Qbekbear Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 O tak, sanki to jest po prostu kosmos Weźcie na nie koniecznie gogle i jak posiadacie to maseczka na twarz też się przyda Jazda w chmurze śniegu wytworzonej przez kumpla jadącego kilkanaście metrów przede mną i walka o utrzymanie się na wąskiej trasie dostarczyła naprawdę niezapomnianych wrażeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tycoon Napisano 21 Marca 2011 Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Ja byłem wczoraj. Zgodnie z przewidywaniami "kvalitne łyżowani" :-) Stoki przygotowane jak zawsze, ludzi mało jak nigdy ;-) Przez cały dzień wszystkie 3 trasy z góry na dół były naprawdę TWARDE, pomimo że na górze temperatura oscylowała dookoła 0 stopni. Pewnie dlatego, że nie było słońca. Jednak w jeżdżeniu zupełnie to nie przeszkadzało. Ważne, że ludzi było bardzo mało - ani kolejek do "kabinki", ani tłoku na stoku. Jeździłem od samego rana do samego końca, z króciutką przerwą. Zrobiłem mega rekord - zjechałem 33 razy!!! Do 100 km netto zabrakło mi 1 zjazdu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 21 Marca 2011 Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Jeździłem od samego rana do samego końca, z króciutką przerwą. Zrobiłem mega rekord - zjechałem 33 razy!!! Do 100 km netto zabrakło mi 1 zjazdu ;-) ja ostatnio w Szpindlu 39 razy, nie wiem ile km wyszło bo nie chciało mi się z gps'em bawić, a wczoraj nie wiem ile, bo karnet coś mi nie wchodzi na stronce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@rco Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 W środę 23.03 miałem okazję pośmigać w Jańskich, pogoda super - lampa, ciepło - termometr pokazywał 10 C przy kasach, mało ludzi na stoku (czasem przemknęły gęsiego jakieś grupowo jeżdżące lekcje;) Wracając do jazdy, jeździło się na początku trochę dziwnie, trzeba było się przyzywyczaić to tępego śniegu, który mocno spowalniał, a szczególnie trzeba było uważać na mokre plamy, po wjechaniu prawie wystrzeliwało się z butów. Gdzieniegdzie zaczyna przebijać juz trawa. Śniegu poza trasami jak na lekarstwo, jesli tak dalej pójdzie to sezon może zakończyć się wcześniej. pozdrawiam @rco Ps. Trasa saneczkarska zamknięta, ale dało się zauważyć jeźdżących po bokach nartostrady saneczkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordic78 Napisano 26 Marca 2011 Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Króciutko wieści z Janskich. Pogoda przeplatana troszke słońca,trochę śniegu i śniegu z deszczem.Na górze ok 0 C.Warunki od godz.8.30 do ok 10 twardo,później już w dolnych partiach mokro i śnieg bardzo skutecznie spowalniał jazdę.Ludzi jak na sobotę malutko... myślę,że to są ostatnie podrygi:) tego areału w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x22xe Napisano 30 Marca 2011 Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Jedzie ktoś na Piątek rano na Janskie albo do Szpindra ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x22xe Napisano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 To już niestety chyba koniec stoku na ten rok.:mad: Bardzo duże prześwity.:mad: Ludzi dziś było bardzo mało.:confused: Jak ktoś chciał poszaleć na krawędziach ile wyciśnie z nart i z tego stoku TO WŁAŚNIE DZIŚ BYŁ TEN DZIEŃ.:D:D Stoisz na czarnej pod gondolą a ONA PUSTA :Do samego dołu. Czasem jakiś zabłąkany zsuwacz :eek:Dziś się śnieg topił pod nartami. Z pozdrowieniami do zobaczenia na stronce Jańskich w listopadzie.:mad: Użytkownik x22xe edytował ten post 01 kwiecień 2011 - 20:31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazekzg Napisano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Bardzo durze prześwity.Czasem jakiś zabłąkany zsówacz Bardzo duRZe błędy ale do listopada może się poprawisz:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x22xe Napisano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Widzisz jak mi komp błędy usuwa????.:confused:I TO JEST TA TECHNOLOGIA!!!!!!! :rolleyes:A jak Napisałem DUŻE to podkreśliło.!!! :confused:I komu tu ufać.!!!! Musze odnowa zainstalować kompa bo mi wpadł w DYSLEKSJE Bardzo duRZe błędy ale do listopada może się poprawisz:D Już poprawiłem w trosce o Twój dobry nastrój i cobyś się nie nabawił jakowejś anomalii wzrokowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
generalswit Napisano 18 Października 2011 Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Aktualny cennik tu: http://megaplus.cz/z...enik.php?lang=7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordic78 Napisano 12 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 A na Èerná hora armatki juz pracują Oby temperatury się utrzymywały to jest nadzieja,że uda się tam pojeżdzić Użytkownik Nordic78 edytował ten post 12 listopad 2011 - 09:26 literki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x22xe Napisano 14 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Bardzo duRZe błędy ale do listopada może się poprawisz:D - niestety nie bardzo. Ale to nieistotne ważne że już naśnieżają. Witam ponownie !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żabuti Napisano 15 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 był ktoś w Hotelu Prom w miejscowości Svoboda nad Úpou, bardzo proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon Napisano 23 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Szukam pensjonatu / kwatery / może domku na 8-10 osób / z pokojami 4 osobowymi położonego blisko wyciągów (do 1km). Chodzi o to, że jedziemy w 2 rodziny i będą z nami malutkie dzieci - mamuśka czasem by musiała przejść się do pokoju z sankami czy wózkiem, podczas gdy pozostali zostaną na stoku. Czy możecie coś polecić (łazienki koniecznie w pokojach) w cenie powiedzmy do 50 zł od łóżka? A może jakaś dobra stronka z kwaterami w Jańskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@rco Napisano 23 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 http://www.janskelaz.../accommodation/ http://www.cerna-hora.cz/zima/ w sekcji •Ubytování szczegółową mapę z zakwaterowaniem znajdziecie: http://www.janskelaz...ske-lazne/mapa/ Będąc z dziećmi to polecam miejsca jak najbliżej gondoli (można szybko wrócić,przebrać,przewinąć i nakarmić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon Napisano 23 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 http://www.janskelaz.../accommodation/ http://www.cerna-hora.cz/zima/ w sekcji •Ubytování szczegółową mapę z zakwaterowaniem znajdziecie: http://www.janskelaz...ske-lazne/mapa/ Będąc z dziećmi to polecam miejsca jak najbliżej gondoli (można szybko wrócić,przebrać,przewinąć i nakarmić Dzięki. Dzieci to są w wieku 1, 4, 6, 9. O ile ten najstarszy to śmiga ze mną po czarnych bez problemu, to te 4, 6 dopiero zaczynają. Nigdy tam nie byłem ale patrząc na mapę to te maluchy będą pewnie jeździły na trasach 7, 8, i tam chyba będzie "baza wypadowa". My możemy się podciągnąć przy trasie 9 i przedostać się do krzesła i do głównych tras. Łatwo też wrócić z głównych tras pod te małe wyciągi nie odpinając nart, żeby się podmienić przy pilnowaniu dzieci czy na jakiś wspólny posiłek. Czy dobrze kombinuję, że trasy 7, 8 to będzie dobre miejsce dla dzieciaków? Są tam jakieś dodatkowe atrakcje dla maluchów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@rco Napisano 23 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Czy dobrze kombinuję, że trasy 7, 8 to będzie dobre miejsce dla dzieciaków? Są tam jakieś dodatkowe atrakcje dla maluchów? Dobrze kombinujesz Możesz także dzieci zabrać gondolą na samą górę na trasy 5 i 6 (b.wolny talerzyk dla początkujących), później można zjechać gondolą w dół, dla dzieci atrakcja sama w sobie. Świetną zabawą będzie trasa saneczkarska (sáòkaøska cesta) 3,5km (ale pod kontrolą rodzica, w najdłuższej części trasy można jechać bardzo szybko, i może być ciężko z odnalezieniem wszystkich dzieci dla 1-rocznego maluszka, zjazdu raczej nie polecam. pozdrawiam arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbekbear Napisano 30 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Szczerze mówiąc wg mnie te sanki właściwie nie nadają się dla dzieci Może trafiłem na ekstremalne warunki, ale trasa była niesamowicie szybka, zjazd dostarczył naprawdę niesamowitych emocji a tylne podeszwy butów mam od tego czasu pięknie spiłowane Nie wiem czy to dobry pomysł dla dzieci w wieku 4-6 lat. Proponuję najpierw skontrolować trasę i samemu ocenić (i uważać żeby dojechać na dół w całości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigart Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 http://www.cerna-hor...zd.php?lang=1#1 ktoś to może potwierdzić ? są 2 czerwone czynne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndreL Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 http://www.cerna-hor...zd.php?lang=1#1 ktoś to może potwierdzić ? są 2 czerwone czynne ? "Zahájení zimní sezóny v pátek 9.12. V provozu vleky Andìl, Sport 1, Sport 2. Na sjezdovkách 30-60cm snìhu, v¹e budeme upøesòovat. / Począwszy od sezonu zimowego piątek, 9.12 W pracy wyciągów Andel, Sport 1, Sport 2. Na stokach od 30 do 60 cm śniegu, wszystkie możemy podać." To z ich strony. To znaczy, że ruszają jutro w piątek 9.12.2011r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert10sz Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 http://www.cerna-hor...zd.php?lang=1#1 ktoś to może potwierdzić ? są 2 czerwone czynne ? Tutaj masz odpowiedż, te pogrubione będą czynne - http://flash.holiday...mapid=16&lang=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@rco Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Dzisiaj już większość tras w JŁ jest otwartych na mapce, uruchomione trasy zostały pogrubione pozdrawiam arek Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Na jutro mają być otwarte wszystkie główne trasy, łącznie z "pod kabinou". Krzesło i gondola. Niesamowite, chyba Janske rywalizują z Mlynem, kto wcześniej wszystko otworzy. Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niko130 Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Na 100% jestem 9oo- 12oo. Jesli ktoś będzie to proszę o kontakt. Będę z kolegą z lubuską rejestracją. Niok130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Nie orientujecie się czy za główny parking pod CH płaci się przy wjeździe czy na koniec? Bo nie zdążyłem kupić koron. A jutro przed 8.00 rano nie wiem czy dostane. zawsze się płaciło się przed wyjazdem, w maszynie stojącej koło schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi