moruniek Napisano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2023 Chwilo trwaj. Top sezon, ludzi bardzo mało, śnieg trzyma się jeszcze dobrze, pełna lampa, cieplutko ino trochę wieje. Dostałem jeszcze w gratisie darmowy parking (miło z ich strony). Termy po nartach fantastycznie regenerują. Warunki Tłok na bramkach. Słonecznie Później tak, młody walczy z odsypami. Do końca dnia tak. c.d.n. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robur82 Napisano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2023 Jakieś wieści z Korbielowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2023 3 godziny temu, star napisał: Pure Scotta? A gdzież tam, własne polskie Pure https://puremanufacture.eu/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2023 1 godzinę temu, moruniek napisał: z odsypami. gdzie te odsypy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2023 7 minut temu, Chertan napisał: A gdzież tam, własne polskie Pure https://puremanufacture.eu/ CENA: od 1250 EUR nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2023 13 minut temu, Jan napisał: gdzie te odsypy ? Są, są, tyko słaby fotograf nie potrafi ich fotografować. Zdjęcie mocno wypłaszcza, w nocy mrozu brak, w dzień +6, kilka "ścianek", natury nie oszukasz. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2023 2 godziny temu, Robur82 napisał: Jakieś wieści z Korbielowa? https://www.skionline.pl/forum/topic/41926-w-góry-na-skitury-20232024/?do=findComment&comment=396473 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2023 Godzinę temu, Jan napisał: CENA: od 1250 EUR nieźle Robią na tych samych materiałach co zachodnie firmy i wszystko ręcznie na małą skalę, więc cena mnie nie dziwi. Z resztą sam wspomniał, że z tego w Polsce się nie wyżyje, gdyż mało kto zapłaci za nartę 2x tyle co za sklepową. Natomiast są opcją customową, wspominał o robieniu snowboardu gościowi z bardzo długą stopą, która wystawała za krawędź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2023 59 minut temu, moruniek napisał: Są, są, tyko słaby fotograf nie potrafi ich fotografować. Zdjęcie mocno wypłaszcza, w nocy mrozu brak, w dzień +6, kilka "ścianek", natury nie oszukasz. Spojrzałem na cennik i lekko zemdlałem, 15 euro za parking w Oravicach? Chyba tam nie zawitam, a fajnie mi się jeździło w zeszłym sezonie... 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2023 (edytowane) 37 minut temu, brachol napisał: Spojrzałem na cennik i lekko zemdlałem, 15 euro za parking w Oravicach? Chyba tam nie zawitam, a fajnie mi się jeździło w zeszłym sezonie... W centrum Ischgl 5 Euro za cały dzień. A w większości innych lokalizacji w Tyrolu darmowy. Słowacja to jednak stan umysłu. Edytowane 28 Grudnia 2023 przez tomkly 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 Od pierwszego dnia świąt jeździliśmy z wnukiem w Kasinie. W święta miękko i wiało ale ludzi jak na lekarstwo więc coś za coś. Trzeciego dnia nagle mrozik i rano "szklany sztruks", który puścił dopiero około południa. Wczoraj śnieg rano zmrożony potem powili puszczał ale było OK, tyle że nagle ludzi się nazjeżdżało dużo i zacząłem się bać o małego i o 13 zjechaliśmy. Ceny zważając na to co oferują (jedna kanapa i tyle) b. zawyżone! Jak porównać z ofertą w ośrodkach w Alpach, czy Dolomitach to kasę mają prawie za darmo. Ale cóż, z Krakówka blisko a dla 10-cio latka stok w sam raz. W styczniu i lutym planuję jeździć na Chopoku. Jeśli ktoś z kolegów byłby chętny na wyjazd z Krakowa, to bardzo proszę o kontakt. Pozdr4all ! 🙂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 9 godzin temu, brachol napisał: Spojrzałem na cennik i lekko zemdlałem, 15 euro za parking w Oravicach? Chyba tam nie zawitam, a fajnie mi się jeździło w zeszłym sezonie... Jak pojedziesz na narty to 2 jurki kosztuje....15 jak pojedziesz sobie "poparkować" tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 1 godzinę temu, Lexi napisał: Jak pojedziesz na narty to 2 jurki kosztuje....15 jak pojedziesz sobie "poparkować" tylko. Jak przyjadę z TatrySki to też 2 jurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 3 godziny temu, brachol napisał: Jak przyjadę z TatrySki to też 2 jurki? Dobre pytanie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 4 godziny temu, brachol napisał: Jak przyjadę z TatrySki to też 2 jurki? Stacja dąży do tego żebyś kupował u nich bo na karnecie TatrySki są mniej do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 40 minut temu, Lexi napisał: Stacja dąży do tego żebyś kupował u nich bo na karnecie TatrySki są mniej do przodu. Pewnie tak tym bardziej, że cena w sumie taka sama jak karnetu TatrySuperski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 Właśnie wróciłem z Wisły, jeździłem na Stożku, który jako jeden z niewielu stoków cały czas jeździł i dalej jeździ. Niestety i tu halny oraz deszcz również uczyniły spustoszenie, tym niemniej jeździć się da. Rano było nawet całkiem fajnie twardo, choć w nocy nie było mrozu. Jednak przy gruncie trochę łapie. Niestety koło 11 wzmógł się ciepły wiatr i wszystko zaczęło się topić, aczkolwiek dalej nie nazwałbym efektu straszną ciapą. Po prostu zrobiło się miękko ale bez specjalnych odsypów. Z tego co widać, to jednak trzeba jechać na Mosorny Groń, tam śnieg jest (albo był przedwczoraj) w zauważalnie lepszej kondycji. @Chertanjedziesz jutro? Ja się melduję tak jak przedwczoraj przed 9 rano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 3 minuty temu, tomkly napisał: Właśnie wróciłem z Wisły, jeździłem na Stożku, który jako jeden z niewielu stoków cały czas jeździł i dalej jeździ. Niestety i tu halny oraz deszcz również uczyniły spustoszenie, tym niemniej jeździć się da. Rano było nawet całkiem fajnie twardo, choć w nocy nie było mrozu. Jednak przy gruncie trochę łapie. Niestety koło 11 wzmógł się ciepły wiatr i wszystko zaczęło się topić, aczkolwiek dalej nie nazwałbym efektu straszną ciapą. Po prostu zrobiło się miękko ale bez specjalnych odsypów. Z tego co widać, to jednak trzeba jechać na Mosorny Groń, tam śnieg jest (albo był przedwczoraj) w zauważalnie lepszej kondycji. @Chertanjedziesz jutro? Ja się melduję tak jak przedwczoraj przed 9 rano. Buty dzisiaj poszły do serwisu, jeszcze nieco odbarczenia, więc nie jadę. Jutro albo pojutrze to bardziej mi rower w głowie przy takiej pogodzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 8 godzin temu, brachol napisał: Jak przyjadę z TatrySki to też 2 jurki? Pokazujesz karnet narciarski na recepcji Aquaparku i płacisz 2 Euro. U nich też są karnety na TatrySki. To dotyczy płatnego parkingu, obok masz bezpłatny gdzie stają campery i sporo osobówek w tym sezonie. Za nimi jest lokalny basen termalny z małą ilością miejsc parkingowych, które wjeżdżały na ten teraz płatny i blokowały miejsca. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 2 godziny temu, Chertan napisał: Jutro albo pojutrze to bardziej mi rower w głowie przy takiej pogodzie. Też o tym dzisiaj myślałem - zwłaszcza że jutro tenis.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 Dziś kolejny magiczny dzień z pustymi stokami. Warunki rano dość trudne, wczoraj wieczorem wyratrakowali stok, silny wiatr i brak mrozu, spowodował, że ten podszedł wodą i rano przywitało nas lodowisko. Po godzinie puściło. Zdjęcia robione w trakcie jazdy (przepraszam za paluch w kadrze). Rano magicznie. Puste stoki. Widokowo. Widok na główny stok. Tłok do bramek. c.d.n. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robur82 Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 Co to za ośrodek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 3 godziny temu, Chertan napisał: Buty dzisiaj poszły do serwisu, jeszcze nieco odbarczenia, więc nie jadę. Jutro albo pojutrze to bardziej mi rower w głowie przy takiej pogodzie. Cześć Oj tak, pogoda znakomita do jeżdżenia Piotrze - polecam. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robur82 Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 22 godziny temu, moruniek napisał: https://www.skionline.pl/forum/topic/41926-w-góry-na-skitury-20232024/?do=findComment&comment=396473 Szkoda, że na tym forum nikt nie wstawia relacji z Korbielowa. Jedynie na tym cenzurowanym konkurencyjnym jest wątek. Jak dotrę w niedzielę trzeba będzie coś napisać. Z tego co wypatrzyłem w necie Krzesło Buczynka nie czynne? Z Szczawin przez Miziową na Szczyt Pilska orczyki działają? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 21 minut temu, Robur82 napisał: Co to za ośrodek? Tatr nie poznajesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi