grimson Napisano 14 Lutego Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego Pojeżdżone z paniami w kaszy na Efce. Nie uderzaliśmy na inne stoki, bo nie było wiele lepiej, a ja objechałem na polu narciarskim wszystkie orczyki, kanapę i przy okazji jazdę na jednej narcie. Tutaj ciekawostka, bo na lewej nodze skręca mi się zdecydowanie lepiej, niż na prawej. Jazda wolna w takim warunie, kolejki do Efki na 10min czekania. Założone Kastle, bo GS zwyczajnie by się męczył w takim warunie. Duuużo szkółek i szkoleń, instruktorzy mieli pełne ręce roboty. Pozdrowienia dla widzianego na stoku @widzewiak_z_gor i ZdolnySlazak, którego nie widziałem, ale gdzieś się cały dzień kręcił w pobliżu. Sports Tracker wypluł 12,69km w 3 godz 13 min. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego (edytowane) 34 minuty temu, grimson napisał: Pojeżdżone z paniami w kaszy na Efce. Nie uderzaliśmy na inne stoki, bo nie było wiele lepiej, a ja objechałem na polu narciarskim wszystkie orczyki, kanapę i przy okazji jazdę na jednej narcie. Tutaj ciekawostka, bo na lewej nodze skręca mi się zdecydowanie lepiej, niż na prawej. Jazda wolna w takim warunie, kolejki do Efki na 10min czekania. Założone Kastle, bo GS zwyczajnie by się męczył w takim warunie. Duuużo szkółek i szkoleń, instruktorzy mieli pełne ręce roboty. Pozdrowienia dla widzianego na stoku @widzewiak_z_gor i ZdolnySlazak, którego nie widziałem, ale gdzieś się cały dzień kręcił w pobliżu. Sports Tracker wypluł 12,69km w 3 godz 13 min. Jak się od cycka oderwiesz 😍 to z nami będziesz jeździł 7...8 godzin a nie trzy, jeździł przez wielkie J 💪 Edytowane 14 Lutego przez Mikoski 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 Lutego Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 10 minut temu, Mikoski napisał: Jak się od cycka oderwiesz 😍 to będziesz jeździł 7...8 godzin a nie trzy, jeździł przez wielkie J 💪 Dziś 5 godzin na śniegu, rano 2 od otwarcia ON i jazda na pełnym gazie na GS. Potem chill z familią i zabawa z Kastlami przez kolejne 3. 8 godzin non-stop na GS FIS to nie moja bajka, nogi bolo po 4 godzinach jazdy bez zatrzymywania się na stoku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego Jutro też pół stoku zajęte? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 Lutego Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 13 minut temu, mig napisał: Jutro też pół stoku zajęte? Jutro do domu. Dziś zająłem połowę stoku o szerokości ok 55m na GS: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego Katujemy dalej choć brzuchy pełne zaczyna wiązać- idzie mrozik Adam , rolada pyszna a ryba wyśmienita 👌 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego 1 godzinę temu, grimson napisał: 4 godzinach jazdy bez zatrzymywania się na stoku. Prawie Ci wieżę ale prawie robi wielką różnicę 🤪 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 Lutego Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 6 minut temu, Mikoski napisał: Prawie Ci wieżę ale prawie robi wielką różnicę 🤪 Mówisz - masz, wykresy prędkości dla każdego ze zjazdów nie pokazują "0". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego 19 minut temu, Victor napisał: Adam , rolada pyszna a ryba wyśmienita 👌 W "Swojskich".. ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego 36 minut temu, Mikoski napisał: wieżę widokową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego (edytowane) Dzisiaj zacnie pojeżdżone, pojedchaliśmy na Rohace, vel Ruhacze z córą (robiła za Spidermana), która po wielu dniach na łyżwach zachciała ponartować, pierwszy raz w tym sezonie, może i ostatni. No i kolejne miłe spotkanie z @Lexi, dzięki Maro za pojeżdżenie. Pogoda zacna, od samego rana twardo do samego końca, przy czym w pewnym momencie zaczęły się pojawiać oblodzenia i wyślizgania, choć dawaliśmy dzielnie radę. Niestety na pogodę przyjechało sporo luda i przez pierwsze 2-3 h nawet z 15 minut stania było w kolejce, ale potem coraz luźniej i ostatnie 2-3 h to już zupełnie na bieżąco. Super miejsce na 1 dzień jeżdżenia. Widoki zacne, jak to w Wysokich Tatrach. Udało się zmierzyć szybkość krzesła, sięgała 16 km/h, bardzo dobrze. Natomiast obok szedł wyciąg talerzykowy i zapieprzał ok 14 km/h, niewiele wolniej od krzesła, kurna uczcie się w polskich stacjach. Edytowane 14 Lutego przez Chertan 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego 8 minut temu, Chertan napisał: Dzisiaj zacnie pojeżdżone, pojedchaliśmy na Rohace, vel Ruhacze z córą (robiła za Spidermana), która po wielu dniach na łyżwach zachciała ponartować, pierwszy raz w tym sezonie, może i ostatni. No i kolejne miłe spotkanie z @Lexi, dzięki Maro za pojeżdżenie. Pogoda zacna, od samego rana twardo do samego końca, przy czym w pewnym momencie zaczęły się pojawiać oblodzenia i wyślizgania, choć dawaliśmy dzielnie radę. Niestety na pogodę przyjechało sporo luda i przez pierwsze 2-3 h nawet z 15 minut stania było w kolejce, ale potem coraz luźniej i ostatnie 2-3 h to już zupełnie na bieżąco. Super miejsce na 1 dzień jeżdżenia. Widoki zacne, jak to w Wysokich Tatrach. Udało się zmierzyć szybkość krzesła, sięgała 16 km/h, bardzo dobrze. Natomiast obok szedł wyciąg talerzykowy i zapieprzał ok 14 km/h, niewiele wolniej od krzesła, kurna uczcie się w polskich stacjach. Dzięki Pieter za kolejne udane występy gościnne.... o mało mnie dziś na śmierć nie zagoniłeś .. 😄 Ostatnia ścianka zbierała dziś żniwo niemiłosiernie. A w Oravicach lato panie.. 🙂 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego O tak, na ściance mrowisko walczące o życie i tak cały dzień. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego (edytowane) Godzinę temu, Jan napisał: widokową ? automatische Nachfüllung rozumiesz czy przetłumaczyć łopatologicznie ? W języku który dał ci wykształcenie i papiery na których pracujesz w fatherlandzie ? Edytowane 14 Lutego przez Mikoski 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego @grimson też byłem dzisiaj na CG z moim synem. Na Luxa wsiadaliśmy kilka minut po 9. Wydaje mi się, że widziałem Cię jak wsiadałeś na krzesło chyba po pierwszym naszym zjeździe, potem już Cię nie widziałem. Jeździliśmy do 15 z minutami. Po 10 przenieśliśmy się na Żmiję i tam do końca. Generalnie warun fajny, ludzi dość sporo szczególnie w miejscach bardziej stromych trzeba było ćwiczyć orientację, nigdy nie wiadomo kiedy ktoś będzie chciał ruszyć (oczywiście bez spojrzenia w górę). Śmig można było ćwiczyć po południu. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego Godzinę temu, Mikoski napisał: Nachfüllung to może być kufla z piwem a to co masz na myśli (automatyczne uzupełnianie) nazywa się prawidłowo " automatische Vervollständigung" Godzinę temu, Mikoski napisał: fatherlandzie Prawidłowo piszemy z dużej litery Vaterland wężykiem sobie podkreśl Zanim odpowiesz to daj sobie sprawdzić ChatGPT (openai.com) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego 2 godziny temu, Chertan napisał: O tak, na ściance mrowisko walczące o życie i tak cały dzień. Mnie nie było niestety, więc nie wszystko się udało. Następnym razem się piszę i będzie ❄️, ☀️i mało ⛷️. Jak zwykle. pozdro ps. W piątek Austria, będzie gites. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 Lutego Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2 godziny temu, brachol napisał: @grimson też byłem dzisiaj na CG z moim synem. Na Luxa wsiadaliśmy kilka minut po 9. Wydaje mi się, że widziałem Cię jak wsiadałeś na krzesło chyba po pierwszym naszym zjeździe, potem już Cię nie widziałem. Jeździliśmy do 15 z minutami. Po 10 przenieśliśmy się na Żmiję i tam do końca. Generalnie warun fajny, ludzi dość sporo szczególnie w miejscach bardziej stromych trzeba było ćwiczyć orientację, nigdy nie wiadomo kiedy ktoś będzie chciał ruszyć (oczywiście bez spojrzenia w górę). Śmig można było ćwiczyć po południu. No to był wczoraj minizlot na CG, razem 4 forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 Lutego Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego Dziś wejście z buta na B Fis: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 Lutego Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego Podejście 1000m na B Fis. Początkowo słonecznie, potem pojawiły się chmury i mleko. Pod butem miękko, zapadalem się na dobre 10cm. Na parkingu rano 5 st C. Stok oczywiście pusty, jak przygotowałem się do zjazdu to na górę skuterem jechała obsługa Luxtorpedy. Przy ściance na B zauważyłem betonowy blok do podpięcia ratraka- nieużywany. Po zakończeniu zjazdu widziałem skiturowca podchodzącego na górę. Ale on zasuwał, ja wg GPS szedłem w górę w tempie 1,1km/godz. Teraz śniadanie, pakowanie i niestety do domu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego 13 godzin temu, grimson napisał: Jutro do domu. Dziś zająłem połowę stoku o szerokości ok 55m na GS: A jaką długość ma stok??? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 Lutego Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 30 minut temu, Marcos73 napisał: A jaką długość ma stok??? pozdro 1680m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego 18 minut temu, grimson napisał: 1680m. a różnica poziomów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego 24 minuty temu, grimson napisał: 1680m. Oooo, to sporo jak na PL. Ale krótki pobyt. Pewnie stoki fajne w CG, nigdy tam nie byłem. Po tym sezonie, jak Twoja Żona nie będzie chciała jechać do Włoch/Austrii/Szwajcarii na narty, to tego nie zrozumiem (ale kobiety czasami to ciężko zrozumieć). No i jak dla mnie to mało skrętów u Ciebie jest 😉 pozdrawiam 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego 21 minut temu, Jan napisał: a różnica poziomów ? 10 sekund wysiłku, leniuszku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi