star Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 A natomiast… z rana 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 Piękne, naprawdę świetne foty pokazujące urodę Karkonoszy 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 41 minut temu, Kaem napisał: Piękne, naprawdę świetne foty pokazujące urodę Karkonoszy 😄 Zachęcasz. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 Generalnie cudnie, piękne te nasze góry polsko - czeskie są. A już pies qrde totalnie. Piąte i czwarte zdjęcie licząc od dołu - gdzie to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 19 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2022 W dniu 15.11.2022 o 17:05, Kaem napisał: Generalnie cudnie, piękne te nasze góry polsko - czeskie są. A już pies qrde totalnie. Piąte i czwarte zdjęcie licząc od dołu - gdzie to jest? Zejście niebieskim na czeska stronę ze Śląskiego Domu do Wielkiego Dołu, a nawet Gigantycznego, Obri Dul jak Obri Slalom, zreszta skrajem lewym robili tam slalom gigant przed wojna, a ostatnio lawina przysypała tam młodzieńca narciarza sportowca, a przewodnik co przeżył trochę szedł w zaparte, niby w szoku, relacja kumpelska, wcześniej zjechali ze Śnieżki. To ściana Studicni Hory. W dół schodzi się do Boudy pod Snezkou gdzie mieszka Jiri Holecek z Horskej Służby. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 19 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2022 2 godziny temu, star napisał: Zejście niebieskim na czeska stronę ze Śląskiego Domu do Wielkiego Dołu, a nawet Gigantycznego, Obri Dul jak Obri Slalom, zreszta skrajem lewym robili tam slalom gigant przed wojna, a ostatnio lawina przysypała tam młodzieńca narciarza sportowca, a przewodnik co przeżył trochę szedł w zaparte, niby w szoku, relacja kumpelska, wcześniej zjechali ze Śnieżki. To ściana Studicni Hory. W dół schodzi się do Boudy pod Snezkou gdzie mieszka Jiri Holecek z Horskej Służby. Śniegu ni ma? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 19 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2022 1 godzinę temu, grimson napisał: Śniegu ni ma? Chyba już jest. Mnie tam tylko już nie ma. Fotka z dziś z https://www.boudapodsnezkou.cz/kamera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 19 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2022 Godzinę temu, star napisał: Chyba już jest. Mnie tam tylko już nie ma. Fotka z dziś z https://www.boudapodsnezkou.cz/kamera I to ja rozumiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamaG Napisano 12 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2023 Hej, planujemy wyjazd 27-02. na tydzień, właśnie sprawdziłam, że to czas ferii czeskich, ale już klepnięte. Czy jest szansa pojeździć w godziwych warunkach? Czy spodziewać się oporu ludzi? I czy spadnie śnieg😉😆... Może ktoś powróży... Gdyby spadł, a mam nadzieję, to z tego co widziałam na filmikach jest szansa uciekać trochę do lasu - trasy nie są całkowicie poodcinane siatką, czy ktoś z Was mógłby się wypowiedzieć. I jeszcze mam pytanie, pewnie to ruletka, ale skipasy na internetach wydają się na dzień dzisiejszy być znacznie tańsze, jest szansa, że jeszcze spadną ceny? czy to dobry moment żeby zamawiać. Sorki, za może naiwne pytania, ale to mój pierwszy raz w tamtym kierunku. Wybaczcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 4 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 Na niedziele ruszam wieczorowa pora - śnieg jest, pogoda coraz lepsza czyli słoneczna. Rano w poniedziałek jazda wiec po nocy spoko winno być. Teraz Pec. Nowy parking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 4 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 Taka prognoza, ladnie, choć dziś daje... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 5 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2023 Jesteś w Pecu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 5 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2023 Zabuksowałem, ale z dwójki poszedł. Buky chodzom nocom. Zaclerz się zbroi. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 5 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2023 (edytowane) 16 godzin temu, .Beata. napisał: Jesteś w Pecu? Jestem. W Boude pod Snezkou. Z rana wracam. Do roboty. Edytowane 5 Lutego 2023 przez star 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 6 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2023 I już w pracy. Amother day in the office. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 6 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2023 5 minutes ago, star said: I już w pracy. Amother day in the office. Prowadzicie jakąś rekrutację? Mogą być nawet nieodpłatne praktyki... 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 6 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2023 2 godziny temu, SzymQ napisał: Prowadzicie jakąś rekrutację? Mogą być nawet nieodpłatne praktyki... 😄 Czy może być nocna zmiana? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 6 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2023 Biorę i nocną. Proszę tylko o uczciwy instruktaż stanowiskowy 😄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 6 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2023 (edytowane) 6 minut temu, SzymQ napisał: Biorę i nocną. Proszę tylko o uczciwy instruktaż stanowiskowy 😄 Wyśle cie do specjalistów https://www.facebook.com/people/Bouda-Pod-Sněžkou/100063553873952/ robią szkolenia, nawet chcieli mnie wciągnąć wiec się musiałem tłumaczyć, żem steppenwolf, choć wilki niby watahą... ps Jrzi Holecek nie hokeista jest z HS specjalizuje się w lawinach poniekąd Łukasz Novotny robi szkolenia ponoc ze skialpu, a Honza Vondracek...? Edytowane 6 Lutego 2023 przez star 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 6 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2023 Przygotuj się kondycyjnie. Choć HS nie pije. Nigdy nie wiadomo kiedy potrzebna będzie pomoc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 6 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2023 (edytowane) Nocna zmiana dzisiaj z rana. Drama lama. Z BpS. A jakże! Edytowane 6 Lutego 2023 przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 14 hours ago, star said: Przygotuj się kondycyjnie. Choć HS nie pije. Nigdy nie wiadomo kiedy potrzebna będzie pomoc. Czy te nocne zmiany mogą pociągać za sobą jakieś choroby zawodowe? Słyszałem np o problemach z barkami i ponoć u pracujących tylko na dniu, takie dolegliwości nie występują. Czy zatem w ogólnym rozrachunku warto brać nocki? 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 8 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 (edytowane) 21 godzin temu, SzymQ napisał: Czy te nocne zmiany mogą pociągać za sobą jakieś choroby zawodowe? Słyszałem np o problemach z barkami i ponoć u pracujących tylko na dniu, takie dolegliwości nie występują. Czy zatem w ogólnym rozrachunku warto brać nocki? 🙂 Tak. Nocki są płatne podwójnie, pierwsza wypłata przy wschodzie słońca, druga po dojeździe do auta. Do tego darmowy alkohol. Problemy z barkami występują tylko u kierowców, osób wykonywujących prace w niekorzystnych warunkach jak pozycja siedzaca, nie wiązałbym ich bym z jazda na nartach, no chyba, ze to przez te cholerne kijki, zabiłem może niefortunnie, kto ich tam wie, no ale skitury bez kijków to sport ekstremalny. PS przechodząc do poważniejszych urazów to smutna historia przytrafiła się za dnia cyt Fighting back from a spinal cord injury. Bez żartów tym razem. http://mikumerikanto.blogspot.com https://www.instagram.com/mikumerikanto/ Edytowane 8 Lutego 2023 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 (edytowane) Jirzi ze swoim setterem https://www.facebook.com/horska.sluzba.krkonose z dnia 17 stycznia HS.cz, mam bana na zdjecia, za dużo ich dawałem. Edytowane 12 Lutego 2023 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 21 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2023 Cześć, Czy jadąc na narty do czech (2-3 dni jazdy) wykupujecie dodatkowe ubezpieczenie ? wyrabiacie EKuz ? Zawsze jezdziłem do czech bez ubezpieczenia i karty EKUZ ,ale chyba czas zmienic podejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi