krzysiek358 Napisano 5 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Ten Kid mi też ....,no ,ale cóż się nie robi dla bezpieczeństwa dzieci:). Max speed ~148 km/h,ktoś cię musiał mocno popchnąć z kanapki;),a to się nie liczy:D pozdrawiam ale kanapa dzisiaj wolno śmigała, także pomyśl co by było jak by szybciej jeździła p.s prędkości z uTrack nawet nie podaję, bo tam to prędkość na rekord świata wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Potwierdzam to, co mówił wyżej Krzysiek dodając jedynie, że moim odkryciem z tego wyjazdu jest właśnie strona "cenkovicka" areału (wcześniej nic nie widzieliśmy z powodu mgieł ) a już te wszystkie drewniane małe chatki i domki wypoczynkowe leżące bezpośrednio na stoku będą wymagały mocnego zainteresowania z naszej strony ;-) Na plus - dodatkowy - świetna gruszkówka z "wygrywającymi losami" w barze lodowym z miłymi, choć nieco zziębniętymi holkami. A dzięki Bobikowi, który jako jedyny zabrał smarowidło - mogliśmy normalnie śmigać po stokach, a nie stać, bo śnieg był tym razem baaardzo wolny w wielu miejscach ... Ogólnie pomimo wszechobecnej odwilży i faaatalnej drogi dojazdowej - warto było :-) Zdravim :-) Użytkownik o.tisk edytował ten post 06 luty 2011 - 11:21 literaki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nika_k Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Zgadzam się z przedmówcami - warto było. Niezłe warunki jak na taką temperaturę + sympatyczne towarzystwo - czegoż więcej chcieć Ja też mialam smarowidło (zawsze mam ze sobą) - tylko Bobik poleciał po swoje (identyczne) i ja już nie zdążyłam się przyznać, że gdzieś tam w aucie jest moje. Użytkownik nika_k edytował ten post 06 luty 2011 - 11:57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Zgadzam się z przedmówcami - warto było. Niezłe warunki jak na taką temperaturę + sympatyczne towarzystwo - czegoż więcej chcieć Przynajmniej nie będziemy już (z niektórymi) takimi kalawiaturowo-wirtualnymi narciarzami jak do tej pory, co ? ;-) Ja też mialam smarowidło (zawsze mam ze sobą) - tylko Bobik poleciał po swoje (identyczne) i ja już nie zdążyłam się przyznać, że gdzieś tam w aucie jest moje. Następnym razem - korzystamy więc z Twojego, Monia, ok ? :-) Choć - lepiej nie ! Wolę już śmigać bez smarowania po twardym i zmrożonym, niż po miękkim, kaszowatym :-) Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nika_k Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Następnym razem służę swoim smarowidłem bo oczywiście najlepiej śmigać po twardym ale mając posmarowane narty I jeszcze info dla zainteresowanych. Swoje buty wygrzewałam w Rak-ski na Krakowskiej, a nie tak jak mówiłam. Zawsze myle te 2 nazwiska właścicieli serwisów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Zawsze myle te 2 nazwiska właścicieli serwisów Rak-Ski, który prowadzi Piotruś Malec jest na Grunwaldzkiej od zawsze. Na Krakowskiej swój serwis ma też Piotruś, ale ... Koniusz z Tur-Sportu. To tak gwoli ścisłości, Monia :-) Następnym razem służę swoim smarowidłemBaaardzo chętnie :-) Zdravim :-) ps Rozumiem, że mamy Cię brać pod uwagę na nasze następne wyjazdy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nika_k Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 No i jak zawsze pomyliłam. Chodziło mi o Krakowską i Tur-Sport A na kolejne wyjazdy oczywiście się piszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benttech Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 potwierdzam, sobota 05.02 super, tylko ten wiatr po cenkovicka slaby, ale bar z darmova slivovice to plus chyba w piatek tam wruce lub gdzies w jeseniki, karkonoszy oprocz spindleruv to do bani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 bar z darmova slivovice to plus chyba w piatek tam wruce ... Ale tego to nie rozpowiadaj zbytnio ;-)))) A smakowała choć trochę "amerykańskiemu" podniebieniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benttech Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Nie rozumiem twojego pytanie o.tisk, czy smakowalo mi czy smakowalo troche "amerykanski"? A tu raport z sobote 12.02: LOD SOLID ICE LODOWISKO nie wiem jak w to nazywacie po polsku, po angielsku "death cookies", te maly lodowate 'bryly" czy kostki czy kule ktore nienawidze takze byly. ughhh. ale pogoda piekna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilski Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Na chwilę obecną (21.02) w Ćervonej vodzie warunki super. Trasa przygotowana zero lodu , lampa z góry - 10 w powietrzu l, ludzi mało . Byłem pierwszy raz w tym ski areale i powiem że sąsiedzi jak zwykle "dają radę" . Trasa szeroka lecz raczej taka bardziej niebieska a nie czerwona , choć na samym końcu robi się mocno czerwona i widziałem że na tej końcówce mieli niektórzy problemy .Co do kanapy "grzanej" to mam mieszane odczucia. Czytałem że daje lepiej niż ta w zieleńcu ale moje cztery litery tego nie potwierdzają . Może za zimno było . Mogę śmiało powiedzieć że na wyjazd z rodzinką to dla mnie nr 1 w mojej okolicy . Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Na Twoim pierwszym zdjęciu fajnie widać do czego służy instalacja sztucznego naśnieżania i jej umiejętne używanie ;-))) A mówiąc poważnie, to też byśmy chcieli podobne waruneczki na tej imprezie -> http://www.skiforum....7863#post347863 więc może jeszcze raz tam zawitasz ? Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilski Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 No dokładnie poza trasami śniegu brak . Podobnie na śnieżniku , też byłem i opisałem są foty. Co do wyjazdu 05.03 to chętnie bo mi ponad 2000 kc zostało (miałem być dłużej ale nie wyszło) . A jeszcze co do śniegu !!W środę jadąc z Międzylesia do Rićek drogą 389 za miejscowością Gniewoszów po wspinaczce serpentyną do góry było coraz bielej . Na drodze były twarde zaspy 0,5 m - 1,0 m !!! Autem 4x4 pokonałem trzy takie i przed czwartą jeszcze wyższą zawróciłem . Nie mam niestety fotki tych zasp tylko wcześniej jedno zdjęcie kilometr wcześniej zrobione . Mogę powiedzieć że tam warunki śniegowe są i to jakie !!! Oj fota jest mała :mad: pozdrawiam Załączone miniatury Użytkownik bilski edytował ten post 24 luty 2011 - 12:27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QshaQ Napisano 25 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Dzisiaj pierwszy raz miałem przyjemność odwiedzić ten areał. Nadal mam przyklejony uśmiech do twarzy i trochę czerwonej opalenizny. Od rana, tj. od 8:50 trasy (głównie mówię o siódemce - pod wyciągiem) równe, twarde. Straszył troszkę mróz, ale z górki to już niegroźne. Podgrzewanie siedzenia zdaniem moim i mojej kompaniji rano chyba nie funkcjonowało wcale. Albo było zbyt zimno, żeby je odczuć. W każdym razie od skayowej skóry robiło się jeszcze zimniej. Ale wróćmy do plusów: -szeroko -równo -słonecznie -wyrwirączka pomiędzy kanapą a drugą stroną Bukovej -szybki talerzyk nr.2 -dobre ciacha w knajpie pod kanapą -wifi -brak lodu przez prawie cały dzień - przygotowanie stoków -trasy pasujące chyba każdemu -brak kolejek przez cały dzień Są oczywiście minusy: -wypłaszczenie jest trochę za długie, a dająca radochę dolna część trasy za krótka -może się czepiam, ale ten staw przy dole "dwójki" to powinien mieć siatki na całej długości -kid stop, ale to też czepialstwo, -toaleta znajduje się o 27 schodków w dół od knajpki - to poważna przeszkoda po 2 piwkach w butach nartowych. Dodatkowo zarzucam parę fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 7 Września 2011 Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Trwają zaawansowane prace nad budową 2-os krzesła od strony Cenkovic na Bukovą Horę. Spowoduje to, że będzie można wygodnie śmigać po obu stronach tej góry korzystając wyłącznie z wygodnych kanap, bowiem po stronie Cervenej Vody śmiga się już wygodną i (pierwszą w Czechach) podgrzewaną 4-os kanapą Leitnera http://skict.cz/?p=567 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nika_k Napisano 7 Września 2011 Udostępnij Napisano 7 Września 2011 A jak ze szczytem? Dalej będzie ten poziomy wyciąg - wyrwirączka czy może znaleźli inne rozwiązanie łączące obie strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 7 Września 2011 Udostępnij Napisano 7 Września 2011 A jak ze szczytem? Dalej będzie ten poziomy wyciąg - wyrwirączka czy może znaleźli inne rozwiązanie łączące obie strony? Monia - jak zabierzesz ponownie te swoje tajemne smarowidło, to niestraszne nam będą żadne "podszczytowe" przeszkody ;-) A mówiąc poważnie - myślę, że te krzesło od Cenkovic będzie dochodziło do samego wypłaszczenia na szczycie. Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nika_k Napisano 8 Września 2011 Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Tak też własnie myślalam, że przy okazji budowy kanapy usprawnią połączenie pomiędzy trasami, aby całość mogła być rzeczywiście jednym ośrodkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 powstaje naprawdę fajny kolejny, kameralny skiareal -> Bukova Hora http://www.lanove-dr...kovicefotov.htm http://www.ski-regionbukovahora.cz/ Ta nowa kanapa zastąpi orczyki widniejąca po lewej stronie areału, od strony Cenkovic (nie ma jej jeszcze naniesionej ) Zdravim :-) ps A u nas ? Jak zwykle ;-) Użytkownik o.tisk edytował ten post 12 wrzesień 2011 - 09:13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 10 Października 2011 Udostępnij Napisano 10 Października 2011 W wyniku wielu sugestii i postulatów zgłaszanych przez narciarzy użytkujących ten areał, kierownictwo skiarealu Bukova Hora w Cervenej Vodzie zgłosiło reklamacje do firmy Leitner, producenta tej kanapy z powodu zbyt słabego (czytaj prawie zerowego) ogrzewania siedzisk kanapy tej kolejki. Leitner uznał reklamację, usterka została już usunięta. Dodatkowo - na kanapach zostały zamontowane, jako tegoroczna nowinka - osłony z pleksi, t.zw. inkubatory, co pozwoli na bardziej komfortową jazdę nawet przy mniej sprzyjających warunkach atmosferycznych Równolegle posunięte są prace przy budowie kolejnej trasy zjazdowej po drugiej stronie Bukovej Hory. Jak się doda nowobudowaną 2-os kanapkę po stronie Cenkovic, to wyjdzie już całkiem przyjemne miejsce na weekendowe, nieodległe szusowanie. -> http://www.skiparkce...-sezony-novinky Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benttech Napisano 10 Października 2011 Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Niesamowicie, postep, praca, inwestycja, poprawki.... Bede tam na pierwszy dzien otwarcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 17 Października 2011 Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Absolutna nówka, nie żadna alpejska używka, czyli nowy Leitner jest już na miejscu. Powoli trwa już montaż nowych kanap, mam nadzieję, że - tym razem -w tyłek już spokojnie będzie "dawać" przyjemne ciepełko, a od śniegu ochroni nas osłona, tzw. "inkubator" http://www.lanove-dr..._horafotov4.htm A takie są plany rozwoju tego areału po stronie Cervenej Vody w postaci stworzenia dwóch kolejnych tras zjazdowych - jednej o nazwie "Suchy Vrch" po prawej stronie areału, a drugiej "Heroltice" po tej samej co " Mlynicka", ale umiejscowionej dalej. Na mapie widnieje kolejne krzesło, które może być tym, które zdemontowali Austriacy po reklamacji Czechów z powodów awarii ogrzewania kanapy i dodania "inkubatorów" Zdravim :-) Załączone miniatury Użytkownik o.tisk edytował ten post 17 październik 2011 - 23:17 dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndreL Napisano 23 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Ze strony Bukovej Hory "Pro zimní sezónu 2011/2012 nejsou nabízeny spoleèné skipasy pro Skipark Èervená Voda a Èenkovice." Szkoda a chciałem się tam wybrać. Jednak nie tylko my nie umiemy się dogadywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilski Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Ze strony Bukovej Hory "Pro zimní sezónu 2011/2012 nejsou nabízeny spoleèné skipasy pro Skipark Èervená Voda a Èenkovice." Szkoda a chciałem się tam wybrać. Jednak nie tylko my nie umiemy się dogadywać. Z Czeskim u mnie średnio - ale z sentencji twojego posta wynika że skipas z ĆV nie będzie respektowany w BH. Czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Cervena Voda i Bukova Hora to jedno i to samo, czyli lekkie "masło maślane" ;-) A - mówiąc poważnie - rzecz się rozbija o ośli opór i zupełny brak chęci porozumienia malutkich Cenkovic z większym i bogatszym areałem leżącym po drugiej stronie tej samej Bukovej Hory, czyli w Cervenej Vodzie. "Ciency" stwierdzili, że współpraca z CV jest im nie na rękę, odbiera klientów (sic !!!), w efekcie czego Cenkovice zerwały współpracę z sąsiadem zza góry i postawili swoją własną 2-os kanapę z odrębym systemem skipasów. Cervena Voda nie poddała się jednak i stworzyli zręby porozumienia, w które wejdą może i inne jesenickie skiareały. Na razie to są Cervena Voda, Kouty i Dolni Morava. -> http://www.skiforum....i-wpolny-skipas Zdravim :-) ps Jak znam życie to pogodzi ich szybko zwykła i prozaiczna ekonomia, byleby nie było za późno. Tak dla jednych, jak i dla drugich ... Użytkownik o.tisk edytował ten post 15 grudzień 2011 - 13:38 dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi