BraCuru Napisano 2 Marca 2018 Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Kto się z forumowiczów wybiera na Wielkanoc? Będę od 24 marca do 3 kwietnia i już się gęba cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BraCuru Napisano 27 Marca 2018 Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 Jest ktoś może z forumowiczów teraz w Solden i może się podzielić wrażeniami? Jedziemy od 11 do 15 kwietnia i zastanawiamy się jakich warunków się możemy spodziewać Chociaż patrząc na ilość śniegu chyba nie ma co się martwić Warunki na trasach bardzo dobre. Weekend słoneczny. Od wczoraj sporo chmur i trochę poprószy śniegiem. Zjeżdża się do wiochy. Poza trasami dobrze. Kupując karnet 4 dniowy lub dłuższy można jeździć do woli w Hoch&Obergugl. Tam mniej ludzi. Na pewno nie będziesz narzekał na brak śniegu. Tutaj masz kamerki:https://www.soelden....ama-cams-winter 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rung Napisano 27 Marca 2018 Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 Właśnie widzę, że od wczoraj nastąpiła zmiana pogody i do końca tygodnia zapowiadają znowu spory opad śniegu Ostatnio tego słońca coś mało, mam nadzieję, że do naszego przyjazdu zawita już na dobre Byłem 17-20 marca w Soelden oraz Hochgurgl i Obergurgl, śniegu jest mnóstwo, pozostaje Ci liczyć na ładną pogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BraCuru Napisano 28 Marca 2018 Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 W sumie jadę pierwszy raz do Solden, czy ktoś się orientuję w której wypożyczalni najlepiej wypożyczyć narty? Chcę pośmigać 3 dni na jakiś topowych modelach i na jesień coś kupić przed sezonem Chodzi mi o dobry stosunek ceny do jakości Bo widzę, że wypożyczalni jest od groma no i ceny się różnią Nie analizowałem różnicy cen. Trudno doradzić bo wybór jest ogromny a jakość usług raczej podobna. Wybieram zwykle Intersport bo ma w sumie 7 wypożyczalni w solden i tym samym bogaty wybór. Można wypożyczyć w jednej stacji i zmienić lub oddać w innej. Przy testach to ważne bo możesz sobie wymieniać narty co godzinę i ni emusisz zjeżdżać w to samo miejsce. Poza tym warto przemyśleć czy nie kupić nart na miejscu bo wówczas koszt wypożyczenia idzie w cenę kupna. Jeśli chodzi o używane to można sprawdzić ile godzin były narty używane. takie np 6 dni na lodowcu narty 2018/19 to praktycznie nowa narta a cena może być całkiem atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 lata później... Robur82 Napisano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2023 Tutaj to jest zabawa na trasach, naturalne pagórki i coś dzieje się 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... star Napisano 19 Marca Udostępnij Napisano 19 Marca (edytowane) W dniu 5.07.2015 o 14:57, Wujot napisał: Na mapce Solden pojawiły się dwie nowe czarne trasy, których dawniej nie było - nowy, czarny wariant "1b" z Gaislachkogel i czarna "41" z lodowca - czy ktoś już nimi jeździł? Jak wrażenia? Bo zdaje się, że istnieją już od zeszłego sezonu. Do tej pory wielu forumowiczów pisało o braku naprawdę trudnych tras w tym regionie, wygląda na to, że nowe trasy znacznie uatrakcyjnią ten region. http://www.bergfex.a...elden/panorama/ Ten wariant od gondolki na Rettenbach jeździliśmy dotąd off piste - na górze jest płasko i nachylenie stopniowo rośnie kończąc w miarę stromo. Największym kłopotem były dość liczne skały w dolnej już wypłaszczonej części. Ale skoro wyznaczyli tam trasę to musieli to rozwiązać. Ja natomiast nie bardzo sobie przypominam jej trasową kontynuację "36-ką" - dotąd było ratrakowane szeroko pod kanapą a tam, gdzie jest teraz na mapie był ładny teren do off piste. Tak czy tak to jest najładniejszy zjazd na lodowcach w Soelden i myślę, że trasowy wariant też będzie udany. Choć osobiście to mnie specjalnie nie cieszy... To na Gaislachkogl to także jeżdżony skrót omijający niezbyt ciekawy trawers czerwonej "1". Widać, że w Austrii ciągle się coś dzieje i oferta jest stale rozwijana. Pozdro Wiesiek U nas ongiś wersja wczesno sezonowa na 41 też taka raczej offpiste była jak na obrazku kris relacjonuje akurat https://www.skionline.pl/forum/topic/21050-gdzieś-w-górach/?do=findComment&comment=401405 na oko skały straszą skiturowo ok test wypadł https://www.skionline.pl/forum/topic/25049-solden-mon-amour/ Ruscy atakują na SF Edytowane 19 Marca przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Dalej Strona 6 z 6 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
Robur82 Napisano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2023 Tutaj to jest zabawa na trasach, naturalne pagórki i coś dzieje się 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 19 Marca Udostępnij Napisano 19 Marca (edytowane) W dniu 5.07.2015 o 14:57, Wujot napisał: Na mapce Solden pojawiły się dwie nowe czarne trasy, których dawniej nie było - nowy, czarny wariant "1b" z Gaislachkogel i czarna "41" z lodowca - czy ktoś już nimi jeździł? Jak wrażenia? Bo zdaje się, że istnieją już od zeszłego sezonu. Do tej pory wielu forumowiczów pisało o braku naprawdę trudnych tras w tym regionie, wygląda na to, że nowe trasy znacznie uatrakcyjnią ten region. http://www.bergfex.a...elden/panorama/ Ten wariant od gondolki na Rettenbach jeździliśmy dotąd off piste - na górze jest płasko i nachylenie stopniowo rośnie kończąc w miarę stromo. Największym kłopotem były dość liczne skały w dolnej już wypłaszczonej części. Ale skoro wyznaczyli tam trasę to musieli to rozwiązać. Ja natomiast nie bardzo sobie przypominam jej trasową kontynuację "36-ką" - dotąd było ratrakowane szeroko pod kanapą a tam, gdzie jest teraz na mapie był ładny teren do off piste. Tak czy tak to jest najładniejszy zjazd na lodowcach w Soelden i myślę, że trasowy wariant też będzie udany. Choć osobiście to mnie specjalnie nie cieszy... To na Gaislachkogl to także jeżdżony skrót omijający niezbyt ciekawy trawers czerwonej "1". Widać, że w Austrii ciągle się coś dzieje i oferta jest stale rozwijana. Pozdro Wiesiek U nas ongiś wersja wczesno sezonowa na 41 też taka raczej offpiste była jak na obrazku kris relacjonuje akurat https://www.skionline.pl/forum/topic/21050-gdzieś-w-górach/?do=findComment&comment=401405 na oko skały straszą skiturowo ok test wypadł https://www.skionline.pl/forum/topic/25049-solden-mon-amour/ Ruscy atakują na SF Edytowane 19 Marca przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi