anuÅ›ka Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Noclegi są dostępne na stronie doliny Tuxertal http://www.tux.at/en...mmodations.html . poza tym, za pośrednictwem biura informacji w Tux można otrzymać ofertę na dany termin. Kontakt jest możliwy w jęz. niemieckim lub angielskim. TVB Tux-Finkenberg Lanersbach 401 A - 6293 Tux tel.: +43 5287 8506 fax: +43 5287 8508 E-Mail: [email protected] www.tux.at pozdrawiamy serdecznie austria.info www.austria.info Coś to biuro pośrednictwa w Tux średnio działa, bo ok. tydzień temu wysłałam do nich zapytanie o ofertę na "długi weekend majowy" i do tej pory nic nie dostałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaba Napisano 20 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Witam, 25 lutego wybieram się do Hippach... Jako, że niestety nie ja wybierałem noclegi, a z racji rozsypania się mojego wyjazdu, dołączyłem do znajomych, wiec z przymusu zostałem "skazany" na mały hotelik tylko ze śniadaniami jednak bez aneksów i możliwości gotowania w nim... Może ktoś już mieszkał w Pensjon Gredler? W związku z powyższym mam pytanie do osób które już kiedyś mieszkały w Hippach jak tam wygląda sprawa z posiłkami w miasteczku? Czy są jakieś restauracje, pizzerie które polecacie? Czy jest tam jakiś supermarket? Czy jednak będę skazany na Mayrhofen? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urlop w Austrii Napisano 20 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Witam, 25 lutego wybieram się do Hippach... Jako, że niestety nie ja wybierałem noclegi, a z racji rozsypania się mojego wyjazdu, dołączyłem do znajomych, wiec z przymusu zostałem "skazany" na mały hotelik tylko ze śniadaniami jednak bez aneksów i możliwości gotowania w nim... Może ktoś już mieszkał w Pensjon Gredler? W związku z powyższym mam pytanie do osób które już kiedyś mieszkały w Hippach jak tam wygląda sprawa z posiłkami w miasteczku? Czy są jakieś restauracje, pizzerie które polecacie? Czy jest tam jakiś supermarket? Czy jednak będę skazany na Mayrhofen? Pozdrawiam Infrastruktura Hippach na poniższej stronie http://www.tiscover....at,1/infra.html http://www.tiscover....1/catering.html Pozdrawiamy serdecznie austria.info www.austria.info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 13-20.10.2012 Tux Testy nart, polskie kapele, browar ;-) więcej tutaj -> http://www.zillertal...program_imprezy Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazekzg Napisano 5 Maja 2013 Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Witam Ja wróciłem 2 godziny temu z Tux i nocowałem tu: www.haus-regina.at super warunki, fajna właścicielka, dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paw1 Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Wyjazd 2.04-6.04. Ciepło około 15-18C w dolinie. Na Tuxie bardzo fajnie na górze -3-4C śnieg znakomity. Jeden dzień jeździłem na Penken trasy rano zmrożone fajne do 12. Na górze temperatura +9. Reasumując trzeba wstrzelić sie w pogodę bo przy mgle jak dal mnie jazda na lodowcu ( duże przestrzenie śniegu) jest niemożliwa - nie widzę dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartas73 Napisano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Czy ktoś z Was koledzy jeździł w lecie, kalendarzowym lecie? lipiec , sierpień ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Trafiłem na zdjęcie z Hintertuxa 11.09.2016, bardziej lodowisko niż stok narciarski Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomal Napisano 16 Października 2016 Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Zbieramy ekipe 1-2 samochody na 10-13 listopada na Hintertux. Polecicie jakieś niedrogie pokoje w pobliżu ? Czy parking dla aut pod dolną stacją jest za free ? Zastanawiamy się czy podjeżdżać codziennie autami czy raczej celować w skibusa Parkingi w całej Austrii są gratis .Z noclegiem Ci nie pomogę a na Booking sprawdzałeś ? http://www.booking.c...roup_children=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... arky Napisano 16 Października 2016 Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Oczywiście sprawdzałem i jak nikt z forumowiczów nie poleci nic lepszego to wezmę z booking. Ale skoro parkingi są za free to tym bardziej lepiej zainstalować się w jakiejś chatce z boku, może będzie taniej a tyrolska gospodyni ugotuje coś lokalnego. Ostatnio jak byliśmy w innej części AT to w piwnicy była sauna - rewelacja! Hej, bardzo fajna Gospodyni, jedyny mankament, to że pali papierosy. Ale kwaterka spoko, w dobrej lokalizacja, obok duży parking. Blisko gondoli na Egalm, do lodowca też chwilka. http://www.tux.at/nc...abeth-haus.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 miesięcy temu... Mohikanian Napisano 16 Marca 2017 Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Warunki na 16.03.2017 Około -5 stopni na górze,.Słonecznie więc odczuwalna temperatura wg mnie +10 :-) Fajny przymrożony śnieg,trasy świetnie utrzymane. Na wysokościach ok 2000 temperatury na plusie. Jezdzimy w tym tygodniu w Zillertal Arena, Hochzireltal i na Hintertuxie. Cały tydzień w słońcu ! Miłego na białym wybierającym się do Zillertal. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... star Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Dojechałem. 8:15 z Wrocka z dwoma postojami. Stacjonuje w Juns, hotel Hohlenstein. Przydrogi, a w weekend wariactwo. Jutro Hintertux choć zimno. Dziś nowy śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Dojechałem. 8:15 z Wrocka z dwoma postojami. Stacjonuje w Juns, hotel Hohlenstein. Przydrogi, a w weekend wariactwo. Jutro Hintertux choć zimno. Dziś nowy śnieg.8:16 start. Gefrorene Wand to nie był najlepszy pomysł na rozruch, mgla, -20, wiatr. Poczułem się jak jakiś zdobywca Antarktydy. http://www.sstarwine...es/00529152.JPG Najlepiej się ujechalem na wariantach 11, koło Kasserera, niby też wysoko, ale ciepłej i coś widac. Tak czy owak miło było powrócić w tereny pokonywanie latem z plecakiem i namiotem w mlodosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 8:16 start. Gefrorene Wand to nie był najlepszy pomysł na rozruch, mgla, -20, wiatr. Poczułem się jak jakiś zdobywca Antarktydy.http://www.sstarwine...es/00529152.JPG Najlepiej się ujechalem na wariantach 11, koło Kasserera, niby też wysoko, ale ciepłej i coś widac. Tak czy owak miło było powrócić w tereny pokonywanie latem z plecakiem i namiotem w mlodosci. Jak Gefrorene to Gefrorene I tak zazdroszczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Jak Gefrorene to Gefrorene I tak zazdroszczę! Dziś gesonnene;-) Lampa i wszyscy na lodowiec, a ja au rebours, czyli w drugą stronę. Ujeździłem się, że hej. Mówią, że do niedzieli zamkną wszystko oprócz Hintertux. Nie wiem. Trza by sprawdzić. Wjechałem na Rastkogel, bo miałem pod hotelem wyciąg. A potem już wszędzie. Mało ludzi, świetnie przygotowane stoki. Po południu południowo nachylone trochę się rozkopały, a inne trzymały fason. Powrót około 8h, z korkiem w okolicy Monachium i dwoma postojami, więc nieźle. W sumie emocji cała masa, warto nawet na dwa dni się wyrwać, choć solo trochę przydrogo wychodzi... no ale nie narzekam, Harakiri przecież nie popełnię;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... rung Napisano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2017 Hej, Wy tam! Sezon trwa 20km tras, 2m śniegu. Sporo treningów, ale tylko w niektórych miejscach, wczesnym popołudniem się zawijają. Narciarze rekreacyjni - nieliczni. Jest ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Hej, Wy tam! Sezon trwa 20km tras, 2m śniegu. Sporo treningów, ale tylko w niektórych miejscach, wczesnym popołudniem się zawijają. Narciarze rekreacyjni - nieliczni. Jest ekstra IMG_9462.JPGIMG_9483.JPGIMG_9498.JPG Pozazdrościć. A na pierwszej fotce to Olperer w tle? Gdzie najfajniej było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Pozazdrościć. A na pierwszej fotce to Olperer w tle? Gdzie najfajniej było? Zdjęcia są z Gefrorene Wand na Olperer i vice versa Było ekstra, pogoda jak to na Hintertuxie, pierwszego dnia bardzo ładnie, drugiego pochmurno, czasami mgła i mżawka. Na razie śniegu jeszcze sporo, lód na trasach jeszcze nie prześwituje. Najfajniej było zjeżdżać Gefrorene Wand + Tuxer Fernerhaus (4+3 - jak na załączonym filmie ). Długi, fajny zjazd. Olperer przy takim śniegu był fajny rano, później robiło się miękko i ciężko było dojechać bez odpychania. Orczyk na Gerforene Wand zajęty był przez zawodników. Stoki puste, śnieg dość trudny, bo miękki, a jazda jedną trasą nie dostarcza może tyle ekscytacji, ale pamiętajmy że to połowa czerwca Frekwencja - wymarzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Skrobnij o logistyce studenckiej, jak poszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Skrobnij o logistyce studenckiej, jak poszło? Było świetnie Miałem wyjechać z Wrocka w środę około 16.00, ale jak to w życiu bywa wyjechałem koło 19.00 i pod lodowiec zajechałem o 3.00 nad ranem. Fajnie się jechało w nocy przez Zillertal, niebo było bezchmurne, duży księżyc Na parkingu żywej duszy, zaparkowałem, wyciągnąłem kocyk i poduszkę, rozłożyłem fotel pospałem do 7.30. Potem śniadanie, przebrałem się i heja do góry. Po 15.00 zjechałem, pojechałem do hotelu w Finkenbergu, tam kolacja, małe piwko i o 20.00 padłem. O 6.30 obudziłem się nieprzyzwoicie wyspany, śniadanie, pakowanie i znowu na narty. Po 15.00 zjechałem, przebrałem się, pospacerowałem koło dolnej stacji - jest tam fajny wodospad i bardzo przyjazne, sympatyczne krowy, spacerujące luzem. Podrapałem je za uszami i ruszyłem do domu. Po drodze zakupy, małą przerwa, w nocy z piątku na sobotę ok. 2.00 byłem w domu. To był mój pierwszy wyjazd na 2 dni i bardzo mi się podobało, nie mam poczucia że nart było za mało w stosunku do czasu podróży. Jeszcze to powtórzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... rung Napisano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 I jeszcze krótki klip z czerwcowego wypadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... rung Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Pozdrowienia z lodowca. Warunki srogie, rok temu o tej porze mozna bylo zjechać po śniegu do Tuxer Fernerhaus, dzisiaj poniżej Gefrorene Wand nartostrady to czarny lód z plynacymi przezeń rzekami to by bylo jeszcze ok jako ciekawostka, gdyby nie kamienie. Dobrze ze wziąłem stare narty Śmigam wiec na górze i tez jest fajnie. byle do wrzesnia! Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Strasznie to wygląda, jak się popatrzy na archiwa z kamer z przed kilku lat z lodowców alpejskich to aż się włosy jeżą, prawdopodobnie nadchodzą ostatnie lata gdy w lecie cokolwiek w Alpach będzie czynne. Śpieszmy się jeździć na lodowcach, tak szybko się topią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Wrzuć focie z rąsi - ciekaw jestem outfitu;-) Koszulka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Strasznie to wygląda, jak się popatrzy na archiwa z kamer z przed kilku lat z lodowców alpejskich to aż się włosy jeżą, prawdopodobnie nadchodzą ostatnie lata gdy w lecie cokolwiek w Alpach będzie czynne. Śpieszmy się jeździć na lodowcach, tak szybko się topią... Co ciekawe, tydzień temu spadlo ze 40cm i bylo calkiem bialo. A teraz jest faktycznie wyjątkowo cieplo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Austria Tyrol - Hintertux × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
arky Napisano 16 Października 2016 Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Oczywiście sprawdzałem i jak nikt z forumowiczów nie poleci nic lepszego to wezmę z booking. Ale skoro parkingi są za free to tym bardziej lepiej zainstalować się w jakiejś chatce z boku, może będzie taniej a tyrolska gospodyni ugotuje coś lokalnego. Ostatnio jak byliśmy w innej części AT to w piwnicy była sauna - rewelacja! Hej, bardzo fajna Gospodyni, jedyny mankament, to że pali papierosy. Ale kwaterka spoko, w dobrej lokalizacja, obok duży parking. Blisko gondoli na Egalm, do lodowca też chwilka. http://www.tux.at/nc...abeth-haus.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 miesięcy temu... Mohikanian Napisano 16 Marca 2017 Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Warunki na 16.03.2017 Około -5 stopni na górze,.Słonecznie więc odczuwalna temperatura wg mnie +10 :-) Fajny przymrożony śnieg,trasy świetnie utrzymane. Na wysokościach ok 2000 temperatury na plusie. Jezdzimy w tym tygodniu w Zillertal Arena, Hochzireltal i na Hintertuxie. Cały tydzień w słońcu ! Miłego na białym wybierającym się do Zillertal. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... star Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Dojechałem. 8:15 z Wrocka z dwoma postojami. Stacjonuje w Juns, hotel Hohlenstein. Przydrogi, a w weekend wariactwo. Jutro Hintertux choć zimno. Dziś nowy śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Dojechałem. 8:15 z Wrocka z dwoma postojami. Stacjonuje w Juns, hotel Hohlenstein. Przydrogi, a w weekend wariactwo. Jutro Hintertux choć zimno. Dziś nowy śnieg.8:16 start. Gefrorene Wand to nie był najlepszy pomysł na rozruch, mgla, -20, wiatr. Poczułem się jak jakiś zdobywca Antarktydy. http://www.sstarwine...es/00529152.JPG Najlepiej się ujechalem na wariantach 11, koło Kasserera, niby też wysoko, ale ciepłej i coś widac. Tak czy owak miło było powrócić w tereny pokonywanie latem z plecakiem i namiotem w mlodosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 8:16 start. Gefrorene Wand to nie był najlepszy pomysł na rozruch, mgla, -20, wiatr. Poczułem się jak jakiś zdobywca Antarktydy.http://www.sstarwine...es/00529152.JPG Najlepiej się ujechalem na wariantach 11, koło Kasserera, niby też wysoko, ale ciepłej i coś widac. Tak czy owak miło było powrócić w tereny pokonywanie latem z plecakiem i namiotem w mlodosci. Jak Gefrorene to Gefrorene I tak zazdroszczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Jak Gefrorene to Gefrorene I tak zazdroszczę! Dziś gesonnene;-) Lampa i wszyscy na lodowiec, a ja au rebours, czyli w drugą stronę. Ujeździłem się, że hej. Mówią, że do niedzieli zamkną wszystko oprócz Hintertux. Nie wiem. Trza by sprawdzić. Wjechałem na Rastkogel, bo miałem pod hotelem wyciąg. A potem już wszędzie. Mało ludzi, świetnie przygotowane stoki. Po południu południowo nachylone trochę się rozkopały, a inne trzymały fason. Powrót około 8h, z korkiem w okolicy Monachium i dwoma postojami, więc nieźle. W sumie emocji cała masa, warto nawet na dwa dni się wyrwać, choć solo trochę przydrogo wychodzi... no ale nie narzekam, Harakiri przecież nie popełnię;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... rung Napisano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2017 Hej, Wy tam! Sezon trwa 20km tras, 2m śniegu. Sporo treningów, ale tylko w niektórych miejscach, wczesnym popołudniem się zawijają. Narciarze rekreacyjni - nieliczni. Jest ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Hej, Wy tam! Sezon trwa 20km tras, 2m śniegu. Sporo treningów, ale tylko w niektórych miejscach, wczesnym popołudniem się zawijają. Narciarze rekreacyjni - nieliczni. Jest ekstra IMG_9462.JPGIMG_9483.JPGIMG_9498.JPG Pozazdrościć. A na pierwszej fotce to Olperer w tle? Gdzie najfajniej było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Pozazdrościć. A na pierwszej fotce to Olperer w tle? Gdzie najfajniej było? Zdjęcia są z Gefrorene Wand na Olperer i vice versa Było ekstra, pogoda jak to na Hintertuxie, pierwszego dnia bardzo ładnie, drugiego pochmurno, czasami mgła i mżawka. Na razie śniegu jeszcze sporo, lód na trasach jeszcze nie prześwituje. Najfajniej było zjeżdżać Gefrorene Wand + Tuxer Fernerhaus (4+3 - jak na załączonym filmie ). Długi, fajny zjazd. Olperer przy takim śniegu był fajny rano, później robiło się miękko i ciężko było dojechać bez odpychania. Orczyk na Gerforene Wand zajęty był przez zawodników. Stoki puste, śnieg dość trudny, bo miękki, a jazda jedną trasą nie dostarcza może tyle ekscytacji, ale pamiętajmy że to połowa czerwca Frekwencja - wymarzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Skrobnij o logistyce studenckiej, jak poszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Skrobnij o logistyce studenckiej, jak poszło? Było świetnie Miałem wyjechać z Wrocka w środę około 16.00, ale jak to w życiu bywa wyjechałem koło 19.00 i pod lodowiec zajechałem o 3.00 nad ranem. Fajnie się jechało w nocy przez Zillertal, niebo było bezchmurne, duży księżyc Na parkingu żywej duszy, zaparkowałem, wyciągnąłem kocyk i poduszkę, rozłożyłem fotel pospałem do 7.30. Potem śniadanie, przebrałem się i heja do góry. Po 15.00 zjechałem, pojechałem do hotelu w Finkenbergu, tam kolacja, małe piwko i o 20.00 padłem. O 6.30 obudziłem się nieprzyzwoicie wyspany, śniadanie, pakowanie i znowu na narty. Po 15.00 zjechałem, przebrałem się, pospacerowałem koło dolnej stacji - jest tam fajny wodospad i bardzo przyjazne, sympatyczne krowy, spacerujące luzem. Podrapałem je za uszami i ruszyłem do domu. Po drodze zakupy, małą przerwa, w nocy z piątku na sobotę ok. 2.00 byłem w domu. To był mój pierwszy wyjazd na 2 dni i bardzo mi się podobało, nie mam poczucia że nart było za mało w stosunku do czasu podróży. Jeszcze to powtórzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... rung Napisano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 I jeszcze krótki klip z czerwcowego wypadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... rung Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Pozdrowienia z lodowca. Warunki srogie, rok temu o tej porze mozna bylo zjechać po śniegu do Tuxer Fernerhaus, dzisiaj poniżej Gefrorene Wand nartostrady to czarny lód z plynacymi przezeń rzekami to by bylo jeszcze ok jako ciekawostka, gdyby nie kamienie. Dobrze ze wziąłem stare narty Śmigam wiec na górze i tez jest fajnie. byle do wrzesnia! Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Strasznie to wygląda, jak się popatrzy na archiwa z kamer z przed kilku lat z lodowców alpejskich to aż się włosy jeżą, prawdopodobnie nadchodzą ostatnie lata gdy w lecie cokolwiek w Alpach będzie czynne. Śpieszmy się jeździć na lodowcach, tak szybko się topią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Wrzuć focie z rąsi - ciekaw jestem outfitu;-) Koszulka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Strasznie to wygląda, jak się popatrzy na archiwa z kamer z przed kilku lat z lodowców alpejskich to aż się włosy jeżą, prawdopodobnie nadchodzą ostatnie lata gdy w lecie cokolwiek w Alpach będzie czynne. Śpieszmy się jeździć na lodowcach, tak szybko się topią... Co ciekawe, tydzień temu spadlo ze 40cm i bylo calkiem bialo. A teraz jest faktycznie wyjątkowo cieplo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Austria Tyrol - Hintertux × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mohikanian Napisano 16 Marca 2017 Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Warunki na 16.03.2017 Około -5 stopni na górze,.Słonecznie więc odczuwalna temperatura wg mnie +10 :-) Fajny przymrożony śnieg,trasy świetnie utrzymane. Na wysokościach ok 2000 temperatury na plusie. Jezdzimy w tym tygodniu w Zillertal Arena, Hochzireltal i na Hintertuxie. Cały tydzień w słońcu ! Miłego na białym wybierającym się do Zillertal. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Dojechałem. 8:15 z Wrocka z dwoma postojami. Stacjonuje w Juns, hotel Hohlenstein. Przydrogi, a w weekend wariactwo. Jutro Hintertux choć zimno. Dziś nowy śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Dojechałem. 8:15 z Wrocka z dwoma postojami. Stacjonuje w Juns, hotel Hohlenstein. Przydrogi, a w weekend wariactwo. Jutro Hintertux choć zimno. Dziś nowy śnieg.8:16 start. Gefrorene Wand to nie był najlepszy pomysł na rozruch, mgla, -20, wiatr. Poczułem się jak jakiś zdobywca Antarktydy. http://www.sstarwine...es/00529152.JPG Najlepiej się ujechalem na wariantach 11, koło Kasserera, niby też wysoko, ale ciepłej i coś widac. Tak czy owak miło było powrócić w tereny pokonywanie latem z plecakiem i namiotem w mlodosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rung Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 8:16 start. Gefrorene Wand to nie był najlepszy pomysł na rozruch, mgla, -20, wiatr. Poczułem się jak jakiś zdobywca Antarktydy.http://www.sstarwine...es/00529152.JPG Najlepiej się ujechalem na wariantach 11, koło Kasserera, niby też wysoko, ale ciepłej i coś widac. Tak czy owak miło było powrócić w tereny pokonywanie latem z plecakiem i namiotem w mlodosci. Jak Gefrorene to Gefrorene I tak zazdroszczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Jak Gefrorene to Gefrorene I tak zazdroszczę! Dziś gesonnene;-) Lampa i wszyscy na lodowiec, a ja au rebours, czyli w drugą stronę. Ujeździłem się, że hej. Mówią, że do niedzieli zamkną wszystko oprócz Hintertux. Nie wiem. Trza by sprawdzić. Wjechałem na Rastkogel, bo miałem pod hotelem wyciąg. A potem już wszędzie. Mało ludzi, świetnie przygotowane stoki. Po południu południowo nachylone trochę się rozkopały, a inne trzymały fason. Powrót około 8h, z korkiem w okolicy Monachium i dwoma postojami, więc nieźle. W sumie emocji cała masa, warto nawet na dwa dni się wyrwać, choć solo trochę przydrogo wychodzi... no ale nie narzekam, Harakiri przecież nie popełnię;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... rung Napisano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2017 Hej, Wy tam! Sezon trwa 20km tras, 2m śniegu. Sporo treningów, ale tylko w niektórych miejscach, wczesnym popołudniem się zawijają. Narciarze rekreacyjni - nieliczni. Jest ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Hej, Wy tam! Sezon trwa 20km tras, 2m śniegu. Sporo treningów, ale tylko w niektórych miejscach, wczesnym popołudniem się zawijają. Narciarze rekreacyjni - nieliczni. Jest ekstra IMG_9462.JPGIMG_9483.JPGIMG_9498.JPG Pozazdrościć. A na pierwszej fotce to Olperer w tle? Gdzie najfajniej było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Pozazdrościć. A na pierwszej fotce to Olperer w tle? Gdzie najfajniej było? Zdjęcia są z Gefrorene Wand na Olperer i vice versa Było ekstra, pogoda jak to na Hintertuxie, pierwszego dnia bardzo ładnie, drugiego pochmurno, czasami mgła i mżawka. Na razie śniegu jeszcze sporo, lód na trasach jeszcze nie prześwituje. Najfajniej było zjeżdżać Gefrorene Wand + Tuxer Fernerhaus (4+3 - jak na załączonym filmie ). Długi, fajny zjazd. Olperer przy takim śniegu był fajny rano, później robiło się miękko i ciężko było dojechać bez odpychania. Orczyk na Gerforene Wand zajęty był przez zawodników. Stoki puste, śnieg dość trudny, bo miękki, a jazda jedną trasą nie dostarcza może tyle ekscytacji, ale pamiętajmy że to połowa czerwca Frekwencja - wymarzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Skrobnij o logistyce studenckiej, jak poszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Skrobnij o logistyce studenckiej, jak poszło? Było świetnie Miałem wyjechać z Wrocka w środę około 16.00, ale jak to w życiu bywa wyjechałem koło 19.00 i pod lodowiec zajechałem o 3.00 nad ranem. Fajnie się jechało w nocy przez Zillertal, niebo było bezchmurne, duży księżyc Na parkingu żywej duszy, zaparkowałem, wyciągnąłem kocyk i poduszkę, rozłożyłem fotel pospałem do 7.30. Potem śniadanie, przebrałem się i heja do góry. Po 15.00 zjechałem, pojechałem do hotelu w Finkenbergu, tam kolacja, małe piwko i o 20.00 padłem. O 6.30 obudziłem się nieprzyzwoicie wyspany, śniadanie, pakowanie i znowu na narty. Po 15.00 zjechałem, przebrałem się, pospacerowałem koło dolnej stacji - jest tam fajny wodospad i bardzo przyjazne, sympatyczne krowy, spacerujące luzem. Podrapałem je za uszami i ruszyłem do domu. Po drodze zakupy, małą przerwa, w nocy z piątku na sobotę ok. 2.00 byłem w domu. To był mój pierwszy wyjazd na 2 dni i bardzo mi się podobało, nie mam poczucia że nart było za mało w stosunku do czasu podróży. Jeszcze to powtórzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... rung Napisano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 I jeszcze krótki klip z czerwcowego wypadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... rung Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Pozdrowienia z lodowca. Warunki srogie, rok temu o tej porze mozna bylo zjechać po śniegu do Tuxer Fernerhaus, dzisiaj poniżej Gefrorene Wand nartostrady to czarny lód z plynacymi przezeń rzekami to by bylo jeszcze ok jako ciekawostka, gdyby nie kamienie. Dobrze ze wziąłem stare narty Śmigam wiec na górze i tez jest fajnie. byle do wrzesnia! Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Strasznie to wygląda, jak się popatrzy na archiwa z kamer z przed kilku lat z lodowców alpejskich to aż się włosy jeżą, prawdopodobnie nadchodzą ostatnie lata gdy w lecie cokolwiek w Alpach będzie czynne. Śpieszmy się jeździć na lodowcach, tak szybko się topią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Wrzuć focie z rąsi - ciekaw jestem outfitu;-) Koszulka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Strasznie to wygląda, jak się popatrzy na archiwa z kamer z przed kilku lat z lodowców alpejskich to aż się włosy jeżą, prawdopodobnie nadchodzą ostatnie lata gdy w lecie cokolwiek w Alpach będzie czynne. Śpieszmy się jeździć na lodowcach, tak szybko się topią... Co ciekawe, tydzień temu spadlo ze 40cm i bylo calkiem bialo. A teraz jest faktycznie wyjątkowo cieplo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Austria Tyrol - Hintertux × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Jak Gefrorene to Gefrorene I tak zazdroszczę! Dziś gesonnene;-) Lampa i wszyscy na lodowiec, a ja au rebours, czyli w drugą stronę. Ujeździłem się, że hej. Mówią, że do niedzieli zamkną wszystko oprócz Hintertux. Nie wiem. Trza by sprawdzić. Wjechałem na Rastkogel, bo miałem pod hotelem wyciąg. A potem już wszędzie. Mało ludzi, świetnie przygotowane stoki. Po południu południowo nachylone trochę się rozkopały, a inne trzymały fason. Powrót około 8h, z korkiem w okolicy Monachium i dwoma postojami, więc nieźle. W sumie emocji cała masa, warto nawet na dwa dni się wyrwać, choć solo trochę przydrogo wychodzi... no ale nie narzekam, Harakiri przecież nie popełnię;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... rung Napisano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2017 Hej, Wy tam! Sezon trwa 20km tras, 2m śniegu. Sporo treningów, ale tylko w niektórych miejscach, wczesnym popołudniem się zawijają. Narciarze rekreacyjni - nieliczni. Jest ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Hej, Wy tam! Sezon trwa 20km tras, 2m śniegu. Sporo treningów, ale tylko w niektórych miejscach, wczesnym popołudniem się zawijają. Narciarze rekreacyjni - nieliczni. Jest ekstra IMG_9462.JPGIMG_9483.JPGIMG_9498.JPG Pozazdrościć. A na pierwszej fotce to Olperer w tle? Gdzie najfajniej było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Pozazdrościć. A na pierwszej fotce to Olperer w tle? Gdzie najfajniej było? Zdjęcia są z Gefrorene Wand na Olperer i vice versa Było ekstra, pogoda jak to na Hintertuxie, pierwszego dnia bardzo ładnie, drugiego pochmurno, czasami mgła i mżawka. Na razie śniegu jeszcze sporo, lód na trasach jeszcze nie prześwituje. Najfajniej było zjeżdżać Gefrorene Wand + Tuxer Fernerhaus (4+3 - jak na załączonym filmie ). Długi, fajny zjazd. Olperer przy takim śniegu był fajny rano, później robiło się miękko i ciężko było dojechać bez odpychania. Orczyk na Gerforene Wand zajęty był przez zawodników. Stoki puste, śnieg dość trudny, bo miękki, a jazda jedną trasą nie dostarcza może tyle ekscytacji, ale pamiętajmy że to połowa czerwca Frekwencja - wymarzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Skrobnij o logistyce studenckiej, jak poszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Skrobnij o logistyce studenckiej, jak poszło? Było świetnie Miałem wyjechać z Wrocka w środę około 16.00, ale jak to w życiu bywa wyjechałem koło 19.00 i pod lodowiec zajechałem o 3.00 nad ranem. Fajnie się jechało w nocy przez Zillertal, niebo było bezchmurne, duży księżyc Na parkingu żywej duszy, zaparkowałem, wyciągnąłem kocyk i poduszkę, rozłożyłem fotel pospałem do 7.30. Potem śniadanie, przebrałem się i heja do góry. Po 15.00 zjechałem, pojechałem do hotelu w Finkenbergu, tam kolacja, małe piwko i o 20.00 padłem. O 6.30 obudziłem się nieprzyzwoicie wyspany, śniadanie, pakowanie i znowu na narty. Po 15.00 zjechałem, przebrałem się, pospacerowałem koło dolnej stacji - jest tam fajny wodospad i bardzo przyjazne, sympatyczne krowy, spacerujące luzem. Podrapałem je za uszami i ruszyłem do domu. Po drodze zakupy, małą przerwa, w nocy z piątku na sobotę ok. 2.00 byłem w domu. To był mój pierwszy wyjazd na 2 dni i bardzo mi się podobało, nie mam poczucia że nart było za mało w stosunku do czasu podróży. Jeszcze to powtórzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... rung Napisano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 I jeszcze krótki klip z czerwcowego wypadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... rung Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Pozdrowienia z lodowca. Warunki srogie, rok temu o tej porze mozna bylo zjechać po śniegu do Tuxer Fernerhaus, dzisiaj poniżej Gefrorene Wand nartostrady to czarny lód z plynacymi przezeń rzekami to by bylo jeszcze ok jako ciekawostka, gdyby nie kamienie. Dobrze ze wziąłem stare narty Śmigam wiec na górze i tez jest fajnie. byle do wrzesnia! Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Strasznie to wygląda, jak się popatrzy na archiwa z kamer z przed kilku lat z lodowców alpejskich to aż się włosy jeżą, prawdopodobnie nadchodzą ostatnie lata gdy w lecie cokolwiek w Alpach będzie czynne. Śpieszmy się jeździć na lodowcach, tak szybko się topią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Wrzuć focie z rąsi - ciekaw jestem outfitu;-) Koszulka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Strasznie to wygląda, jak się popatrzy na archiwa z kamer z przed kilku lat z lodowców alpejskich to aż się włosy jeżą, prawdopodobnie nadchodzą ostatnie lata gdy w lecie cokolwiek w Alpach będzie czynne. Śpieszmy się jeździć na lodowcach, tak szybko się topią... Co ciekawe, tydzień temu spadlo ze 40cm i bylo calkiem bialo. A teraz jest faktycznie wyjątkowo cieplo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Austria Tyrol - Hintertux
rung Napisano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2017 Hej, Wy tam! Sezon trwa 20km tras, 2m śniegu. Sporo treningów, ale tylko w niektórych miejscach, wczesnym popołudniem się zawijają. Narciarze rekreacyjni - nieliczni. Jest ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Hej, Wy tam! Sezon trwa 20km tras, 2m śniegu. Sporo treningów, ale tylko w niektórych miejscach, wczesnym popołudniem się zawijają. Narciarze rekreacyjni - nieliczni. Jest ekstra IMG_9462.JPGIMG_9483.JPGIMG_9498.JPG Pozazdrościć. A na pierwszej fotce to Olperer w tle? Gdzie najfajniej było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Pozazdrościć. A na pierwszej fotce to Olperer w tle? Gdzie najfajniej było? Zdjęcia są z Gefrorene Wand na Olperer i vice versa Było ekstra, pogoda jak to na Hintertuxie, pierwszego dnia bardzo ładnie, drugiego pochmurno, czasami mgła i mżawka. Na razie śniegu jeszcze sporo, lód na trasach jeszcze nie prześwituje. Najfajniej było zjeżdżać Gefrorene Wand + Tuxer Fernerhaus (4+3 - jak na załączonym filmie ). Długi, fajny zjazd. Olperer przy takim śniegu był fajny rano, później robiło się miękko i ciężko było dojechać bez odpychania. Orczyk na Gerforene Wand zajęty był przez zawodników. Stoki puste, śnieg dość trudny, bo miękki, a jazda jedną trasą nie dostarcza może tyle ekscytacji, ale pamiętajmy że to połowa czerwca Frekwencja - wymarzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Skrobnij o logistyce studenckiej, jak poszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Skrobnij o logistyce studenckiej, jak poszło? Było świetnie Miałem wyjechać z Wrocka w środę około 16.00, ale jak to w życiu bywa wyjechałem koło 19.00 i pod lodowiec zajechałem o 3.00 nad ranem. Fajnie się jechało w nocy przez Zillertal, niebo było bezchmurne, duży księżyc Na parkingu żywej duszy, zaparkowałem, wyciągnąłem kocyk i poduszkę, rozłożyłem fotel pospałem do 7.30. Potem śniadanie, przebrałem się i heja do góry. Po 15.00 zjechałem, pojechałem do hotelu w Finkenbergu, tam kolacja, małe piwko i o 20.00 padłem. O 6.30 obudziłem się nieprzyzwoicie wyspany, śniadanie, pakowanie i znowu na narty. Po 15.00 zjechałem, przebrałem się, pospacerowałem koło dolnej stacji - jest tam fajny wodospad i bardzo przyjazne, sympatyczne krowy, spacerujące luzem. Podrapałem je za uszami i ruszyłem do domu. Po drodze zakupy, małą przerwa, w nocy z piątku na sobotę ok. 2.00 byłem w domu. To był mój pierwszy wyjazd na 2 dni i bardzo mi się podobało, nie mam poczucia że nart było za mało w stosunku do czasu podróży. Jeszcze to powtórzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... rung Napisano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 I jeszcze krótki klip z czerwcowego wypadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... rung Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Pozdrowienia z lodowca. Warunki srogie, rok temu o tej porze mozna bylo zjechać po śniegu do Tuxer Fernerhaus, dzisiaj poniżej Gefrorene Wand nartostrady to czarny lód z plynacymi przezeń rzekami to by bylo jeszcze ok jako ciekawostka, gdyby nie kamienie. Dobrze ze wziąłem stare narty Śmigam wiec na górze i tez jest fajnie. byle do wrzesnia! Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Strasznie to wygląda, jak się popatrzy na archiwa z kamer z przed kilku lat z lodowców alpejskich to aż się włosy jeżą, prawdopodobnie nadchodzą ostatnie lata gdy w lecie cokolwiek w Alpach będzie czynne. Śpieszmy się jeździć na lodowcach, tak szybko się topią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Wrzuć focie z rąsi - ciekaw jestem outfitu;-) Koszulka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Strasznie to wygląda, jak się popatrzy na archiwa z kamer z przed kilku lat z lodowców alpejskich to aż się włosy jeżą, prawdopodobnie nadchodzą ostatnie lata gdy w lecie cokolwiek w Alpach będzie czynne. Śpieszmy się jeździć na lodowcach, tak szybko się topią... Co ciekawe, tydzień temu spadlo ze 40cm i bylo calkiem bialo. A teraz jest faktycznie wyjątkowo cieplo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Austria Tyrol - Hintertux
rung Napisano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Pozazdrościć. A na pierwszej fotce to Olperer w tle? Gdzie najfajniej było? Zdjęcia są z Gefrorene Wand na Olperer i vice versa Było ekstra, pogoda jak to na Hintertuxie, pierwszego dnia bardzo ładnie, drugiego pochmurno, czasami mgła i mżawka. Na razie śniegu jeszcze sporo, lód na trasach jeszcze nie prześwituje. Najfajniej było zjeżdżać Gefrorene Wand + Tuxer Fernerhaus (4+3 - jak na załączonym filmie ). Długi, fajny zjazd. Olperer przy takim śniegu był fajny rano, później robiło się miękko i ciężko było dojechać bez odpychania. Orczyk na Gerforene Wand zajęty był przez zawodników. Stoki puste, śnieg dość trudny, bo miękki, a jazda jedną trasą nie dostarcza może tyle ekscytacji, ale pamiętajmy że to połowa czerwca Frekwencja - wymarzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Skrobnij o logistyce studenckiej, jak poszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Skrobnij o logistyce studenckiej, jak poszło? Było świetnie Miałem wyjechać z Wrocka w środę około 16.00, ale jak to w życiu bywa wyjechałem koło 19.00 i pod lodowiec zajechałem o 3.00 nad ranem. Fajnie się jechało w nocy przez Zillertal, niebo było bezchmurne, duży księżyc Na parkingu żywej duszy, zaparkowałem, wyciągnąłem kocyk i poduszkę, rozłożyłem fotel pospałem do 7.30. Potem śniadanie, przebrałem się i heja do góry. Po 15.00 zjechałem, pojechałem do hotelu w Finkenbergu, tam kolacja, małe piwko i o 20.00 padłem. O 6.30 obudziłem się nieprzyzwoicie wyspany, śniadanie, pakowanie i znowu na narty. Po 15.00 zjechałem, przebrałem się, pospacerowałem koło dolnej stacji - jest tam fajny wodospad i bardzo przyjazne, sympatyczne krowy, spacerujące luzem. Podrapałem je za uszami i ruszyłem do domu. Po drodze zakupy, małą przerwa, w nocy z piątku na sobotę ok. 2.00 byłem w domu. To był mój pierwszy wyjazd na 2 dni i bardzo mi się podobało, nie mam poczucia że nart było za mało w stosunku do czasu podróży. Jeszcze to powtórzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... rung Napisano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 I jeszcze krótki klip z czerwcowego wypadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... rung Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Pozdrowienia z lodowca. Warunki srogie, rok temu o tej porze mozna bylo zjechać po śniegu do Tuxer Fernerhaus, dzisiaj poniżej Gefrorene Wand nartostrady to czarny lód z plynacymi przezeń rzekami to by bylo jeszcze ok jako ciekawostka, gdyby nie kamienie. Dobrze ze wziąłem stare narty Śmigam wiec na górze i tez jest fajnie. byle do wrzesnia! Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Strasznie to wygląda, jak się popatrzy na archiwa z kamer z przed kilku lat z lodowców alpejskich to aż się włosy jeżą, prawdopodobnie nadchodzą ostatnie lata gdy w lecie cokolwiek w Alpach będzie czynne. Śpieszmy się jeździć na lodowcach, tak szybko się topią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Wrzuć focie z rąsi - ciekaw jestem outfitu;-) Koszulka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Strasznie to wygląda, jak się popatrzy na archiwa z kamer z przed kilku lat z lodowców alpejskich to aż się włosy jeżą, prawdopodobnie nadchodzą ostatnie lata gdy w lecie cokolwiek w Alpach będzie czynne. Śpieszmy się jeździć na lodowcach, tak szybko się topią... Co ciekawe, tydzień temu spadlo ze 40cm i bylo calkiem bialo. A teraz jest faktycznie wyjątkowo cieplo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
star Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Skrobnij o logistyce studenckiej, jak poszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rung Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Skrobnij o logistyce studenckiej, jak poszło? Było świetnie Miałem wyjechać z Wrocka w środę około 16.00, ale jak to w życiu bywa wyjechałem koło 19.00 i pod lodowiec zajechałem o 3.00 nad ranem. Fajnie się jechało w nocy przez Zillertal, niebo było bezchmurne, duży księżyc Na parkingu żywej duszy, zaparkowałem, wyciągnąłem kocyk i poduszkę, rozłożyłem fotel pospałem do 7.30. Potem śniadanie, przebrałem się i heja do góry. Po 15.00 zjechałem, pojechałem do hotelu w Finkenbergu, tam kolacja, małe piwko i o 20.00 padłem. O 6.30 obudziłem się nieprzyzwoicie wyspany, śniadanie, pakowanie i znowu na narty. Po 15.00 zjechałem, przebrałem się, pospacerowałem koło dolnej stacji - jest tam fajny wodospad i bardzo przyjazne, sympatyczne krowy, spacerujące luzem. Podrapałem je za uszami i ruszyłem do domu. Po drodze zakupy, małą przerwa, w nocy z piątku na sobotę ok. 2.00 byłem w domu. To był mój pierwszy wyjazd na 2 dni i bardzo mi się podobało, nie mam poczucia że nart było za mało w stosunku do czasu podróży. Jeszcze to powtórzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... rung Napisano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 I jeszcze krótki klip z czerwcowego wypadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... rung Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Pozdrowienia z lodowca. Warunki srogie, rok temu o tej porze mozna bylo zjechać po śniegu do Tuxer Fernerhaus, dzisiaj poniżej Gefrorene Wand nartostrady to czarny lód z plynacymi przezeń rzekami to by bylo jeszcze ok jako ciekawostka, gdyby nie kamienie. Dobrze ze wziąłem stare narty Śmigam wiec na górze i tez jest fajnie. byle do wrzesnia! Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Strasznie to wygląda, jak się popatrzy na archiwa z kamer z przed kilku lat z lodowców alpejskich to aż się włosy jeżą, prawdopodobnie nadchodzą ostatnie lata gdy w lecie cokolwiek w Alpach będzie czynne. Śpieszmy się jeździć na lodowcach, tak szybko się topią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Wrzuć focie z rąsi - ciekaw jestem outfitu;-) Koszulka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Strasznie to wygląda, jak się popatrzy na archiwa z kamer z przed kilku lat z lodowców alpejskich to aż się włosy jeżą, prawdopodobnie nadchodzą ostatnie lata gdy w lecie cokolwiek w Alpach będzie czynne. Śpieszmy się jeździć na lodowcach, tak szybko się topią... Co ciekawe, tydzień temu spadlo ze 40cm i bylo calkiem bialo. A teraz jest faktycznie wyjątkowo cieplo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
rung Napisano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 I jeszcze krótki klip z czerwcowego wypadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rung Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Pozdrowienia z lodowca. Warunki srogie, rok temu o tej porze mozna bylo zjechać po śniegu do Tuxer Fernerhaus, dzisiaj poniżej Gefrorene Wand nartostrady to czarny lód z plynacymi przezeń rzekami to by bylo jeszcze ok jako ciekawostka, gdyby nie kamienie. Dobrze ze wziąłem stare narty Śmigam wiec na górze i tez jest fajnie. byle do wrzesnia! Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Strasznie to wygląda, jak się popatrzy na archiwa z kamer z przed kilku lat z lodowców alpejskich to aż się włosy jeżą, prawdopodobnie nadchodzą ostatnie lata gdy w lecie cokolwiek w Alpach będzie czynne. Śpieszmy się jeździć na lodowcach, tak szybko się topią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Wrzuć focie z rąsi - ciekaw jestem outfitu;-) Koszulka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rung Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Strasznie to wygląda, jak się popatrzy na archiwa z kamer z przed kilku lat z lodowców alpejskich to aż się włosy jeżą, prawdopodobnie nadchodzą ostatnie lata gdy w lecie cokolwiek w Alpach będzie czynne. Śpieszmy się jeździć na lodowcach, tak szybko się topią... Co ciekawe, tydzień temu spadlo ze 40cm i bylo calkiem bialo. A teraz jest faktycznie wyjątkowo cieplo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi