malin Napisano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 A jak płacisz kartą to widzisz na kasie cenę w złotówkach Nie, nie , to niemożliwe przecież Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byzu Napisano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 tak mi sie skojarzylo z Krupowkami lata temu...sprzet najwyzszej klasy umiejetnosci brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fankaSDM Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Możecie napisac, jak jechaliscie autem do Ischgl??? chodzi mi o trasę przez Niemcy, start bedzie ze Szczecina. Jechalibyscie przez Monachium i Innsbruck czy tez bardziej na zachód autostrada 7 (Ulm, Memmingen, Kempen) i do austrii wjazd przy miejscowosci Fussen? W monachium co do zasady zawsze wpadamy w korek, przed insbruckiem tez, wiec pomyslelismy o tej drugiej trasie. ale troche sie obawiam, ze tamtedy moga jechac Holendrzy (maja ferie w czasie naszego wyjazdu). I jak wyglada ten wjazd do Austrii (to nie autostrada juz tylko jakaś droga 179)? Jakies rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fankaSDM Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Holendrzy maj ferie zaraz - 19-26 II 2011 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malin Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Możecie napisac, jak jechaliscie autem do Ischgl??? chodzi mi o trasę przez Niemcy, start bedzie ze Szczecina. Jechalibyscie przez Monachium i Innsbruck czy tez bardziej na zachód autostrada 7 (Ulm, Memmingen, Kempen) i do austrii wjazd przy miejscowosci Fussen? W monachium co do zasady zawsze wpadamy w korek, przed insbruckiem tez, wiec pomyslelismy o tej drugiej trasie. ale troche sie obawiam, ze tamtedy moga jechac Holendrzy (maja ferie w czasie naszego wyjazdu). I jak wyglada ten wjazd do Austrii (to nie autostrada juz tylko jakaś droga 179)? Jakies rady? Niestety, my jeżdzimy z przeciwnego końca Polski ( Lublin), więc duzo nie pomogę. Faktem jest,że kawałek drogi w Niemczech (do Rosenheim i potem do granicy austriackiej zawsze z większą ilością samochodów. Natomiast teraz przed Insbruckiem korka nie było . Drogą o której piszesz jechalismy kiedyś w lecie ( taka wyprawa przez NIemcy, zahaczająca o zamki w Bawarii), nie było utrudnienień, ale to było lato i dawno temu. Uważajcie tylko przed samym Ischgl, bo wyjazd jest w tunelu( tu zaczynają sie rozdzielać drogi). Mój mąż , niepomny na uwagi żony i syna zawierzył GPS - wyjazd był po 40 m, a GPS podał ,że po 400 , no i pojechaliśmy na St. Anton W Ischgl było superowo! Trasy dobre, piękne widoki no i te zakupy w Samnaum Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wit_www Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Możecie napisac, jak jechaliscie autem do Ischgl??? chodzi mi o trasę przez Niemcy, start bedzie ze Szczecina. Jechalibyscie przez Monachium i Innsbruck czy tez bardziej na zachód autostrada 7 (Ulm, Memmingen, Kempen) i do austrii wjazd przy miejscowosci Fussen? W monachium co do zasady zawsze wpadamy w korek, przed insbruckiem tez, wiec pomyslelismy o tej drugiej trasie. ale troche sie obawiam, ze tamtedy moga jechac Holendrzy (maja ferie w czasie naszego wyjazdu). I jak wyglada ten wjazd do Austrii (to nie autostrada juz tylko jakaś droga 179)? Jakies rady? Ja jechałem w tym sezonie przez Monachium ,Inzbruk- zero korków. W styczniu w ogóle dość pusto w całej Austrii (W See jeździłem sam na jednej z tras - zupełnie puste krzesła). Moim zdaniem najlepiej przez Niemcy jeździ się nocą, puste autostrady, na stacjach zero kolejek do kibelków ,no i dzieciaki śpią. Nie każdy dobrze zosi nocną jazdę, radzę wówczas wyjechać wcześnie t.j. 4.00 wtedy jest się w Monachium przed największymi korkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malin Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Ja jechałem w tym sezonie przez Monachium ,Inzbruk- zero korków. W styczniu w ogóle dość pusto w całej Austrii (W See jeździłem sam na jednej z tras - zupełnie puste krzesła). Moim zdaniem najlepiej przez Niemcy jeździ się nocą, puste autostrady, na stacjach zero kolejek do kibelków ,no i dzieciaki śpią. Nie każdy dobrze zosi nocną jazdę, radzę wówczas wyjechać wcześnie t.j. 4.00 wtedy jest się w Monachium przed największymi korkami. Akurat ze stwierdzeniem, ze w styczniu dośc pusto w całej Austrii to można polemizować Widzielismy ogromny korek na zjeżdzie do Zillertalu ( to samo w zeszłym roku). W See rzeczywiście było puściutko, sami na trasie, puste krzesełka, ale juz w Ischgl - tłumy, tłumy i jeszcze raz tłumy no, ale te widoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek_boc Napisano 22 Marca 2011 Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Moim zdaniem super miejsce na wyjazd na narty, tras dużo i o różnym stopniu trudności, trasy niebieskie, czerwone i czarne (ten nowy wyciąg, krzesełko podgrzewane, z zagłowkami, klasa sama w sobie). Nocleg w Kappl, ceny przyzwoite, apartamenty ładne, wyposażone we wszystko co niezbędne do życia, bezproblemowo można imprezować do 2-3 w nocy, na miejscu mieliśmy saunę, internet. W weekend w Ischgl sporo aut na parkingu, dlatego lepiej być o 8:30-8:40 na miejscu, bo później czeka się na wjazd na górę pod A1 (ale nadal wygodniej niż A3, bo A1 jest i szybsza i 2 razy bardziej pojemna) około 20-30 minut, no i trzeba dać za parking 5 E. W tygodniu raczej OK, 10 min to max w kolejce, problemów z miejscem parkingowym też być nie powinno. Samnaun oczywiście bije na głowę cenami: alko śmiesznie tanie, perfumy i paliwo również, tutaj uwaga(!) 1.11 E za diesla. Trasy dobrze przygotowane, ale po godzinie 14 zaczynają się muldy (po obu stronach), a już sam zjazd do Ischgl i trasy w okolicy B2-B3, chwilę przed 16 to dla niektórych droga przez mękę. Ceny w barach na stoku, jak to w Austrii, ale raczej do zaakceptowania, pizza+piwo około 15E. Po nartach można odwiedzić kluby w Ischgl, jest ich sporo, a najfajniejsze są pod gondolką. Warto również wspomnieć o Snowparku, skoki na poduchę, super sprawa nawet dla amatorów Dojazd... jechaliśmy w sobotę rano przez Austrię, było trochę korków, powrót z soboty na niedzielę w nocy, autostrady puste, korków zero, w 11 godzin w Polsce (1200km) P.S. Na koniec trafiła nam się nie lada atrakcja pokaz bielizny Palmers na stoku!! http://i192.photobuc...gl/DSC00306.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niciatko Napisano 10 Października 2011 Udostępnij Napisano 10 Października 2011 może komuś się przyda taka informacja:) http://www.austria.i...gl-1575383.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trab78 Napisano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 witam, o ile ktoś tu zagląda:) mam pytanie o "strefę" w Samnaun - czy są sklepy ze sprzętem/odzieżą sportową,a jeśli tak, to jaki jest asortyment i ceny (nie kupie czegoś nawet o połowę taniej niż np. w Polsce, jeśli cena wyjściowa za np. kurtkę przekracza 3 tysiaki:)))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 witam, o ile ktoś tu zagląda:) mam pytanie o "strefę" w Samnaun - czy są sklepy ze sprzętem/odzieżą sportową,a jeśli tak, to jaki jest asortyment i ceny (nie kupie czegoś nawet o połowę taniej niż np. w Polsce, jeśli cena wyjściowa za np. kurtkę przekracza 3 tysiaki:))))))Ceny sprzętu i odzieży narciarskiej są w Samnaun wyższe niż w Polsce,tylko na procentowych napojach idzie coś zaoszczędzić,nawet perfumy kupisz u nas taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 7 Marca 2012 Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Jeśli wybiera się ktoś na majówkę do Ischgl to ma jedyną w swym rodzaju szansę usłyszeć 30.04 na żywo niejaką ... Marie Carrey ... http://www.ischgl.co...ert-74.de.shtml Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 26 Marca 2012 Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Mało zachwalany, bo zachodnia Austria to droga okolica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yenna Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Jakby ktoś chciał sobie poszusować będąc w pracy lub np. nastroić się przed wyjazdem, to proszę tutaj: http://bit.ly/VdIYOQ Pozdrawiam, yenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppski Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Jakie macie doświadczenia z temperaturą w marcu/kwietniu i z warunkami śneigowymi ? Zaczyna być już mokro i płynąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trab78 Napisano 13 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 marzec to na tych wysokościach pełnia sezonu..... ale pogoda płata czasem figle. Jak by nie było, to w górnych partiach na 100 % będzie ok, a jest w czym wybierać don't worry, be happy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trab78 Napisano 13 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 a co kwietnia to 30.04 będzie Deep Purple grało.... na stówę będzie gorąco, to może troche śniegu stopnieć i czemu mnie tam nie będzie? ..........a może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo200 Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Moze ktos ma jakąś fajną kwatere ? dzięki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesio Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Moze ktos ma jakąś fajną kwatere ? dzięki za namiarySpróbuj tutaj: http://apart-samnaun.ischgl.at/ Minuta piechotką od gondolki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 30.04 o godz. 13 na Idalpie wystąpi Deep Purple ! Niestety ... nie za free :-( http://www.ischgl.co..._topevent102788 Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtaS Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Orientuje się ktoś jaki mniej więcej jest czas przejazdu Skibusa z See do Ischgl? Jest sens tam mieszkać czy to za daleko? I druga sprawa - orientuje się ktoś może jak wyglądają te pozostałe okoliczne małe ośrodki? See, Kappl itd. Zastanawiam się czy się tam wybrać w sobotę po przyjeździe (skipass w See po godz. 11 za 25euro bodaj jest). Lepiej See właśnie, czy może któryś inny mały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Czytałem gdzieś tu na forum relację z Kappl ... może poszukasz ?? ... Była bardzo bardzo pozytywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro323 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Wszystkie ośrodki w tej dolinie łącznie z malutkim See są super a Galtur leżący na końcu doliny a co za tym idzie mało kto tam dojeżdża po prostu wymiata.See jest idealne właśnie na pierwszy dzień żeby się rozjeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sagi Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 z see do ischgla jest 17 km ja dojezdzalem autem z kappla jakies 10 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Relacja z Ischgl tutaj http://www.skiforum....odnim/?p=483708 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi