Nordic78 Napisano 26 Września 2008 Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Witam dzięki hela za info a masz tam może jakąś sprawdzoną dobrą knajpkę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordic78 Napisano 26 Września 2008 Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Poza tym wy jedziecie z dzieckiem Dziecko i żonka połozą się spać a ja myk na jazdę wieczorną i do baru:) dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiman6 Napisano 26 Września 2008 Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Dziecko i żonka połozą się spać a ja myk na jazdę wieczorną i do baru:) dzięki Pozdrawiam Witam ...a w barze hałaśliwi Niemcy/zwłaszcza w tym małym pod Javorem/... Pozdr.-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Askakaska Napisano 16 Października 2008 Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Witajcie czy ktos cos wie o jakis nowosciach na ten sezon w Pecu? ja wiem o: -ceny poszly do gory o 10 koron -zmieni sie godzina otwarcia, ale tylko po 15 lutym: teraz bedzie od 8:30 do 16:00 a bylo od 9:00 do 16:30, standardowa otwarcie bylo i bedzie od 9:00 do 16:00 i wielka szkoda, poniewaz tak duzy osrodek a jest najkrocej otwarty. To tyle co wiem piszcie, jesli cos wiecie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordic78 Napisano 11 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Witam. Askakaska odnośnie nowości to wiem tyle co napisałaś.Powiedzcie czy w Pecu łatwo znaleść instruktora i czy trzeba sie tym zająć odpowiednio wcześniej czy wystarczy po przyjeżdzie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajuJ Napisano 11 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Witam. Askakaska odnośnie nowości to wiem tyle co napisałaś.Powiedzcie czy w Pecu łatwo znaleść instruktora i czy trzeba sie tym zająć odpowiednio wcześniej czy wystarczy po przyjeżdzie? Pozdrawiam Instruktorów to tam multum i szkółek też parę ale jeśli już cos potrafisz najlepiej obserwowac -w dawnych czasach (jeszcze chyba 5 lat wstecz) wspaniale to było widac na nocnych jazdach. Prawie co dzień cwiczyli jazdę synchroniczną a co 2 dzień szef grupy(SKI SCHOOL HAPPY HILL) miał zajęcia z instruktorami na nocnych - było widac co kto potrafi. I dopiero wtedy z dzieciakami dokonywaliśmy wyboru instruktora. Użytkownik kajuJ edytował ten post 11 listopad 2008 - 18:58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordic78 Napisano 11 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Boję się tylko tych długich orczyków(tzn. chodzi mi o córkę która będzie zaczynała przyodę z nartkami) Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rsowa Napisano 11 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 o małą to sie nie masz co martwić. dzieciaki w mig łapią o co biega. a orczyki nie są takie długie jak by sie mogło wydawać . dacie radę. przechodziłem to 5 lat temu z moim wtedy 6letnim małolacikiem. gorsza sprawa jak bedziecie musieli razem na jednej kotwicy podjezdżać. nic miłego mieć kotwice na wysokości ciut wyżej od kolan . pozdrawiam robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordic78 Napisano 11 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 no wlaśnie bo na Zahradky trzeba sie jakoś dostać mała tez ma 6 lat zobaczymy jak to będzie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajuJ Napisano 11 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Na dole przy Jaworze szkolą dzieciaki -zobaczysz po paru lekcjach będzie szusowac . A przy waszej mecie też są stoki i wyciągi do nauki-miłej zabawy Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordic78 Napisano 11 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Dzięki Jarek .Tobie też przyjemności bo wiem że niedługo gdzieś startujesz:) Przyjemnych szusów Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordic78 Napisano 13 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 O noclegach w pobliżu wyciągów możesz zapomnieć,pozajmowane od dawna. Zosteje Ci ewentualnie Last Minute zobacz na www.czeskiegory.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajuJ Napisano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Co to znaczy trudny??? ok. godziny 14,00 staje się trudnym stokiem ale tylko na odcinku ok 400 mb a to ze względu na: a) muldy- utworzone po jezdzie całodziennej (zsuwających sie narciarzy) jedyne krzesełka w Pecu -to drugi powód Od rana jest super (od połowy stoku to juz niebieska i tą część widać stojąc w kolejce do wyciągu ) Pozdrawiam i życzę miłego szusowania Jarek Użytkownik kajuJ edytował ten post 06 grudzień 2008 - 16:24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbekbear Napisano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Był ktoś ostatnio w Pecu ? Jakie warunki ? I przede wszystkim - czy działał ten malutki wyciąg na dole ? Jadę z zupełnie początkującą osobą i jest to dla mnie b. ważne. Jeszcze trzy szybkie pytanka: - jaka jest dokładna odległość z Wrocławia do Peca (nie w linii prostej, tylko licząc najbardziej optymalną trasą ) - w jakim stanie są te drogi ? - ile czasu mniej więcej zajmuje dotarcie z Wrocławia do Peca ? Użytkownik Qbekbear edytował ten post 14 grudzień 2008 - 12:15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaszybki Napisano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Z Wroca jedziesz przez Świdnice, cały czas prosto do Wałbrzycha, w Wałbrzychu na pierwsza duza krzyżówka - skręcasz w prawo na Szczawno Zdrój, lecisz przez kawałek Szczawna ale bokiem na Czarny Bór / Kamienną Gore, w Kamiennej masz 2 opcje - albo przez Lubawke ( w miare dobra droga tylko syf w Lubawce) albo przez przełęcz Okraj bardziej kręto, na samą przełęcz po polskiej stronie na 1 auto, a w Czechach czesto ślisko, ale przy tej pogodzie powinien byc luz...no i blizej o 10 km - w sumie ja jade ze Świdnicy rano jakos 1h20min, to ty z Wroca jakieś 2 h;) ze Świdnicy przez Lubawke jest 90km, przez Okraj 80km, z wroca 130 Użytkownik zaszybki edytował ten post 18 grudzień 2008 - 22:36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 A ja wybieram opcję trochę dłuższą - Autobaną do zjazdu w Kostomłotach - potem Strzegom - Bolków - Lubawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 A co wy Panowie czepiliscie sie tej Lubawki ? Dla jasnosci, ani ja tam lokator, ani rodzina urzeduje, na pewno nie jest to Wenecja ani autobahn - berlinering - ale bez przesady. Przejazd miasteczka i tyle. No chyba ze kazdy kilomer jazdy na nary ma sie wiazac z atrakcjami krajobrazowymi to przyznaje racje. Duzo bardziej "oblesne i syf" jest przejechanie Boguszowa-Gorce lub kawalek Walbrzych, Szczawno - kierunek na Czarny Bor. No tam to jest po prostu miazga estetyczna - zarowno widokowa jak i jakosciowa jezeli chodzi o droge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaszybki Napisano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 A co wy Panowie czepiliscie sie tej Lubawki ? Dla jasnosci, ani ja tam lokator, ani rodzina urzeduje, na pewno nie jest to Wenecja ani autobahn - berlinering - ale bez przesady. Przejazd miasteczka i tyle. No chyba ze kazdy kilomer jazdy na nary ma sie wiazac z atrakcjami krajobrazowymi to przyznaje racje. Duzo bardziej "oblesne i syf" jest przejechanie Boguszowa-Gorce lub kawalek Walbrzych, Szczawno - kierunek na Czarny Bor. No tam to jest po prostu miazga estetyczna - zarowno widokowa jak i jakosciowa jezeli chodzi o droge. Zgadzam sie, że ten kawałek do Czarnego Boru to masakra jest:D Lubawka sama w sobie jest mi totalnie obojętna, gosć pytał o jakość dróg, wiec napisałem, że syf w Lubawce, bo jakoś mi tak to utkwiło w pamięci, krajobraz po wojnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbekbear Napisano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 A nie opłaci się bardziej pojechać autostradką dalej (ok. 50 km od Wroca, zjazd chyba tak jak na Jelenią...) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Opłaci się - też tak robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaszybki Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Właśnie wróciłem, śniegu max.50-60 cm, ale w wielu miejscach przetarcia i świeży śnieg nie związany z podłożem, jeździło sie po twardym, zmrożonym podkładzie, ale ogólnie było ok;) ludzi trochę, ale nie stało sie dłużej niż kilka minut. Padał od rana mocno śnieg wiec już kolo 12,13 zaczęły sie robić muldy miejscami, ale dosypało porządnie w całych górach i w Karkonoszach będą bdb warunki:D od strony Wroca lepiej jechać przez Lubawke niż przez Okraj, bo rano myślałem, że w górach nie pada i pojechałem przez przełęcz, i sie pomyliłem:rolleyes: na drodze sporo śniegu, dość ślisko, więc jechałem max. 50-60, w większości 40:( a w Czechach śnieżyca i jeszcze gorzej;) jechałem rano 1h40min, wracałem 1h15min (do Świdnicy)... Pozdr:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordic78 Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Witam. Bez łańcuchów się obędzie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajuJ Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Witam. Bez łańcuchów się obędzie? Pozdrawiam na ok 70-80 pobytów w Pecu -chyba 3 razy były mi potrzebne ale do wyjazdu z Pecu Pozdrawiam i życzę udanego pobytu Jarek PS:Ty też wjeżdżając do Pecu skręcisz w prawo i po ok 50m skręcisz w lewo pod górkę i tam możesz mec problem jeśli będzie w tym dniu padać śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Właśnie wróciłem, śniegu max.50-60 cm, ale w wielu miejscach przetarcia i świeży śnieg nie związany z podłożem, jeździło sie po twardym, zmrożonym podkładzie, ale ogólnie było ok;) W jak wielu miejscach i jak wielkie te przetarcia - tak ogolnie?? Wacham sie czy jutro Spindler czy Pec :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordic78 Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Ty kajuJ w sprawach Pec-u to jesteś prawdziwy expert:). Ja wyjeżdżam dopiero (albo) 03.01 także może odgarną,a jak nie to auto zostawię i dawaj na skitur taxi he he. Dzięki pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi