mig Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Podziel długość wyciągu przez prędkość jazdy. Jeśli w necie nie ma tych danych to na pewno są na tabliczce na dolnej stacji wyciagu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhotax Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Podziel długość wyciągu przez prędkość jazdy. Jeśli w necie nie ma tych danych to na pewno są na tabliczce na dolnej stacji wyciagu No jak nikt nie wie no to już posiedzę i poszukam :> No aż takich szczegółów to się nie spodziewałem http://www.lanove-dr...page=lan&lan=33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 A TYMCZASEM... W Rokytnicach śniegu sporo, a dzisiaj było tak: - piszą 70-100cm, ale bywa że są i placki z trawą i pokrywą 0cm - temperatura dzisiaj aż do 13C - w efekcie już o 9.00 śnieg typu mokry cukier - pogodna ładna - od 9.00 do 12.00 wielka kolejka do kanapy na Lysou Horę. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło: - mokry cukier i wymiana turnusów przegoniła po 12.00 ludzi ze stoków - zniknęły kolejki do wyciągów, zatłoczyły się tarasy przy restauracjach - trasy w Rokytnicach szerokie, cukier się zmierzwił, ale nie zrobiły się jakieś nadzwyczajne muldy W efekcie, jak ktoś ma zdrowie się potarmosić z takim śniegiem, można było się srogo najeździć na pustych trasach Jesli przyjdzie zapowiadane ochłodzenie, to jeszcze będzie można fajnie poszusować. Jakby kto był ciekawy, to wszystko o czym pisze widać tu: https://youtu.be/yr5DYYHnzPY Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartas73 Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Czas jazdy wyciągu. wolałbym już znać CZAS pojedynczej jazdy kolejki z samego dołu na górę ok. 10 - 11 minut w Harrahov'ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 [..]- piszą 70-100cm, ale bywa że są i placki z trawą i pokrywą 0cm[..] [..]typu mokry cukier No właśnie, tak z innej beczki wydawało mi się, że za moich "młodzieńczych lat", to jakoś te opisy warunków były bardziej precyzyjne (nie mówię o Rokytnicach konkretnie, tak jak pamiętam z Polski). Były opisy czy śnieg zmrożony (beton) czy świeży puch, czy sztuczny, a nawet więcej (mówi się, że Eskimosi mają ileś tam nazw na śnieg, ale przecież my też mówimy o różnych typach śniegu i mamy na to osobne określenia :> ). A teraz: masz na kamerce, że jest coś białego na stokach, masz napisane jaka głębokość — to się ciesz. Ciesz się, że w czasach ocieplenia klimatu masz w ogóle śnieg, a nie jeszcze wybrzydzasz na jego jakość ;D A widoki z kamer nie mają ci przybliżyć jakie są warunki pogodowo-śniegowe tylko jak duże są tłoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 No właśnie, tak z innej beczki wydawało mi się, że za moich "młodzieńczych lat", to jakoś te opisy warunków były bardziej precyzyjne (nie mówię o Rokytnicach konkretnie, tak jak pamiętam z Polski). Były opisy czy śnieg zmrożony (beton) czy świeży puch, czy sztuczny, a nawet więcej (mówi się, że Eskimosi mają ileś tam nazw na śnieg, ale przecież my też mówimy o różnych typach śniegu i mamy na to osobne określenia :> ). A teraz: masz na kamerce, że jest coś białego na stokach, masz napisane jaka głębokość — to się ciesz. Ciesz się, że w czasach ocieplenia klimatu masz w ogóle śnieg, a nie jeszcze wybrzydzasz na jego jakość ;D A widoki z kamer nie mają ci przybliżyć jakie są warunki pogodowo-śniegowe tylko jak duże są tłoki uwaga - śnieg był MOKRY możesz umrzeć w pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 uwaga - śnieg był MOKRY możesz umrzeć w pokoju E, to bardziej przemawiające do wyobraźni było określenie "cukier" Tylko pytanie czy typ śniegu "cukier" jest tym samym co "kasza" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 E, to bardziej przemawiające do wyobraźni było określenie "cukier" Tylko pytanie czy typ śniegu "cukier" jest tym samym co "kasza" ? Hmm, to co było z samego rana nazwałbym "kaszą", a potem, jak podmokło - "cukrem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 za czasów przedinternetowych to się dzwoniło do GOPRu żeby uzyskać jakąkolwiek informację czy w ogóle da się jeżdzić i wyciągi chodzą. Teraz to jest ameryka, kamerki, fora, relacje, filmiki. W 5 minut wiesz wszystko co się dzieje w ośrodkach, tylko wybrać gdzie i jechać - RUNG przekonałeś mnie żeby w najbliższych dniach odwiedzić Rokytnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 O nie Przed chwilą zerknąłem na stronę "Jańskich Łażni", to tam nawet nie znalazłem informacji o grubości pokrywy śnieżnej ? Masz biało na zdjęciach tzn. że śnieg jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 O nie Przed chwilą zerknąłem na stronę "Jańskich Łażni", to tam nawet nie znalazłem informacji o grubości pokrywy śnieżnej ? Masz biało na zdjęciach tzn. że śnieg jest Www.ceskehory.cz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 8 Marca 2017 Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Dzisiaj w R: od rana mróz - na górze -2. Na trasach dużo lodu, później trochę się ociepliło i lód stał się mniej uciążliwy, albo sie przyzwyczaiłem . Śniegu dużo, ale ubywa. W wielu miejscach przetarcia (czarna, dół FIS, dojazdówki). Najlepiej się jeździło na Slalomaku i FIS. Po 13 śnieg mokry, ciężki, ale tylko w dolnej połowie Łysej. Kolejki do kanapy ok 11. do bramek (wejściem dla 4 z marszu), na orczykach pusto, po 12 wszędzie pusto, po 14 jakby więcej luda, ale bez kolejek. Podsumowując: udany wyjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... Rhotax Napisano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 A czy ktoś wie jak to jest latem? Tzn. chciałbym zejść z Łysej Góry po trasie zjazdowej (zimowej). Ale widzę, że wyciąg na Łysą Górę w lecie nie chodzi a i jak szukałem jakiegoś oficjalnego szlaku na Łysą G. też nie znalazłem. Można wejść pieszo, choćby po zimowej trasie zjazdowej, na Łysą Górę czy takie wejście jest niemożliwe, ze względu że to Park i chodzenie tylko po szlakach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 http://www.skiareal....mapa_turist.jpg Wygląda że z czerwonego szlaku bliziutko... ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... BigMonster Napisano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Wyskoczyłem z dziećmi na weekend do Rokytnic. Warunki super, sporo śniegi dosypało, więc na nartowanie idealne warunki. Jeśli ktoś lubi trochę off, tez można. Na stokach językiem urzędowym jest aktualnie polski , oprócz obsługi. Kiepsko przygotowane podjazdy do bramek. Nikt nic nie robi z oblodzonymi dziurami. Większość maluchów ma z tym problem a i dorosłym się zdarza. Spora kolejka do krzeseł na Łysa Górę, jakieś 20 minut stania w ciągu dnia. Do ratrakowania też można się by było lepiej przyłożyć. Skibusy jeżdżą raczej w/g własnego uznania. Nie mniej weekend zaliczam do udanych. Nogi bolą, czyli nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... star Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Był ktoś? Jutro się wybieram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 6 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Dziś -15 i lampa. Super. Czerwona przy prawej z dołu kanapie wyborny, choć ratrakowanie to nie szczyt. Długo się trzymała. Oblężenie kanapy szybko nastąpiło. Więc dwa orczyki. Czarna wylodzona, ale bez przesady, choć ona nijaki. Czerwona przy drugim orczyku zajęta przez zawody sg żaków;-) Kanapa przy p1 (tylko do ósmej!) spoko nawet koło południa. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... alexa1 Napisano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 Masz do wybory Harrachov (ta mbędzie czynne krzesło i szeroka czerwona trasa) lub Szpindlerovy Młyn ( tam jest na Hromovce czynna także niebieska). No i niestety, córka się trochę rozchorowała, więc wyjazd przełożony o 1-2 dni,także na miejscu już też wyciągi będą czynne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Rhotax Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Główną wadą Szklarskiej i Puchatka (chyba że chodzi o inne) jest to że bywa tak że w ciuągu 4 godzin zjedzie się 4 razy. 30 czekania w kolejce, 13 minut jazdy w górę kolejką i 2-3m w dół na nartach. Nawet jak w Czechach będzie 2x drożej to w przeliczeniu na 1 przejazd i tak jak za darmo. O! Jeszcze nigdy tego tak konkretnie nie policzyłem/sprawdziłem. Nie mam 'swoich danych', więc weźmy twoje, że w Szklarskiej w ciągu 4 godzin zjedzie się 4 razy. Ja ostatnio w Rokytnicach w ciągu 4 godzin zjechałem 9 razy (tak relaksacyjnie). Czyli w: — Rokytnicach jeden zjazd: 10,11 zł, — Szklarskiej jeden zdjazd: 20,05 zł. No, daje do myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 lata później... Robur82 Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Orientuje się ktoś jak teraz z restrykcjami covidowymi po czeskiej stronie, jestem w sobotę i niedziele w Szklarskiej, ale jakby okazało się że są kolejki po 20 min to w niedzielę pewnie ucieklibyśmy na Rokietnice. Wjazds na czeską stronę na kilka godzin bez noclegu tylko 1. Co trzeba mieć, żeby wjechać na 1 dzień? 2. Czy ryzykując i jadąc bez dokumentów które Czesi wymagają, kupię karnet? 3. Co mi grozi w razie kontroli za brak papierów covid? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Proszę. https://www.gov.pl/web/czechy/Republika-Czeska-zasady-tranzytu-i-podrozowania2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 7 godzin temu, Robur82 napisał: Orientuje się ktoś jak teraz z restrykcjami covidowymi po czeskiej stronie, jestem w sobotę i niedziele w Szklarskiej, ale jakby okazało się że są kolejki po 20 min to w niedzielę pewnie ucieklibyśmy na Rokietnice. Wjazds na czeską stronę na kilka godzin bez noclegu tylko 1. Co trzeba mieć, żeby wjechać na 1 dzień? 2. Czy ryzykując i jadąc bez dokumentów które Czesi wymagają, kupię karnet? 3. Co mi grozi w razie kontroli za brak papierów covid? Zapowiada się mały zlot skiforum w weekend w Szklarskiej: Ty, Mitek, Izydar. Ja na wysoki procent będę w Szklarskiej w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robur82 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Tylko prognozy zmieniły się i na niedzielę gruby wiatr, ale cóż kwatera klepnięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robur82 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 22 godziny temu, yukisan napisał: Proszę. https://www.gov.pl/web/czechy/Republika-Czeska-zasady-tranzytu-i-podrozowania2 Zrozumiałem z tego, że transportem własnym do 24h nic nie muszę mieć, żadnych paszportów covidowych, testów. A jak jest w praktyce? Sprzedadzą mi skipass? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 3 godziny temu, Robur82 napisał: Zrozumiałem z tego, że transportem własnym do 24h nic nie muszę mieć, żadnych paszportów covidowych, testów. A jak jest w praktyce? Sprzedadzą mi skipass? a w czechach od 9.02 nie posciagali wszystkiego? certyfikatow juz nie chca. Chyba mozna jezdzic do woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 8 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Czechy Czechy - Rokytnice nad Jizerou/Horní Domky × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
rung Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 A TYMCZASEM... W Rokytnicach śniegu sporo, a dzisiaj było tak: - piszą 70-100cm, ale bywa że są i placki z trawą i pokrywą 0cm - temperatura dzisiaj aż do 13C - w efekcie już o 9.00 śnieg typu mokry cukier - pogodna ładna - od 9.00 do 12.00 wielka kolejka do kanapy na Lysou Horę. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło: - mokry cukier i wymiana turnusów przegoniła po 12.00 ludzi ze stoków - zniknęły kolejki do wyciągów, zatłoczyły się tarasy przy restauracjach - trasy w Rokytnicach szerokie, cukier się zmierzwił, ale nie zrobiły się jakieś nadzwyczajne muldy W efekcie, jak ktoś ma zdrowie się potarmosić z takim śniegiem, można było się srogo najeździć na pustych trasach Jesli przyjdzie zapowiadane ochłodzenie, to jeszcze będzie można fajnie poszusować. Jakby kto był ciekawy, to wszystko o czym pisze widać tu: https://youtu.be/yr5DYYHnzPY Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartas73 Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Czas jazdy wyciągu. wolałbym już znać CZAS pojedynczej jazdy kolejki z samego dołu na górę ok. 10 - 11 minut w Harrahov'ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 [..]- piszą 70-100cm, ale bywa że są i placki z trawą i pokrywą 0cm[..] [..]typu mokry cukier No właśnie, tak z innej beczki wydawało mi się, że za moich "młodzieńczych lat", to jakoś te opisy warunków były bardziej precyzyjne (nie mówię o Rokytnicach konkretnie, tak jak pamiętam z Polski). Były opisy czy śnieg zmrożony (beton) czy świeży puch, czy sztuczny, a nawet więcej (mówi się, że Eskimosi mają ileś tam nazw na śnieg, ale przecież my też mówimy o różnych typach śniegu i mamy na to osobne określenia :> ). A teraz: masz na kamerce, że jest coś białego na stokach, masz napisane jaka głębokość — to się ciesz. Ciesz się, że w czasach ocieplenia klimatu masz w ogóle śnieg, a nie jeszcze wybrzydzasz na jego jakość ;D A widoki z kamer nie mają ci przybliżyć jakie są warunki pogodowo-śniegowe tylko jak duże są tłoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 No właśnie, tak z innej beczki wydawało mi się, że za moich "młodzieńczych lat", to jakoś te opisy warunków były bardziej precyzyjne (nie mówię o Rokytnicach konkretnie, tak jak pamiętam z Polski). Były opisy czy śnieg zmrożony (beton) czy świeży puch, czy sztuczny, a nawet więcej (mówi się, że Eskimosi mają ileś tam nazw na śnieg, ale przecież my też mówimy o różnych typach śniegu i mamy na to osobne określenia :> ). A teraz: masz na kamerce, że jest coś białego na stokach, masz napisane jaka głębokość — to się ciesz. Ciesz się, że w czasach ocieplenia klimatu masz w ogóle śnieg, a nie jeszcze wybrzydzasz na jego jakość ;D A widoki z kamer nie mają ci przybliżyć jakie są warunki pogodowo-śniegowe tylko jak duże są tłoki uwaga - śnieg był MOKRY możesz umrzeć w pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 uwaga - śnieg był MOKRY możesz umrzeć w pokoju E, to bardziej przemawiające do wyobraźni było określenie "cukier" Tylko pytanie czy typ śniegu "cukier" jest tym samym co "kasza" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 E, to bardziej przemawiające do wyobraźni było określenie "cukier" Tylko pytanie czy typ śniegu "cukier" jest tym samym co "kasza" ? Hmm, to co było z samego rana nazwałbym "kaszą", a potem, jak podmokło - "cukrem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 za czasów przedinternetowych to się dzwoniło do GOPRu żeby uzyskać jakąkolwiek informację czy w ogóle da się jeżdzić i wyciągi chodzą. Teraz to jest ameryka, kamerki, fora, relacje, filmiki. W 5 minut wiesz wszystko co się dzieje w ośrodkach, tylko wybrać gdzie i jechać - RUNG przekonałeś mnie żeby w najbliższych dniach odwiedzić Rokytnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 O nie Przed chwilą zerknąłem na stronę "Jańskich Łażni", to tam nawet nie znalazłem informacji o grubości pokrywy śnieżnej ? Masz biało na zdjęciach tzn. że śnieg jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 O nie Przed chwilą zerknąłem na stronę "Jańskich Łażni", to tam nawet nie znalazłem informacji o grubości pokrywy śnieżnej ? Masz biało na zdjęciach tzn. że śnieg jest Www.ceskehory.cz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 8 Marca 2017 Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Dzisiaj w R: od rana mróz - na górze -2. Na trasach dużo lodu, później trochę się ociepliło i lód stał się mniej uciążliwy, albo sie przyzwyczaiłem . Śniegu dużo, ale ubywa. W wielu miejscach przetarcia (czarna, dół FIS, dojazdówki). Najlepiej się jeździło na Slalomaku i FIS. Po 13 śnieg mokry, ciężki, ale tylko w dolnej połowie Łysej. Kolejki do kanapy ok 11. do bramek (wejściem dla 4 z marszu), na orczykach pusto, po 12 wszędzie pusto, po 14 jakby więcej luda, ale bez kolejek. Podsumowując: udany wyjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... Rhotax Napisano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 A czy ktoś wie jak to jest latem? Tzn. chciałbym zejść z Łysej Góry po trasie zjazdowej (zimowej). Ale widzę, że wyciąg na Łysą Górę w lecie nie chodzi a i jak szukałem jakiegoś oficjalnego szlaku na Łysą G. też nie znalazłem. Można wejść pieszo, choćby po zimowej trasie zjazdowej, na Łysą Górę czy takie wejście jest niemożliwe, ze względu że to Park i chodzenie tylko po szlakach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 http://www.skiareal....mapa_turist.jpg Wygląda że z czerwonego szlaku bliziutko... ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... BigMonster Napisano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Wyskoczyłem z dziećmi na weekend do Rokytnic. Warunki super, sporo śniegi dosypało, więc na nartowanie idealne warunki. Jeśli ktoś lubi trochę off, tez można. Na stokach językiem urzędowym jest aktualnie polski , oprócz obsługi. Kiepsko przygotowane podjazdy do bramek. Nikt nic nie robi z oblodzonymi dziurami. Większość maluchów ma z tym problem a i dorosłym się zdarza. Spora kolejka do krzeseł na Łysa Górę, jakieś 20 minut stania w ciągu dnia. Do ratrakowania też można się by było lepiej przyłożyć. Skibusy jeżdżą raczej w/g własnego uznania. Nie mniej weekend zaliczam do udanych. Nogi bolą, czyli nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... star Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Był ktoś? Jutro się wybieram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 6 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Dziś -15 i lampa. Super. Czerwona przy prawej z dołu kanapie wyborny, choć ratrakowanie to nie szczyt. Długo się trzymała. Oblężenie kanapy szybko nastąpiło. Więc dwa orczyki. Czarna wylodzona, ale bez przesady, choć ona nijaki. Czerwona przy drugim orczyku zajęta przez zawody sg żaków;-) Kanapa przy p1 (tylko do ósmej!) spoko nawet koło południa. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... alexa1 Napisano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 Masz do wybory Harrachov (ta mbędzie czynne krzesło i szeroka czerwona trasa) lub Szpindlerovy Młyn ( tam jest na Hromovce czynna także niebieska). No i niestety, córka się trochę rozchorowała, więc wyjazd przełożony o 1-2 dni,także na miejscu już też wyciągi będą czynne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Rhotax Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Główną wadą Szklarskiej i Puchatka (chyba że chodzi o inne) jest to że bywa tak że w ciuągu 4 godzin zjedzie się 4 razy. 30 czekania w kolejce, 13 minut jazdy w górę kolejką i 2-3m w dół na nartach. Nawet jak w Czechach będzie 2x drożej to w przeliczeniu na 1 przejazd i tak jak za darmo. O! Jeszcze nigdy tego tak konkretnie nie policzyłem/sprawdziłem. Nie mam 'swoich danych', więc weźmy twoje, że w Szklarskiej w ciągu 4 godzin zjedzie się 4 razy. Ja ostatnio w Rokytnicach w ciągu 4 godzin zjechałem 9 razy (tak relaksacyjnie). Czyli w: — Rokytnicach jeden zjazd: 10,11 zł, — Szklarskiej jeden zdjazd: 20,05 zł. No, daje do myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 lata później... Robur82 Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Orientuje się ktoś jak teraz z restrykcjami covidowymi po czeskiej stronie, jestem w sobotę i niedziele w Szklarskiej, ale jakby okazało się że są kolejki po 20 min to w niedzielę pewnie ucieklibyśmy na Rokietnice. Wjazds na czeską stronę na kilka godzin bez noclegu tylko 1. Co trzeba mieć, żeby wjechać na 1 dzień? 2. Czy ryzykując i jadąc bez dokumentów które Czesi wymagają, kupię karnet? 3. Co mi grozi w razie kontroli za brak papierów covid? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Proszę. https://www.gov.pl/web/czechy/Republika-Czeska-zasady-tranzytu-i-podrozowania2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 7 godzin temu, Robur82 napisał: Orientuje się ktoś jak teraz z restrykcjami covidowymi po czeskiej stronie, jestem w sobotę i niedziele w Szklarskiej, ale jakby okazało się że są kolejki po 20 min to w niedzielę pewnie ucieklibyśmy na Rokietnice. Wjazds na czeską stronę na kilka godzin bez noclegu tylko 1. Co trzeba mieć, żeby wjechać na 1 dzień? 2. Czy ryzykując i jadąc bez dokumentów które Czesi wymagają, kupię karnet? 3. Co mi grozi w razie kontroli za brak papierów covid? Zapowiada się mały zlot skiforum w weekend w Szklarskiej: Ty, Mitek, Izydar. Ja na wysoki procent będę w Szklarskiej w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robur82 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Tylko prognozy zmieniły się i na niedzielę gruby wiatr, ale cóż kwatera klepnięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robur82 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 22 godziny temu, yukisan napisał: Proszę. https://www.gov.pl/web/czechy/Republika-Czeska-zasady-tranzytu-i-podrozowania2 Zrozumiałem z tego, że transportem własnym do 24h nic nie muszę mieć, żadnych paszportów covidowych, testów. A jak jest w praktyce? Sprzedadzą mi skipass? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 3 godziny temu, Robur82 napisał: Zrozumiałem z tego, że transportem własnym do 24h nic nie muszę mieć, żadnych paszportów covidowych, testów. A jak jest w praktyce? Sprzedadzą mi skipass? a w czechach od 9.02 nie posciagali wszystkiego? certyfikatow juz nie chca. Chyba mozna jezdzic do woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 8 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Czechy Czechy - Rokytnice nad Jizerou/Horní Domky × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Rhotax Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 [..]- piszą 70-100cm, ale bywa że są i placki z trawą i pokrywą 0cm[..] [..]typu mokry cukier No właśnie, tak z innej beczki wydawało mi się, że za moich "młodzieńczych lat", to jakoś te opisy warunków były bardziej precyzyjne (nie mówię o Rokytnicach konkretnie, tak jak pamiętam z Polski). Były opisy czy śnieg zmrożony (beton) czy świeży puch, czy sztuczny, a nawet więcej (mówi się, że Eskimosi mają ileś tam nazw na śnieg, ale przecież my też mówimy o różnych typach śniegu i mamy na to osobne określenia :> ). A teraz: masz na kamerce, że jest coś białego na stokach, masz napisane jaka głębokość — to się ciesz. Ciesz się, że w czasach ocieplenia klimatu masz w ogóle śnieg, a nie jeszcze wybrzydzasz na jego jakość ;D A widoki z kamer nie mają ci przybliżyć jakie są warunki pogodowo-śniegowe tylko jak duże są tłoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 No właśnie, tak z innej beczki wydawało mi się, że za moich "młodzieńczych lat", to jakoś te opisy warunków były bardziej precyzyjne (nie mówię o Rokytnicach konkretnie, tak jak pamiętam z Polski). Były opisy czy śnieg zmrożony (beton) czy świeży puch, czy sztuczny, a nawet więcej (mówi się, że Eskimosi mają ileś tam nazw na śnieg, ale przecież my też mówimy o różnych typach śniegu i mamy na to osobne określenia :> ). A teraz: masz na kamerce, że jest coś białego na stokach, masz napisane jaka głębokość — to się ciesz. Ciesz się, że w czasach ocieplenia klimatu masz w ogóle śnieg, a nie jeszcze wybrzydzasz na jego jakość ;D A widoki z kamer nie mają ci przybliżyć jakie są warunki pogodowo-śniegowe tylko jak duże są tłoki uwaga - śnieg był MOKRY możesz umrzeć w pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 uwaga - śnieg był MOKRY możesz umrzeć w pokoju E, to bardziej przemawiające do wyobraźni było określenie "cukier" Tylko pytanie czy typ śniegu "cukier" jest tym samym co "kasza" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 E, to bardziej przemawiające do wyobraźni było określenie "cukier" Tylko pytanie czy typ śniegu "cukier" jest tym samym co "kasza" ? Hmm, to co było z samego rana nazwałbym "kaszą", a potem, jak podmokło - "cukrem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 za czasów przedinternetowych to się dzwoniło do GOPRu żeby uzyskać jakąkolwiek informację czy w ogóle da się jeżdzić i wyciągi chodzą. Teraz to jest ameryka, kamerki, fora, relacje, filmiki. W 5 minut wiesz wszystko co się dzieje w ośrodkach, tylko wybrać gdzie i jechać - RUNG przekonałeś mnie żeby w najbliższych dniach odwiedzić Rokytnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 O nie Przed chwilą zerknąłem na stronę "Jańskich Łażni", to tam nawet nie znalazłem informacji o grubości pokrywy śnieżnej ? Masz biało na zdjęciach tzn. że śnieg jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 O nie Przed chwilą zerknąłem na stronę "Jańskich Łażni", to tam nawet nie znalazłem informacji o grubości pokrywy śnieżnej ? Masz biało na zdjęciach tzn. że śnieg jest Www.ceskehory.cz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 8 Marca 2017 Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Dzisiaj w R: od rana mróz - na górze -2. Na trasach dużo lodu, później trochę się ociepliło i lód stał się mniej uciążliwy, albo sie przyzwyczaiłem . Śniegu dużo, ale ubywa. W wielu miejscach przetarcia (czarna, dół FIS, dojazdówki). Najlepiej się jeździło na Slalomaku i FIS. Po 13 śnieg mokry, ciężki, ale tylko w dolnej połowie Łysej. Kolejki do kanapy ok 11. do bramek (wejściem dla 4 z marszu), na orczykach pusto, po 12 wszędzie pusto, po 14 jakby więcej luda, ale bez kolejek. Podsumowując: udany wyjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... Rhotax Napisano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 A czy ktoś wie jak to jest latem? Tzn. chciałbym zejść z Łysej Góry po trasie zjazdowej (zimowej). Ale widzę, że wyciąg na Łysą Górę w lecie nie chodzi a i jak szukałem jakiegoś oficjalnego szlaku na Łysą G. też nie znalazłem. Można wejść pieszo, choćby po zimowej trasie zjazdowej, na Łysą Górę czy takie wejście jest niemożliwe, ze względu że to Park i chodzenie tylko po szlakach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 http://www.skiareal....mapa_turist.jpg Wygląda że z czerwonego szlaku bliziutko... ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... BigMonster Napisano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Wyskoczyłem z dziećmi na weekend do Rokytnic. Warunki super, sporo śniegi dosypało, więc na nartowanie idealne warunki. Jeśli ktoś lubi trochę off, tez można. Na stokach językiem urzędowym jest aktualnie polski , oprócz obsługi. Kiepsko przygotowane podjazdy do bramek. Nikt nic nie robi z oblodzonymi dziurami. Większość maluchów ma z tym problem a i dorosłym się zdarza. Spora kolejka do krzeseł na Łysa Górę, jakieś 20 minut stania w ciągu dnia. Do ratrakowania też można się by było lepiej przyłożyć. Skibusy jeżdżą raczej w/g własnego uznania. Nie mniej weekend zaliczam do udanych. Nogi bolą, czyli nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... star Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Był ktoś? Jutro się wybieram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 6 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Dziś -15 i lampa. Super. Czerwona przy prawej z dołu kanapie wyborny, choć ratrakowanie to nie szczyt. Długo się trzymała. Oblężenie kanapy szybko nastąpiło. Więc dwa orczyki. Czarna wylodzona, ale bez przesady, choć ona nijaki. Czerwona przy drugim orczyku zajęta przez zawody sg żaków;-) Kanapa przy p1 (tylko do ósmej!) spoko nawet koło południa. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... alexa1 Napisano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 Masz do wybory Harrachov (ta mbędzie czynne krzesło i szeroka czerwona trasa) lub Szpindlerovy Młyn ( tam jest na Hromovce czynna także niebieska). No i niestety, córka się trochę rozchorowała, więc wyjazd przełożony o 1-2 dni,także na miejscu już też wyciągi będą czynne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Rhotax Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Główną wadą Szklarskiej i Puchatka (chyba że chodzi o inne) jest to że bywa tak że w ciuągu 4 godzin zjedzie się 4 razy. 30 czekania w kolejce, 13 minut jazdy w górę kolejką i 2-3m w dół na nartach. Nawet jak w Czechach będzie 2x drożej to w przeliczeniu na 1 przejazd i tak jak za darmo. O! Jeszcze nigdy tego tak konkretnie nie policzyłem/sprawdziłem. Nie mam 'swoich danych', więc weźmy twoje, że w Szklarskiej w ciągu 4 godzin zjedzie się 4 razy. Ja ostatnio w Rokytnicach w ciągu 4 godzin zjechałem 9 razy (tak relaksacyjnie). Czyli w: — Rokytnicach jeden zjazd: 10,11 zł, — Szklarskiej jeden zdjazd: 20,05 zł. No, daje do myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 lata później... Robur82 Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Orientuje się ktoś jak teraz z restrykcjami covidowymi po czeskiej stronie, jestem w sobotę i niedziele w Szklarskiej, ale jakby okazało się że są kolejki po 20 min to w niedzielę pewnie ucieklibyśmy na Rokietnice. Wjazds na czeską stronę na kilka godzin bez noclegu tylko 1. Co trzeba mieć, żeby wjechać na 1 dzień? 2. Czy ryzykując i jadąc bez dokumentów które Czesi wymagają, kupię karnet? 3. Co mi grozi w razie kontroli za brak papierów covid? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Proszę. https://www.gov.pl/web/czechy/Republika-Czeska-zasady-tranzytu-i-podrozowania2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 7 godzin temu, Robur82 napisał: Orientuje się ktoś jak teraz z restrykcjami covidowymi po czeskiej stronie, jestem w sobotę i niedziele w Szklarskiej, ale jakby okazało się że są kolejki po 20 min to w niedzielę pewnie ucieklibyśmy na Rokietnice. Wjazds na czeską stronę na kilka godzin bez noclegu tylko 1. Co trzeba mieć, żeby wjechać na 1 dzień? 2. Czy ryzykując i jadąc bez dokumentów które Czesi wymagają, kupię karnet? 3. Co mi grozi w razie kontroli za brak papierów covid? Zapowiada się mały zlot skiforum w weekend w Szklarskiej: Ty, Mitek, Izydar. Ja na wysoki procent będę w Szklarskiej w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robur82 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Tylko prognozy zmieniły się i na niedzielę gruby wiatr, ale cóż kwatera klepnięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robur82 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 22 godziny temu, yukisan napisał: Proszę. https://www.gov.pl/web/czechy/Republika-Czeska-zasady-tranzytu-i-podrozowania2 Zrozumiałem z tego, że transportem własnym do 24h nic nie muszę mieć, żadnych paszportów covidowych, testów. A jak jest w praktyce? Sprzedadzą mi skipass? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 3 godziny temu, Robur82 napisał: Zrozumiałem z tego, że transportem własnym do 24h nic nie muszę mieć, żadnych paszportów covidowych, testów. A jak jest w praktyce? Sprzedadzą mi skipass? a w czechach od 9.02 nie posciagali wszystkiego? certyfikatow juz nie chca. Chyba mozna jezdzic do woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 8 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Czechy Czechy - Rokytnice nad Jizerou/Horní Domky × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
rung Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 No właśnie, tak z innej beczki wydawało mi się, że za moich "młodzieńczych lat", to jakoś te opisy warunków były bardziej precyzyjne (nie mówię o Rokytnicach konkretnie, tak jak pamiętam z Polski). Były opisy czy śnieg zmrożony (beton) czy świeży puch, czy sztuczny, a nawet więcej (mówi się, że Eskimosi mają ileś tam nazw na śnieg, ale przecież my też mówimy o różnych typach śniegu i mamy na to osobne określenia :> ). A teraz: masz na kamerce, że jest coś białego na stokach, masz napisane jaka głębokość — to się ciesz. Ciesz się, że w czasach ocieplenia klimatu masz w ogóle śnieg, a nie jeszcze wybrzydzasz na jego jakość ;D A widoki z kamer nie mają ci przybliżyć jakie są warunki pogodowo-śniegowe tylko jak duże są tłoki uwaga - śnieg był MOKRY możesz umrzeć w pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 uwaga - śnieg był MOKRY możesz umrzeć w pokoju E, to bardziej przemawiające do wyobraźni było określenie "cukier" Tylko pytanie czy typ śniegu "cukier" jest tym samym co "kasza" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 E, to bardziej przemawiające do wyobraźni było określenie "cukier" Tylko pytanie czy typ śniegu "cukier" jest tym samym co "kasza" ? Hmm, to co było z samego rana nazwałbym "kaszą", a potem, jak podmokło - "cukrem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 za czasów przedinternetowych to się dzwoniło do GOPRu żeby uzyskać jakąkolwiek informację czy w ogóle da się jeżdzić i wyciągi chodzą. Teraz to jest ameryka, kamerki, fora, relacje, filmiki. W 5 minut wiesz wszystko co się dzieje w ośrodkach, tylko wybrać gdzie i jechać - RUNG przekonałeś mnie żeby w najbliższych dniach odwiedzić Rokytnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 O nie Przed chwilą zerknąłem na stronę "Jańskich Łażni", to tam nawet nie znalazłem informacji o grubości pokrywy śnieżnej ? Masz biało na zdjęciach tzn. że śnieg jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 O nie Przed chwilą zerknąłem na stronę "Jańskich Łażni", to tam nawet nie znalazłem informacji o grubości pokrywy śnieżnej ? Masz biało na zdjęciach tzn. że śnieg jest Www.ceskehory.cz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 8 Marca 2017 Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Dzisiaj w R: od rana mróz - na górze -2. Na trasach dużo lodu, później trochę się ociepliło i lód stał się mniej uciążliwy, albo sie przyzwyczaiłem . Śniegu dużo, ale ubywa. W wielu miejscach przetarcia (czarna, dół FIS, dojazdówki). Najlepiej się jeździło na Slalomaku i FIS. Po 13 śnieg mokry, ciężki, ale tylko w dolnej połowie Łysej. Kolejki do kanapy ok 11. do bramek (wejściem dla 4 z marszu), na orczykach pusto, po 12 wszędzie pusto, po 14 jakby więcej luda, ale bez kolejek. Podsumowując: udany wyjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... Rhotax Napisano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 A czy ktoś wie jak to jest latem? Tzn. chciałbym zejść z Łysej Góry po trasie zjazdowej (zimowej). Ale widzę, że wyciąg na Łysą Górę w lecie nie chodzi a i jak szukałem jakiegoś oficjalnego szlaku na Łysą G. też nie znalazłem. Można wejść pieszo, choćby po zimowej trasie zjazdowej, na Łysą Górę czy takie wejście jest niemożliwe, ze względu że to Park i chodzenie tylko po szlakach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 http://www.skiareal....mapa_turist.jpg Wygląda że z czerwonego szlaku bliziutko... ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... BigMonster Napisano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Wyskoczyłem z dziećmi na weekend do Rokytnic. Warunki super, sporo śniegi dosypało, więc na nartowanie idealne warunki. Jeśli ktoś lubi trochę off, tez można. Na stokach językiem urzędowym jest aktualnie polski , oprócz obsługi. Kiepsko przygotowane podjazdy do bramek. Nikt nic nie robi z oblodzonymi dziurami. Większość maluchów ma z tym problem a i dorosłym się zdarza. Spora kolejka do krzeseł na Łysa Górę, jakieś 20 minut stania w ciągu dnia. Do ratrakowania też można się by było lepiej przyłożyć. Skibusy jeżdżą raczej w/g własnego uznania. Nie mniej weekend zaliczam do udanych. Nogi bolą, czyli nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... star Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Był ktoś? Jutro się wybieram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 6 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Dziś -15 i lampa. Super. Czerwona przy prawej z dołu kanapie wyborny, choć ratrakowanie to nie szczyt. Długo się trzymała. Oblężenie kanapy szybko nastąpiło. Więc dwa orczyki. Czarna wylodzona, ale bez przesady, choć ona nijaki. Czerwona przy drugim orczyku zajęta przez zawody sg żaków;-) Kanapa przy p1 (tylko do ósmej!) spoko nawet koło południa. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... alexa1 Napisano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 Masz do wybory Harrachov (ta mbędzie czynne krzesło i szeroka czerwona trasa) lub Szpindlerovy Młyn ( tam jest na Hromovce czynna także niebieska). No i niestety, córka się trochę rozchorowała, więc wyjazd przełożony o 1-2 dni,także na miejscu już też wyciągi będą czynne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Rhotax Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Główną wadą Szklarskiej i Puchatka (chyba że chodzi o inne) jest to że bywa tak że w ciuągu 4 godzin zjedzie się 4 razy. 30 czekania w kolejce, 13 minut jazdy w górę kolejką i 2-3m w dół na nartach. Nawet jak w Czechach będzie 2x drożej to w przeliczeniu na 1 przejazd i tak jak za darmo. O! Jeszcze nigdy tego tak konkretnie nie policzyłem/sprawdziłem. Nie mam 'swoich danych', więc weźmy twoje, że w Szklarskiej w ciągu 4 godzin zjedzie się 4 razy. Ja ostatnio w Rokytnicach w ciągu 4 godzin zjechałem 9 razy (tak relaksacyjnie). Czyli w: — Rokytnicach jeden zjazd: 10,11 zł, — Szklarskiej jeden zdjazd: 20,05 zł. No, daje do myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 lata później... Robur82 Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Orientuje się ktoś jak teraz z restrykcjami covidowymi po czeskiej stronie, jestem w sobotę i niedziele w Szklarskiej, ale jakby okazało się że są kolejki po 20 min to w niedzielę pewnie ucieklibyśmy na Rokietnice. Wjazds na czeską stronę na kilka godzin bez noclegu tylko 1. Co trzeba mieć, żeby wjechać na 1 dzień? 2. Czy ryzykując i jadąc bez dokumentów które Czesi wymagają, kupię karnet? 3. Co mi grozi w razie kontroli za brak papierów covid? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Proszę. https://www.gov.pl/web/czechy/Republika-Czeska-zasady-tranzytu-i-podrozowania2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 7 godzin temu, Robur82 napisał: Orientuje się ktoś jak teraz z restrykcjami covidowymi po czeskiej stronie, jestem w sobotę i niedziele w Szklarskiej, ale jakby okazało się że są kolejki po 20 min to w niedzielę pewnie ucieklibyśmy na Rokietnice. Wjazds na czeską stronę na kilka godzin bez noclegu tylko 1. Co trzeba mieć, żeby wjechać na 1 dzień? 2. Czy ryzykując i jadąc bez dokumentów które Czesi wymagają, kupię karnet? 3. Co mi grozi w razie kontroli za brak papierów covid? Zapowiada się mały zlot skiforum w weekend w Szklarskiej: Ty, Mitek, Izydar. Ja na wysoki procent będę w Szklarskiej w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robur82 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Tylko prognozy zmieniły się i na niedzielę gruby wiatr, ale cóż kwatera klepnięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robur82 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 22 godziny temu, yukisan napisał: Proszę. https://www.gov.pl/web/czechy/Republika-Czeska-zasady-tranzytu-i-podrozowania2 Zrozumiałem z tego, że transportem własnym do 24h nic nie muszę mieć, żadnych paszportów covidowych, testów. A jak jest w praktyce? Sprzedadzą mi skipass? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 3 godziny temu, Robur82 napisał: Zrozumiałem z tego, że transportem własnym do 24h nic nie muszę mieć, żadnych paszportów covidowych, testów. A jak jest w praktyce? Sprzedadzą mi skipass? a w czechach od 9.02 nie posciagali wszystkiego? certyfikatow juz nie chca. Chyba mozna jezdzic do woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 8 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Czechy Czechy - Rokytnice nad Jizerou/Horní Domky
Rhotax Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 uwaga - śnieg był MOKRY możesz umrzeć w pokoju E, to bardziej przemawiające do wyobraźni było określenie "cukier" Tylko pytanie czy typ śniegu "cukier" jest tym samym co "kasza" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 E, to bardziej przemawiające do wyobraźni było określenie "cukier" Tylko pytanie czy typ śniegu "cukier" jest tym samym co "kasza" ? Hmm, to co było z samego rana nazwałbym "kaszą", a potem, jak podmokło - "cukrem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 za czasów przedinternetowych to się dzwoniło do GOPRu żeby uzyskać jakąkolwiek informację czy w ogóle da się jeżdzić i wyciągi chodzą. Teraz to jest ameryka, kamerki, fora, relacje, filmiki. W 5 minut wiesz wszystko co się dzieje w ośrodkach, tylko wybrać gdzie i jechać - RUNG przekonałeś mnie żeby w najbliższych dniach odwiedzić Rokytnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 O nie Przed chwilą zerknąłem na stronę "Jańskich Łażni", to tam nawet nie znalazłem informacji o grubości pokrywy śnieżnej ? Masz biało na zdjęciach tzn. że śnieg jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 O nie Przed chwilą zerknąłem na stronę "Jańskich Łażni", to tam nawet nie znalazłem informacji o grubości pokrywy śnieżnej ? Masz biało na zdjęciach tzn. że śnieg jest Www.ceskehory.cz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 8 Marca 2017 Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Dzisiaj w R: od rana mróz - na górze -2. Na trasach dużo lodu, później trochę się ociepliło i lód stał się mniej uciążliwy, albo sie przyzwyczaiłem . Śniegu dużo, ale ubywa. W wielu miejscach przetarcia (czarna, dół FIS, dojazdówki). Najlepiej się jeździło na Slalomaku i FIS. Po 13 śnieg mokry, ciężki, ale tylko w dolnej połowie Łysej. Kolejki do kanapy ok 11. do bramek (wejściem dla 4 z marszu), na orczykach pusto, po 12 wszędzie pusto, po 14 jakby więcej luda, ale bez kolejek. Podsumowując: udany wyjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... Rhotax Napisano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 A czy ktoś wie jak to jest latem? Tzn. chciałbym zejść z Łysej Góry po trasie zjazdowej (zimowej). Ale widzę, że wyciąg na Łysą Górę w lecie nie chodzi a i jak szukałem jakiegoś oficjalnego szlaku na Łysą G. też nie znalazłem. Można wejść pieszo, choćby po zimowej trasie zjazdowej, na Łysą Górę czy takie wejście jest niemożliwe, ze względu że to Park i chodzenie tylko po szlakach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 http://www.skiareal....mapa_turist.jpg Wygląda że z czerwonego szlaku bliziutko... ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... BigMonster Napisano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Wyskoczyłem z dziećmi na weekend do Rokytnic. Warunki super, sporo śniegi dosypało, więc na nartowanie idealne warunki. Jeśli ktoś lubi trochę off, tez można. Na stokach językiem urzędowym jest aktualnie polski , oprócz obsługi. Kiepsko przygotowane podjazdy do bramek. Nikt nic nie robi z oblodzonymi dziurami. Większość maluchów ma z tym problem a i dorosłym się zdarza. Spora kolejka do krzeseł na Łysa Górę, jakieś 20 minut stania w ciągu dnia. Do ratrakowania też można się by było lepiej przyłożyć. Skibusy jeżdżą raczej w/g własnego uznania. Nie mniej weekend zaliczam do udanych. Nogi bolą, czyli nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... star Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Był ktoś? Jutro się wybieram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 6 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Dziś -15 i lampa. Super. Czerwona przy prawej z dołu kanapie wyborny, choć ratrakowanie to nie szczyt. Długo się trzymała. Oblężenie kanapy szybko nastąpiło. Więc dwa orczyki. Czarna wylodzona, ale bez przesady, choć ona nijaki. Czerwona przy drugim orczyku zajęta przez zawody sg żaków;-) Kanapa przy p1 (tylko do ósmej!) spoko nawet koło południa. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... alexa1 Napisano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 Masz do wybory Harrachov (ta mbędzie czynne krzesło i szeroka czerwona trasa) lub Szpindlerovy Młyn ( tam jest na Hromovce czynna także niebieska). No i niestety, córka się trochę rozchorowała, więc wyjazd przełożony o 1-2 dni,także na miejscu już też wyciągi będą czynne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Rhotax Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Główną wadą Szklarskiej i Puchatka (chyba że chodzi o inne) jest to że bywa tak że w ciuągu 4 godzin zjedzie się 4 razy. 30 czekania w kolejce, 13 minut jazdy w górę kolejką i 2-3m w dół na nartach. Nawet jak w Czechach będzie 2x drożej to w przeliczeniu na 1 przejazd i tak jak za darmo. O! Jeszcze nigdy tego tak konkretnie nie policzyłem/sprawdziłem. Nie mam 'swoich danych', więc weźmy twoje, że w Szklarskiej w ciągu 4 godzin zjedzie się 4 razy. Ja ostatnio w Rokytnicach w ciągu 4 godzin zjechałem 9 razy (tak relaksacyjnie). Czyli w: — Rokytnicach jeden zjazd: 10,11 zł, — Szklarskiej jeden zdjazd: 20,05 zł. No, daje do myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 lata później... Robur82 Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Orientuje się ktoś jak teraz z restrykcjami covidowymi po czeskiej stronie, jestem w sobotę i niedziele w Szklarskiej, ale jakby okazało się że są kolejki po 20 min to w niedzielę pewnie ucieklibyśmy na Rokietnice. Wjazds na czeską stronę na kilka godzin bez noclegu tylko 1. Co trzeba mieć, żeby wjechać na 1 dzień? 2. Czy ryzykując i jadąc bez dokumentów które Czesi wymagają, kupię karnet? 3. Co mi grozi w razie kontroli za brak papierów covid? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Proszę. https://www.gov.pl/web/czechy/Republika-Czeska-zasady-tranzytu-i-podrozowania2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 7 godzin temu, Robur82 napisał: Orientuje się ktoś jak teraz z restrykcjami covidowymi po czeskiej stronie, jestem w sobotę i niedziele w Szklarskiej, ale jakby okazało się że są kolejki po 20 min to w niedzielę pewnie ucieklibyśmy na Rokietnice. Wjazds na czeską stronę na kilka godzin bez noclegu tylko 1. Co trzeba mieć, żeby wjechać na 1 dzień? 2. Czy ryzykując i jadąc bez dokumentów które Czesi wymagają, kupię karnet? 3. Co mi grozi w razie kontroli za brak papierów covid? Zapowiada się mały zlot skiforum w weekend w Szklarskiej: Ty, Mitek, Izydar. Ja na wysoki procent będę w Szklarskiej w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robur82 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Tylko prognozy zmieniły się i na niedzielę gruby wiatr, ale cóż kwatera klepnięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robur82 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 22 godziny temu, yukisan napisał: Proszę. https://www.gov.pl/web/czechy/Republika-Czeska-zasady-tranzytu-i-podrozowania2 Zrozumiałem z tego, że transportem własnym do 24h nic nie muszę mieć, żadnych paszportów covidowych, testów. A jak jest w praktyce? Sprzedadzą mi skipass? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 3 godziny temu, Robur82 napisał: Zrozumiałem z tego, że transportem własnym do 24h nic nie muszę mieć, żadnych paszportów covidowych, testów. A jak jest w praktyce? Sprzedadzą mi skipass? a w czechach od 9.02 nie posciagali wszystkiego? certyfikatow juz nie chca. Chyba mozna jezdzic do woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 8 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Czechy Czechy - Rokytnice nad Jizerou/Horní Domky
rung Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 E, to bardziej przemawiające do wyobraźni było określenie "cukier" Tylko pytanie czy typ śniegu "cukier" jest tym samym co "kasza" ? Hmm, to co było z samego rana nazwałbym "kaszą", a potem, jak podmokło - "cukrem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 za czasów przedinternetowych to się dzwoniło do GOPRu żeby uzyskać jakąkolwiek informację czy w ogóle da się jeżdzić i wyciągi chodzą. Teraz to jest ameryka, kamerki, fora, relacje, filmiki. W 5 minut wiesz wszystko co się dzieje w ośrodkach, tylko wybrać gdzie i jechać - RUNG przekonałeś mnie żeby w najbliższych dniach odwiedzić Rokytnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 O nie Przed chwilą zerknąłem na stronę "Jańskich Łażni", to tam nawet nie znalazłem informacji o grubości pokrywy śnieżnej ? Masz biało na zdjęciach tzn. że śnieg jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 O nie Przed chwilą zerknąłem na stronę "Jańskich Łażni", to tam nawet nie znalazłem informacji o grubości pokrywy śnieżnej ? Masz biało na zdjęciach tzn. że śnieg jest Www.ceskehory.cz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 8 Marca 2017 Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Dzisiaj w R: od rana mróz - na górze -2. Na trasach dużo lodu, później trochę się ociepliło i lód stał się mniej uciążliwy, albo sie przyzwyczaiłem . Śniegu dużo, ale ubywa. W wielu miejscach przetarcia (czarna, dół FIS, dojazdówki). Najlepiej się jeździło na Slalomaku i FIS. Po 13 śnieg mokry, ciężki, ale tylko w dolnej połowie Łysej. Kolejki do kanapy ok 11. do bramek (wejściem dla 4 z marszu), na orczykach pusto, po 12 wszędzie pusto, po 14 jakby więcej luda, ale bez kolejek. Podsumowując: udany wyjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... Rhotax Napisano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 A czy ktoś wie jak to jest latem? Tzn. chciałbym zejść z Łysej Góry po trasie zjazdowej (zimowej). Ale widzę, że wyciąg na Łysą Górę w lecie nie chodzi a i jak szukałem jakiegoś oficjalnego szlaku na Łysą G. też nie znalazłem. Można wejść pieszo, choćby po zimowej trasie zjazdowej, na Łysą Górę czy takie wejście jest niemożliwe, ze względu że to Park i chodzenie tylko po szlakach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 http://www.skiareal....mapa_turist.jpg Wygląda że z czerwonego szlaku bliziutko... ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... BigMonster Napisano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Wyskoczyłem z dziećmi na weekend do Rokytnic. Warunki super, sporo śniegi dosypało, więc na nartowanie idealne warunki. Jeśli ktoś lubi trochę off, tez można. Na stokach językiem urzędowym jest aktualnie polski , oprócz obsługi. Kiepsko przygotowane podjazdy do bramek. Nikt nic nie robi z oblodzonymi dziurami. Większość maluchów ma z tym problem a i dorosłym się zdarza. Spora kolejka do krzeseł na Łysa Górę, jakieś 20 minut stania w ciągu dnia. Do ratrakowania też można się by było lepiej przyłożyć. Skibusy jeżdżą raczej w/g własnego uznania. Nie mniej weekend zaliczam do udanych. Nogi bolą, czyli nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... star Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Był ktoś? Jutro się wybieram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 6 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Dziś -15 i lampa. Super. Czerwona przy prawej z dołu kanapie wyborny, choć ratrakowanie to nie szczyt. Długo się trzymała. Oblężenie kanapy szybko nastąpiło. Więc dwa orczyki. Czarna wylodzona, ale bez przesady, choć ona nijaki. Czerwona przy drugim orczyku zajęta przez zawody sg żaków;-) Kanapa przy p1 (tylko do ósmej!) spoko nawet koło południa. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... alexa1 Napisano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 Masz do wybory Harrachov (ta mbędzie czynne krzesło i szeroka czerwona trasa) lub Szpindlerovy Młyn ( tam jest na Hromovce czynna także niebieska). No i niestety, córka się trochę rozchorowała, więc wyjazd przełożony o 1-2 dni,także na miejscu już też wyciągi będą czynne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Rhotax Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Główną wadą Szklarskiej i Puchatka (chyba że chodzi o inne) jest to że bywa tak że w ciuągu 4 godzin zjedzie się 4 razy. 30 czekania w kolejce, 13 minut jazdy w górę kolejką i 2-3m w dół na nartach. Nawet jak w Czechach będzie 2x drożej to w przeliczeniu na 1 przejazd i tak jak za darmo. O! Jeszcze nigdy tego tak konkretnie nie policzyłem/sprawdziłem. Nie mam 'swoich danych', więc weźmy twoje, że w Szklarskiej w ciągu 4 godzin zjedzie się 4 razy. Ja ostatnio w Rokytnicach w ciągu 4 godzin zjechałem 9 razy (tak relaksacyjnie). Czyli w: — Rokytnicach jeden zjazd: 10,11 zł, — Szklarskiej jeden zdjazd: 20,05 zł. No, daje do myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 lata później... Robur82 Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Orientuje się ktoś jak teraz z restrykcjami covidowymi po czeskiej stronie, jestem w sobotę i niedziele w Szklarskiej, ale jakby okazało się że są kolejki po 20 min to w niedzielę pewnie ucieklibyśmy na Rokietnice. Wjazds na czeską stronę na kilka godzin bez noclegu tylko 1. Co trzeba mieć, żeby wjechać na 1 dzień? 2. Czy ryzykując i jadąc bez dokumentów które Czesi wymagają, kupię karnet? 3. Co mi grozi w razie kontroli za brak papierów covid? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Proszę. https://www.gov.pl/web/czechy/Republika-Czeska-zasady-tranzytu-i-podrozowania2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 7 godzin temu, Robur82 napisał: Orientuje się ktoś jak teraz z restrykcjami covidowymi po czeskiej stronie, jestem w sobotę i niedziele w Szklarskiej, ale jakby okazało się że są kolejki po 20 min to w niedzielę pewnie ucieklibyśmy na Rokietnice. Wjazds na czeską stronę na kilka godzin bez noclegu tylko 1. Co trzeba mieć, żeby wjechać na 1 dzień? 2. Czy ryzykując i jadąc bez dokumentów które Czesi wymagają, kupię karnet? 3. Co mi grozi w razie kontroli za brak papierów covid? Zapowiada się mały zlot skiforum w weekend w Szklarskiej: Ty, Mitek, Izydar. Ja na wysoki procent będę w Szklarskiej w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robur82 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Tylko prognozy zmieniły się i na niedzielę gruby wiatr, ale cóż kwatera klepnięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robur82 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 22 godziny temu, yukisan napisał: Proszę. https://www.gov.pl/web/czechy/Republika-Czeska-zasady-tranzytu-i-podrozowania2 Zrozumiałem z tego, że transportem własnym do 24h nic nie muszę mieć, żadnych paszportów covidowych, testów. A jak jest w praktyce? Sprzedadzą mi skipass? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 3 godziny temu, Robur82 napisał: Zrozumiałem z tego, że transportem własnym do 24h nic nie muszę mieć, żadnych paszportów covidowych, testów. A jak jest w praktyce? Sprzedadzą mi skipass? a w czechach od 9.02 nie posciagali wszystkiego? certyfikatow juz nie chca. Chyba mozna jezdzic do woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 8 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów
jarod Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 za czasów przedinternetowych to się dzwoniło do GOPRu żeby uzyskać jakąkolwiek informację czy w ogóle da się jeżdzić i wyciągi chodzą. Teraz to jest ameryka, kamerki, fora, relacje, filmiki. W 5 minut wiesz wszystko co się dzieje w ośrodkach, tylko wybrać gdzie i jechać - RUNG przekonałeś mnie żeby w najbliższych dniach odwiedzić Rokytnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhotax Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 O nie Przed chwilą zerknąłem na stronę "Jańskich Łażni", to tam nawet nie znalazłem informacji o grubości pokrywy śnieżnej ? Masz biało na zdjęciach tzn. że śnieg jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rung Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 O nie Przed chwilą zerknąłem na stronę "Jańskich Łażni", to tam nawet nie znalazłem informacji o grubości pokrywy śnieżnej ? Masz biało na zdjęciach tzn. że śnieg jest Www.ceskehory.cz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarod Napisano 8 Marca 2017 Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Dzisiaj w R: od rana mróz - na górze -2. Na trasach dużo lodu, później trochę się ociepliło i lód stał się mniej uciążliwy, albo sie przyzwyczaiłem . Śniegu dużo, ale ubywa. W wielu miejscach przetarcia (czarna, dół FIS, dojazdówki). Najlepiej się jeździło na Slalomaku i FIS. Po 13 śnieg mokry, ciężki, ale tylko w dolnej połowie Łysej. Kolejki do kanapy ok 11. do bramek (wejściem dla 4 z marszu), na orczykach pusto, po 12 wszędzie pusto, po 14 jakby więcej luda, ale bez kolejek. Podsumowując: udany wyjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhotax Napisano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 A czy ktoś wie jak to jest latem? Tzn. chciałbym zejść z Łysej Góry po trasie zjazdowej (zimowej). Ale widzę, że wyciąg na Łysą Górę w lecie nie chodzi a i jak szukałem jakiegoś oficjalnego szlaku na Łysą G. też nie znalazłem. Można wejść pieszo, choćby po zimowej trasie zjazdowej, na Łysą Górę czy takie wejście jest niemożliwe, ze względu że to Park i chodzenie tylko po szlakach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 1 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 http://www.skiareal....mapa_turist.jpg Wygląda że z czerwonego szlaku bliziutko... ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigMonster Napisano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Wyskoczyłem z dziećmi na weekend do Rokytnic. Warunki super, sporo śniegi dosypało, więc na nartowanie idealne warunki. Jeśli ktoś lubi trochę off, tez można. Na stokach językiem urzędowym jest aktualnie polski , oprócz obsługi. Kiepsko przygotowane podjazdy do bramek. Nikt nic nie robi z oblodzonymi dziurami. Większość maluchów ma z tym problem a i dorosłym się zdarza. Spora kolejka do krzeseł na Łysa Górę, jakieś 20 minut stania w ciągu dnia. Do ratrakowania też można się by było lepiej przyłożyć. Skibusy jeżdżą raczej w/g własnego uznania. Nie mniej weekend zaliczam do udanych. Nogi bolą, czyli nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Był ktoś? Jutro się wybieram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 6 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Dziś -15 i lampa. Super. Czerwona przy prawej z dołu kanapie wyborny, choć ratrakowanie to nie szczyt. Długo się trzymała. Oblężenie kanapy szybko nastąpiło. Więc dwa orczyki. Czarna wylodzona, ale bez przesady, choć ona nijaki. Czerwona przy drugim orczyku zajęta przez zawody sg żaków;-) Kanapa przy p1 (tylko do ósmej!) spoko nawet koło południa. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexa1 Napisano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 Masz do wybory Harrachov (ta mbędzie czynne krzesło i szeroka czerwona trasa) lub Szpindlerovy Młyn ( tam jest na Hromovce czynna także niebieska). No i niestety, córka się trochę rozchorowała, więc wyjazd przełożony o 1-2 dni,także na miejscu już też wyciągi będą czynne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhotax Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Główną wadą Szklarskiej i Puchatka (chyba że chodzi o inne) jest to że bywa tak że w ciuągu 4 godzin zjedzie się 4 razy. 30 czekania w kolejce, 13 minut jazdy w górę kolejką i 2-3m w dół na nartach. Nawet jak w Czechach będzie 2x drożej to w przeliczeniu na 1 przejazd i tak jak za darmo. O! Jeszcze nigdy tego tak konkretnie nie policzyłem/sprawdziłem. Nie mam 'swoich danych', więc weźmy twoje, że w Szklarskiej w ciągu 4 godzin zjedzie się 4 razy. Ja ostatnio w Rokytnicach w ciągu 4 godzin zjechałem 9 razy (tak relaksacyjnie). Czyli w: — Rokytnicach jeden zjazd: 10,11 zł, — Szklarskiej jeden zdjazd: 20,05 zł. No, daje do myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 lata później... Robur82 Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Orientuje się ktoś jak teraz z restrykcjami covidowymi po czeskiej stronie, jestem w sobotę i niedziele w Szklarskiej, ale jakby okazało się że są kolejki po 20 min to w niedzielę pewnie ucieklibyśmy na Rokietnice. Wjazds na czeską stronę na kilka godzin bez noclegu tylko 1. Co trzeba mieć, żeby wjechać na 1 dzień? 2. Czy ryzykując i jadąc bez dokumentów które Czesi wymagają, kupię karnet? 3. Co mi grozi w razie kontroli za brak papierów covid? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Proszę. https://www.gov.pl/web/czechy/Republika-Czeska-zasady-tranzytu-i-podrozowania2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 7 godzin temu, Robur82 napisał: Orientuje się ktoś jak teraz z restrykcjami covidowymi po czeskiej stronie, jestem w sobotę i niedziele w Szklarskiej, ale jakby okazało się że są kolejki po 20 min to w niedzielę pewnie ucieklibyśmy na Rokietnice. Wjazds na czeską stronę na kilka godzin bez noclegu tylko 1. Co trzeba mieć, żeby wjechać na 1 dzień? 2. Czy ryzykując i jadąc bez dokumentów które Czesi wymagają, kupię karnet? 3. Co mi grozi w razie kontroli za brak papierów covid? Zapowiada się mały zlot skiforum w weekend w Szklarskiej: Ty, Mitek, Izydar. Ja na wysoki procent będę w Szklarskiej w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robur82 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Tylko prognozy zmieniły się i na niedzielę gruby wiatr, ale cóż kwatera klepnięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robur82 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 22 godziny temu, yukisan napisał: Proszę. https://www.gov.pl/web/czechy/Republika-Czeska-zasady-tranzytu-i-podrozowania2 Zrozumiałem z tego, że transportem własnym do 24h nic nie muszę mieć, żadnych paszportów covidowych, testów. A jak jest w praktyce? Sprzedadzą mi skipass? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 3 godziny temu, Robur82 napisał: Zrozumiałem z tego, że transportem własnym do 24h nic nie muszę mieć, żadnych paszportów covidowych, testów. A jak jest w praktyce? Sprzedadzą mi skipass? a w czechach od 9.02 nie posciagali wszystkiego? certyfikatow juz nie chca. Chyba mozna jezdzic do woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 8 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
Robur82 Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Orientuje się ktoś jak teraz z restrykcjami covidowymi po czeskiej stronie, jestem w sobotę i niedziele w Szklarskiej, ale jakby okazało się że są kolejki po 20 min to w niedzielę pewnie ucieklibyśmy na Rokietnice. Wjazds na czeską stronę na kilka godzin bez noclegu tylko 1. Co trzeba mieć, żeby wjechać na 1 dzień? 2. Czy ryzykując i jadąc bez dokumentów które Czesi wymagają, kupię karnet? 3. Co mi grozi w razie kontroli za brak papierów covid? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yukisan Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Proszę. https://www.gov.pl/web/czechy/Republika-Czeska-zasady-tranzytu-i-podrozowania2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 7 godzin temu, Robur82 napisał: Orientuje się ktoś jak teraz z restrykcjami covidowymi po czeskiej stronie, jestem w sobotę i niedziele w Szklarskiej, ale jakby okazało się że są kolejki po 20 min to w niedzielę pewnie ucieklibyśmy na Rokietnice. Wjazds na czeską stronę na kilka godzin bez noclegu tylko 1. Co trzeba mieć, żeby wjechać na 1 dzień? 2. Czy ryzykując i jadąc bez dokumentów które Czesi wymagają, kupię karnet? 3. Co mi grozi w razie kontroli za brak papierów covid? Zapowiada się mały zlot skiforum w weekend w Szklarskiej: Ty, Mitek, Izydar. Ja na wysoki procent będę w Szklarskiej w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robur82 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Tylko prognozy zmieniły się i na niedzielę gruby wiatr, ale cóż kwatera klepnięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robur82 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 22 godziny temu, yukisan napisał: Proszę. https://www.gov.pl/web/czechy/Republika-Czeska-zasady-tranzytu-i-podrozowania2 Zrozumiałem z tego, że transportem własnym do 24h nic nie muszę mieć, żadnych paszportów covidowych, testów. A jak jest w praktyce? Sprzedadzą mi skipass? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 3 godziny temu, Robur82 napisał: Zrozumiałem z tego, że transportem własnym do 24h nic nie muszę mieć, żadnych paszportów covidowych, testów. A jak jest w praktyce? Sprzedadzą mi skipass? a w czechach od 9.02 nie posciagali wszystkiego? certyfikatow juz nie chca. Chyba mozna jezdzic do woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi