Marcos73 Napisano 19 Maja 2023 Udostępnij Napisano 19 Maja 2023 6 minut temu, .Beata. napisał: Marcosie, to bardzo dobra pomysła jest. W takim razie jest mi obojętne którą stroną będę znoszona…a i przekąsek robić nie będę…?cudooownie 😁 Beatko, kierowca już jest, jeszcze tylko jakiś napęd by się przydał ...... pozdrawiam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 19 Maja 2023 Udostępnij Napisano 19 Maja 2023 21 godzin temu, Lexi napisał: Becia nie bój nic..zaopiekujemy ... Jak dla mojej osoby to ja temu Adamu w ciemno wierze... zara poleciałem narty smarować ...hmmm koniec czerwca - zabiere jedne szerokie i jedne wonskje.... 🙂 Maro, ale narty się od spodu ino smaruje, a żeś z pośpiechu Kastle nie rozkleił. Ja wiem, że się może pomylić, bo wszystko czarne... Jeszcze muszę babę zapytać czy pojedzie. Bo ja na pewno grupa rowerowa bardziej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 19 Maja 2023 Udostępnij Napisano 19 Maja 2023 11 minut temu, Chertan napisał: Maro, ale narty się od spodu ino smaruje, a żeś z pośpiechu Kastle nie rozkleił. Ja wiem, że się może pomylić, bo wszystko czarne... To tera mje stryjenka oczy otworzyła!!! 11 minut temu, Chertan napisał: Jeszcze muszę babę zapytać czy pojedzie. Bo ja na pewno grupa rowerowa bardziej. Pewnie że Ją namów.. jak nie jezdzi to pójdzie z nami na kierpcach..fajne okolice Adam wybrał. 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Maja 2023 Udostępnij Napisano 19 Maja 2023 5 godzin temu, Adam ..DUCH napisał: Więc jak się cykliści wykrystalizują to się coś dla nich ułoży. Ja biorę pod uwagę, łatwość/wrażenia/dzieci/siły na wieczór/. Ja w trakowaniu rowerowym nie siedzę - się dogadacie Mogę pomóc. Co prawda podjazdy (a tych tam sporo) już nie na moje siły ale okolica dość szczegółowo objezdzona. Można znaleźć coś dla dzieci i wycinaków też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 19 Maja 2023 Udostępnij Napisano 19 Maja 2023 W dniu 18.05.2023 o 14:26, Adam ..DUCH napisał: A co byście drogie koleżanki i koledzy powiedzieli na letnią edycję "SF zabawa na całego". Namówiony przez jednego z Naszych kolegów wrzucam ten temat w celu rozważenia. Spotkanie rowerowo - wędrówkowe. Kwatera u Fiedora w Zgodzie, termin: ostatni lub przed ostatni weekend czerwca. Kolarze robią swoje tu się nie wtryniam a piechurom proponuję Wąwóz Diery z opcjonalnym zdobyciem Małego lub Wielkiego Rozsutca lub Góry Sulowskie z naciskiem na to drugie a na zakończenie soboty integracja. W nd może będzie czynny już Ski Park Rajcza więc grasski??. Jeżeli pogoda będzie do dupy to cugiem jedziemy do Żywca i robimy muzeum Browar i pałac Habsburgów??? Adaś Ja mogę w pierwszy lub drugi weekend czerwca, później mam 2 wesela pod rząd, a początek lipca jak przeżyję to z Żoną chcemy gdzieś w końcu sami wyskoczyć, bo syn jedzie na obóz, a jak nie przeżyję - to zapraszam wszystkich na stypę, ale raczej to Was nie powiadomię😉 pozdrawiam ps. Za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby z góry dziękuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 19 Maja 2023 Udostępnij Napisano 19 Maja 2023 5 godzin temu, mig napisał: Mogę pomóc. Co prawda podjazdy (a tych tam sporo) już nie na moje siły ale okolica dość szczegółowo objezdzona. Można znaleźć coś dla dzieci i wycinaków też. Są tam jakieś ciekawe trasy? Na trailforksie to rowerowa pustynia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Maja 2023 Udostępnij Napisano 20 Maja 2023 6 godzin temu, Spiochu napisał: Są tam jakieś ciekawe trasy? Na trailforksie to rowerowa pustynia. Cześć No jak tak to nie jadziemy. Pozdro 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Maja 2023 Udostępnij Napisano 20 Maja 2023 No tak... bez gpx swiat nie istnieje.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 20 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2023 8 godzin temu, Spiochu napisał: Są tam jakieś ciekawe trasy? Na trailforksie to rowerowa pustynia. Ile ma być km???? Asfalt czy teren.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 20 Maja 2023 Udostępnij Napisano 20 Maja 2023 8 godzin temu, Spiochu napisał: Są tam jakieś ciekawe trasy? Na trailforksie to rowerowa pustynia. Nie znam się ale... jakieś oznaczenia rowerków widać, przewyższenie też jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 20 Maja 2023 Udostępnij Napisano 20 Maja 2023 9 godzin temu, Spiochu napisał: Są tam jakieś ciekawe trasy? Na trailforksie to rowerowa pustynia. Piotrek Bo nie rozumiesz idei spotkania. Rowery są przy okazji. Kiedyś miałem awarię pądu w firmie, zadzwoniłem do Taurona, ale babka z Warszawy powiedziała mi że to niemożliwe, bo ona w komputerze widzi że wszystko w porządku 😉 pozdrawiam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 20 Maja 2023 Udostępnij Napisano 20 Maja 2023 Godzinę temu, Marcos73 napisał: ale babka z Warszawy powiedziała mi .."bo to zła kobieta była".. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 20 Maja 2023 Udostępnij Napisano 20 Maja 2023 3 godziny temu, mig napisał: No tak... bez gpx swiat nie istnieje.. Pisales ze znasz lokalne trasy to podaj jakis przyklad bo w necie nie ma. Ja nie jestem jeszcze na takim poziomie zeby wbic sie na dowolny szlak pieszy a potem zjechac stroma scianka czy po telewizorach. Szukam jakis latwych singli, przygotowanych lub naturalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 20 Maja 2023 Udostępnij Napisano 20 Maja 2023 3 godziny temu, Adam ..DUCH napisał: Ile ma być km???? Asfalt czy teren.?? Po asfalcie to sie jezdzi samochodem 🙂 A ile km to mniej wazne byle byla ciekawa trasa po singlach i nie jakis hardcore na zjazdach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 20 Maja 2023 Udostępnij Napisano 20 Maja 2023 3 godziny temu, star napisał: Nie znam się ale... jakieś oznaczenia rowerków widać, przewyższenie też jest. Ale Zwardonia nie widac:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 20 Maja 2023 Udostępnij Napisano 20 Maja 2023 A nie wystarczy rundka do Lewiatana…? np po „picie”? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Maja 2023 Udostępnij Napisano 20 Maja 2023 2 godziny temu, Spiochu napisał: Pisales ze znasz lokalne trasy to podaj jakis przyklad bo w necie nie ma. Ja nie jestem jeszcze na takim poziomie zeby wbic sie na dowolny szlak pieszy a potem zjechac stroma scianka czy po telewizorach. Szukam jakis latwych singli, przygotowanych lub naturalnych. MOzliwosci jest w nadmiarze. Spróbuj od PKP Cerne u Cadcy podjechac do Hrcawy.. i trojstyku - fajny szlak terenowy tyle że 300m pod górę ( w pionie) cześć korytem potoku. Poten granią w kierunku Girowej i Przełęczy jablonkowskiej ( wersja hard), trawesem szutrowym na północnym zboczu Girowej w kierunku Jablonkowa( wersja soft), lub wąskim asfaltem w kierunku granicy ( ten asfalt tylko na mapie jest łatwy, a samochody tam jeżdżą 2 dziennie). Powrót tradycyjnie przez Behenec Laliki, lub Słowacją od strony Oszczadnicy. Jak wrócę z weeku to wystukam gpx... 😉 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Maja 2023 Udostępnij Napisano 20 Maja 2023 (edytowane) 46 minut temu, .Beata. napisał: A nie wystarczy rundka do Lewiatana…? np po „picie”? Ototo..... samochodem.... A rower? .hm... że Zwardonia do Żywca jest przeważnie z gorki Na miejscu jest co robić przez kja godzin. Jakiś pociąg na powrót... hm... chyba że ktoś musi się męczyć. ... 😉 Edytowane 20 Maja 2023 przez mig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 20 Maja 2023 Udostępnij Napisano 20 Maja 2023 Bierze się komoot albo mapy.cz, daje początek trasy i rysuje kółeczko. Zajmuje to kilka minut i żadne trailforks nie są potrzebne. Ogarniemy bez trudu. Ja pierwsze dwa weekendy czerwca nie mogę. Nurkowanie czeka w Egiptach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 20 Maja 2023 Udostępnij Napisano 20 Maja 2023 35 minut temu, mig napisał: MOzliwosci jest w nadmiarze. Spróbuj od PKP Cerne u Cadcy podjechac do Hrcawy.. i trojstyku - fajny szlak terenowy tyle że 300m pod górę ( w pionie) cześć korytem potoku. Poten granią w kierunku Girowej i Przełęczy jablonkowskiej ( wersja hard), trawesem szutrowym na północnym zboczu Girowej w kierunku Jablonkowa( wersja soft), lub wąskim asfaltem w kierunku granicy ( ten asfalt tylko na mapie jest łatwy, a samochody tam jeżdżą 2 dziennie). Powrót tradycyjnie przez Behenec Laliki, lub Słowacją od strony Oszczadnicy. Jak wrócę z weeku to wystukam gpx... 😉 Dzięki. Gpx nie potrzebny i tak nie używam, ale jakbyś mógł to zaznaczy na jakieś mapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 20 Maja 2023 Udostępnij Napisano 20 Maja 2023 27 minut temu, Chertan napisał: Bierze się komoot albo mapy.cz, daje początek trasy i rysuje kółeczko. Zajmuje to kilka minut i żadne trailforks nie są potrzebne. Ogarniemy bez trudu. Ja pierwsze dwa weekendy czerwca nie mogę. Nurkowanie czeka w Egiptach Używam mapy.cz, ale skąd wiadomo czy to będzie gładka ścieżka dla rodzin z dzićmi czy łomotanie po duzych głazach? Dłuższe ścianki to jeszcze da się ogarnąć po poziomicach. Trailforks jest o tyle dobry, że tam podana jest trudność trasy. A pętli nie rysuje. Po prostu patrzę na mapę, gdzie jest trasa i staram się tak jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 20 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2023 Jeżeli w pt na wieczór frekwencja dopisze to trasy rowerowe się znajdą bo jest ich w bród. Termin kochani termin. Na ten moment biorąc pod uwagę Marka wychodzi 2 weekend czerwca. Jeżeli pomijamy Marka (tego bym chciał uniknąć) to 3 weekend czerwca????. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Maja 2023 Udostępnij Napisano 20 Maja 2023 Do 4/06 będę na Jezioraku, reszta czerwca wolna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 20 Maja 2023 Udostępnij Napisano 20 Maja 2023 .. a teraz siatkówka.. uczta 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 20 Maja 2023 Udostępnij Napisano 20 Maja 2023 5 godzin temu, Chertan napisał: Bierze się komoot albo mapy.cz, daje początek trasy i rysuje kółeczko. Zajmuje to kilka minut i żadne trailforks nie są potrzebne. Ogarniemy bez trudu. Ja pierwsze dwa weekendy czerwca nie mogę. Nurkowanie czeka w Egiptach I Ty Brutusie przeciwko mnie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi