juice Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Był ktoś ostatnio. Zaciekawił mnie ten ośrodek i niedługo się tam wybiorę. Są szansę żeby kręcili do maja? Nie ma. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... juice Napisano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Nie ma. Pozdrawiam, Ricky dzisiaj. Śniegowo bdb; kolejkowo bdb; pogodowo db -; cenowo bdb; Ogólne i subiektywne wrażenia zimowe - celująco. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... juice Napisano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Jechałeś z Wrocławia? Jeśli tak to którą drogą? Jak warunki? Z okolic Nowej Rudy. Do Dusznik, przez Duszniki cześć senatoryjna na Zieleniec, na Mostowice, na Czechy, w lewo, w prawo na Ricky - google maps, było biało, śniegowo i ślisko, wszak zima, ale przejezdnie. Teraz dopadało trochę śniegu, także nie wiem, bo tym skrótem nie odśnieżają, a bez 4x4 już się kiedyś zakopałem jak było śniegu na pół koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Z okolic Nowej Rudy. Do Dusznik, przez Duszniki cześć senatoryjna na Zieleniec, na Mostowice, na Czechy, w lewo, w prawo na Ricky - google maps, było biało, śniegowo i ślisko, wszak zima, ale przejezdnie. Teraz dopadało trochę śniegu, także nie wiem, bo tym skrótem nie odśnieżają, a bez 4x4 już się kiedyś zakopałem jak było śniegu na pół koła. Uzupełniając - dzisiaj byłem z drugiej strony Orlickich w Destne. Załóżmy, że opad sniegu i warunki drogowe podobne, szczególnie za Kotłem i za Olesnicami do Destne jak skrótem na Ricky to jest biało i ślisko i w miarę równo bez nawałów śniegu. Ot jak w normalnej zimie do jazdy po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... JackW Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Dla kronikarskiego obowiązku opiszę krótko swoje dzisiejsze wrażenia z zamknięcia sezonu Byłem na miejscu o 8:30, karnet do 12 kosztował 180 koron, dość ciepło (ale nie gorąco, dopiero koło 12 było tak mocno ciepło), trasy raczej od początku wolne, na początku w cieniu był beton, na którym można było nabrać prędkości, a potem jazda na krawędziach, żeby jej nie wytracać, muld nie było, podłoże się trzymało, tylko stawało się z czasem coraz wolniejsze, ludzi nie tak mało jakbym się spodziewał, ale przeważnie na trasie mijało się raptem kilka osób. Zjazdów zaliczyłem 17, 10x czarna, 5x czerwona, 2x niebieska i to też oddaje warunki na poszczególnych trasach Droga tam przez Spaloną - Mostowice, powrót przez Bartosovice - Różankę, w obie strony bez przygód, panuje już totalna wiosna, więc ciężko by im było pociągnąć jeszcze tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... JackW Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Dzisiaj na stoku o 8:30, na parkingu małe zaskoczenie bo pełno... ale, że wszystko rozkłada się na trzy trasy to na stokach luzy, kolejka do krzesła maksymalnie do bramek, poma była nieczynna. Dużo miejscowych przyjechało na 8 i kupiło karnety na 2h, po 10 już zupełnie pusto, dużo osób wybrało też opalanie i piwko, dlatego jazda na okrągło. Warunki bardzo fajne jak na dzisiejszą pogodę. Rano było twardo i szybko, ale słońce mocno operuje i potem była jazda w "slow motion", ale do końca było równo, tylko mokro tam gdzie cień pod samym lasem to beton, ale potem już wszystko puściło. Do 12 zaliczyłem 18 zjazdów: 6x czarna, 6x czerwona, 6x niebieska. Mają działać do soboty 6 kwietnia, jak ktoś się zbierze, żeby być na 8 to warto Mała niespodzianka w drodze tam, jechałem przez Spaloną i droga Orlicke Zahori - Ricky jest zamknięta w remoncie, spooory objazd przez Bartosovice, dlatego lepiej już z Wrocławia kierować się na Długopole, Różankę, Niemojów, Bartosovice Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Czechy Czechy - Øíèky
juice Napisano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Nie ma. Pozdrawiam, Ricky dzisiaj. Śniegowo bdb; kolejkowo bdb; pogodowo db -; cenowo bdb; Ogólne i subiektywne wrażenia zimowe - celująco. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... juice Napisano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Jechałeś z Wrocławia? Jeśli tak to którą drogą? Jak warunki? Z okolic Nowej Rudy. Do Dusznik, przez Duszniki cześć senatoryjna na Zieleniec, na Mostowice, na Czechy, w lewo, w prawo na Ricky - google maps, było biało, śniegowo i ślisko, wszak zima, ale przejezdnie. Teraz dopadało trochę śniegu, także nie wiem, bo tym skrótem nie odśnieżają, a bez 4x4 już się kiedyś zakopałem jak było śniegu na pół koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Z okolic Nowej Rudy. Do Dusznik, przez Duszniki cześć senatoryjna na Zieleniec, na Mostowice, na Czechy, w lewo, w prawo na Ricky - google maps, było biało, śniegowo i ślisko, wszak zima, ale przejezdnie. Teraz dopadało trochę śniegu, także nie wiem, bo tym skrótem nie odśnieżają, a bez 4x4 już się kiedyś zakopałem jak było śniegu na pół koła. Uzupełniając - dzisiaj byłem z drugiej strony Orlickich w Destne. Załóżmy, że opad sniegu i warunki drogowe podobne, szczególnie za Kotłem i za Olesnicami do Destne jak skrótem na Ricky to jest biało i ślisko i w miarę równo bez nawałów śniegu. Ot jak w normalnej zimie do jazdy po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... JackW Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Dla kronikarskiego obowiązku opiszę krótko swoje dzisiejsze wrażenia z zamknięcia sezonu Byłem na miejscu o 8:30, karnet do 12 kosztował 180 koron, dość ciepło (ale nie gorąco, dopiero koło 12 było tak mocno ciepło), trasy raczej od początku wolne, na początku w cieniu był beton, na którym można było nabrać prędkości, a potem jazda na krawędziach, żeby jej nie wytracać, muld nie było, podłoże się trzymało, tylko stawało się z czasem coraz wolniejsze, ludzi nie tak mało jakbym się spodziewał, ale przeważnie na trasie mijało się raptem kilka osób. Zjazdów zaliczyłem 17, 10x czarna, 5x czerwona, 2x niebieska i to też oddaje warunki na poszczególnych trasach Droga tam przez Spaloną - Mostowice, powrót przez Bartosovice - Różankę, w obie strony bez przygód, panuje już totalna wiosna, więc ciężko by im było pociągnąć jeszcze tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... JackW Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Dzisiaj na stoku o 8:30, na parkingu małe zaskoczenie bo pełno... ale, że wszystko rozkłada się na trzy trasy to na stokach luzy, kolejka do krzesła maksymalnie do bramek, poma była nieczynna. Dużo miejscowych przyjechało na 8 i kupiło karnety na 2h, po 10 już zupełnie pusto, dużo osób wybrało też opalanie i piwko, dlatego jazda na okrągło. Warunki bardzo fajne jak na dzisiejszą pogodę. Rano było twardo i szybko, ale słońce mocno operuje i potem była jazda w "slow motion", ale do końca było równo, tylko mokro tam gdzie cień pod samym lasem to beton, ale potem już wszystko puściło. Do 12 zaliczyłem 18 zjazdów: 6x czarna, 6x czerwona, 6x niebieska. Mają działać do soboty 6 kwietnia, jak ktoś się zbierze, żeby być na 8 to warto Mała niespodzianka w drodze tam, jechałem przez Spaloną i droga Orlicke Zahori - Ricky jest zamknięta w remoncie, spooory objazd przez Bartosovice, dlatego lepiej już z Wrocławia kierować się na Długopole, Różankę, Niemojów, Bartosovice Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Czechy Czechy - Øíèky
juice Napisano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Jechałeś z Wrocławia? Jeśli tak to którą drogą? Jak warunki? Z okolic Nowej Rudy. Do Dusznik, przez Duszniki cześć senatoryjna na Zieleniec, na Mostowice, na Czechy, w lewo, w prawo na Ricky - google maps, było biało, śniegowo i ślisko, wszak zima, ale przejezdnie. Teraz dopadało trochę śniegu, także nie wiem, bo tym skrótem nie odśnieżają, a bez 4x4 już się kiedyś zakopałem jak było śniegu na pół koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Z okolic Nowej Rudy. Do Dusznik, przez Duszniki cześć senatoryjna na Zieleniec, na Mostowice, na Czechy, w lewo, w prawo na Ricky - google maps, było biało, śniegowo i ślisko, wszak zima, ale przejezdnie. Teraz dopadało trochę śniegu, także nie wiem, bo tym skrótem nie odśnieżają, a bez 4x4 już się kiedyś zakopałem jak było śniegu na pół koła. Uzupełniając - dzisiaj byłem z drugiej strony Orlickich w Destne. Załóżmy, że opad sniegu i warunki drogowe podobne, szczególnie za Kotłem i za Olesnicami do Destne jak skrótem na Ricky to jest biało i ślisko i w miarę równo bez nawałów śniegu. Ot jak w normalnej zimie do jazdy po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... JackW Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Dla kronikarskiego obowiązku opiszę krótko swoje dzisiejsze wrażenia z zamknięcia sezonu Byłem na miejscu o 8:30, karnet do 12 kosztował 180 koron, dość ciepło (ale nie gorąco, dopiero koło 12 było tak mocno ciepło), trasy raczej od początku wolne, na początku w cieniu był beton, na którym można było nabrać prędkości, a potem jazda na krawędziach, żeby jej nie wytracać, muld nie było, podłoże się trzymało, tylko stawało się z czasem coraz wolniejsze, ludzi nie tak mało jakbym się spodziewał, ale przeważnie na trasie mijało się raptem kilka osób. Zjazdów zaliczyłem 17, 10x czarna, 5x czerwona, 2x niebieska i to też oddaje warunki na poszczególnych trasach Droga tam przez Spaloną - Mostowice, powrót przez Bartosovice - Różankę, w obie strony bez przygód, panuje już totalna wiosna, więc ciężko by im było pociągnąć jeszcze tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... JackW Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Dzisiaj na stoku o 8:30, na parkingu małe zaskoczenie bo pełno... ale, że wszystko rozkłada się na trzy trasy to na stokach luzy, kolejka do krzesła maksymalnie do bramek, poma była nieczynna. Dużo miejscowych przyjechało na 8 i kupiło karnety na 2h, po 10 już zupełnie pusto, dużo osób wybrało też opalanie i piwko, dlatego jazda na okrągło. Warunki bardzo fajne jak na dzisiejszą pogodę. Rano było twardo i szybko, ale słońce mocno operuje i potem była jazda w "slow motion", ale do końca było równo, tylko mokro tam gdzie cień pod samym lasem to beton, ale potem już wszystko puściło. Do 12 zaliczyłem 18 zjazdów: 6x czarna, 6x czerwona, 6x niebieska. Mają działać do soboty 6 kwietnia, jak ktoś się zbierze, żeby być na 8 to warto Mała niespodzianka w drodze tam, jechałem przez Spaloną i droga Orlicke Zahori - Ricky jest zamknięta w remoncie, spooory objazd przez Bartosovice, dlatego lepiej już z Wrocławia kierować się na Długopole, Różankę, Niemojów, Bartosovice Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
juice Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Z okolic Nowej Rudy. Do Dusznik, przez Duszniki cześć senatoryjna na Zieleniec, na Mostowice, na Czechy, w lewo, w prawo na Ricky - google maps, było biało, śniegowo i ślisko, wszak zima, ale przejezdnie. Teraz dopadało trochę śniegu, także nie wiem, bo tym skrótem nie odśnieżają, a bez 4x4 już się kiedyś zakopałem jak było śniegu na pół koła. Uzupełniając - dzisiaj byłem z drugiej strony Orlickich w Destne. Załóżmy, że opad sniegu i warunki drogowe podobne, szczególnie za Kotłem i za Olesnicami do Destne jak skrótem na Ricky to jest biało i ślisko i w miarę równo bez nawałów śniegu. Ot jak w normalnej zimie do jazdy po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... JackW Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Dla kronikarskiego obowiązku opiszę krótko swoje dzisiejsze wrażenia z zamknięcia sezonu Byłem na miejscu o 8:30, karnet do 12 kosztował 180 koron, dość ciepło (ale nie gorąco, dopiero koło 12 było tak mocno ciepło), trasy raczej od początku wolne, na początku w cieniu był beton, na którym można było nabrać prędkości, a potem jazda na krawędziach, żeby jej nie wytracać, muld nie było, podłoże się trzymało, tylko stawało się z czasem coraz wolniejsze, ludzi nie tak mało jakbym się spodziewał, ale przeważnie na trasie mijało się raptem kilka osób. Zjazdów zaliczyłem 17, 10x czarna, 5x czerwona, 2x niebieska i to też oddaje warunki na poszczególnych trasach Droga tam przez Spaloną - Mostowice, powrót przez Bartosovice - Różankę, w obie strony bez przygód, panuje już totalna wiosna, więc ciężko by im było pociągnąć jeszcze tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... JackW Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Dzisiaj na stoku o 8:30, na parkingu małe zaskoczenie bo pełno... ale, że wszystko rozkłada się na trzy trasy to na stokach luzy, kolejka do krzesła maksymalnie do bramek, poma była nieczynna. Dużo miejscowych przyjechało na 8 i kupiło karnety na 2h, po 10 już zupełnie pusto, dużo osób wybrało też opalanie i piwko, dlatego jazda na okrągło. Warunki bardzo fajne jak na dzisiejszą pogodę. Rano było twardo i szybko, ale słońce mocno operuje i potem była jazda w "slow motion", ale do końca było równo, tylko mokro tam gdzie cień pod samym lasem to beton, ale potem już wszystko puściło. Do 12 zaliczyłem 18 zjazdów: 6x czarna, 6x czerwona, 6x niebieska. Mają działać do soboty 6 kwietnia, jak ktoś się zbierze, żeby być na 8 to warto Mała niespodzianka w drodze tam, jechałem przez Spaloną i droga Orlicke Zahori - Ricky jest zamknięta w remoncie, spooory objazd przez Bartosovice, dlatego lepiej już z Wrocławia kierować się na Długopole, Różankę, Niemojów, Bartosovice Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
JackW Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Dla kronikarskiego obowiązku opiszę krótko swoje dzisiejsze wrażenia z zamknięcia sezonu Byłem na miejscu o 8:30, karnet do 12 kosztował 180 koron, dość ciepło (ale nie gorąco, dopiero koło 12 było tak mocno ciepło), trasy raczej od początku wolne, na początku w cieniu był beton, na którym można było nabrać prędkości, a potem jazda na krawędziach, żeby jej nie wytracać, muld nie było, podłoże się trzymało, tylko stawało się z czasem coraz wolniejsze, ludzi nie tak mało jakbym się spodziewał, ale przeważnie na trasie mijało się raptem kilka osób. Zjazdów zaliczyłem 17, 10x czarna, 5x czerwona, 2x niebieska i to też oddaje warunki na poszczególnych trasach Droga tam przez Spaloną - Mostowice, powrót przez Bartosovice - Różankę, w obie strony bez przygód, panuje już totalna wiosna, więc ciężko by im było pociągnąć jeszcze tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackW Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Dzisiaj na stoku o 8:30, na parkingu małe zaskoczenie bo pełno... ale, że wszystko rozkłada się na trzy trasy to na stokach luzy, kolejka do krzesła maksymalnie do bramek, poma była nieczynna. Dużo miejscowych przyjechało na 8 i kupiło karnety na 2h, po 10 już zupełnie pusto, dużo osób wybrało też opalanie i piwko, dlatego jazda na okrągło. Warunki bardzo fajne jak na dzisiejszą pogodę. Rano było twardo i szybko, ale słońce mocno operuje i potem była jazda w "slow motion", ale do końca było równo, tylko mokro tam gdzie cień pod samym lasem to beton, ale potem już wszystko puściło. Do 12 zaliczyłem 18 zjazdów: 6x czarna, 6x czerwona, 6x niebieska. Mają działać do soboty 6 kwietnia, jak ktoś się zbierze, żeby być na 8 to warto Mała niespodzianka w drodze tam, jechałem przez Spaloną i droga Orlicke Zahori - Ricky jest zamknięta w remoncie, spooory objazd przez Bartosovice, dlatego lepiej już z Wrocławia kierować się na Długopole, Różankę, Niemojów, Bartosovice Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Przeglądaj
Cała aktywność