nika_k Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Proszę bardzo: http://www.sunski.cz...eseniky/Ramzova może lepiej bedzie po Polsku http://www.sunski.cz...eseniky/Ramzova Użytkownik nika_k edytował ten post 30 grudzień 2009 - 16:01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Poprawa warunków śniegowych w tym rejonie powoduje, że wybieramy się w niedzielę w Jeseniki. Czy to będzie Ramzova czy CHS, zdecydujemy w sobotę. W tej chwili źle to nie wygląda, a ma jeszcze posypać, więc możliwe, że i na Cervenohorskim da się pośmigać http://www.ejeseniky.com/pocasi-snih http://www.jeseniky.net/pocasi.php Zdravim :-) A może kogoś spotkamy na miejscu ? Załączone miniatury Użytkownik o.tisk edytował ten post 02 styczeń 2010 - 00:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosmyk Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Silna - 6 osobowa - grupa bolesławiecka wybiera się w niedzielę w Jeseniki, na Ramzovą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Silna - 6 osobowa - grupa bolesławiecka wybiera się w niedzielę w Jeseniki, na Ramzovą Hocho rosną w siłę Hochkarowe zastępy, ale ja bym jeszcze do końca nie skreślał CHS. Was tam jeszcze chyba nie było, więc - gdyby co to i o tym miejscu na nasz wypad pomyślimy, co ? ;-) A co ważniejsze - fajniejsze i bardziej urozmaicone trasy od Ramzovej ... Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaka2020 Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Podłączam się do pytania. Mam zamiar się wybrać za tydzień (do tego czasu warunki się zmienią na pewno ,ale oby na lepsze). Na dzień dzisiejszy tak to wygląda Bugol: http://zima.holidayi...oc=6&cat=7&raw= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaka2020 Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 No tak, kamerki kamerkami, ale zawsze coś. Również czekam na opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaka2020 Napisano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Dziękujemy i wszystko już wiemy <hihi> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 03.01. - krótkie post factum dojazd - obligatoryjnie wyłącznie na oponach zimowych. Na drodze aż na samą Przełęcz Ramzowską leży zmarznięty lód przykryty brudnymi łachami śniegu (stan z rannego podjazdu - po południu już lepiej) Kto się na czymś "takim" zatrzyma - będzie miał duże kłopoty, by ruszyć ponownie pod górę stan śniegu i pogoda - rano genialna jazda na pusto po lekko zmrożonym sztruksie po całym areale. W miarę przybywania kolejnych fanów Seraka, robiło się ciaśniej na stoku, ale przez przegięć. Początkowo lekkie zachmurzenie z silnymi opadami śniegu - ustąpiło pod koniec dnia pięknemu słoneczku z czadowymi widokami na całą okolicę, a z samego szczytu genialne widoczki sfotografował Kosmyk, który pewnie będzie się chciał tym podzielić na forum. Koniec dnia obfitował w spore ilości odkrytego spod cienkiej warstwy śniegu lodu, więc ci z tępymi, bądź krótkimi nartami mieli całkiem spore problemy, by się utrzymać na nogach. Reszta bawiła się przednio :-) Nowa kanapa i jej walory - jest dwukrotnie szybsza od starego krzesła i ma dwukrotnie większą przepustowość - ergo w tym samym, czasie, co do tej pory może wjechać czterokrotnie wiecej narciarzy. Ten fakt powoduje, że czas podjazdu kanapą na Èernavę (2 km) skrócił się do 6 min. (zjazd 3-4 min) więc w godzinę można obrócić tam i powrót 6 razy ! Podsumowanie Nowa 4 os kanapa w tym miejscu powoduje, że skończyły się kolejki na Ramzovej. W porze największego "oblężenia" staliśmy 1-2 min :-) W pozostałych chwilach była jazda wyłącznie na okrętkę. Na Mraèną chodził non-stop orczyk bez żadnej kolejki. Nie chodził natomiast talerzyk na lewo od kanapy. Tradycyjnie zaś krzesło na sam szczyt chodziło o tzw. "ćwiartkach" pełnych godzin, zaś pan z jego obsługi zasługiwał na (piiii) ;-) Zdravim :-) Użytkownik o.tisk edytował ten post 04 styczeń 2010 - 10:45 literaki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfa74 Napisano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Witam Ostatnio na tym forum uzyskałam (ekspresowo) informację, dlatego też jeszcze raz korzystam z tej możliwości. Pytanie powinno paść na forum dotyczącym miejscowości Pøemyslov, ale tam widzę mały "ruch" na forum. Na tym forum sporo osób, które korzystają z wielu miejsc w Jesenikach, a my z mężem byliśmy tylko na Ramzovej i dlatego tam chcieliśmy znowu jechać. Przeraził mnie jednak opis tego co tam się teraz dzieje. Chcemy zabrać dwójkę dzieci (8 i 10 lat) po raz pierwszy na narty i skorzystać ze szkółki. Przeczytałam o Premyslov, zdecydowanie niższe ceny za naukę i wypożyczenie sprzętu (nie wiem dlaczego?). Może też mniejszy ruch? Do Ramzovej mamy niewiele ponad 80 km a do Premyslov i 17 więcej. Niby niewiele, ale czy warto? Ramzovą znamy, ale pamiętam tamten tłok... Sami z mężem też słabo jeździmy, więc jakieś zabójcze stoki nie wchodzą w grę, chcemy przeżyć... Jednak kiedy dzieci oddamy w ręce instruktora chcielibyśmy trochę pojeździć. Dzieciom musimy wypożyczyć sprzęt, więc w grę wchodzi też wypożyczalnia sprzętu. Bardzo proszę o radę gdzie nasza "zielona" czwórka może się w przyszłą sobotę wybrać. Z góry BARDZO dziękuję za każdą wskazówkę. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosmyk Napisano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 a z samego szczytu genialne widoczki sfotografował Kosmyk, który pewnie będzie się chciał tym podzielić na forum Fotki z tej czadowej niedzieli na Ramzowej dodałem właśnie do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania_narciarka Napisano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 03.01. - krótkie post factum stan śniegu i pogoda - rano genialna jazda na pusto po lekko zmrożonym sztruksie po całym areale. W miarę przybywania kolejnych fanów Seraka, robiło się ciaśniej na stoku, ale przez przegięć. Początkowo lekkie zachmurzenie z silnymi opadami śniegu - ustąpiło pod koniec dnia pięknemu słoneczku z czadowymi widokami na całą okolicę, a z samego szczytu genialne widoczki sfotografował Kosmyk, który pewnie będzie się chciał tym podzielić na forum. Koniec dnia obfitował w spore ilości odkrytego spod cienkiej warstwy śniegu lodu, więc ci z tępymi, bądź krótkimi nartami mieli całkiem spore problemy, by się utrzymać na nogach. Reszta bawiła się przednio :-) Nowa kanapa i jej walory - jest dwukrotnie szybsza od starego krzesła i ma dwukrotnie większą przepustowość - ergo w tym samym, czasie, co do tej pory może wjechać czterokrotnie wiecej narciarzy. Ten fakt powoduje, że czas podjazdu kanapą na Èernavę (2 km) skrócił się do 6 min. (zjazd 3-4 min) więc w godzinę można obrócić tam i powrót 6 razy ! Podsumowanie Nowa 4 os kanapa w tym miejscu powoduje, że skończyły się kolejki na Ramzovej. W porze największego "oblężenia" staliśmy 1-2 min :-) W pozostałych chwilach była jazda wyłącznie na okrętkę. Na Mraèną chodził non-stop orczyk bez żadnej kolejki. Nie chodził natomiast talerzyk na lewo od kanapy. Tradycyjnie zaś krzesło na sam szczyt chodziło o tzw. "ćwiartkach" pełnych godzin, zaś pan z jego obsługi zasługiwał na (piiii) ;-) Zdravim :-) Brzmi swietnie! Byle do soboty!!! :D:D:rolleyes::rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaka2020 Napisano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Dokładnie, byle do soboty - też jadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania_narciarka Napisano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Po pięknej, stylowej jeździe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanka1 Napisano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 A ja będę wyprzedzać od dołu, już wiem jak:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Również będę w sobotę. Jak Was rozpoznać? ;D Hankę ... po błękitnych okularach :-D PS A na poważnie - Haniu wiecie już, gdzie śpicie ? Zdravim :-) Użytkownik o.tisk edytował ten post 04 styczeń 2010 - 23:56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanka1 Napisano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Hankę ... po błękitnych okularach :-D PS A na poważnie - Haniu wiecie już, gdzie śpicie ? Zdravim :-) ...błękitne - to były koło ratunkowe od Zbyszka;) ps. odnosząc się do avataru trafiłeś w dziesiątkę, na ostatnim wyjeździe, jak sie okazało, że zgubiłam gogle, Zbyszek poratował mnie błękitnymi Uvexami Użytkownik hanka1 edytował ten post 05 styczeń 2010 - 08:26 suplement ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaka2020 Napisano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Po pięknej, stylowej jeździe Dokładnie, tak samo chciałam odpisać Na pewno nas rozpoznacie Aoox , a Ciebie jak rozpoznać? Użytkownik kaka2020 edytował ten post 05 styczeń 2010 - 13:50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaka2020 Napisano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Był ktoś może w tygodniu? Jak warunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Był ktoś może w tygodniu? Jak warunki? Spójrz za okno u siebie w domu, to będziesz miał odpowiedź. Atak zimy w całej Europie, nawet u Angoli A na Ramzovej ... tłumy, że hej Zdravim :-) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaka2020 Napisano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Spójrz za okno u siebie w domu, to będziesz miał odpowiedź. Atak zimy w całej Europie, nawet u Angoli A na Ramzovej ... tłumy, że hej Zdravim :-) Tam takie jedno sprostowanie będę miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Tam takie jedno sprostowanie będę miała ... ma się nieuzupełniony - zupełnie - profil. A mi najbliżej z Twoim nickiem do pewnego słynnego piłkarza, który ma coś miedzy nogami, czego prawdopodobnie mieć nie powinnaś :-)) Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaka2020 Napisano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Nie powinnam? (to znaczy , że mogę?) No mam jeszcze nie uzupełniony. A nick powstał jakoś od imienia - Kasia. Nie wiem... jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Będę na sernaku od 17.01 do 22.01 w Penzion MAX, jakby ktoś jechał w tym terminie to dać znać, chętnie się spotkam . Oprócz tego, że będziesz mieszkać u Bonery w pensionie Max (wcale nie na ©eráku), to jak Cię ludkowie mają rozpoznać, skoro jesteś klasycznym, forumowym nołnejmem ? Po czapce, czy po szaliku ? Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaka2020 Napisano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 ja zamierzam wersją pociągową, na szczęście w weekendy jeszcze jeżdżą;-) zatem do zobaczenia:) kla do zobaczenia :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaka2020 Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 I jak było dzisiaj na Ramzowej? Miałam dzisiaj być w Ramzowej, ale ostatecznie "wylądowaliśmy" w Miroslavie. Było bardzo fajnie. Warunki okej, pogoda świetna - słoneczko, ludzi dość dużo się zrobiło ok. 11-12 , ale kolejki do wyciągów nie były prawie odczuwalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi