://www.rokytnice...skiareal-udatny Stok w miarę krótki i mały spadek. 2 talerzyki. Godz 19-21. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michel Napisano 22 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Wybieram się w sobotę do Rokytnic. Jakie panują obecnie warunki ?? W piątek zapowiadają na dole nawet + 12... Jeśłi ktoś jeździłby w czwartek lub piątek na Horni Domkach to poprosiłbym o relację z któregoś z tych dni. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edwin110 Napisano 22 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Ja również mam tam zamiar od soboty pojeździć, ale prognozy zapowiadają się fatalnie.????:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michel Napisano 25 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Jeździłem dziś od 12 do 16. Nigdy tyle ludzi jak dzisiaj to w Rokytnicach nie widziałem... Już przy skręcie do głównych parkingów stała policja i nie wpuszczała aut (chyba jakieś zawody dzisiaj były) . Musiałem więc pojechać kawałek dalej w poszukiwaniu jakiegoś miejsca. W końcu udało się znaleźć jakieś 700 m dalej. Trzeba było później zasuwać do najbliższego przystanku na skibus. Były spore kolejki do kas. Nawet do kanapy "Horni Domky" wielka kolejka na 15 minut stania...... Kolejek nie uniknąłem też przy Zalomenym i Montazie - choć tu już znacznie szybciej one schodziły. Dość ciepło dziś było - nawet 4 stopnie na dole, na Lysej ok. - 2. Trasy rozjeżdżone, śnieg mokry, twardy i ciężki. Sporo lodu (szczególnie na górze). Ale ogólnie to i tak fajnie się jeździło. Nawet słoneczko czasem wychodziło Obawiam się tylko, że ten sezon może się szybciej zakończyć - od wtorku u nas na dole zapowiadają codziennie po + 10 - 11 stopni. Wszystko może szybko spłynąć. A ochłodzenia nie widać..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert10sz Napisano 26 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Byłem tam pod koniec styczna w niedzielę około godz. 11.00. Niestaty ale sztruksu zero ale za to duzo muld. W niedzielę o 11.00 sztruks !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eland Napisano 4 Marca 2012 Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 wybieram się 08-03-2012 na cztery dni , ma ktoś jakieś info z autopsji o aktualnych warunkach narciarskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michel Napisano 10 Marca 2012 Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Jeździłem dzisiaj od 12 do 16. Na trasach miękko, w wielu miejscach lód i muldy po kolana. Śnieg mokry i ciężki, w kilku miejscach przetarcia. Na dole było w okolicach 5-6 stopni, na górze coś ok. 2-3. Kolejki tylko do kanapy na Lysą - tak na 10 - 15 minut. Do talerzyków Zalomeny i Montaz kolejek praktycznie zero (tylko do 14.00 max. 3 min. stania, potem zero). Śniegu jeszcze mają dużo - do około 175 cm, ale od poniedziałku ma przyjść znaczne ocieplenie - u nas na nizinach zapowiadają nawet 15-20 stopni - więc większość śniegu może z gór błyskawicznie spłynąć. Wszystko zależy od tego ile takie temperatury się utrzymają, bo jeśli długo to nici z jazdy w kwietniu...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomal Napisano 15 Września 2012 Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Skończyło się lato, czas pomyśleć o zimie. Wybieram się w styczniu do Rokietnic i mam kilka pytań dotyczących kwater. Chcę zarezerwować miejsca dla kilku osób w pokojach 2,3 i 4 osobowych. Wiem że w necie jest mnóstwo propozycji ja jednak bardziej polegam na opiniach bywalców dlatego proszę o kontakt pomoc. Interesuje mnie kwatera w miarę blisko do skibusa z miejscem parkingowym. Nie oczekuję luksusu, ma być czysto, pokój z łazienką, jakieś miejsce do przygotowania posiłku ( ewentualnie z możliwością wykupienia śniadania) Oczywiscie ważna jest cena, czy jest szansa w sezonie na cene w granicy 250 _ 300 koron, bo z różnymi opiniami się spotkałem. Jak jest wyżywieniem? Czy Ile trzeba liczyć na obiadokolacje w przyzwoitej knajpie (może też cos polecicie). I jeszcze jedno, czy jest połączenie przez skibus z Pasekami? Interesuje mnie kwatera w miarę blisko do skibusa z miejscem parkingowym. A blisko wyciągu może być? http://www.rokytnice...pension-kaminek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.W. Napisano 16 Września 2012 Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Witam Też tam celuje, między 28 stycznia a 10 lutego. Wysłałem już kilka zapytań do domków spełniających warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fun. Napisano 16 Września 2012 Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Bardzo przyjemny ośrodek z dobrze przygotowanymi trasami i taki powiedziałbym rodzinny bo dla każdego jest fajna traska i dla początkującego i dla dobrego narciarza:)Byłem tam jakiś czas temu i chętnie bym pojechał.Polecam Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.W. Napisano 28 Września 2012 Udostępnij Napisano 28 Września 2012 A blisko wyciągu może być? http://www.rokytnice...pension-kaminek Możesz napisać coś więcej o tym miejscu. Jak z wyżywieniem? Może na prv, co by nie zaśmiecać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zielasbar Napisano 26 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Witam!!Byłem w marcu w Rokytnicy i był tam oświetlony stok ok.300m ale bliżej Hory Domky niż Studentova!Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michel Napisano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Jeśli w końcu porządnie nie sypnie to nie ma mowy, żeby wszystko otworzyli. Zalomeny + Montaz pewnie ruszą, ale kanapa i trasy ze szczytu Lysej Hory już nie, bo w górnych partiach nie mają naśnieżania niestety. Ogólnie to na razie ze śniegiem jest kiepsko w całych Karkonoszach - na Szrenicy zaledwie 30 cm, Kopa 20 i nic nie zapowiada na to, aby miałoby być lepiej. To aż dziwne, żeby na polskich nizinach (wschód) jest teraz aż 0,5 m po ostatnich śnieżycach. Jeśli nagle przyszłaby do nas jakaś większa odwilż to śnieg nawet z gór mógłby spłynąć, jak 30 cm aktualnie tam jest. Już w listopadzie tyle powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
generalswit Napisano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Myślę że w terminie jaki podałeś może być kiepsko Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ropoh Napisano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Jak tam warunki w Rokytnicy? Ja będę tam 4.06-6.06, zapowiedzi są bardzo obiecujące jeśli chodzi o pogodę.Na rower tak Sprawdź jeszcze raz datę, albo miejsce (jeśli to mają być narty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiborys Napisano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Myślę że w terminie jaki podałeś może być kiepsko Pozdrhehe dokładnie.No chyba że kolega uprawia jazdę na rolkach po trawie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert10sz Napisano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Bez przesady, nie będzie tak żle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert10sz Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Bez przesady, nie będzie tak żle.A nie mówiłem. To są góry. Tutaj rządzą trochę inne prawa przyrody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiborys Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 A nie mówiłem. To są góry. Tutaj rządzą trochę inne prawa przyrody.myślę,że niektórzy nie czytają postów na które odpowiadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tosiek93 Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Witam, Szukam taniego ośrodka w Rokytnicy. Nie chodzi mi o sprawiedliwy kompromis pomiędzy ceną a komfortem, tylko o jak najniższą cenę. Jedziemy na jeden dzień, i w naszym pokoju spędzimy tylko krótką noc ( szusowanie do wieczora, wyjście na miasto, późny powrót do pokoju, szusowanie od rana ). Pozdrawiam i życzę udanego 2013 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz10 Napisano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Czy ta dłuższa kolej linnowa jest szybka ,ile mniej więcej zajmuje przejazd ? Nie moge znaleźć strony na której są podane długości tras,czy są tam instruktorzy snowboardu w j. polskim ,ponieważ moja siostra chce sprobować pojeździć na desce w te ferie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemyslaw Napisano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Czy ta dłuższa kolej linnowa jest szybka ,ile mniej więcej zajmuje przejazd ? Nie moge znaleźć strony na której są podane długości tras,czy są tam instruktorzy snowboardu w j. polskim ,ponieważ moja siostra chce sprobować pojeździć na desce w te ferie ? Tak , dluzsza kolej linowa jest wyciagiem wyprzeganym i jest na gorze w kilka minut , http://www.holidayin...5&frm=info&raw= w linku masz dlugosci nartostrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz10 Napisano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Dzięki wielkie ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arky Napisano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Witam. Czy ktoś moze wyporzyczał narty w Rokytnicach? Jak kształtuję sie ceny wypożyczenia samych nart z wiazaniam.???? Bez problemu, po prawej stronie parkingu przy hornych domkach masz kilka budek z nartami, ceny jak pamiętam (5 lat temu) były do przyjęcia, narty przyzwoite. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi