p.e.t.e Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego @tomkly Matrei/Kals in Osttirol. Burg Heinfels. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego (edytowane) A to zdjęcia z małego ośrodka St. Jakob in Defereggen. Nie zrobił na mnie specjalnego wrażenia, aczkolwiek trudno mu cokolwiek zarzucić. Trasy fajnie przygotowane, na twardo, aczkolwiek trochę monotonne. Kals-Matrei bardziej mi się podoba. Edytowane 20 Lutego przez tomkly 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego Cze Po wczorajszej wieczornej „naradzie” padło na Nassfeld ze względu na pogodę. Lampa cały dzień. Ludzi w sroc. Jeszcze tyle nie stałem do wjazdu na parking. My oczywiście dalej na P1 pod Gartenkofel, Główny parking do gondolki nie dla mnie. Nie zdążyłem zrobić zdjęcia, ale generalnie zielono, a 80-ka szeroka może na 2 ratraki, dolna ścianka trochę szersza. O 12.00 to pewnie rzeź niewiniątek tam będzie😉. fota z boku dzisiaj na tapecie nowe deseczki na początek 4-ka na rozgrzewkę, potem 2x ścianka na Gartenkofel taka ze 150m i w końcu moja ulubiona jedyneczka. Rano twardo. Na jedynce już się dogadałem z nartami, że to ja prowadzę😀. Jazda z synem do 12.00 bez cyrtolenia się, 4-ka, 1-ka, 40-stka, 45-ka, wyjazd na Kofel center 23 i 25 dojazd do 40-ki i tak 2x. Łydy bolą bo śniegi różne, muld w sroc. po lewej ulubiona 1-ka 12.00 przerwa, taka lampa że siedziałem z piwkiem w kasku i goglach😀. Młody zabrał Kastle i 1,5h go nie było. Siedziałem i obserwowałem ściankę dojazdową. Masakra. Co się tam działo. Na 100 narciarzy 1 potrafił tam zjechać😀. Pojeżdżone, idę na naradę😉. pozdrawiam 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego Cześć Przecież to są miękkie wspaniałe warunki. A moja ulubiona 80? Bawcie się wspaniale! Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego (edytowane) Dziś był jeden z najlepszych dni w sezonie. W nocy oraz wczesnym rankiem spadło jakieś 10 cm puchu, który pokrył bardzo dobrze przygotowane trasy Kals-Matrei. Przez pierwsze dwie godziny jeździło się bajkowo. Śnieg wysypujący się z oświetlonych słońcem chmur jak z bajki. Edytowane 20 Lutego przez tomkly 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego 1 godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Przecież to są miękkie wspaniałe warunki. A moja ulubiona 80? Bawcie się wspaniale! Pozdro Na 80-tce nie byłem, bo to cały ośrodek do przejechania, w zeszłym sezonie jechałem, wystarczy. Na trasach od betonu do miękkich śniegów (masełko) poprzez góry cukru kopnego. Wszystko w obrębie jednej trasy i to ni z gruchy ni z pietruchy. Trzeba było uważać. Bo z betonu wjeżdżałeś w kupę cukru, nie wiedząc skąd się wziął. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego 11 minut temu, Marcos73 napisał: nie wiedząc skąd się wziął. Z armaty 😃 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 21 Lutego Udostępnij Napisano 21 Lutego (edytowane) Cze Slabo raczej. Moltek. Edytowane 21 Lutego przez Marcos73 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 21 Lutego Udostępnij Napisano 21 Lutego (edytowane) Na Kotelnicy dziś z rana bajka. W nocy chwycił mróz i trochę poruszył śnieg, twardo równo na wszystkich stokach.. Czerwone fisowskie nadal trzymają dobra formę, reszta pewnie przy tym słońcu puściła. Na powrocie przekonam się czy zjazd czy spływ. Edytowane 21 Lutego przez Bacek 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 21 Lutego Udostępnij Napisano 21 Lutego (edytowane) Dzisiaj, to powinien być ostatni dzień. Pojeżdżone na maxa. Pogoda petarda😎. Wszystko zjechane oprócz chyba 1 czarnej trasy, bo Żona chciała ale się bała. Nawet pozatrasowo się udało pojeździć. Generalnie bajka, nie polecam😉. Od 9.00-16.00. Nogi nam do dupy wchodzą. Śnieg w większości naturalny, niezbyt szybki, taki gips. Ale pogoda….. syn się przyssał do moich nowych nart i nie chciał oddać. Fajne se kupiłem narty😉 . Sprzętu mam po kokardę, nic to Baśka. Było rano nieco pochmurno, od 10.00 taka lampa, że bez gogli S2 nie wychodź. parę fotek, bo czasu było szkoda. Syn przytulił moje narty😒 przerwy na drzemkę, nie ważne do kogo😉 przytrasowa jazda była boska Śniegu jest w sroc. W sumie to słabizna nie warta uwagi. Atrakcyjne narciarki też były😀 w sumie to szkoda czasu na oglądanie takiej beznadzieji. Żałosne ale moje. pozdro Edytowane 21 Lutego przez Marcos73 8 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 21 Lutego Udostępnij Napisano 21 Lutego 11 godzin temu, Bacek napisał: Na Kotelnicy dziś z rana bajka. W nocy chwycił mróz i trochę poruszył śnieg, twardo równo na wszystkich stokach.. Czerwone fisowskie nadal trzymają dobra formę, reszta pewnie przy tym słońcu puściła. Na powrocie przekonam się czy zjazd czy spływ. Powiem Ci, bajka😀 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 21 Lutego Udostępnij Napisano 21 Lutego 1 hour ago, Marcos73 said: Powiem Ci, bajka Na miarę naszych polskich warunków i aktualnej sytuacji pogodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego @Marcos73 bo te Kastle to fajne chłopaki są, nic dziwnego, że Maks nie chce oddać. Też mi było smutno jak musiałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 22 hours ago, Bacek said: Na Kotelnicy dziś z rana bajka Zapeszyłem. Dziś od samego rana bieda. Po drugim zjeździe od startu kolei już było widać rozpad śniegu. Za chwilę będzie pacia o "odsypy" wszędzie. To chyba tyle jeżeli chodzi o polskie narty w tym roku bo w nocy ma być +5. Gdzieś jeszcze coś sensownie działa? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 3 godziny temu, Bacek napisał: Zapeszyłem. Dziś od samego rana bieda. Po drugim zjeździe od startu kolei już było widać rozpad śniegu. Za chwilę będzie pacia o "odsypy" wszędzie. To chyba tyle jeżeli chodzi o polskie narty w tym roku bo w nocy ma być +5. Gdzieś jeszcze coś sensownie działa? Cześć Nie panikuj. Dużo zależy od temperatury w nocy, wiatru, nasłonecznienia, przewietrzenia śniegu itd. To, że dzisiaj stok siadł nie znaczy, że tak musi być jutro - z doświadczenia - czego niniejszym życzę. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego Byłem dziś zobaczyć jak dogorywa Kasina... rano nawet nienajgorzej (zdjęcia są z rana)... a potem... potem nart było szkoda. 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego (edytowane) 12 minut temu, Lexi napisał: Byłem dziś zobaczyć jak dogorywa Kasina... rano nawet nienajgorzej (zdjęcia są z rana)... a potem... potem nart było szkoda. W Bielsku jest wściekle wysoka temperatura a dodatkowo mocno zawiewa halny. Jeśli się nie zmieni to w dwa dni nic nie zostanie nawet z resztek śniegu. Wczoraj wracałem z Kitzbuhel i przez całą drogę temperatura rzędu 6-9 stopni. Na dziś oraz jutro zapowiadają w Tyrolu opady rzędu 20 cm, ale jedynie powyżej 2.000 metrów będzie to śnieg a niżej deszcz. Śnieg topnieje w oczach w całej Europie. To widoki z Matrei. 😟 Edytowane 22 Lutego przez tomkly 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 2 minuty temu, tomkly napisał: ale jedynie powyżej 2.000 to trzeba mieszkać na 2000 i jeździć powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego Wracając zawiesiłem oko na Gorcach - biało jest ..może czas na butach trochę - żeby tylko troche mrozu było bo w Gorcach inaczej błoto po kolana.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego A tak było wczoraj w Kitzbuhel, a w zasadzie to bardziej w Jochbergu i na Pass Thurn. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego Żeby nam do tego planowanego 15 marca starczyło 🤔 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 16 minut temu, Chertan napisał: Żeby nam do tego planowanego 15 marca starczyło 🤔 Znam fajne trasy, na których śnieg będzie leżeć do końca sezonu. W SFL to jest tzw. North Fiss, bo tam słońce nie dochodzi. Będziemy też jeździć na Kaunertalu, jak będzie krucho ze śniegiem gdzie indziej, to zrobimy tam 2 dni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 19 minut temu, Chertan napisał: Żeby nam do tego planowanego 15 marca starczyło 🤔 spoko - jeszcze przed Wielkanocą przyjdzie zima 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego Cze Ze względu na pogodę i wczorajszą tułaczkę ponownie Gerlitzen. Zbiórka o 8.30. No przyszło 6 osób. Ja z synem, kolega z chrześnicą i drugi kolega z córką. Reszta strajk. Nie dziwię się, rano deszcz, raczej mżawka. Szaro buro i ponuro. Jedziemy na dolną stację, nie do gondoli, trochę dalej ale tam kamery pokazywały, że coś widać. Po wczorajszym Moltku dzisiaj stany depresyjne. Ale jedziemy ale tylko w czwórkę. Kolega z córką kupował karnety na bieżąco, pojechał do domu. Stwierdził, że bez sensu.Na górze kosmos, wiatr, ni to deszcz ni to śnieg, mgła nic nie widać. Zjazd z powrotem na sam dół. Ludzi bardzo mało, ale krzesło bez kopułek całe mokre. Stok w dobrym stanie jak na tę pogodę, 5 stopni na plusie. 4 h z półgodzinną przerwą. Dupy nie urwało, oprócz mnie wszyscy mokrzy. Kombozon dał radę. Nawet zdjęć nie robiłem, bo nie było sensu. Zrobiłem jedno na pamiątkę z parkingu. Młody się przypucował, że wczoraj na Moltku bił rekord prędkości. Cały praktycznie dzień jeździł z kolegą z ekipy znajomych. A że jeździli sami… Dobrze że Żona o tym nie wie😀. 106 km/h mu wyszło na apce. Mówił że mu górki brakło i śnieg wolny. Na Kastlach GS. Na czarnej od połowy dzida, za przełamaniem ta po lewej na zdjęciu. Z rana bo śnieg równy i pusto było. Ja bym zdygał. pozdro 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 Lutego Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 9 minut temu, Marcos73 napisał: Dobrze że Żona o tym nie wie😀. 106 km/h mu wyszło na apce. Mówił że mu górki brakło i śnieg wolny. Na Kastlach GS. są tematy o których żonom się nie śniło, niech to zostanie w męskim towarzystwie. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi