star Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 22 godziny temu, tomkly napisał: Z tym całym Solden pracującym do 21.04. to niestety nie wygląda tak różowo. I nie chodzi bynajmniej o to, że zamknięte są dojazdówki na dół. Wczoraj i dziś wyłączyli kolejne wyciągi i trasy a mianowicie 2 oraz 2a wraz z wyciągiem A 13 z Gaisachalm, genialną czarną 25 wraz z wyciągiem D 52 na Schwarzkogl, zjazd nartostradą nr 30 z lodowca a także mniej istotne 19 i 20 wraz z gondolą C 38 w Hochsolden. Jak będą dalej w tym tempie zamykać kolejne wyciągi to do niedzieli nic nie zostanie. A śniegu cały czas bardzo dużo, tylko dziś od rana było miękko, tej nocy nie było przymrozków. Działa też coraz mniej knajp, a te co działają bardzo ograniczyły ofertę. Tak zgadzam się co do tego że 25 świetna nawet jak zamknięta... tam zaczynałem skitury ku uciesze gawiedzi:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 17 Kwietnia Udostępnij Napisano 17 Kwietnia No cóż? Planowany wyjazd do Francji w terminach 1.04 do 15.04 w Les 2 Alpes zaliczony wspaniale! Pogoda bywała różna ale ponieważ byliśmy tam dwa tygodnie (12 dni na śniegu) tak pewnie musiało być. Ogólnie lampa była przez jakieś 7 dni, przeplatana rozlicznymi "odchyleniami". Tak więc trafiły się dwa dni mgły ze sporymi opadami. Jeden odpuściłem już po około dwóch godzinach. Kolega zastał ale po następnej godzinie też zjechał zobaczywszy nieprzytomną dziewczynę zwożoną na toboganie, brrrr.... Temperatury różne. Na górze 3400m aż do około 2000m zawsze mrozik. Bywało że solidny (-14/16c). W południe niżej robiło się raczej miękko ale na koniec dnia dało się jednak zjechać na nartach na sam dół (1650m). Inne dni z pogodą typu: raz słonko, aż tu nagle chmurki i widoczność spada. Stoki przygotowane dobrze. Wyjątkiem był jeden dzień gdzie spory opad, jakieś 30 cm (pewnie nad ranem) przykrył trasy, ale ponieważ był mrozik to śnieg był lekki i zabawa była wprost fantastyczna. Założyłem trochę szersze narty (88mm pod butem) i po prostu pływanie po śniegu! Super duper!!! Za to na dole w miasteczku pełna wiosna a chwilami lato. W ogródku przy domku w którym wynajmowaliśmy apartamencik rozmaite kwiatki i ćwierkanie ptaszków, a pewnego poranka znowu czapy śniegu na jodłach. Ot, taka alpejska różnorodność. No i w ten oto sposób sezon został zakończony. Wprawdzie sporo udało się pojeździć bo to i dwa razy po dwa tygodnie w Alpach i 12 dni na Chopoku, 3 w Kasinie i 4 w Myślenicach, więc niby sporo ale i tak szkoda że to już definitywnie przerwa do grudnia. Teraz tenis i rowerek już ruszają na całość, więc nie ma co rozpaczać. Wrzucam kilka fotek, żeby nie było że nie wrzuciłem.... Pozdr4all 🙂 !!! 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 17 Kwietnia Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 8 minut temu, Dany de Vino napisał: No cóż? Planowany wyjazd do Francji w terminach 1.04 do 15.04 w Les 2 Alpes zaliczony wspaniale! Pogoda bywała różna ale ponieważ byliśmy tam dwa tygodnie (12 dni na śniegu) tak pewnie musiało być. Ogólnie lampa była przez jakieś 7 dni, przeplatana rozlicznymi "odchyleniami". Tak więc trafiły się dwa dni mgły ze sporymi opadami. Jeden odpuściłem już po około dwóch godzinach. Kolega zastał ale po następnej godzinie też zjechał zobaczywszy nieprzytomną dziewczynę zwożoną na toboganie, brrrr.... Temperatury różne. Na górze 3400m aż do około 2000m zawsze mrozik. Bywało że solidny (-14/16c). W południe niżej robiło się raczej miękko ale na koniec dnia dało się jednak zjechać na nartach na sam dół (1650m). Inne dni z pogodą typu: raz słonko, aż tu nagle chmurki i widoczność spada. Stoki przygotowane dobrze. Wyjątkiem był jeden dzień gdzie spory opad, jakieś 30 cm (pewnie nad ranem) przykrył trasy, ale ponieważ był mrozik to śnieg był lekki i zabawa była wprost fantastyczna. Założyłem trochę szersze narty (88mm pod butem) i po prostu pływanie po śniegu! Super duper!!! Za to na dole w miasteczku pełna wiosna a chwilami lato. W ogródku przy domku w którym wynajmowaliśmy apartamencik rozmaite kwiatki i ćwierkanie ptaszków, a pewnego poranka znowu czapy śniegu na jodłach. Ot, taka alpejska różnorodność. No i w ten oto sposób sezon został zakończony. Wprawdzie sporo udało się pojeździć bo to i dwa razy po dwa tygodnie w Alpach i 12 dni na Chopoku, 3 w Kasinie i 4 w Myślenicach, więc niby sporo ale i tak szkoda że to już definitywnie przerwa do grudnia. Teraz tenis i rowerek już ruszają na całość, więc nie ma co rozpaczać. Wrzucam kilka fotek, żeby nie było że nie wrzuciłem.... Pozdr4all 🙂 !!! Pięknie, czyli na Wielkanoc zawsze takiej pogody można się spodziewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 17 Kwietnia Udostępnij Napisano 17 Kwietnia Pewnie tak, ale najważniejsze że ludzi było tak w sam raz. Żadnego tłoku nawet rano.... To jednak jest pewien komfort 🙂 ! Pozdrawiam serdecznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 17 Kwietnia Udostępnij Napisano 17 Kwietnia Krótki filmik z Tiefenbacha. W roli głównej starszy pan oraz nowiutkie E-Race Pro. 😀 https://drive.google.com/file/d/1HhiAGwSXNq-D-Njhg6SmQnF9sSstPohh/view 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 17 Kwietnia Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 27 minut temu, tomkly napisał: Krótki filmik z Tiefenbacha. W roli głównej starszy pan oraz nowiutkie E-Race Pro. 😀 https://drive.google.com/file/d/1HhiAGwSXNq-D-Njhg6SmQnF9sSstPohh/view A ten Pan musi tak miotać rękami 🤔 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 18 Kwietnia Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 11 godzin temu, Edwin napisał: A ten Pan musi tak miotać rękami 🤔 Widać, że nauczył się ze 40 lat temu i tak mu pozostało do dziś. 😀 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 20 Kwietnia Udostępnij Napisano 20 Kwietnia Wczoraj dwie godziny pracy i wszystkie nartki naostrzone, nasmarowane i ułożone rzędem na stryszku. Powoli, powoli zwalnia im metabolizm i zapadają w zasłużony sen letni.... Szaaaaaa...... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 21 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia Można popatrzeć na warun w Sudetach: CG: Kopa: Szklarska: Świerardów: Zieleniec: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Kwietnia Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 12 minut temu, Zosia123 napisał: W tym sezonie byłam na nartach w Alpach i zdałam sobie sprawę, że muszę zakupić nowy sprzęt. Zastanawiam się nad https://freaksshop.pl/, ponieważ słyszałem, że oferują szeroki wybór wysokiej jakości nart i akcesoriów, co sądzicie? Dziadostwo... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 21 Kwietnia Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 1 godzinę temu, Zosia123 napisał: W tym sezonie byłam na nartach w Alpach i zdałam sobie sprawę, że muszę zakupić nowy sprzęt. Zastanawiam się nad https://freaksshop.pl/, ponieważ słyszałem, że oferują szeroki wybór wysokiej jakości nart i akcesoriów, co sądzicie? świetny sklep - bierz wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Kwietnia Udostępnij Napisano 22 Kwietnia Wznowienia sezonu narciarskiego jednak nie będzie.... 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 22 Kwietnia Udostępnij Napisano 22 Kwietnia Godzinę temu, mig napisał: Wznowienia sezonu narciarskiego jednak nie będzie.... i całe szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 22 Kwietnia Udostępnij Napisano 22 Kwietnia Ociepla się. Rano było 2 stopnie i śnieg na samochodzie. Teraz już 6 stopni i wszystko stopniało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 28 Maja Udostępnij Napisano 28 Maja Dzień dobry z lodówki 🎿 Temp -5 Warun 😉🤣 super ! 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 28 Maja Udostępnij Napisano 28 Maja 4 godziny temu, Victor napisał: Dzień dobry z lodówki 🎿 Temp -5 Warun 😉🤣 super ! da się trochę pojeździć na tych tyczkach czy zaraz drą ryja że ZAREZERWOWANE ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 28 Maja Udostępnij Napisano 28 Maja Godzinę temu, Jan napisał: da się trochę pojeździć na tych tyczkach czy zaraz drą ryja że ZAREZERWOWANE ? Rezerwacja jedynki,ćwiczył klub dzieciaków z UK od 11-13 mieli przerwę i tyczki zabrali zostawiając zryty stok wtedy można było korzystać ale na dole ustawili armatę i bez gogli masakra . Dwójeczka na stronie w remoncie a w rzeczywistości działała,ba miałam ja dla siebie kiedy dzieciaki miały przerwę . Ogólnie pusto i przyjemne nartowanie . Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 28 Maja Udostępnij Napisano 28 Maja 3 godziny temu, Victor napisał: Ogólnie pusto i przyjemne nartowanie . tak myślę że pojawię się tam wrzesień - październik jak tylko lekarz pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 28 Maja Udostępnij Napisano 28 Maja 6 minut temu, Jan napisał: tak myślę że pojawię się tam wrzesień - październik jak tylko lekarz pozwoli Janek, ja nie chodzę po lekarzach i nie mam problemów ani zakazów. Tylko hala nie zbyt blisko. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 28 Maja Udostępnij Napisano 28 Maja 3 minuty temu, Marcos73 napisał: ja nie chodzę po lekarzach bo jesteś jeszcze smarkaty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 28 Maja Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 12 godzin temu, Victor napisał: Dzień dobry z lodówki 🎿 Temp -5 Warun 😉🤣 super ! Nie podnoś ciśnienia z łaski swojej 😁 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 29 Maja Udostępnij Napisano 29 Maja 17 godzin temu, grimson napisał: Nie podnoś ciśnienia z łaski swojej 😁 i tak będziesz jeździł wyłącznie w Czarnej Górze 😆 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 29 Maja Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 3 godziny temu, Jan napisał: i tak będziesz jeździł wyłącznie w Czarnej Górze 😆 to się okaże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 31 Maja Udostępnij Napisano 31 Maja W dniu 29.05.2024 o 18:46, grimson napisał: to się okaże. Życie nie lubi stagnacji. Urabiaj baby. Bo Czarna Góra to jedna z lepszych miejscówek w PL, ale zważywszy na fakt zmian jakie następują to trudno utrafić na jako takie warunki i pogodę z planowanym urlopem. Nie ma się co kopać z koniem. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 31 Maja Udostępnij Napisano 31 Maja (edytowane) 1 godzinę temu, Marcos73 napisał: Życie nie lubi stagnacji. Urabiaj baby. Bo Czarna Góra to jedna z lepszych miejscówek w PL, ale zważywszy na fakt zmian jakie następują to trudno utrafić na jako takie warunki i pogodę z planowanym urlopem. Nie ma się co kopać z koniem. pozdro Może kiedyś dojdzie do tego co my już mamy 😁 głupotą jest myślenie że wszystko muszę robić z żoną, jedne rzeczy tak 🥰 inne nie . Po latach chodzenia po wielkich miastach gdzie setki kościołów i muzeów dla mnie zawsze takie same starocie ,powiedziałem dość i od wielu lat informuję małżonkę kiedy mnie nie będzie bo jadę na narty i odwrotnie to samo, dzwoni z Barcelony , Paryża i innej Wenecji zawsze mówię baw się dobrze i to jest układ idealny czego i wszystkimi życzę 😉 Ps. urlopy spędzamy razem jakoś dzieląc nasze zainteresowania. Edytowane 31 Maja przez Mikoski 6 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi