viper82 Napisano 2 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Co do parkingów to jak byłem ostatni raz to nie był żaden płatny. Na parking najwyższy nie wpuszczali z obcymi blachami więc pozostawały pozostałe położone nieco dalej od wyciągu. Ale... Polak potrafi... w dzień powrotu spakowałem się z samego rana i już po 7 byłem na parkingu, położonym najwyżej, żadnej obsługi, wolne miejsca, blisko wyciągu, nie trzeba zasuwać z buta więc można i tak tylko trzeba wcześniej wstać. Podkreślam, że nie wyjeżdżałem pod zasłoną nocy tylko w samo południe i nie spotkałem się z żadnymi problemami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_tomek Napisano 8 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Ośrodek jak dla mnie lepszy od Janskich Lazny. - lepsze, szersze trasy. - lepsza organizacja przy wyciagu gdzie sa 2 kolejki i kanapa caly czas jedzie pelna bo ktos z boku zawsze doskakuje do kompletu - kilka ski busow co 15 minut wiec nie ma problemu z dojazdem z centrum Wiesz to mój drugi ulubiony po Jańskich, ale ma pewne spore wady: -jak napada świeży śnieg to trasy mają bardzo kiepsko utrzymane - naprawdę beznadzieja -W Jańskich ilość ludzi częściowo ogranicza parking, a gondolka jest mega pojemna, stanie w kolejkach dłuższych niż 15 minut to rzadkość. W Rokytnicach stałem już w kolejkach ponad 30 minut. -Parking w Rokytnicach....hmm jak zaparkujesz u góry to luksus, a jak nie to z buta 15 minut. W tym sezonie jeszcze tam nie byłem, bo wjeżdzam od Kudowy - za daleko, ale miło wspominam. Gdy jest ładna pogoda to jest niesamowite miejsce, czerwona trasa mm..mmmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajro Napisano 9 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Rokytnice tak, ale te archaiczne i wyeksploatowane talerzyki... Szkoda, że poza postawieniem w 96 kanapy nie zainwestowali dalej i nie wymienili ich na orczyki właśnie. Użytkownik kajro edytował ten post 09 luty 2010 - 11:50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blacov Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Czy potrzeba wykupic winiety w Czechach aby dotrzec na miejsce ? Pozdrawiam Radek Jesli granice bedziesz przekraczal w Jakuszycach to nie trzeba. O ile pamietam to z Kudowy tez da sie dojechac bez winiety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sese Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Obojętnie czy będziesz jechał przez Jakuszyce, Kudowę czy Lubawkę to winiety są zbędne. Tu masz mapę i opis czeskich dróg na których obowiązują winiety http://www.ceskedaln...dalnicni-znamky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndreL Napisano 8 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Czy na podstawie biletu można sprawdzić statystykę jazdy :confused: Jeżeli tak to gdzie można to zrobić :confused: Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigershark Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Hej Dziś jeździłem w Rokytnicy - Horni Domki. Warunki nie najgorsze, twardo i trochę lodu. Tak więc ostrzyć narty i w drogę. Ps. w sobotę w Harrachovie było trochę gorzej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy_no_war Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Potwierdzam opinie powyżej. W niedzielę - 13.02. warunki w Horni Domky całkiem niezłe. Ludzi mniej niż się spodziewałem w niedziele, biorąc pod uwagę ferie na Dolnym Śl. i w Libercu. Stoki przygotowane prawidłowo. Lepsze warunki na łysej horze niż na tym niższym krześle, gdzie niebieska trasa dość szybko została rozjeżdzona i zamuldzona. Natomiast w wyższej partii ośrodka śnieg bardzo zmrożony, warunki fajne przy naprawdę dobrze naostrzonych krawędziach. Po godz. 13 miejscami zaczęło się robić trochę muldziasto, ale ogólne wrażenie pozytywne. Zeszliśmy ze stoku dopiero o 15.45 (od 14.30 ludzi prawie brak), po tym jak na tafli lodu powiozło moją lepszą połówkę do strumyka przy czerwonej trasie. Jeszcze do Rokytnic wrócimy, bo jeździło się bardzo przyjemnie a krkonosuv ohen w restauracji niedaleko tesco był po prostu znakomity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edwin110 Napisano 21 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Byłem w sobotę. Warunki na trasach ok. Tylko duża mgła była. O tej porze w weekendy zawsze są tam kolejki,ale dramatu nie było, myślałem że będzie gorzej. W niedzielę kończą się ferie dolnośląskie-może być różnie. Obok w Harrachowie zazwyczaj są mniejsze kolejki,zawsze masz alternatywę. Tym bardziej,że obowiązuje ten sam karnet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARIOWROC Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Hey szukam tam taniego noclegu najlepiej priv kwatery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndreL Napisano 26 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Hmm. Ekspertem nie jestem. Na nartach byłem dopiero 32 razy w życiu ale oba ośrodki znam. Wg mnie łatwiejsze są Rokytnice. Dolną stromiznę można ominąć jadąc trasą dla skuterów śnieżnych (po lewej stronie tuż przed "Kaprunami"). Natomiast w Spindlu zjazd do parkingu jest po "Hromovce" (czerwonej). Gdy my wracaliśmy w dość dużej mgle ze Spindla na szczęscie nie widzieliśmy jaka jest Hromovka od niebieskiej "1". Po zjeździe "Hromovką" moja żona stwierdziła, że gdyby widziała jej nachylenie to nie odważyłaby się zjechać. A i w Spindlu na niebieskiej "1" też są bardziej strome odcinki. Nawet zakończenie "1" super łagodne nie jest. Pozdrawiam amatorów białego szaleństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert10sz Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Byłem dzisiaj, u góry -1 C na dole +6 C. Jak na takie temperatury to warunki OK. Minus i zaskoczenie to kolejki do dużego krzeszła, 15-20 minut stania, szkoda ,że jest to tylko 4-osobowa kanapa Reasumując zaczynam się rozglądać przez te kolejki za czymś innym w czechach może nie tak długie trasy ale przynajmniej bez kolejek. http://www.holidayin...cat=45&frm=info Nie wiem skąd dojeżdżasz ale polecam Jested Liberec, zero kolejek nawet w ferie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michel Napisano 31 Marca 2011 Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Dzisiaj już niestety kończą sezon Coś w tym roku szybko spłynął,.... W poprzednim nawet śnieg jeszcze sypał o tej porze, a teraz....szkoda gadać....... a takie miałem nadzieje na jazdę wielkanocną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_tomek Napisano 12 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 W weekendy kolejki bywają spore do tej najdłuższej kolejki. 10 minut stania to norma, ale raz tyle najechało, że stało się 30. Niestety to popularny ośrodek.. Poza weekendem jak wszędzie bez kolejek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pies Napisano 16 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Ośmielę się zaryzykować stwierdzenie, że to najładniejszy czeski ośrodek.. w tygodniu.. ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vilk Napisano 24 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Ośmielę się zaryzykować stwierdzenie, że to najładniejszy czeski ośrodek.. w tygodniu.. ;] oraz w godzinach 8 00 - 10 30 każdego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert10sz Napisano 24 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 na rozjeżdżenie dobry, ale żeby poczuć namiastkę Alp to najlepiej 30 km dalej uderzyć na Szpindlerowy Młyn, pojawić się ok 11 i kupić od wymęczonych porannym nartowaniem skipas za 1/2 ceny:p Zazwyczaj o 11.00 zaczyna kończyć się to co najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigart Napisano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 ruszyli http://www.holidayin...4114198&lang=7# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert10sz Napisano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Witam, czy był ktoś wczoraj lub dzisiaj w Rokytnicach. mam pytanie o stan czerwonej fis i kolejek do wyciągu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndreL Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Cześć narciarzom. Byłem dzisiaj w Horni Domky. Warunki dobre. Niestety pojawiły się muldy po południu. Na czerwonej Fis lepiej bo muld mniej i pojawiły się później. Poniżej fotki okolic trasy slalomak, orczyka Zalomeny. Pozdrawiam. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edwin110 Napisano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Dzieki za zdjecia, wybieram sie do Rokytnic ze znajomymi pod koniec lutego. Obserwujac pogode i warunki w rejonie w ktorym mieszkam nieustannie poszukuje dowodow na istnienie zimy zeby uspokoic samego siebie i utwierdzic sie, ze uda nam sie pojezdzic co nieco. PozdrawiamMożesz spać spokojnie,pojeżdzisz w bardzo dobrych warunkach. Najlepiej planujcie wyjazd z pominięciem weekendu, bo w weekendy w lutym dośc tłoczno tam jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigershark Napisano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Jest jeszcze opcja Skibus. Z buta to jest spory kawałek z centrum. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marchel Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Witam jeździłem w sumie od 13 do 16 stycznia. Warunki śniegowe bardzo dobre. Trasy zjazdowe 1 niebieska i 5 czerwona przygotowane bardzo dobrze/dobrze, 3 czerwona dobrze. Na końcówce 5 przetarcia, trochę lodu, wyciągniętego zmarzniętego błota/drobnych kamieni, ale w niedziele i poniedziałek armatki działały. Trójka od połowy, na stromiźnie słabo wyratrakowana przez co obiłem sobie nieźle głowę. Niebieska bez zarzutu. 2x kanapa na łysą do południa nie chodziła ze względu na silny wiatr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@rco Napisano 14 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Może ktoś polecić jakąś knajpę na stokuBlisko dolnej stacji na Lysa Hora jest całkiem przyjemy bar (jadąc z kanapy, widoczny patrząc na lewo skos), jednak polecałbym w srodku miasta prawdziwą czeską restauracje "U Voce" - świetny czeski klimacik, dobre jedzenie i Gambrinus z beczki Ceny w knajpach stokowych:grzaniec 40, dwie parówki z chlebem 35,kiełbasa 50, mięso z frytkami 110 kun.Trochę się pogubiłem, gdzie kolega dojechał, ale mięso z frytkami za 110 kun, trochę drogo pozdrawiam @rco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 16 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Ach ta "poznańska oszczędność". Proszę bardzo: http://www.holidayin...45&frm=sje&raw= Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi