krzysiek358 Napisano 2 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 U nas też się dzieje! Mimo tak tragicznych zim. Patrz Zieleniec, Dzikowiec i "Świeradowska gondola". Gdyby tak co roku to może za 10 lat byśmy ich dogonili... No i żeby jeszcze śnieg chciał padać... a co się w Dzikowcu dzieje??? bo to bardzo blisko mnie a ja nic o tym nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 2 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 [quote name='nika_k'] a tu w samych Jesenikach co roku pare nowych wyciagów. QUOTE] Serwus :-) Więc wyobraź sobie Monia, że jutro wrzucę info ze zdjęciami o ... kolejnym krześle zbudowanym od podstaw w NOWYM miejscu ... Naturalnie u nas, w Jesenikach Zdravim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiespol Napisano 2 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 No brakowało tego wyciągu w Ramzovej.Mam nadzieje ze poszerza tez trase zjazdowa.Moze byc calkiem przyzwoicie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nika_k Napisano 2 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Serwus :-) Więc wyobraź sobie Monia, że jutro wrzucę info ze zdjęciami o ... kolejnym krześle zbudowanym od podstaw w NOWYM miejscu ... Naturalnie u nas, w Jesenikach Już się nie mogę doczekać Uwielbiam czytać Twoje optymistyczne wiadomości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realv Napisano 3 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 o.tisk, ja już dokształciłem się przy okazji poszukiwań za Ramzovą, więc chyba wiem o czym piszesz.. jakbyś mógł, to podaj też linka do Google Maps, w którym miejscu dokładnie będzie ten nowy areal - bo miałem problemy ze zlokalizowaniem Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.Maciek Napisano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Hey. To jest mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich forumowiczów Byłem na Ramzovej 3 stycznia 2009. Ludzi dużo, trasy oblodzone, ale nie ma co wybrzydzać . Jak wyjeżdżałem to zaczął mocno sypać śnieg, w ostatnich dniach też trochę padało więc warunki powinny się poprawić. Nowy wyciąg (4-os krzesełko) rusza pod koniec stycznia / początek lutego. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realv Napisano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Nie wiem jak w tym sezonie i narty, ale w zeszłym roku snowboard i buty do niego w wypożyczalni przy kolei były w tragicznym stanie. Jedyne, co przemawiało za tą wypożyczalnią, to cena. Info z dzisiaj - sobota, 10 stycznia 2008. Trasa Cernava - Ramzova (czyli podwójne krzesło) sam lód - pod sam koniec dopiero sensowne warunki. Troszkę lepiej orczyk z Cernavy na Marcną, ale też bez rewelacji. Dużo ludzi, spore kolejki na krzesło, dopiero pod koniec dnia więcej luzu. Nadal trwają testy nowej kanapy, ale od strony budowlanej daleko do końca - tak oceniam na oko Ponieważ jestem początkujący nadal, odpuściłem sobie kanapę po kilku razach i korzystałem z talerzyka na dole - fajne warunki, znośna kolejka. Ceny karnetów punktowych, bo padały o to pytania i sam o to podpytywałem (nie wszystko zapamiętałem): 550kc - 36pkt 1000kc - 72pk ceny przejazdów - krzesełka 4pkt, orczyki 2pkt Karnet pkt jest kartą zbliżeniową - kaucja 100kc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nika_k Napisano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Info z dzisiaj - sobota, 10 stycznia 2008. Podróż w czasie? czy może przespałeś Nowy Rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realv Napisano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Oczywiście 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordic78 Napisano 4 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Hej.Na 4 gzodziny karnet kosztuje 380 koron. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.Maciek Napisano 8 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Czy ktoś wie jak teraz wyglądają warunki na Ramzovej? Warto się wybrać? Jak wygląda najmniejsza trasa? Da się na niej w ogóle jeździć? Jak dłuższe trasy?Hey. Śmigałem na Ramzovej w sobotę. Po drodze jak jechałem to w Jeseniku było około +10*C. Na Ramzovej chłodniej, na dolnej stacji dwuosobowego krzesełka wszystko płynie. Mały talerzyk jest nieczynny. Wyżej całkiem znośnie. Orczyk oraz pojedyncze krzesełko nie chodzą - strasznie wiało, zamieć śnieżna. Czynny talerzyk przy czarnej trasie(kiepsko przygotowana). Natomiast główna trasa w dobrym stanie. Na górze śnieg tępy ale bez błota i innych tego typów atrakcji. Bez przetarć, znośnie przygotowana. Dodatkowym plusem był całkowity brak narciarzy. Podjeżdżało się do brami, 7-10 osób i hop na krzesełko. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realv Napisano 1 Marca 2009 Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Przetestował ktoś nową kolejkę już? Chętnie usłyszę wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 30 Marca 2009 Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Jeśli nie ma żadnych przekłamań w tej informacji na ich stronie, to ubiegła niedziela była ostatnim dniem funkcjonowania tego areału ... http://www.holidayin...g=4&loc=6&cat=7 Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 5 Października 2009 Udostępnij Napisano 5 Października 2009 witam Czy ktoś się orientuje czy w tym roku jakiś lokal w okolicy Ramzowej będzie organizował sylwestra. Wszystkie pensiony i hotele w okolicy, jak co roku robią imprezy sylwestrowe, ale wyłącznie w połączeniu z wykupieniem tygodniowego pobytu. Tak im się po prostu bardziej opłaca. Ale czy coś znajdziesz wolnego jeszcze ... ? http://www.jeseniky....aresedlo/pl.htm http://ramzova.cz/ http://ramzova.net/ Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nika_k Napisano 5 Października 2009 Udostępnij Napisano 5 Października 2009 codziennie nowy post. Czyżby zima się zbliżała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 6 Października 2009 Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Według strony http://www.lanove-drahy.cz/?page=proj na kolejny (nie ten niestety ;-)) sezon 2010/2011 możemy oczekiwać demontażu starego krzesła z Ramzovej na Cernavę i nowej jego lokalizacji, czyli zamiany wolnego pojedyczego krzesła z Cernavy na Serak na dwuosobowe krzesło funkcjonujące do tej pory na dole. Dolną część areału będzie obsługiwać - jak do tej pory - 4-os kanapa, oraz jakaś nowa, niewymieniona w szczegółach lokalizacji kolejka krzesełkowa ... Zdravim :-) Użytkownik o.tisk edytował ten post 07 październik 2009 - 07:07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 6 Października 2009 Udostępnij Napisano 6 Października 2009 czy są jakieś informacje o darmowym pociągu dla uczniów/studentów? w ubiegłym sezonie przyjemnie się z PKP korzystało Darmowy, jak co roku będzie śmigał - przynajmniej raz - z Opola na Ramzovą w czasie ferii zimowych. Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skifanka7 Napisano 7 Października 2009 Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Witam, Od lat często zaglądam do Ramzovej i za każdym razem po staniu w tłocznych kolejkach obiecuję sobie zjazdy po drugiej stronie przełęczy. Z perspektywy Seraka wygląda na mniej zatłoczoną. Czy rzeczywiście jest to dobra alternatywa dla Cernavy? Był ktoś z forum po drugiej stronie? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 7 Października 2009 Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Był ktoś z forum po drugiej stronie? Pozdr. Stare, rachityczne i krótkie talerzyki, mało śniegu, który i tak szybko na tamtej stronie topnieje. Jak już - to śmigaj do położonego trochę głębiej w kotlince - Petrikova. Nie zawiedziesz się ;-) Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skifanka7 Napisano 7 Października 2009 Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Jak już - to śmigaj do położonego trochę głębiej w kotlince - Petrikova. Ano tam jeszcze nie zaglądałam, (poza letnio-jesiennymi spacerkami na Paprsek)- w porównaniu np. do Ski Premyslav, które w poprzednim sezonie poznałam -to gdzie jest lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 7 Października 2009 Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Ano tam jeszcze nie zaglądałam, (poza letnio-jesiennymi spacerkami na Paprsek)- w porównaniu np. do Ski Premyslav, które w poprzednim sezonie poznałam -to gdzie jest lepiej? To jest naturalnie moja subiektywna opinia. Zdecydowanie lepszy jest Petrikov. Północne, zacienione lasami trasy długo utrzymują śnieg (nawet do końca kwietnia), a ilość tras zjazdowych (głównie krótkie 700-900 m. ale za to przewaga czerwonych i czarnych) powoduje, że są tutaj zawsze mniejsze kolejki niż na Ramzovej. Tu jest po prostu miejsce dla jeżdżących ciut lepiej, choć - naturalnie - bez przesady ;-)) http://www.ski-petri...l-petrikov.html http://www.kaste.cz/vlekasjezdovky.htm Zdravim :-) ps No i infrastruktura gastronomiczno-noclegowa o niebo lepsza ... ps II i jakaś staroć nt. http://www.skiforum....hlight=Petrikov Użytkownik o.tisk edytował ten post 07 październik 2009 - 12:19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 16 Października 2009 Udostępnij Napisano 16 Października 2009 http://www.skiforum....3063#post233063 To tak tytułem, aby ktoś nie przeoczył ... Bo tego ... najstarsi górale nie pamiętają :-D Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 19 Października 2009 Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Jeśli nie będzie jakiegoś dramatycznego załamania pogdy, to Czesi przewidują, że - wzorem ubiegłego weekendu - i w przyszłym skiareal w Ramzovej będzie czynny - > http://www.holidayin...g=4&loc=6&cat=7 Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nika_k Napisano 19 Października 2009 Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Ja dopiero za 2 tygodnie mogłabym wyskoczyć Ciekawe jak dlugo sie ten śnieżek utrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 7 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Drodzy koledzy i koleżanki, niech mnie ktoś oświeci co jest grane z tą Ramzovą. Ich strona www.bonera.cz w ogóle nie widzi tego nowego wyciagu, na stronie www.holidayinfo.cz wyciąg widoczny tylko na mapie i nie ma nigdy informacji czy chodzi. Czy oni juz zakonczyli tą inwestycje i dlaczego kompletnie sie nia nie chwala. To co jest na kamerce to właśnie nowa 4-os kanapa z Ramzovej na Cernavę ... http://www.holidayin...oc=6&cat=7&raw= Chodzi w tej chwili podwójne krzesło na Cernavę i pojedyncze na Serak, ale dla turystów pieszych - na nartki trzeba będzie trochę poczekać ... Pozostałe info masz na stronce Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi