moruniek Napisano 24 Stycznia Udostępnij Napisano 24 Stycznia 5 godzin temu, Jan napisał: Pięknie - jakie ma narty? Fischer FIS SL 150 Jr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 24 Stycznia Udostępnij Napisano 24 Stycznia 6 minut temu, moruniek napisał: Maciek jeździ Słowo klucz. 6 minut temu, moruniek napisał: Bardziej chciałem pokazać stok i warunki. Nie pitol, proszę Cię 😉. Dzieciom (młodzieży) można tylko pozazdrościć tej elastyczności. pozdro ps. Tam myśl o tym Zwardoniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 24 Stycznia Udostępnij Napisano 24 Stycznia Dziś pogoda dla koneserów (maniaków jak mawia moja żona). Córka dostała dzień wolnego (po 12 dniach na nartach non stop). Pod stokiem meldujemy się punktualnie ale ten jest zamknięty. Od panów z obsługi dowiaduję się, że próbują uruchomić krzesło, bo skoro już przyszli to szkoda byłoby iść do domu. Po 15 minutach krzesło działa. Jadę pierwszym krzesełkiem, kilka krzeseł za mną jedzie ratownik. Na górze na podporze Pan walczy jeszcze z czujnikiem wiatru. Ten zawraca nas i skutecznie zniechęca do jazdy. Wytrzymuje 4 zjazdy, do wiatru dołącza poziomo padający deszcz. Schodzę ze stoku, leje coraz mocniej. Decyzja - idziemy na termy. Rano czekamy na uruchomienie krzesła. Stok przygotowany dobrze, choć miękko. Pan walczy na słupie. Jeszcze jedno, później telefon schowałem głębiej. Na termach dostaję szafkę nr 1. c.d.n. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 24 Stycznia Udostępnij Napisano 24 Stycznia Cze Z soboty, krótko, bo mi przypadkiem wpadło. Żona chciała sobie filmik nagrać, a że nie jestem mądry, to miałem cichą godzinę potem, czyli przesrane. Mina Żony bezcenna 😉 pozdro 2 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia Dziś pogoda dla koneserów. Od śniegu, przez śnieg z deszczem, zalepiający gogle, po sam deszcz. Opad ustawał tylko na chwilę. Na stoku robili co mogli by dzieci chciały jeździć. Nawet Wilma wyszła na spacer (chyba pierwszy raz widziałem ją w tym sezonie). Śnieg mokry i mocno hamujący. Wilma na spacerze. Ludzi jak na warunki całkiem sporo. Tak to wyglądało jak chwilowo padać przestawało. c.d.n. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia 1 minutę temu, moruniek napisał: Dziś pogoda dla koneserów. c.d.n. Ta klątwa ferii mazowieckich 😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia Teraz, kordiankw napisał: Ta klątwa ferii mazowieckich 😀 Całe szczęście, że się już kończą... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia 1 minutę temu, brachol napisał: Całe szczęście, że się już kończą... Cześć Wytwarzamy około 1/4 PKB więc musimy zapierdalać jak osły. Słuszny postulat. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia Dziś po nartach, tak wyglądałem. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Wytwarzamy około 1/4 PKB więc musimy zapierdalać jak osły. Słuszny postulat. Pozdro Jakby w Krk było PWPW to też byśmy liderowali. W Covidzie to chyba nawet sporo więcej, niewyróba była, nawet zapytanie o kalkulację wysłali do mnie😉. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Wytwarzamy około 1/4 PKB więc musimy zapierdalać jak osły. Słuszny postulat. Pozdro Idąc tym tokiem ,to teraz będzie klątwa ferii śląskich,jako,że Śląsk jest pod tym względem na drugim miejscu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia Cześć No dlatego pozwoliłem sobie na taki żart ale wiem jak się reaguje na przeciętnych mazowszan. A mając z nimi do czynienia na wielu wyjazdach, które prowadziłem nie można mieć o to pretensji. Cześć 2 godziny temu, moruniek napisał: Dziś po nartach, tak wyglądałem. Uśmiechnięty narciarz. Nie widać zmęczenia, znużenia czy jakiejkolwiek niechęci, czy negatywnych odczuć. A co się stało? Podejrzewam, że jesteś dokumentnie mokry - tak bywa na nartach - ale w ogóle tego nie sprzedałeś na tym zdjęciu. Dla mnie - zadowolenie aż tryska i piękny dzień za Tobą. Krzychu jak ze Zwardoniem bi=o my już zadeklarowani i jedziemy. Może połączyć siły jak moje dzieci nie pojadą? Trzymajcie się serdecznie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia Cześć Krzysztof co zobił Pan a czego nie zrobił Maciej? Zaczynamy od podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia Butów nie zapiął? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2 godziny temu, Chertan napisał: Butów nie zapiął? Cześć Nie. nie o to mi chodziło. Maciek ma widać dobrze dopasowane buty i nie musi ich rozpinać przed każdym wjazdem. 😉 To taka trochę zabawa... Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia (edytowane) . Edytowane 26 Stycznia przez grimson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia (edytowane) 14 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Krzysztof co zobił Pan a czego nie zrobił Maciej? Zaczynamy od podstaw. Cze Nie założył pasków od kijów?????? Co wygrałem????? Ale przykład musi iść od góry. Jaki Ojciec taki syn 🙂 pozdro Edytowane 26 Stycznia przez Marcos73 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia Cześć He he... zwróciłem na to uwagę bo dla mnie to taki absolutnie automatyczny ruch porządkujący całość sylwetki przed zjazdem. Ale rzeczywiście niektórzy programowo tego nie robią. Może Maciek i Krzychy tak mają. Jak widać z jakością jazdy wiele wspólnego to nie ma... Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia 37 minut temu, Marcos73 napisał: Cze Nie założył pasków od kijów?????? Co wygrałem????? Ale przykład musi iść od góry. Jaki Ojciec taki syn 🙂 pozdro Zaje fajny film który pokazuje że na płaskimi wycinanie łuczków to nie sztuka ,druga część śmig na wszystko się nadaje a trzecia to co tygrysy lubią najbardziej czyli cięty na prędkości 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia 19 minut temu, Mitek napisał: Cześć He he... zwróciłem na to uwagę bo dla mnie to taki absolutnie automatyczny ruch porządkujący całość sylwetki przed zjazdem. Ale rzeczywiście niektórzy programowo tego nie robią. Może Maciek i Krzychy tak mają. Jak widać z jakością jazdy wiele wspólnego to nie ma... Pozdro Cze Są pewne rzeczy, które się robi na stoku i sobie tego nie wyobrażam aby tego nie robić. Taki automatyzm. Jak zapięty kask pod brodą, kurtka, kurde ja wszystko zapinam, nawet kieszenie, jedynie wentylację czasami otwieram pod pachami (w spodniach tez mam, ale tego nigdy nie używałem). Rękawiczki obowiązkowo, pozapinane na rzepy. Pasków nie mam, bo mam leki. Ale nie wiem jakbym się czuł psychicznie jeśli nie byłyby przypięte. Jeszcze dodatkowo gogle musze mieć, ale praktycznie zawsze ściągam przed krzesłem, orczykiem. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia 7 minut temu, Mikoski napisał: Zaje fajny film który pokazuje że na płaskimi wycinanie łuczków to nie sztuka ,druga część śmig na wszystko się nadaje a trzecia to co tygrysy lubią najbardziej czyli cięty na prędkości 😁 Ale wiesz, fajna trasa do nauki, bo równomiernie nachylona, żadnych niespodzianek i szeroka (no mało ludzi też), widać że super śnieg mają. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia Cześć Tak to takie automatyczne nawyki. Ja na przykład zaczynając jechać unoszę ramiona porządkując tak jakby sylwetkę - tak się wysmuklam. 🙂 A z tym zdejmowanie gogli to ciekawe bo ja mam tak - bardzo długo jeździłem bez gogli, często w okularach - ale jak/odkąd je mam to jak zakładam to już nie zdejmuję, czasami nawet w knajpie, bo jak zdejmę to już się zbrudzą, parują, inaczej założę i ryski są nie w tym miejscu i oczy na nowo muszą się przystosować, żeby ich "nie wiedzieć" itd. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2 minuty temu, Marcos73 napisał: Ale wiesz, fajna trasa do nauki, bo równomiernie nachylona, żadnych niespodzianek i szeroka (no mało ludzi też), widać że super śnieg mają. pozdro Jak by nie patrzeć to śnieg w narciarstwie to ważna sprawa jest 😜 na ostatnim wyjeździe mieliśmy szczęście że sporo sypnęło i powiem że tak dobrego śniegu pod narta nie pamiętam ⛷️💪 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia 22 minuty temu, Mikoski napisał: Zaje fajny film który pokazuje że na płaskimi wycinanie łuczków to nie sztuka ,druga część śmig na wszystko się nadaje a trzecia to co tygrysy lubią najbardziej czyli cięty na prędkości 😁 Cześć Wiesz no i też fajne są te ich rozmowy, widać, że goście nie są napięci żartują itd. ale jazdę komentują bardzo fachowo. No i komentarze tez fajne, sporo się można dowiedzieć. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia 17 minut temu, Mikoski napisał: Jak by nie patrzeć to śnieg w narciarstwie to ważna sprawa jest Damian, ale to nie jest oczywista oczywistość w dzisiejszych czasach. Nie dość że śnieg jest, to jeszcze fajowski. Z góry urzucony, a spód twardy. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi