Victor Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia (edytowane) Witam dziś Winterberg w DE temp -8 i 70 cm bazy kaszy na trasach,armaty przez prawie cały tydzień walczyły z naśnieżaniem. Dziś do dyspozycji narciarzy 8km tras choć wczoraj było tylko 4km ale zaryzykowałem wyjazd więc zobaczymy jak będzie 😉 https://www.skiliftkarussell.de/nl/stroom/informatie-over-liften-en-pistes/ Edytowane 11 Stycznia przez Victor 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia 11 minut temu, Victor napisał: Witam dziś Winterberg w DE temp -8 i 70 cm bazy kaszy na trasach,armaty przez prawie cały tydzień walczyły z naśnieżaniem. Dziś do dyspozycji narciarzy 8km tras choć wczoraj było tylko 4km ale zaryzykowałem wyjazd więc zobaczymy jak będzie 😉 https://www.skiliftkarussell.de/nl/stroom/informatie-over-liften-en-pistes/ się pospiesz zanim Holandia się dowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia Dzisiaj z Marasem Koziniec. Szału niema, dupy nie urywa. pozdro 4 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2 godziny temu, Jan napisał: się pospiesz zanim Holandia się dowie Wedzeuszy póki co nie widać Helmuci sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia 21 minut temu, Marcos73 napisał: Dzisiaj z Marasem Koziniec. Szału niema, dupy nie urywa. pozdro Nie marudź 😜 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia No to czas na małe sprawozdanie z dotychczasowych realizacji planów i zamierzeń. Wypad grudniowy do Austrii zaliczony i jestem pod wielkim wrażeniem. Sezon w ZW otwarty znacznie wcześniej niż zwyczajowo. Jak na razie luzy więc jest czas na trochę jazdy i poprawy techniki. Na ten moment zwrócono mi uwagę iż zbyt intensywnie wkładam wewnętrzną nartę ale za to poprawiłem sylwetkę frontalną w skrętach średnich i długich. Cieszę się bo ponad plan ujawnia się marcowy wypad do Francji i szczerze tyci przebieram nogami. Pozdrowienia dla wszystkich....ruszam bo o 14 po kilkudniowej przerwie technicznej rusza ZW 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia 40 minut temu, Adam ..DUCH napisał: Wypad grudniowy do Austrii zaliczony i jestem pod wielkim wrażeniem. a co zrobiło takie wielkie wrażenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia 34 minuty temu, Jan napisał: a co zrobiło takie wielkie wrażenie ? Wielka ilość uśmiechniętych ludzi😆 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia 1 minutę temu, Adam ..DUCH napisał: Wielka ilość uśmiechniętych ludzi😆 a gdzie jeździłeś konkretnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia Właśnie wróciłem z trzydniowego wypadu na Chopok, No i akurat przyszły wreszcie zamówione nartki SLALOMOWE HEAD SUPERSHAPE E-MAGNUM. Niestety przyszły trochę za późno i nie udało się ich zabrać na wyjazd na Słowację, a szkoda bo w pierwszy dzień było trochę twardo więc zobaczyłbym co na nich zdołam zdziałać. I jeszcze taki prezencik: przysłali kupon ważny w sezonie 23/24 na dodatkowy dzień w jednym z dwóch ośrodków. Są to Kaunertal lub Pitzal. Działa to tak: jeśli kupisz karnet 4, 5, lub 6-cio dniowy, to dostajesz dodatkowy dzień gratis. Ponieważ w tym sezonie mam już sprecyzowane plany i w powyższych ośrodkach na pewno nie zawitam, szkoda aby się to zmarnowało. A więc, koledzy (głównie) z Krakowa, jeśli ktoś z was byłby zainteresowany proszę o kontakt i chętnie kupon przekażę. W śródmieściu bywam prawie codziennie więc nie będzie z tym żadnego kłopotu. Pozdr4all 🙂 ! 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia 4 godziny temu, Jan napisał: a gdzie jeździłeś konkretnie ? Bad Kleinkirchheim - tam była kwatera. W pierwszy dzień jeździliśmy w St. Oswald - tylko tam było czynne a następne dni na Turracher Hohe - połowa ośrodka tak mniej więcej była czynna. Pewne sprawy dla Ciebie są oczywiste ale dla mnie nie. Całkowity brak przydrożnych bilbordów (za mordę ich chwycili - straszne ograniczenie praw człowieka), brak napowietrznych linii przesyłowych, brak smogu - czasami delikatny i jakże przyjemny zapach palonego drewna, brak wszechobecnych w PL sztandów z chińszczyzną, brak cymbergrajów, cisza, wszechobecna cisza, kojąca, uspokojająca, super obsługa gości i to zarówno w gastronomii jak i na "linie", uśmiech i taka widoczna radość z życia, pozytywne epatowanie narodowe ot takie drobnostki jak flagi na pługach czy też flagi narodowe wbijane w kanapki tudzież obsługa w strojach regionalnych. Wysoka dbałość o produkty regionalne. Na stoku, trasy przygotowane perfekcyjnie, 90 proc narciarzy prezentowało dobry poziom wyszkolenia, stokowych idiotów praktycznie nie było, całkowity brak bezkijkowców, treningi tyczkowe ogólnie dostępne (mój kursant jeździł na GS kadry młodszych juniorów z Słowenii). Obserwowałem z dużym zaciekawieniem szkolenia grupowe prowadzone przez licencjonowanych Austriackich instruktorów - bardzo duże nastawienie na techniki klasyczne. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia ...i słusznie. Pojmuję narciarstwo amatorskie jako sport, z którego można czerpać naprawdę sporo radości, ale niezbędna jest różnorodność stosowanych technik. To jest radość! Tu pojechać tak, a za chwilę inaczej, gdzieś sobie podskoczyć podczas zajazdu itp.... 🙂. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia 6 godzin temu, Adam ..DUCH napisał: Cieszę się bo ponad plan ujawnia się marcowy wypad do Francji i szczerze tyci przebieram nogami. Pozdrowienia dla wszystkich....ruszam bo o 14 po kilkudniowej przerwie technicznej rusza ZW Ale na zlocie zwardońskim będziesz? 16 minut temu, Adam ..DUCH napisał: Bad Kleinkirchheim - tam była kwatera. W pierwszy dzień jeździliśmy w St. Oswald - tylko tam było czynne a następne dni na Turracher Hohe - połowa ośrodka tak mniej więcej była czynna. Też polubiłem Turracher Höhe, niby tras niewiele, ale świetny śnieg. A i kilka perełek trasowych też się tam znalazło..a St Oswald to był w ogóle początek jeżdżenia codziennie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia Teraz, Dany de Vino napisał: sobie podskoczyć uważaj cobyś za wysoko nie podskoczył na tych nowych SL kach 17 minut temu, Adam ..DUCH napisał: Kleinkirchheim W Karyntii i Styrii mam duże braki topograficzne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia (edytowane) 21 minut temu, Chertan napisał: Ale na zlocie zwardońskim będziesz? Oczywiście, mam pewne zobowiązania - na tym etapie nartowania jestem w stanie poświęcić wiele🤣. Wiesz (a może nie wiesz) ZW SKI "umiera" w ostatnim dniu ferii. Wyjazd planowany jest na 16 marca więc myślę że niezbyt dużo będę musiał się "poświęcać". Z drugiej zaś strony spotkanie z Morganem może być bardzo twórcze - niech się chłopak Polskiego uczy bo mamy do pogadania🤣 Edytowane 11 Stycznia przez Adam ..DUCH 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia 12 minut temu, Adam ..DUCH napisał: Z drugiej zaś strony spotkanie z Morganem może być bardzo twórcze - niech się chłopak Polskiego uczy bo mamy do pogadania🤣 Morgan przyjedzie do Zwardonia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia 13 minut temu, Adam ..DUCH napisał: Oczywiście, mam pewne zobowiązania - na tym etapie nartowania jestem w stanie poświęcić wiele🤣. Wiesz (a może nie wiesz) ZW SKI "umiera" w ostatnim dniu ferii. Wyjazd planowany jest na 16 marca więc myślę że niezbyt dużo będę musiał się "poświęcać". Z drugiej zaś strony spotkanie z Morganem może być bardzo twórcze - niech się chłopak Polskiego uczy bo mamy do pogadania🤣 Jakieś plany w Zwardoniu to raczej sam początek marca? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia 52 minuty temu, Jan napisał: Morgan przyjedzie do Zwardonia ? A jak myślisz Janku, że Zwardoń pojedzie do Niego? pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia 11 minut temu, Marcos73 napisał: A jak myślisz Janku, że Zwardoń pojedzie do Niego? pozdro Cześć Jakie do niego?? Żeby pobyć w Zwardoniu to koleś by musiał zapłacić. Pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia 6 minut temu, Mitek napisał: Cześć Jakie do niego?? Żeby pobyć w Zwardoniu to koleś by musiał zapłacić. Pozdro A to nie są tanie rzeczy. Słyszałem że szuka sponsorów. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia Cześć Oczywiście, że nie tanie. A Twoja gaża to co? A moja? A uśmiech dam na stoku?... Koleś nie przyjedzie bo go po prostu nie stać - taka prawda. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia 9 godzin temu, Marcos73 napisał: Dzisiaj z Marasem Koziniec. Szału niema, dupy nie urywa. pozdro Dzisiaj rwaliśmy "lachony" "na żabę" Do nocy.. Mamy to w statucie "Official international Kastel Club" 1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia (edytowane) Czekam aż mi spłynie reszta zdjęć. Na razie takie widoki z Serfaus Fiss Ladis. Autorem Jaro. Edytowane 11 Stycznia przez tomkly 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia Widzę, że też chmurka w dolinach, jak u nas. Uroczo wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia 9 minut temu, Chertan napisał: Widzę, że też chmurka w dolinach, jak u nas. Uroczo wygląda. Uroczo, ale chujowo się przez pierwsze 2 dni w tej chmurce jeździło. Dopiero trzeciego dnia było pełne słońce (na wysokości powyżej 2.500 m). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi